Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

dalej jest to flex pick, np. pozwalający mi grać na 3 albo 4 obrońców -> zależnie od tego jak ułoży się draft

Owszem, top3 obrońców do wyboru, po prostu 'grał też jako ŚO' to argument spoza uniwersum MŚ 1998, a to w sprzeczności z sensem mundialowego ATF-a. Widzę, że on grał jako prawy obrońca nawet jak Francji wyleciał podstawowy stoper. 

8 minut temu, BMeF napisał(a):

Widzę, że on grał jako prawy obrońca nawet jak Francji wyleciał podstawowy stoper. 

a po wylocie drugiego w trakcie meczu Francja grała pół godziny na 3 obrońców i jeszcze gola strzeliła 🙃

Serio wyobrażanie sobie tamtego Thurama bliżej środka to nie jest jakieś sci-fi

Teraz, julekstep napisał(a):

a po wylocie drugiego w trakcie meczu Francja grała pół godziny na 3 obrońców i jeszcze gola strzeliła 🙃

Serio wyobrażanie sobie tamtego Thurama bliżej środka to nie jest jakieś sci-fi

A tak z ciekawości na co ci ten Thuram w środku, skoro o środkowego obrońcę łatwiej niż bocznego? 

1 minutę temu, jack napisał(a):

A tak z ciekawości na co ci ten Thuram w środku, skoro o środkowego obrońcę łatwiej niż bocznego? 

ja nigdzie nie pisałem że on docelowo będzie w środku :)

po prostu traktuję ten pick jako furtka do grania trójką albo czwórką obrońców (zależnie od przebiegu draftu) :P 

4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Zamiast się skupiać na pozycji Thurama, to lepiej pogadajcie, czy Thuram czasem więcej nie wzniósł od Zidane'a w zdobyte mistrzostwo 1998 :)

oczywiście że tak

ojciec sukcesu 1998

tak jak Pirlo w 2006

coś czuję dobrą passę Suns w simce!

💪

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Ballack dobry pick, myślałem o nim i wziąłem Kroosa tylko dlatego, że potrzebuję jego charakterystyki gry, mocno niedoceniany gracz chyba po latach, ci Niemcy mieli kilku topowych kadrowych performerów.

(stąd to pytanie o żółte kartki, hehe)

W przeciwieństwie do Kahna nie zawiódł w finale :]

Ballack był po mega sezonie w Bayerze Neverkusen i potwierdzil to w Azji. W zasadzie Niemcy doczlapali sie do finalow na jego i Kahna plecach do finału.

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Chyba że nie. Dobry pick ale ze stealem to bez przesady.

Przecież absolutny lider kadry Niemiec, który ciągnął w pojedynkę ten szrot. Zresztą ile znaczyła wtedy kadra Niemiec to pokazują poprzednie turnieje i same nazwiska jakie wtedy grały w Mmannschaft.. To była ogromna zapaść niemieckiej piłki i aż szkoda, że Ballack w peaku, miał tak słaby support. On w pojedynkę wziął ten turniej i spokojnie stawiam go za ten turniej indywidualnie dużo wyżej niż jakiegoś Modrica, Sneijdera czy Xaviego. On był dla Niemców tym kim Zidane dla Francuzów w 2006, ale oczywiście zabrakło takiego meczu jak indywidualny performance Zizu przeciw Brazylii.

Gdybym grał, a Brave mnie długo zachęcał to Ballack by poszedł gdzieś tuż po Baggio czy Romario. 

Od początku, gdy szły wybieraliście to brakowało mi właśnie jego wyboru. 

Także @antek gratulacje. A dla @Braveheart22 wstyd że go pomiął :)