Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

okazało się, że Ayale wziął już Antek i koncepcja siadła trochę, uznałem, że nie ma co się przejmować, bo co bym nie łatał, to i tak mi zaraz podjebiecie na innych pozycjach

przód mnie się podoba, szkoda, że Glik się po pijaku w siatkonogę rozwalił, to bym się tak ŚO nie martwił

Teraz, BMeF napisał(a):

Sergio Goycochea 1990

@julekstep

Pierwsza zasada ATF-ów to niechwalenie swoich picków, ale jako, że jestem zaskoczony, że utrzymał się do 7. rundy, to przypominajka:

- pojechał na MŚ jako 27-letni random-rezerwowy, który miał na koncie dwa mecze w reprezentacji

- wszedł po kontuzji podstawowego bramkarza do składu w fazie grupowej w trudnym momencie (0-1 z Kamerunem w 1. meczu)

- pobił rekord obronionych karnych na jednym turnieju wygrywając Argentynie dwie serie rzutów karnych

- najlepszy gracz Argentyny w drodze do finału MŚ (pierwszy gracz wybrany z tamtej ekipy, gdy Paragwaj 1998 za 1/8 ma dwóch, dla porównania) 

- najlepszy bramkarz tamtego turnieju 

- to jego miałem na myśli pisząc o no name'ie, który stał się legendą piłki swojego kraju dzięki MŚ - bo potem wszedł na stałe do jedenastki Argentyny i był MVP Copa America 1993.

Nie będę udawać, że pamiętam z autopsji MŚ 1990, ale to jedna z najlepszych mundialowych historii i byłem ciekaw czy ktoś go weźmie, bo gdyby to wszystko miało miejsce za 'naszego timeline'u', to miałby hype porównywalny np. do Kahna, który poszedł chyba w 2. rundzie. :) 

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Nie będę udawać, że pamiętam z autopsji MŚ 1990, ale to jedna z najlepszych mundialowych historii i byłem ciekaw czy ktoś go weźmie, bo gdyby to wszystko miało miejsce za 'naszego timeline'u', to miałby hype porównywalny np. do Kahna, który poszedł chyba w 2. rundzie

Pamiętam, że Argentyna, zwłaszcza w finale, grała wtedy tak by dotrwać do karnych. Na pewno jeden z bohaterów tamtych mistrzostw. 

6 minut temu, Gregorius napisał(a):

Dragan Strojković

tam się wkradła literówka, to przecież Stojković

tak czy inaczej nazwiska pewnie zostały o wiele bardziej znane, ale Stojkivić to nie jest byle kto, niewielu było lepszych  w całej Jugosławii, kariera trudna do oceny bo dopiero po mistrzostwach odszedł na zachód, w Marsylii najpierw leczył kontuzje, gdyby urodził się trochę później pewnie to by się potoczyło inaczaj wzorem chociażby Stankovicia, przede wszystkim gość ma bardzo dobry turniej jest graczem nieszablonowym co pasuje mi do koncepcji, szybki z piłką, dobry technik,swobodnie operujący na obu flankach

ciekawi mnie jakie kryteria tu przyjąłeś by stwierdzić, że są jeszcze lepsi, to naprawdę jeden z największych talentów z tych, którzy utknęli za żelazną kurtyną 

21 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tam się wkradła literówka, to przecież Stojković

tak czy inaczej nazwiska pewnie zostały o wiele bardziej znane, ale Stojkivić to nie jest byle kto, niewielu było lepszych  w całej Jugosławii, kariera trudna do oceny bo dopiero po mistrzostwach odszedł na zachód, w Marsylii najpierw leczył kontuzje, gdyby urodził się trochę później pewnie to by się potoczyło inaczaj wzorem chociażby Stankovicia, przede wszystkim gość ma bardzo dobry turniej jest graczem nieszablonowym co pasuje mi do koncepcji, szybki z piłką, dobry technik,swobodnie operujący na obu flankach

ciekawi mnie jakie kryteria tu przyjąłeś by stwierdzić, że są jeszcze lepsi, to naprawdę jeden z największych talentów z tych, którzy utknęli za żelazną kurtyną 

Ale ja nie oceniam klasy zawodnika a klase na tym turnieju.  A tutaj na ms zostało trochę pomocników których cenię wyzej.

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przód mnie się podoba, szkoda, że Glik się po pijaku w siatkonogę rozwalił, to bym się tak ŚO nie martwił

Tomka Hajte dyskwalifikuje limit meczy. Polakom zawsze wiatr w oczy.

Balakov obok Stoiczkova najważniejszy gracz ciabaresow w 94 roku. Myślałem o nim, ale w środku pomocy nie mogę grać pięcioma graczami:]

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież w Parmie cały sezon grał na środku xD

Parma grała chyba wtedy trójka (Cannavaro-Xxx- Thuram) więc ciężko by grał na pozycji, której nie było w danym ustawieniu ;]

1 minutę temu, antek napisał(a):

Tomka Hajte dyskwalifikuje limit meczy. Polakom zawsze wiatr w oczy.

Balakov obok Stoiczkova najważniejszy gracz ciabaresow w 94 roku. Myślałem o nim, ale w środku pomocy nie mogę grać pięcioma graczami:]

Balakov był kilka razy w 11 sezonu Bundesligi, nie pamiętam lat.

2 minuty temu, antek napisał(a):

Parma grała chyba wtedy trójka (Cannavaro-Xxx- Thuram) więc ciężko by grał na pozycji, której nie było w danym ustawieniu ;]

To do Julka plz xD

1 minutę temu, antek napisał(a):

Zobaczymy kogo na DM-a weźmie LBS, bo solidne, hipsterskie picki wleciały.