Skocz do zawartości

Draft 2026

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

https://x.com/ClutchPoints/status/2015219887308726547?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^2015219887308726547|twgr^f7b0a3650af4b29241475799984ea2489fbbb83c|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbaselinebums.com%2Fthreads%2F2026-nba-draft-prospects-thread.156%2Fpage-16

CAMERON BOOZER TODAY:

32 POINTS

9 REBOUNDS

4 ASSISTS

3 STEALS

11/20 FGM 3/8 3PM 7/7 FTM +24 +/- 32 MINUTES

Kingston Flemings EXPLODED today vs Texas Tech..

42 PTS (15/26 FG, 4/9 3PT, 8/10 FT) 2 REB

6 AST 2 STL

Darius Acuff Jr. today: 31 Points

13/19 FG

4/7 3PT

6 Assists

AJ Dybantsa showed off PRO type skill tonight:

43 PTS

6 REBS

15-24 FG

4-5 3PT

Later in the day Keaton Wagler dropped 46 PTS on 13/17 FG, 9/11 3PT, and 11/13 FT.

A i Caleb Wilson gra mocny sezon 

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

A i Caleb Wilson gra mocny sezon 

Ale Ty czytasz w ogóle co ludzie wrzucają . Bo wątek miał 2 strony a ty wrzucasz informacje które wczoraj podał @january

@january  A obrona Boozera Ciebie nie martwi? Bo w ataku to jest unikat ale nie wiem czy nie wolałbym Caleba choć trzeba przyznać ,że niektóre rzeczy Boozer robi elitarnie .. 

W dniu 26.01.2026 o 21:04, ely3 napisał(a):

Ale Ty czytasz w ogóle co ludzie wrzucają . Bo wątek miał 2 strony a ty wrzucasz informacje które wczoraj podał @january

@january  A obrona Boozera Ciebie nie martwi? Bo w ataku to jest unikat ale nie wiem czy nie wolałbym Caleba choć trzeba przyznać ,że niektóre rzeczy Boozer robi elitarnie .. 

Nie martwi aż tak plus to anchor ofensywny, a takie pierwsze opcje można obudowywać, przyjdzie czas na dokładniejsze analizy, ale to jest imo znacznie lepszy prospect od Caleba. Mimo, że Boozer to nie do końca mój ulubiony archetyp prospecta.

Ale i Caleb przecież jest bardzo mocny, więc jak już pisalem - kapitalny draft.

Obejrzałem sobie BYU - Kansas i jeśli to był pojedynek nr 1 z potencjalnym nr 2 to wyglada to jak draft jednej osoby. Przepaść między Dybantsą a Petersonem była ogromna. Peterson jest fantastyczny po obu stronach parkietu. Szybkość, Czytanie gry rywala niesamowite. A Dybantsa hmmm kolejny mecz z trudnym rywalem i chlop jest bezradny czasami ..W ataku on ma niesamowity potencjał choc mówię na tle Petersona był słabszy o co najmniej jedna klasę

Zaczęły się cyrki z tankowaniem, Wizards dziś robili wszystko by przegrać z Kings grając najgłębszą możliwą rezerwą 4Q (Gill, AJ Johnson, Labissiere, Cooper, Riley), ale nie dali rady.

Top 5-6 draftu jest mocarne i kilka organizacji będzie się zabijać o top2 przed loterią, gwarantujące wybor w top6.

3 godziny temu, january napisał(a):

Zaczęły się cyrki z tankowaniem, Wizards dziś robili wszystko by przegrać z Kings grając najgłębszą możliwą rezerwą 4Q (Gill, AJ Johnson, Labissiere, Cooper, Riley), ale nie dali rady.

Top 5-6 draftu jest mocarne i kilka organizacji będzie się zabijać o top2 przed loterią, gwarantujące wybor w top6.

To obejrzyj sobie Jazz w meczach z tankerami. Ostatnio mecz z Nets. Jazz Ogłasza ,że Lauri no to Nets od razu ze Porter Jr tez nie not to Jazz podobija ,że Nurkic również zapadł na tajemniczą chorobę. 

No ale Jazz w ogóle ma super patent na tankerów.. UStaiwa na centrze parę Filipowski/Love i choćby nie wiem co za cuda wyczynial Keyonte to ta dwójka pod koszem ani nie zbiera ani nie broni i rywale nawet jakby się potykali to i tak do kosza trafią.. Widać jak inaczej gra JAzz vs mocne ekipy ( nie zawsze bo tm też bywają takie dramaty jak mecz w Denver czy w MSG) a jak vs tankerzy. Dużo grania bustem Codym ( choć akurat trzeb docenić ,że kolo nauczył się kozłować i łamać linię obronę co jest sporym postępem do tego jakim kaleka był jeszcze w grudniu). Dużo grania fatalnymi lienupami a unikanie tymi mocnymi... Nie chce mi sie robić tabeli jak Bottom 6 gra między sobą ale już można śmiało określić kto walczy o TOP6 draftu bo JAzz do 7 miejsca ma dalej niż do najgorszego  a są właśnie na 6 miejscu. Gdzie w sumie to możemy mówić o Bottom 5 bo już widać ,że Pelicans jako niezainteresowani tankowaniem robią 4-6 ostatnio i oni szybko wyskoczą z tej grupy

Realnie to Kins i Wizards są po prostu dramatyczni. Nie widziałem gorszych ekip w tym roku.. Tam trudno poszukać kogoś kto sensownie gra i reprezentuje jakiś poziom . A reszta kombinuje jak przegrywać ( to nie oznacza ,że mają mocarne ekipy ale ,ze mają trochę fajnej młodzieży i weteranów którzy czasem wygrają mecz choćby sama ambicją)

@january No ale masz Petersona na tej samej półce co resztę? Bo ja nie jestem specem i ratem kilka meczów obejrzane ale dla mnie PEterson potem długo nic i czwórka Dybantsa, Flemins, Caleb, Boozer 

a ten 6 to kto? Wagler?

Raczej mocna 5.

a 6? Może Nate Ament? Tylko aby mu się pomiary zgadzały bo częściowo dostaje hype za standartowe 6”10 i możliwość gry jako SF. 

wczesnej wyżej był Brown Jr i tu zdecyduje potrzeba klubu raczej. 
Nie zdziwię się jak znowu jazz będę mieć pecha i właśnie dostaną 6. Na chwilę obecną jest tu lekki uskok w tier z 2 na 3.