Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorsze że go szczerze nie lubie. Ale na tym mundialu mega forma zarówno w obronie jak i w ofensywie. Sam miałem go w top3 prawych obrońców i po nim jest jeszcze kilku dobrych ale już z jakimiś wadami. Lahm, Cafu i Ramos to gracze półka wyżej niż reszta moim zdaniem oczywiscie. Dlugo łudziłem się ze Lahm mi zostanie bo jego mam za top1. 

Blisko jest tez Thuram u mnie i xxx. 

Edytowane przez Gregorius

Brałbym chyba jeszcze jedno nazwisko przed Ramosem na tej pozycji. Ogólnie, na bokach będzie sporo rzeźbienia, bo tych czołowych opcji robiących różnicę bardzo mało. Niezłych graczy oczywiście nie brakuje, będzie trzeba głębiej poszukać, czasem w nieoczywistych nazwiskach na pierwszy rzut oka, ale to już będzie zdecydowanie niższy poziom.

@Gregorius z ciekawości, kogo z tej czwórki wybranych już bramkarzy nie miałeś w top3?

Ikera. Pewnie bardziej za całokształt.  Bo sam turniej mial kozacki i na końcu jak juz sam bede wybierał i analizował wszystkie wybory to okaze sie ze top3 sie rozszerzy na kilku innych bramkarzy. Mam kilku na oku którzy potencjalnie zagrali sam turniej nie gorzej niz bramkarze z obecnego top3.

Tak w ramach ciekawostki (skoro i tak już się pojawiały jakieś mało czytelne cyferki w odniesieniu do Hiszpanii 2010): Ramos został wskazany jako najlepszy zawodnik mundialu 2010 wg indeksu Castrola. Jedyny przypadek obrońcy wygrywającego w tym rankingu oprócz... Ramosa z Euro 2012.

Edytowane przez Kily

Teraz, Gregorius napisał(a):

Ikera. Pewnie bardziej za całokształt.  Bo sam turniej mial kozacki i na końcu jak juz sam bede wybierał i analizował wszystkie wybory to okaze sie ze top3 sie rozszerzy na kilku innych bramkarzy. Mam kilku na oku którzy potencjalnie zagrali sam turniej nie gorzej niz bramkarze z obecnego top3.

Wydaje mi się, że w bramkarzach ciekawy wybór będzie do końca. 

6 minut temu, Gregorius napisał(a):

@Pablo81 dobry pick. Mam mieszane odczucia ale zdecydowanie zasługiwał na szybki pick i moim zdaniem bardziej zasługuje na wybor niz pare wcześniejszych  wyborow 

też go rozważałem dużo wcześniej, ale nie było przypadkiem tak, że on kojarzony jest tym golem z połowy, a tak poza tym to miał całkiem przeciętny turniej? tak coś mi świta, ale mogę się mylić

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

też go rozważałem dużo wcześniej, ale nie było przypadkiem tak, że on kojarzony jest tym golem z połowy, a tak poza tym to miał całkiem przeciętny turniej? tak coś mi świta, ale mogę się mylić

Ciężki pick do oceny, on tam grał 5 spotkań i overall właśnie dość przeciętny turniej.

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Raczej przeciętny, bo oprócz tej bramki także dość szybka czerwona kartka w tym meczu i pauza w półfinale. 

Był zdecydowanie w cieniu Rivaldo i Ronaldo.

26 minut temu, P_M napisał(a):

Ciężki pick do oceny, on tam grał 5 spotkań i overall właśnie dość przeciętny turniej.

2 gole 3 asysty w 5 meczach.

I w 11 turnieju. Jest kilka, ale on jest w każdej. 12 w głosowaniu Złotej Piłki za 2002 rok, a grał wtedy w PSG, więc raczej za turniej w Korei. 

Dziwne rzeczy piszecie :)

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

2 gole 3 asysty w 5 meczach.

I w 11 turnieju. Jest kilka, ale on jest w każdej. 12 w głosowaniu Złotej Piłki za 2002 rok, a grał wtedy w PSG, więc raczej za turniej w Korei. 

Dziwne rzeczy piszecie :)

Dalej jest chyba tylko jeden gracz u ktorego ten format (wzgledem 'klasycznego' pilkarskiego ATFa) bedzie bardziej na niekorzysc :P

1 minutę temu, jack napisał(a):

A czym się różni od klasycznego? I jaki to klasyczny?

Tutaj masz tylko max 7 meczów i możesz wybrać kozaka. W klasycznym trzeba cały sezon, bądź dłużej być w formie.

Przykład takiego Jamesa, przecież on w żadnym ATF się zapewne nie pojawił.

A z drugiej strony masz topowego piłkarza, który nie wiem czy w ogóle się załapie.