Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi obrońcami niezmiennie jest kilku starszych graczy, którzy dawno powinni już pójść + kilku, którzy zagrali lepsze turnieje od wybranych, ale nie mają takiego nazwiska jak ci wybrani, bo nikt nie pamięta Koemana za MŚ 1994, bądźmy poważni. Ale pewnie w tym kierunku trzeba iść. :D 

10 minut temu, BMeF napisał(a):

Z tymi obrońcami niezmiennie jest kilku starszych graczy, którzy dawno powinni już pójść + kilku, którzy zagrali lepsze turnieje od wybranych, ale nie mają takiego nazwiska jak ci wybrani, bo nikt nie pamięta Koemana za MŚ 1994, bądźmy poważni. Ale pewnie w tym kierunku trzeba iść. :D 

Nie krytykuje wyboru Koemana bo mega mocne nazwisko.  I jeden z moich ulubionych obrońców ale mam przy nim duże wątpliwości jak dobrze radzil sobie z zadań defensywnych. Duzo bardziej psmietam go z goli i z ofensywy.

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Emmanuel Olisadebe - Mundial 02

Kto pierwszy ten lepszy

Nawet z eliminacjami ciężko by było w atfie wziąć:)

16 minut temu, BMeF napisał(a):

Jest sporo mocarnych nazwisk, które nie poszły, ale mi się to podoba, że jednak bardziej lecimy z formą turniejową.

17 minut temu, P_M napisał(a):

Jest sporo mocarnych nazwisk, które nie poszły, ale mi się to podoba, że jednak bardziej lecimy z formą turniejową.

Przy obrońcach jest akurat mocny bias na duże nazwiska, dlatego szanuję wybór Gamarry, bo o ile tamten turniej jest mocno przehajpowany w drafcie, to przynajmniej ktoś wybierał na bazie realnej formy. 

To miałem na myśli powyżej, Vlaar > Koeman i Stam (i sporo wybranych obrońców tbh), Holandia na MŚ 2014 straciła jedną bramkę w fazie pucharowej i Vlaar niczym nie ustępował najlepszym obrońcom na tamtym turnieju, bardzo dobry i odważny pick @Braveheart22.

Ilu Waszych obrońców dostało pseudonim 'Diego' dlatego, że indywidualnym kryciem wybiło z głowy piłkę nożną pewnemu Diego w finale MŚ? :) 11-tka turnieju w triumfatorze MŚ, ale to pewnie słabość naszego timeline'u (1990-), bo nie wiem czy ktoś poza DRK śledził z uczestników tamten turniej, więc dlatego gwiazdy tamtego turnieju ostały się do 8. rundy. 

4 minuty temu, BMeF napisał(a):

To miałem na myśli powyżej, Vlaar > Koeman i Stam (i sporo wybranych obrońców tbh), Holandia na MŚ 2014 straciła jedną bramkę w fazie pucharowej i Vlaar niczym nie ustępował najlepszym obrońcom na tamtym turnieju, bardzo dobry i odważny pick @Braveheart22.

Ilu Waszych obrońców dostało pseudonim 'Diego' dlatego, że indywidualnym kryciem wybiło z głowy piłkę nożną pewnemu Diego w finale MŚ? :) 11-tka turnieju w triumfatorze MŚ, ale to pewnie słabość naszego timeline'u (1990-), bo nie wiem czy ktoś poza DRK śledził z uczestników tamten turniej, więc dlatego gwiazdy tamtego turnieju ostały się do 8. rundy. 

Pfff, ten Diego grał w finale bez kostki, z kontuzją przed mistrzostwami + do dziś ma rekord fauli na zawodniku w turnieju,

He is first, second and third in the most-fouled player at one tournament: 53 in 1986, 50 in 1990 and 36 in 1982.

Więc z tym mega propsowaniem swoich pickow na boskim Diego to bym się wstrzymał ;)

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

@BMeF ty....

Świetny pick. Powinien iść wcześniej.  Rewalacyjny obrońca lub dm. Do tej pory nie rozumiem dlaczego po ms w 1990 byl moim pilkarskim idolem.

Moja wina bo liczyłem że nie pójdzie bo mało kto śledził ten turniej.

O ile Goycocheę znałem, to tutaj poszedł mini-research - i trochę głupio było mi go brać, bo innym się po prostu nie chciało sprawdzać tych plumberów, a zarazem ciężko nie brać gwiazdy triumfatora MŚ. :P Jedyny jego minus, że widzę, że zagrał tam jeden mecz jako pomocnik i jako obrońca w trójce, a u mnie będzie grać w niby-dwójce z cofniętym Desząpem, ale nie można mieć wszystkiego. 

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Więc z tym mega propsowaniem swoich pickow na boskim Diego to bym się wstrzymał ;)

Niemiecka wikipedia mówi, że angielska wika kłamie i pseudonim Diego to po tej asyście, dobre plumbery btw. xd

45 minut temu, Gregorius napisał(a):

Dla mnie to najlepszy obrońca tych mistrzostw. 

Doprecyzuj, że środkowy albo zapomniałeś o Brehme, bo na tamtym mundialu raczej nikt z obrońców nie był blisko poziomu Andiego ;)

A ogólnie z tych stoperów niemieckich to w sumie zdania podzielone, który najlepszy.

Edytowane przez Braveheart22

jak na ten etap draftu to całkiem spoko tych obrońców udało się wyrwać, zwłaszcza De Vrij chyba mocno niedoceniany, świetny miał ten mundial w Brazylii

dodatkowo Abidal fajnie fituje tu z Balakovem, który będzie bardziej w środku pola operował dzięki mobilności Erika

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak na ten etap draftu to całkiem spoko tych obrońców udało się wyrwać, zwłaszcza De Vrij chyba mocno niedoceniany, świetny miał ten mundial w Brazylii

Patrząc po karierze klubowej to raczej doceniany. Tak myślałem, że tym Vlaarem komuś przypomnę też o de Vriju :)

Nie wiem ilu tam grajków przeglądałeś, ale imho jeszcze sporo ciekawych opcji zostało na stoperku.

Edytowane przez Braveheart22

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

ak myślałem, że tym Vlaarem komuś przypomnę też o de Vriju

no tu zdecydowanie Sofa bardzo pomaga, zwłaszcza w temacie kogo nie brać (Makelele)

opcji pewnie jest, ale nie ma za dużo grajków z tak dobrą formą w drugiej części turnieju

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Patrząc po karierze klubowej to raczej doceniany.

chodziło mi o to, że tutaj niedoceniony, sporo ludków za same nazwiska poszli, gorzej z formą na samym turnieju