Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2025/2026

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce się powtarzać, ale te mityczne 30 baniek to pieniądze 3-4 startera w normalnym zespole. Giddey ani nie jest dopełnieniem pierwsze piątki tylko jej podstawa, a Bulls nie są normalnym zespołem.

Panowie po zlocie nabrało to jeszcze większego znaczenia- Bulls za Giddeya oddali AlexaGoataCaruso !!! 

Coś czuję, że wyjdzie z tego tyle, że po 2, lub 3 latach za 23 bańki, będziemy płacić Joshowi +50 baniek za sezon, zamiast 30 przez 5 najbliższych lat, bo gość jak dla mnie, ma papiery na granie i jest ambitny i pracowity...

No i... teraz właściwie nie wiem co napisać, bo jak napiszę: "obym się mylił", to znaczyłoby, że za 2, 3 lata nie będzie Australijczyka w Wietrznym Mieście, a jak napiszę, że "obym miał rację", to... sami wiecie... za dużo kasy, zamiast mniejszej kasy i to może być nie mało, bo nawet jakieś 60 baniek na dystansie 3 sezonów, jeśli projekt Giddey odpali...

A coś czuję, że odpali...

Pozdrawiam

Butler 5 yr(s) / $92,339,878 / avg $18,467,976

Lauri Markkanen / 4 yr(s) / $67,470,906 / avg $16,867,727

Coby White / 3 yr(s) / $36,000,000 / avg $12,000,000

Patrick Williams / 5 yr(s) / $90,000,000 / avg $18,000,000

Zach Lavine / 4 yr(s) / $78,000,000 / avg $19,500,000

Josh Giddey / 3 yr(s) / $70,000,000 / avg $23,333,333

Jeśli Giddey faktycznie dostanie w granicach 70M to i tak powinien być zadowolony. 

W dniu 6.08.2025 o 19:13, Benon napisał(a):

Coś czuję, że wyjdzie z tego tyle, że po 2, lub 3 latach za 23 bańki, będziemy płacić Joshowi +50 baniek za sezon,

Trzymam za niego kciuki, żeby w czasie tych dwóch / trzech lat potwierdził, że jest graczem za 50 baniek, bo oznaczać to będzie wiele dobrego dla organizacji.

Play off w tym czasie obowiązkowe, w innym wypadku wypad, lub kolejny kontrakt na poziomie 20 milionów za sezon.

Edytowane przez Thomas

W dniu 6.08.2025 o 19:29, tankathon napisał(a):

Butler 5 yr(s) / $92,339,878 / avg $18,467,976

Lauri Markkanen / 4 yr(s) / $67,470,906 / avg $16,867,727

Coby White / 3 yr(s) / $36,000,000 / avg $12,000,000

Patrick Williams / 5 yr(s) / $90,000,000 / avg $18,000,000

Zach Lavine / 4 yr(s) / $78,000,000 / avg $19,500,000

Josh Giddey / 3 yr(s) / $70,000,000 / avg $23,333,333

Jeśli Giddey faktycznie dostanie w granicach 70M to i tak powinien być zadowolony. 

Bardzo fajne zestawienie. Brakuje mi tylko danych ile w danym roku wynosiło salary.

1. Pierwszy przykład z brzegu- Jimmy Butler. W 2014 roku "zaradni" Bulls proponowali (lowballowali) oferta 40/4. Jimmy nie przyjął (mówiło się ze chcial 48/4). Za rok Jimmy dostał 92/5, który piszesz tu jako "sukces" negocjacyjny Bulls. Zapomniałeś dodać, że był to w 2015 MAXYMALNY kontrakt ! (ale faktycznie nie było to mityczne 30 baniek!).

2. Markkanen. Czy na prawdę można uznać za sukces spuszczenie Fina?

3. Coby White, w chwili podpisywania kontraktu byl raczej kandydatem na busta, a nie zawodnikiem pokroju Kangura.

4. Pat Williams. Przez grzeczność nie skomentuje? Chyba że uważasz że to sukces Bulls że nie dostał siedmiocyfrowego kontraktu ?

5. LaVine to było wyrównanie oferty Kings, więc tu Bulls w sumie nie mieli jak wyzydzic parę groszy. Tzn mogli odpuścić w całości Zacha lub zmatchowac ofertę.

Kto następny? Nastula? Emajlenko?

58 minut temu, tankathon napisał(a):

Fantastycznie, że postanowiłeś wejść w polemikę z samym sobą... 

Może się mylę (wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), że zasugerowałeś że Giddey powinien się cieszyć z około 23 baniek za sezon bo:

A ) Jimmy dostał 18 baniek (nie dodając, że był to max, a rok wcześniej mogli go mieć za 2/3 tej ceny)

B ) Pat Kot Williams dostał 18 baniek na 5 (!) lat, a graczy z jego impaktem solidny zespół łapie z FA na minimum lub niewiele więcej.

Jeśli się gdzieś wdarła nieścisłość to gorąco przepraszam.

23 minuty temu, antek napisał(a):

Może się mylę (wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), że zasugerowałeś że Giddey powinien się cieszyć z około 23 baniek za sezon bo:

A ) Jimmy dostał 18 baniek (nie dodając, że był to max, a rok wcześniej mogli go mieć za 2/3 tej ceny)

B ) Pat Kot Williams dostał 18 baniek na 5 (!) lat, a graczy z jego impaktem solidny zespół łapie z FA na minimum lub niewiele więcej.

Daj spokój, chłopak jeśli coś przewiduje to możesz być pewny że będzie odwrotnie 

On chciał williamsowi dać piłkę w ręce już rok i dwa lata temu bo w jego ocenie chłopak ma potencjał choć mózgi obaj mają wielkości rodzynka 

Edytowane przez josephnba

22 minuty temu, antek napisał(a):

Nie zrobiłem niczego innego jak podanie suchych kwot, oczywiście, że każde zarobki należy osadzić w określonych realiach jak np. salary, ale w tym wypadku chodziło mi bardziej o to, o czym pisałem wczesniej, czyli podejście Byków do kontraktów świeżaków. Z tego co pamiętam to kontrakt Butlera był związany z zainteresowaniem Lakers, a nie faktyczną chęcią dania siana ze strony Bulls. Kontrakt Williamsa jest dobry, jesli spojrzysz z perspektywy kwoty, którą chciał gracz. Nie wiem po co te dodatkowe złośliwe wstawki, nawet jeśli uważasz, że coś wymagało rozwinięcia. 

Godzinę temu, josephnba napisał(a):

Daj spokój, chłopak jeśli coś przewiduje to możesz być pewny że będzie odwrotnie 

On chciał williamsowi dać piłkę w ręce już rok i dwa lata temu bo w jego ocenie chłopak ma potencjał choć mózgi obaj mają wielkości rodzynka 

Podobno wszystko można jakoś wytłumaczyć, ale jesli ktoś ci mówi "wypierdalaj, bo śmierdzisz patolu", a ty dalej latasz od tematu do tematu próbując kogoś obrazić i to na malutkim niszowym forum, to świadczyć tylko może o jednym, że masz poważny problem, poważnie, zdrowe zachowanie to nie jest. 

Edytowane przez tankathon

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

Podobno wszystko można jakoś wytłumaczyć, ale jesli ktoś ci mówi "wypierdalaj, bo śmierdzisz patolu", a ty dalej latasz od tematu do tematu próbując kogoś obrazić i to na malutkim niszowym forum, to świadczyć tylko może o jednym, że masz poważny problem, poważnie, zdrowe zachowanie to nie jest. 

Dziękuję za diagnozę panie Freud 

ale produkcję o bykach zachowaj dla siebie bo c***a się znasz 

I nie k**** 

kontrakt Williams’s nie jest dobry z żadnej perspektywy 

żadnej 

znajdź sobie jakąkolwiek wyliczankę c***owych umów i on tam jest 

Tak samo c***owy był 2 lata temu jak go liderem robiłeś tak samo c***owy jest teraz 

17 minut temu, josephnba napisał(a):

Dziękuję za diagnozę panie Freud 

ale produkcję o bykach zachowaj dla siebie bo c***a się znasz 

I nie k**** 

kontrakt Williams’s nie jest dobry z żadnej perspektywy 

żadnej 

znajdź sobie jakąkolwiek wyliczankę c***owych umów i on tam jest 

Tak samo c***owy był 2 lata temu jak go liderem robiłeś tak samo c***owy jest teraz 

Tak tak, uwzględniając jednak fakty to przypomnij tylko sobie kto miał rację odnośnie Whitea i Giddeya. 

Na deser znawco, przypomnij również czyj to wpis... 

Cytat

Wow, nie myślałem że Patryk aż tak zjedzie z ceny 

Za te pieniądze jest nie tylko ok ale i zajebiście

Już? 

3 godziny temu, tankathon napisał(a):

Tak tak, uwzględniając jednak fakty to przypomnij tylko sobie kto miał rację odnośnie Whitea i Giddeya. 

Na deser znawco, przypomnij również czyj to wpis... 

Już? 

Ja 

tyle że pożałowałem tych słów po pół roku 

Jak się człowiek nudzi, to można się pobawić statystykami.

Wszyscy najlepsi gracze byków, którzy zagrali co najmniej  trzy sezony dla bulls, od czasów Hinrich / Gordona. Wydaje mi się, że nikogo nie pominąłem.

Kolejność według ilości zdobytych punktów.

statystyki zawodników.JPG