Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Gdyby nie Neuer, to tak mocny zespół jak Niemcy 2014 wjebałby już w 1/8 z Algierią. 

Tam świetny pomysł mieli Algierczycy. Granie za plecy wysoko ustawionej linii obrony przeciwnika na szybkich zawodników typu Slimani czy Feghouli, ale Neuer wszystko kasował i to czasem na takim ryzyku, że człowiek aż nie wierzył.

nie wiem czy Neuer to najlepszy występ bramkarza na turniejach biorących udział w zabawie, ale na pewno najbardziej ikoniczny -> typ tam był posągiem, ew. był pojebany

5 minut temu, jack napisał(a):

Po wrzuceniu tabelki z najlepszymi asystentami MŚ myślałem, że ktoś sobie przypomni o Brolinie. W 94' był motorem napędowym Szwecji w drodze po brązowy medal. Zanotował 3 bramki i 4 asysty.

Moja shortlista na teraz to był Brolin, Muller, ewentualnie Robben :(

Brolin super pick. 

17 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Brolin super pick

94' fajny turniej jeśli chodzi o bohaterów. Brolin, Hagi, Stoiczkow ale to Szwecja wygrała i z Rumunią i z Bułgarią a Brolin strzelił gola i jednym i drugim. Szkoda, że po mistrzostwach, w wieku 25 lat, właściwie zakończył poważną karierę. 

Edytowane przez jack

8 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Luźne pytanie czy właśnie wybrany Muller w MS nie byl waszym zdaniem lepszy od Ballacka?

Liczbowo wyglądają niemal identycznie.

Muller 5 bramek i 3 asysty (przy 16 bramkach Niemców)

Ballack 3 bramki i 4 asysty (przy 14 bramkach Niemców)

Kluczowy jest jednak fakt, że Muller był częścią systemu ofensywnego w którym piłeczka chodziła niczym w San Antonio Spurs z okolic 2012-2014 a Ballack niejako sam ten system tworzył (chociaż na tle gorszych rywali). 

1 minutę temu, jack napisał(a):

94' fajny turniej jeśli chodzi o bohaterów. Brolin, Hagi, Stoiczkow ale to Szwecja wygrała i z Rumunią i z Bułgarią a Brolin strzelił gola i jednym i drugim. Szkoda, że po mistrzostwach, w wieku 25 lat, właściwie zakończył poważną karierę. 

Ta bramka z Rumunią jedna z moich ulubionych. Ogólnie mega inteligentny grajek. Asysta w meczu o brąz też pokazująca wysokie boiskowe IQ.

Hagi poszedł zdecydowanie szybciej, a to gracze chyba ten sam level za tamten turniej, gdzie Brolin jeszcze mocniejszy wynik zespołowo zrobił.

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Ta bramka z Rumunią jedna z moich ulubionych. Ogólnie mega inteligentny grajek. Asysta w meczu o brąz też pokazująca wysokie boiskowe IQ.

Hagi poszedł zdecydowanie szybciej, a to gracze chyba ten sam level za tamten turniej, gdzie Brolin jeszcze mocniejszy wynik zespołowo zrobił.

Zapomniałem zupełnie ile on biegał. Przez te 3 dni pooglądałem trochę na YT i byłem w szoku pamiętajac jego późniejszą aparycję. 

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

@jack

no pojebauo Cie do reszty?

4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

@jack aż tak nie spoilerujmy :P

Sorry, dałem się wpuścić w maliny. Toż to leszcze, nikt ich nie weźmie 😉

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

patrząc na to czym się podpierasz to tak średnio :) 

Pirlo ma średnią z turnieju 8,1 przy 7,8 Xaviego :P 

Nie wiem czy zauważyłeś ale podparłem się na fazie pucharowej :) a tam Xavi ma wyższą średnią :) 

więc Pirlo może wracać do nabijania średniej na Ghanie hehe

żeby nie było, Pirlo cenię ale zdania co do Xaviego nie zmienię i mam go jako numero uno 

Teraz, airmax napisał(a):

Nie wiem czy zauważyłeś ale podparłem się na fazie pucharowej :) a tam Xavi ma wyższą średnią :) 

więc Pirlo może wracać do nabijania średniej na Ghanie hehe

żeby nie było, Pirlo cenię ale zdania co do Xaviego nie zmienię i mam go jako numero uno 

nie no wiadomo że nie zmienisz -> trzeba bronić swoich picków do samego końca (swojego albo atfa)

a co do nabijania średniej to tak średnio bo widzę że Pirlo przycoastował w wygranym 3-0 meczu z Ukr, gdyby nie to to w ogóle nie byłoby porównania 💪