Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

Braveheart22

ATF WORLD CUP  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, DRK napisał(a):

Jest obecnie 11 zgłoszeń. W ATF Premier League graliśmy w szesnastu. To chyba rozsądna liczba, bo później łatwo tworzyć pary 1/8. Z tych co Braveheart nie odznaczył, a uczestniczyli w tamtym ATF: @matek @airmax @Gregorius @ernie9005

ja odpadam, trochę mało czasu przez projekty w robo + tak na szybko myśląc o tym, cholernie ciężko byłoby oceniać zawodnika i wybrane zespoły przez pryzmat 4-5 meczów (luźna propozycja, odrzućcie zespoły które nie wyszły z grupy bo oceniać gracza na podstawie 3 meczów to trochę gimnastyka) 

25 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

@Braveheart22

Nie wiem czy wcześniej tak graliście, ale jeśli umawiamy się na 4 turnieje, to mozna utrudnić i w zespole np. musi byc min 2 z każdego turnieju a pozostała trójką dowolna.

Wcześniej opieraliśmy się głównie o rozgrywki ligowe, pierwszy raz będzie format typowo reprezentacyjny, więc nie było takiej możliwości :)

Btw, tak na szybko patrząc, na ten moment chyba więcej głosów się pojawia za opcją Chomika, czyli podziału ATF'a na dwie edycje. Zrobić ankietę, żeby ostatecznie to rozstrzygnąć?

...

@MarcusCamby @Qcin_69 @matek @Kily @ignazz @kuba2419 @BMeF @Koelner @barcalover @Kepler @Pepis21 może ktoś z Was zainteresowany?

10 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Btw, tak na szybko patrząc, na ten moment chyba więcej głosów się pojawia za opcją Chomika, czyli podziału ATF'a na dwie edycje. Zrobić ankietę, żeby ostatecznie to rozstrzygnąć?

Ja mogę, ale nie lepiej jeden ATF? Bo 4 turnieje - tylko 16 półfinalistów, przy kilkunastu userach będzie IMHO jazda na ogólnej reputacji graczy, bo za mały talent pool ludzi, którzy faktycznie się wyróżniali, siłą rzeczy takich Zagorakisów (tak, wiem, że z Euro) będzie 2x mniej. Potem skończy się na tym, że jakiś stud z dobrym turniejem > drugoplanowy gracz ze świetnym turniejem.

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Ja mogę, ale nie lepiej jeden ATF? Bo 4 turnieje - tylko 16 półfinalistów, przy kilkunastu userach będzie IMHO jazda na ogólnej reputacji graczy, bo za mały talent pool ludzi, którzy faktycznie się wyróżniali, siłą rzeczy takich Zagorakisów (tak, wiem, że z Euro) będzie 2x mniej. Potem skończy się na tym, że jakiś stud z dobrym turniejem > drugoplanowy gracz ze świetnym turniejem.

Celna uwaga, jak zacząłem sobie tak wstępnie przeglądać dzisiaj to tych nazwisk mocno wyróżniających się rzeczywiście nie ma tak dużo, jakby mogło się wydawać.

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Celna uwaga, jak zacząłem sobie tak wstępnie przeglądać dzisiaj to tych nazwisk mocno wyróżniających się rzeczywiście nie ma tak dużo, jakby mogło się wydawać.

Ba, przecież tam się nazwiska powtarzają jeszcze, więc tak naprawdę ten talent pool jest jeszcze mniejszy niż ~16 półfinalistów, bo jest jeden Mbappe za MŚ 2018-2022, jeden Ronaldo za MŚ 1998-2002, i tak dalej.

4 godziny temu, DRK napisał(a):

Jest obecnie 11 zgłoszeń. W ATF Premier League graliśmy w szesnastu. To chyba rozsądna liczba, bo później łatwo tworzyć pary 1/8. Z tych co Braveheart nie odznaczył, a uczestniczyli w tamtym ATF: @matek @airmax @Gregorius @ernie9005

Dziękuję za pamięć :) ale muszę odmówić. Niedługo wyjeżdżam i bym opóźniał mocno, nie mógłbym się wkręcić dobrze w zabawę. 

Ale postaram się śledzić, jak wam idzie. Pomysł ciekawy.

Dodałem ankietę odnośnie dwóch najważniejszych kwestii, więc zagłosujcie, żebyśmy wyjaśnili wszelkie formalności.

...

@jack @blackmagic @antek @LeweBiodroSmoka @Sylvinho. @ernie9005 @Gregorius @eMeS @BMeF

zagłosujcie w ankiecie proszę, bo na razie wiemy, że nic nie wiemy xd

Edytowane przez Braveheart22

• Szulim przypiął/eła ten temat

@jack znam Twoje stanowisko, ale proszę dla formalności wypełnić ankietę. @eMeS dawaj też, bo na ten moment przewidywany remis i prawdopodobnie Twój głos będzie decydujący :)

Od siebie dodam, że jak zwycięży opcja Chomika to zmieniam głos na start Italia 90'.

Kolejna rzecz. Jest nas 17 na ten moment, więc będzie trzeba zrobić grupy (5+4+4+4) + faza pucharowa od ćwierćfinałów. Idealnie byłoby jeszcze zebrać 3 osoby do tej 20, więc cały czas, póki nie zaczęliśmy może ktoś się dopisać do zabawy.

Edytowane przez Braveheart22

34 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

@jack znam Twoje stanowisko, ale proszę dla formalności wypełnić ankietę. @eMeS dawaj też, bo na ten moment przewidywany remis i prawdopodobnie Twój głos będzie decydujący :)

Od siebie dodam, że jak zwycięży opcja Chomika to zmieniam głos na start Italia 90'.

Kolejna rzecz. Jest nas 17 na ten moment, więc będzie trzeba zrobić grupy (5+4+4+4) + faza pucharowa od ćwierćfinałów. Idealnie byłoby jeszcze zebrać 3 osoby do tej 20, więc cały czas, póki nie zaczęliśmy może ktoś się dopisać do zabawy.

Chciałbym 90 bo bez tego choćby Maradona się nie załapie. 

Natomiast przemawia do mnie argument, że przy 17-18 uczestnikach x11 zawodników podział na 2 okresy może spowodować, że trzeba będzie zbyt głęboko grzebać.

36 minut temu, jack napisał(a):

Chciałbym 90 bo bez tego choćby Maradona się nie załapie. 

Natomiast przemawia do mnie argument, że przy 17-18 uczestnikach x11 zawodników podział na 2 okresy może spowodować, że trzeba będzie zbyt głęboko grzebać.

A to nie o to w zabawie chodzi zeby ciut głębiej sięgnąć? Swoja droga jestem ciekaw czy ktoś się nabierze na jednego napastnika.

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

A to nie o to w zabawie chodzi zeby ciut głębiej sięgnąć? 

Z ciekawości zweryfikowałem, jak bohaterowie których pamiętałem z 90 i 94 wypadają w statystykach i skrótach meczów to potwierdziło się z tym co zapamiętałem. Ale już wskazanie 20-tego zawodnika tych turniejów to już jednak spore wyzwanie.