Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2025/2026

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, tankathon napisał(a):

Może udało ci się odnotować brak chłopa, który ostatnio zapakował wam 22/9 i był +19?

Brak Ayo i ponadprzeciętna dyspozycja za trzy nowojorczyków, to zdecydowało o wyniku.

Pomimo dosyć wysokiej porażki, podobał mi się ten zryw w czwartej kwarcie, kiedy odrobili kilkanaście punktów.

Dzisiaj mecz o pierwsze miejsce na wschodzie, co prawda dopiero drugi tydzień sezonu ale brzmi zacnie.

ja to nie są narodziny gwiazdy, to nie wiem co jest

Giddey zaczyna sezon z uśredniając 23/10/10 na 59TS i 41% za 3

dziwnie się wciąż patrzy jak to właśnie on bierze i po prostu przejmuje mecz robiąc na parkiecie niemal wszystko

nie wiem @antek skąd wiedziałeś, ale zdążyłeś to wszystkim zakomunikować - szacun

Bulls zrobili największy comeback od 5 lat (z -24) co chyba bardziej impunujące, nie pozwolili Sixers na trafienie z gry przez ostatnie 6 i pół minuty meczu, choć do przerwy stracili 75 punktów

wielcy Bulls i tylko można mieć pewne obawy czy powrót White'a na pewno będzie tu wzmocnieniem w long runie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Muszę przyznać, że tej wygranej raczej się nie spodziewałem i założyłem, że Maxey z VJem szybko zamknął mecz, dlatego na luziku wstałem obejrzeć 4 kwartę. Końcówka jeśli chodzi o emocje, przypomniała mecz z Lakers. 

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem @antek skąd wiedziałeś, ale zdążyłeś to wszystkim zakomunikować - szacun

Być może słabo śledzisz wątek Bulls, ale Giddey po ALLstar robił 21/11/9/1,5/0,8 na 50/46/81, więc zwyczajnie utrzymał to co kibice Bulls mieli okazję oglądać w drugiej części sezonu. Co do tego kto co komu komunikował to podtrzymuje, że raczej tematu nie śledziłeś. 🙃

Edytowane przez tankathon

6 godzin temu, tankathon napisał(a):

Być może słabo śledzisz wątek Bulls, ale Giddey po ALLstar robił 21/11/9/1,5/0,8 na 50/46/81

ja staram śledzić co się da i nie ma raczej przypadku, że Bulls mogli sobie pozwolić na tak długie i w sumie bardzo udane negocjacje kontraktowe, takich wybuchów w drugiej połowie sezonu bywało sporo, ciężko jest to później potwierdzić tym bardziej na nowym kontrakcie, a tu Bulls, którzy mają jednego gracza top50 (Vuc jeszcze jest trochę podejrzany) i flotę ludzi raczej spoza top100-150 i bez swojejgo najlepszego scorera, robią taki start, zwieńczając go takim meczem jak dziś w nocy

na dziś Giddey mógłby liczyć na o wiele lepszy kontrakt, ale dobrze, że podpisał i zostanie w Chicago

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Giddey to zdecydowanie pierwszoplanowa postać tego teamu i autor tego, póki co małego sukcesu, ale mnie cieszy niezwykle to, że tam naprawdę trudno się do kogokolwiek przyczepić, biorąc pod uwagę oczekiwania, co do każdego zawodnika.

Inna sprawa... Gdzieś mi się rzuciła w oczy pewna statystyka, a później nie mogłem tego odnaleźć, więc policzyłem sam...

Łączny bilans drużyn z którymi graliśmy do tej pory (NY liczony podwójnie) vs reszta ligi to 30 - 19, a vs Bulls 1 - 6. Szacun💪

Ma ktoś zielone pojęcie, czy gdzieś tego typu statystykę znajdę i czy prawidłowe jest liczenie drużyny, jak NY podwójnie?

Pozdrawiam

23 godziny temu, Przemus napisał(a):

Coraz głupsze te plotki transferowe-morant, powrót fina z utah. 

Zespół który weźmie Morant'a będzie miał problem, ale na pewno nie będą to byki.

Jeśli chodzi o Markkanen'a  to przypomina, że to Donovan w pierwszym roku pracy z bykami pozbawił go miejsca w wyjściowym składzie, a w następnym roku już fina w zespole nie było. Także wątpię, że Lauri chciałby ponownie trafić pod tego trenera.

16 godzin temu, Thomas napisał(a):

Zespół który weźmie Morant'a będzie miał problem, ale na pewno nie będą to byki.

Jeśli chodzi o Markkanen'a  to przypomina, że to Donovan w pierwszym roku pracy z bykami pozbawił go miejsca w wyjściowym składzie, a w następnym roku już fina w zespole nie było. Także wątpię, że Lauri chciałby ponownie trafić pod tego trenera.

Na poczatku myślałem podobnie, ale te wszystkie wpisy na forach USA, coś w tym może być.

Też bym nie chciał Morant'a i Markkanen'a (tak moim mokrym snem jest Sochan).

W dniu 7.11.2025 o 13:01, Przemus napisał(a):

(tak moim mokrym snem jest Sochan).

Biorąc pod uwagę, że głównym celem organizacji jest zapełnianie hali i osiąganie zysków, sprowadzenie Sochana do Chicago ze względu na Chicagowską Polonie jest bardzo prawdopodobne.

58 minut temu, Thomas napisał(a):

Biorąc pod uwagę, że głównym celem organizacji jest zapełnianie hali i osiąganie zysków, sprowadzenie Sochana do Chicago ze względu na Chicagowską Polonie jest bardzo prawdopodobne.

Powinni próbować za Whita go ściagąć bo za tego kasztana z łatka pewnie nie da rady. Widziałbym Jeremiego też w Detroit. 

31 minut temu, marceli73 napisał(a):

Powinni próbować za Whita go ściagąć bo za tego kasztana z łatka pewnie nie da rady. Widziałbym Jeremiego też w Detroit. 

W sensie mają oddać najlepszego strzelca za Sochana?🤓 

Przypominam, że jest ktoś taki jak Essengue.

Edytowane przez tankathon

21 minut temu, Przemus napisał(a):

Z jakiego powodu, popatrz proszę na jego kontrakt
Sochan przydałbym sie mega do młodego zespołu+marketing (niby Rodman + Polonia)

Ale Sochanowi podobnie jak White'owi tez trzeba dac kontrakt po sezonie. Z tym ze na pewno z inna liczba milionowm, ale chyba nie bedzie tematu tematu tradeu White'a dopoki ten nie wroci i najwazniejsze jak (czy) wkomponuje sie w tegroroczny zespoł.

Spurs szukają wysokiego do Wemby. White to świetny gracz ale nie ma sensu o niego walczyć a tym bardziej z perspektywy spurs jeszcze dopłacać. To nie jest dobra wymiana dla obu klubów. 
Sochan na razie nie spełnił wymagań Lotto wyboru ale inwestują w niego tyle aby nie musieć na siłę go wymieniać o dopłacaniu za „zrzut” nie wspominając. Ktoś się zgłosi i zaproponuje ciekawą wymianę to się pomyśli. 

Spurs na niskich pozycjach mają przesyt. Długie skrzydło lub mocny podkoszowy.