Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2025/2026

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, bogans2 napisał(a):

Welcome to Chicago

jeden ze starszych prospektow w drafcie ale kogo to obchodzi :d chyba nie macie zawodnika o takim profilu takze jezeli dobrze pokaze sie w summer league to bedzie z niego pozytek 

Juz mi go szkoda 

Paczam na tego mr. BBQ i mi się gość podoba. Cała kariera uniwersytecka, to z tego co widzę ciężka praca, upór i dążenie do celu. Kolo od bycia non shooterem (opieram się tylko na statsach z espn) doszedł do specjalisty w dziedzinie. Trochę mu to zajęło, ale tym bardziej szacun za wytrwałość.

Ktoś wie coś więcej, ma jakąś szerszą perspektywę, jeśli chodzi o tego pana?

Przyzwyczaiłem się używać innych określeń, jeśli chodzi o ludzi z ncaa, ale tu chyba nie wypada, bo on już od 4 lat może kupić piwo w USA, a klepiąc swoich teammates po tyłkach może sobie/ktoś mu narobić kłopotów...

Serio, ciekawi mnie jego historia.

Pozdrawiam

W dniu 27.06.2025 o 09:06, bogans2 napisał(a):

jeden ze starszych prospektow

Słowo prospekt średnio pasuje  do 25-letniego kolesia.

2 godziny temu, tankathon napisał(a):

Jednak bez promocji i powrót do kwoty z października, czyli AK znowu niczego nie załatwił

Jeśli będzie grał tak jak w drugiej części poprzedniego sezonu, to kwota do zaakceptowania.

52 minuty temu, Thomas napisał(a):

Słowo prospekt średnio pasuje  do 25-letniego kolesia.

Jeśli będzie grał tak jak w drugiej części poprzedniego sezonu, to kwota do zaakceptowania.

Wcześniejsza, która wyszła od samego zawodnika była bardziej akceptowana 

prawda jest taka że nie Josh jest w tej chwili najważniejszy 

trzeba szukać wzmocnień poza organizacją 

Biorąc pod uwagę jacy zawodnicy dostają maxy po rookie kontraktach to ta kwota jest całkiem przyjazna. Aussie pokazał że może być pierwsza opcja na obwodzie nie monopolizujac gry tylko pod siebie, ale również kreując grę dla kolegów. Dodając do tego jak rozegrał się po asw to jedyne za czym trzeba trzymać kciuki to zdrowie Giddeya.

7 godzin temu, Thomas napisał(a):

Jednak można było liczyć, że ze względu na brak zainteresowania uda się urwać kilka baniek, a tak kwota jest taka, o której się mówiło przed sezonem. 

Co do aktualnych wydarzeń, czyli Lonzo w Cavs to wszystko się zgadza. AK odrzucił kilka wyborów za Lavinea, odrzucił dwa za Carusso, a dosłownie niedawno pogardził #16 wyborem w tegorocznym drafcie za Lonzo, by teraz oddać go za nic. 

Koncepcję ściągnięcia Okoro rozumiem, już wiem kto ma być nowym wzmocnieniem na pf-ie, powaga. Ciekawe co Litwin zrobi jak ktos mu teraz sprzątnie Jonesa czy niespodziewanie wyskoczy z grubszym sianem dla Giddeya. 

Dalej nie mogę zrozumieć jak można było odpuścić pozyskanie Fleminga, który zleciał do 2rnd.....

Cyrk!!!! 

Chociaż za chwilę wielki gm pewnie coś lepszego odjebie, nie wiem, nowy kontrakt dla Vuca? 

Vuc jasno dał do zrozumienia że chce zawalczyć o tytuł więc Bulls nie mają raczej wielkich nadziei na przedłużenie 

gdyby sytuacja w celtach się nie pojebala, miałem nadzieję że tam skończy nasz C 

pacers odpadają 

knicks zjebali sobie pozycję środkowego  

cavs?

18 godzin temu, josephnba napisał(a):

Wcześniejsza, która wyszła od samego zawodnika była bardziej akceptowana 

To musiał być fake news.

Nie było chyba sytuacji, że zespół zapłacił sam z siebie więcej niż chciał zawodnik?  

12 godzin temu, tankathon napisał(a):

Co do aktualnych wydarzeń, czyli Lonzo w Cavs

Ciekawe ile meczy zagra dla tych Cavs?

Moim zdaniem niewiele straciliśmy i niewiele zyskaliśmy.

Ten Lechlan Olbrich wygląda fajnie, ale absolutny brak rzutu chyba go dyskwalifikuje?

8 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Czy Karnisovas ma jakas alergie na picki?

Bo jak na moje oko powinien ich dostac wiecej w kazdej z ostatnich 4 wymian...

I po co takie przykre rzeczy wyciągać haha.... 

Jednak trzeba przyznać, że jest to osiągnięcie, by w żadnej wymianie nie dostać nawet późnego 1rnd. 

Najlepsze jest to, że nawet za Lauriego finalnie również nie dostał niczego. 

Edytowane przez tankathon

W dniu 30.06.2025 o 17:27, tankathon napisał(a):

Jednak trzeba przyznać, że jest to osiągnięcie, by w żadnej wymianie nie dostać nawet późnego 1rnd. 

Najlepsze jest to, że nawet za Lauriego finalnie również nie dostał niczego. 

GarPax wróć !!! 😉

Jak na razie udało mu się podpisać Jones'a za 24 bańki na 3 lata. Czekam na kontrakt Giddey'a i wymianę Vućka.

Już zaczynałem wierzyć powoli w AK, bo przy tej ilości spadających kontraktów, pomimo bycia dymanym na dealach, ładnie wyczyścił salary pod FA market'26.

Jednak ja tu powoli widzę Josh Giddey drama, bo kolo który bez zawahania rzuca maxa LaVine'owi, daje 18baniek per year jednemu z najgorszych graczy w lidze przestaje być wiarygodny, a może i nawet zaczyna być śmieszny.

Josh jest wart maxa, w przeciwieństwie do frędzla LaVine'a.

Zach to dostał, a oczywiście nikt tego nie zweryfikował. Uważam, że nikt by mu tego nie zaproponował. To samo z patem (petem). 8, lub 9 za rok to max, co średnio ogarnięty GM mógłby rzucić. Jak go chcesz, to wyrównujesz i finito.

Jeśli Josh Giddey chce 30/year to dajesz mu 30/year i zabierasz go do pierdolonego muzeum lotnictwa, bo nie chcesz aby się rozmyślił, bo to jest wielki discount.

Po takim sezonie, jaki zagrał Josh i nie mówię tu nawet o statach post AS break, to uważam, że byłoby dla niego ujmą na honorze zaakceptować coś mniejszego niż conajmniej trzykrotność tego co zarabia P-Will. A mimo tego on chce grać za podobno 30 za rok. Bierz i całuj spękane australijskim upałem pięty Josha.

Pozdrawiam

Godzinę temu, Benon napisał(a):

Już zaczynałem wierzyć powoli w AK, bo przy tej ilości spadających kontraktów, pomimo bycia dymanym na dealach, ładnie wyczyścił salary pod FA market'26

Twierdzisz, że jakieś wielkie nazwisko trafi z fa do byczków? To by było chyba coś nowego. 

Josh jest wart maxa, w przeciwieństwie do frędzla LaVine'a

A to już coś udowodnił, bo z tego co widziałem nie dał rady wprowadzić Chicago do PO. Co do Lavinea to przypominam, że w identycznym momencie jak jest aktualnie Josh to nikt mu kontraktu nie rzucił, a jedynie wyrównano ofertę Kings, czyli 20 baniek za sezon. Dla jasności, jestem wielkim fanem Giddeya i tak jak pisałem, że kilka osób się zdziwi odnośnie jego gry, tak w tym wypadku lepiej poczekać i nie ładować się w grube siano. 

To samo z patem (petem). 8, lub 9 za rok to max

Niestety minimalna kwota to było 13 baniek. 

Z aktualnych wydarzeń, Whitemore, który był łączony z Bulls poszedł za 2x2rnd, aż dziw bierze, że Litwin nie zrobił ruchu.