antek Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Nie chce się powtarzać, ale te mityczne 30 baniek to pieniądze 3-4 startera w normalnym zespole. Giddey ani nie jest dopełnieniem pierwsze piątki tylko jej podstawa, a Bulls nie są normalnym zespołem. Panowie po zlocie nabrało to jeszcze większego znaczenia- Bulls za Giddeya oddali AlexaGoataCaruso !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Podobno obóz Giddeya doszedł do porozumienia z Bulls Umowa na 3 lata, prawdopodobnie ostatni rok opcja gracza więc mają czas żeby zobaczyć co z tego związku wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Coś czuję, że wyjdzie z tego tyle, że po 2, lub 3 latach za 23 bańki, będziemy płacić Joshowi +50 baniek za sezon, zamiast 30 przez 5 najbliższych lat, bo gość jak dla mnie, ma papiery na granie i jest ambitny i pracowity... No i... teraz właściwie nie wiem co napisać, bo jak napiszę: "obym się mylił", to znaczyłoby, że za 2, 3 lata nie będzie Australijczyka w Wietrznym Mieście, a jak napiszę, że "obym miał rację", to... sami wiecie... za dużo kasy, zamiast mniejszej kasy i to może być nie mało, bo nawet jakieś 60 baniek na dystansie 3 sezonów, jeśli projekt Giddey odpali... A coś czuję, że odpali... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Butler 5 yr(s) / $92,339,878 / avg $18,467,976 Lauri Markkanen / 4 yr(s) / $67,470,906 / avg $16,867,727 Coby White / 3 yr(s) / $36,000,000 / avg $12,000,000 Patrick Williams / 5 yr(s) / $90,000,000 / avg $18,000,000 Zach Lavine / 4 yr(s) / $78,000,000 / avg $19,500,000 Josh Giddey / 3 yr(s) / $70,000,000 / avg $23,333,333 Jeśli Giddey faktycznie dostanie w granicach 70M to i tak powinien być zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) W dniu 6.08.2025 o 19:13, Benon napisał(a): Coś czuję, że wyjdzie z tego tyle, że po 2, lub 3 latach za 23 bańki, będziemy płacić Joshowi +50 baniek za sezon, Trzymam za niego kciuki, żeby w czasie tych dwóch / trzech lat potwierdził, że jest graczem za 50 baniek, bo oznaczać to będzie wiele dobrego dla organizacji. Play off w tym czasie obowiązkowe, w innym wypadku wypad, lub kolejny kontrakt na poziomie 20 milionów za sezon. Edytowane 8 Sierpnia przez Thomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia W dniu 6.08.2025 o 19:29, tankathon napisał(a): Butler 5 yr(s) / $92,339,878 / avg $18,467,976 Lauri Markkanen / 4 yr(s) / $67,470,906 / avg $16,867,727 Coby White / 3 yr(s) / $36,000,000 / avg $12,000,000 Patrick Williams / 5 yr(s) / $90,000,000 / avg $18,000,000 Zach Lavine / 4 yr(s) / $78,000,000 / avg $19,500,000 Josh Giddey / 3 yr(s) / $70,000,000 / avg $23,333,333 Jeśli Giddey faktycznie dostanie w granicach 70M to i tak powinien być zadowolony. Bardzo fajne zestawienie. Brakuje mi tylko danych ile w danym roku wynosiło salary. 1. Pierwszy przykład z brzegu- Jimmy Butler. W 2014 roku "zaradni" Bulls proponowali (lowballowali) oferta 40/4. Jimmy nie przyjął (mówiło się ze chcial 48/4). Za rok Jimmy dostał 92/5, który piszesz tu jako "sukces" negocjacyjny Bulls. Zapomniałeś dodać, że był to w 2015 MAXYMALNY kontrakt ! (ale faktycznie nie było to mityczne 30 baniek!). 2. Markkanen. Czy na prawdę można uznać za sukces spuszczenie Fina? 3. Coby White, w chwili podpisywania kontraktu byl raczej kandydatem na busta, a nie zawodnikiem pokroju Kangura. 4. Pat Williams. Przez grzeczność nie skomentuje? Chyba że uważasz że to sukces Bulls że nie dostał siedmiocyfrowego kontraktu ? 5. LaVine to było wyrównanie oferty Kings, więc tu Bulls w sumie nie mieli jak wyzydzic parę groszy. Tzn mogli odpuścić w całości Zacha lub zmatchowac ofertę. Kto następny? Nastula? Emajlenko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 4 godziny temu, antek napisał(a): Bardzo fajne zestawienie. Brakuje mi tylko danych ile w danym roku wynosiło salary. Kto następny? Nastula? Emajlenko? Fantastycznie, że postanowiłeś wejść w polemikę z samym sobą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 58 minut temu, tankathon napisał(a): Fantastycznie, że postanowiłeś wejść w polemikę z samym sobą... Może się mylę (wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), że zasugerowałeś że Giddey powinien się cieszyć z około 23 baniek za sezon bo: A ) Jimmy dostał 18 baniek (nie dodając, że był to max, a rok wcześniej mogli go mieć za 2/3 tej ceny) B ) Pat Kot Williams dostał 18 baniek na 5 (!) lat, a graczy z jego impaktem solidny zespół łapie z FA na minimum lub niewiele więcej. Jeśli się gdzieś wdarła nieścisłość to gorąco przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) 23 minuty temu, antek napisał(a): Może się mylę (wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), że zasugerowałeś że Giddey powinien się cieszyć z około 23 baniek za sezon bo: A ) Jimmy dostał 18 baniek (nie dodając, że był to max, a rok wcześniej mogli go mieć za 2/3 tej ceny) B ) Pat Kot Williams dostał 18 baniek na 5 (!) lat, a graczy z jego impaktem solidny zespół łapie z FA na minimum lub niewiele więcej. Jeśli się gdzieś wdarła nieścisłość to gorąco przepraszam. Daj spokój, chłopak jeśli coś przewiduje to możesz być pewny że będzie odwrotnie On chciał williamsowi dać piłkę w ręce już rok i dwa lata temu bo w jego ocenie chłopak ma potencjał choć mózgi obaj mają wielkości rodzynka Edytowane 9 Sierpnia przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 22 minuty temu, antek napisał(a): Może się mylę (wyprowadź mnie z błędu jeśli tak jest), że zasugerowałeś że Giddey powinien się cieszyć z około 23 baniek za sezon bo: A ) Jimmy dostał 18 baniek (nie dodając, że był to max, a rok wcześniej mogli go mieć za 2/3 tej ceny) B ) Pat Kot Williams dostał 18 baniek na 5 (!) lat, a graczy z jego impaktem solidny zespół łapie z FA na minimum lub niewiele więcej. Jeśli się gdzieś wdarła nieścisłość to gorąco przepraszam. Nie zrobiłem niczego innego jak podanie suchych kwot, oczywiście, że każde zarobki należy osadzić w określonych realiach jak np. salary, ale w tym wypadku chodziło mi bardziej o to, o czym pisałem wczesniej, czyli podejście Byków do kontraktów świeżaków. Z tego co pamiętam to kontrakt Butlera był związany z zainteresowaniem Lakers, a nie faktyczną chęcią dania siana ze strony Bulls. Kontrakt Williamsa jest dobry, jesli spojrzysz z perspektywy kwoty, którą chciał gracz. Nie wiem po co te dodatkowe złośliwe wstawki, nawet jeśli uważasz, że coś wymagało rozwinięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, josephnba napisał(a): Daj spokój, chłopak jeśli coś przewiduje to możesz być pewny że będzie odwrotnie On chciał williamsowi dać piłkę w ręce już rok i dwa lata temu bo w jego ocenie chłopak ma potencjał choć mózgi obaj mają wielkości rodzynka Podobno wszystko można jakoś wytłumaczyć, ale jesli ktoś ci mówi "wypierdalaj, bo śmierdzisz patolu", a ty dalej latasz od tematu do tematu próbując kogoś obrazić i to na malutkim niszowym forum, to świadczyć tylko może o jednym, że masz poważny problem, poważnie, zdrowe zachowanie to nie jest. Edytowane 9 Sierpnia przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 3 godziny temu, tankathon napisał(a): Podobno wszystko można jakoś wytłumaczyć, ale jesli ktoś ci mówi "wypierdalaj, bo śmierdzisz patolu", a ty dalej latasz od tematu do tematu próbując kogoś obrazić i to na malutkim niszowym forum, to świadczyć tylko może o jednym, że masz poważny problem, poważnie, zdrowe zachowanie to nie jest. Dziękuję za diagnozę panie Freud ale produkcję o bykach zachowaj dla siebie bo c***a się znasz I nie k**** kontrakt Williams’s nie jest dobry z żadnej perspektywy żadnej znajdź sobie jakąkolwiek wyliczankę c***owych umów i on tam jest Tak samo c***owy był 2 lata temu jak go liderem robiłeś tak samo c***owy jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 17 minut temu, josephnba napisał(a): Dziękuję za diagnozę panie Freud ale produkcję o bykach zachowaj dla siebie bo c***a się znasz I nie k**** kontrakt Williams’s nie jest dobry z żadnej perspektywy żadnej znajdź sobie jakąkolwiek wyliczankę c***owych umów i on tam jest Tak samo c***owy był 2 lata temu jak go liderem robiłeś tak samo c***owy jest teraz Tak tak, uwzględniając jednak fakty to przypomnij tylko sobie kto miał rację odnośnie Whitea i Giddeya. Na deser znawco, przypomnij również czyj to wpis... Cytat Wow, nie myślałem że Patryk aż tak zjedzie z ceny Za te pieniądze jest nie tylko ok ale i zajebiście Już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 3 godziny temu, tankathon napisał(a): Tak tak, uwzględniając jednak fakty to przypomnij tylko sobie kto miał rację odnośnie Whitea i Giddeya. Na deser znawco, przypomnij również czyj to wpis... Już? Ja tyle że pożałowałem tych słów po pół roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Jak się człowiek nudzi, to można się pobawić statystykami. Wszyscy najlepsi gracze byków, którzy zagrali co najmniej trzy sezony dla bulls, od czasów Hinrich / Gordona. Wydaje mi się, że nikogo nie pominąłem. Kolejność według ilości zdobytych punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września Wiem, że w temacie Giddeya jestem monotematyczny, ale właśnie Mavs podpisali PJa Washingtona na 4 lata za 90 baniek. Gościa tak na prawdę do rotacji jako zabezpieczenie Davisa. W przypadku zdrowia frontcortu Mavs tak na prawdę czwartego wysokiego do rotacji. Bulls tymczasem zaoferowali swojemu najlepszemu zawodnikowi ostatniego sezonu podnieśli ofertę do 88 baniek za 4 lata gry. Jeśli nawet PJ jest "przepłacony" to Mavs pokazują jak się buduje solidny toster uzupełniając skład za solidnych graczy sporymi pieniędzy, a my nie potrafimy podpisać naszego najlepszego gracza zydzac parę baniek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września W dniu 7.09.2025 o 16:56, antek napisał(a): Wiem, że w temacie Giddeya jestem monotematyczny, ale właśnie Mavs podpisali PJa Washingtona na 4 lata za 90 baniek. Gościa tak na prawdę do rotacji jako zabezpieczenie Davisa. W przypadku zdrowia frontcortu Mavs tak na prawdę czwartego wysokiego do rotacji. Bulls tymczasem zaoferowali swojemu najlepszemu zawodnikowi ostatniego sezonu podnieśli ofertę do 88 baniek za 4 lata gry. Jeśli nawet PJ jest "przepłacony" to Mavs pokazują jak się buduje solidny toster uzupełniając skład za solidnych graczy sporymi pieniędzy, a my nie potrafimy podpisać naszego najlepszego gracza zydzac parę baniek... Na Twoje zyczenie... Giddey zostaje za 100M$/4y. Czyli jednak można podpisac swojego rfa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września 27 minut temu, wiLQ napisał(a): Na Twoje zyczenie... Giddey zostaje za 100M$/4y. Czyli jednak można podpisac swojego rfa... Poszli na kompromis i w sumie to całkiem spoko kasa jak na dzisiejsze realia zobaczymy jak to wpłynie na jego dyspozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września No i wszystko się zgadza, tak jak pisałem, nikt od Bulls nie dostaje siana jakie sobie życzy będąc świeżakiem, i tak się stało. Całkiem ok jest, że pierwszy i drugi rok to odpowiednio 22mln i 24 mln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 2 godziny temu, tankathon napisał(a): No i wszystko się zgadza, tak jak pisałem, nikt od Bulls nie dostaje siana jakie sobie życzy będąc świeżakiem, i tak się stało. Prawie nikt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi