Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Myślę, że Maradona 86 to najlepszy indywidualny występ w historii i nikt nie jest blisko.

Jest parę podobnych, ale tej mitologii wokół Maradony nic by nie przebiło faktycznie. :) Taki Kempes miał 6 bramek w 4 meczach ekwiwalentu fazy pucharowej, też mocno.

(no i trzeba byłoby głębiej z datami sięgać)

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

luźniutko

źle sformułowałem myśli, wiadomo, że generalnie będzie stawiany wyżej od Brazola, ale nie na tyle by robić jakąś przepaść w impactie tych dwóch imo

3 minuty temu, P_M napisał(a):

owiem Ci, że byłem piąty i nie czułem, żebym miał łatwiej

no tak, akurat w tym drafcie topka mega odstaje od reszty, co tylko jakby potwierdza moją teorię, że wybrany timeline jest zbyt płytki, zwłaszcza, że potem ciężko jest nadrobić legit rolsami, gdzie w  drafcie BPL mogłeś przebierać niemal do końca

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

źle sformułowałem myśli, wiadomo, że generalnie będzie stawiany wyżej od Brazola, ale nie na tyle by robić jakąś przepaść w impactie tych dwóch imo

Ronaldo 2002 to najlepsze feel good story w futbolu 'naszych czasow'

Mardona 86 to najwieksza futbolowa epopeja chyba w ogole

Osoba z jedynka w takim drafcie powinna pauzowac druga runde zeby to mialo sens :P

Edytowane przez julekstep

14 minut temu, Gregorius napisał(a):

Ja tam tego wyboru hejtowac nie będę.  Zbyt lubię ta reorezentacje Szwecji.

Zawsze wolałem Rumunów na tym mundialu ;)

Czasem mam wrażenie że kolega tak specjalnie wybiera żeby później była lepsza dyskusja ;) bo fit faktycznie taki sobie.

Edytowane przez agresywnychomik

41 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Dziwne wybory Julka. Nie ma tam gracza, który potrafi zrobić pół dryblingu pod polem karnym rywala, a fit Anderssona i Toto jest bardzo taki se.

Andersson - 18 udanych dryblingów w 94

Baggio - 12 udanych dryblingów w 94

dodatkowo mam teraz w duecie target mana (Andersson) i typowego 'lisa' (Schillaci), gdzie obaj zagrali wybitne turnieje -> mi pasi

jeszcze jakieś uwagi? :) 

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Andersson - 18 udanych dryblingów w 94

Baggio - 12 udanych dryblingów w 94

dodatkowo mam teraz w duecie target mana (Andersson) i typowego 'lisa' (Schillaciego), mi pasi

jeszcze jakieś uwagi? :) 

Bez linii pomocy musisz hypowac teraz granie target Manem i lisem pola karnego :) Chyba, że Thuram na skrzydle.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Bez linii pomocy musisz hypowac teraz granie target Manem i lisem pola karnego :) Chyba, że Thuram na skrzydle.

ale wiesz że zostało jeszcze 5 wyborów czy gramy już tym co teraz mamy?

jak tak to się nie muszę niczym przejmować bo Tobie na pustą bramę ze 100 goli strzelę 🙃

(już nie mówiąc o tym że Pirlo i Dunga to imho bardzo fajny core 'linii pomocy')

BTW -  ja jbc kolejny pick dopiero wieczorem

Teraz, BMeF napisał(a):

Deschamps 1998 @LeweBiodroSmoka

strasznie późno - już korciło go brać mimo że mi totalnie nie pasuje do koncepcji :P 

Planowałem do duetu Kroos-Schweinsteiger i 4-3-1-2 raczej wziąć świetną w odbiorze ósemkę, ale na tym etapie draftu ciężko nie wziąć Deschampsa patrząc na pomocników, którzy zostali wybrani wcześniej, kapitan triumfatora MŚ z mocnym turniejem z 95. pickiem, gdy porównywalni/niekiedy słabsi gracze poszli 2-3 rundy wcześniej. 

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Planowałem do duetu Kroos-Schweinsteiger i 4-3-1-2 raczej wziąć świetną w odbiorze ósemkę, ale na tym etapie draftu ciężko nie wziąć Deschampsa patrząc na pomocników, którzy zostali wybrani wcześniej, kapitan triumfatora MŚ z mocnym turniejem z 95. pickiem, gdy porównywalni/niekiedy słabsi gracze poszli 2-3 rundy wcześniej. 

Gratulację swietny pick. Mocno kończą mi sie opcje na dm.

22 minuty temu, BMeF napisał(a):

Deschamps w tym formacie powinien pójść wcześniej, jakby nie to, że już go miałem to wziąłbym zamiast xabiego.