Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2025/2026

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam nowy temat i czekam na:

- draft i wybór gracza który okaże się co najmniej solidnym starterem.

- nowy kontrakt dla Giddey'a w rozsądnej kwocie.

- przehandlowanie Vucevicia za kogoś zdecydowanie młodszego.

- podpisanie jakiegoś solidnego wolnego agenta.

- spławienie Williamsa ( raczej nie możliwe ).

- przynajmniej 41 zwycięstw w sezonie zasadniczym, w tym jakąś fajną serię 5/7 zwycięstw.

- pierwszą rundę play off i podjęcie w niej walki.

A cha i jeszcze jedno, niech nas kontuzje omijają szerokim łukiem, przynajmniej te poważne które niweczą wszelkie plany i niszczą kariery.

32 minuty temu, tankathon napisał(a):

Jestem na nie, ale powiedzmy pakiet Beal + DUNN + #10 + #29 +1rnd 2027  a w drugą stronę  VUC+ Williams + #45. 

Za ten zwrot to już lepiej dla Phoenix wysłać Beala do domu. To nie ma żadnego sensu dla nich. Niech w domu przy telewizji czeka jak mu się skończy kontrakt. Jak ma jakieś ambicje to powinien zdjąć no-trade clause lub dać duży upust przy wykupie kontraktu. 

Edytowane przez marceli73

3 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Za ten zwrot to już lepiej dla Phoenix wysłać Beala do domu. To nie ma żadnego sensu dla nich. 

Dla Chicago też nie ma żadnego sensu, więc tym razem niech ktoś inny wyjdzie na głupiego a nie Litwin. Mało Bulls pomogli Orlando w budowaniu składu? niech teraz ktoś pomoże Chicago hahha. 🫡

Edytowane przez tankathon

19 godzin temu, tankathon napisał(a):

Jestem na nie, ale powiedzmy pakiet Beal + DUNN + #10 + #29 +1rnd 2027  a w drugą stronę  VUC+ Williams + #45. 

Taki deal nie ma sensu dla Suns, ale juz jakiś Beal + #10 za Balla (albo SNT Jonesa) i Vucka, jeśli ten drugi tanio by wydłużył, daje namiastkę drużyny na wylot w 1 rundzie PO:

Ball/Green/Booker/Dunn/Vucek + Micic/Allen/O'Neal/Martin/Richards z ławki (gdyby Micić odszedł, to próba złapania Jonesa/Jerome). Mógłby tez Allen w S5 wchodzić a Green jako 6th, ale głosy były, że maja grać obok siebie... 😜

Z kolei Bulls mogliby póść w piękna przebudowę i 2 z CMB/Malaucha/Queena ewentualnie gdyby ostał sie jakiś SG typu Kon to jak w dym ;) Williams to nie wiem czy jest obecnie sprzedawalny, może jakby cos pograł w najbliższym sezonie to ktoś by go wziął

9 minut temu, dannygd napisał(a):

Ball/Green/Booker/Dunn/Vucek + Micic/Allen/O'Neal/Martin/Richards z ławki (gdyby Micić odszedł, to próba złapania Jonesa/Jerome). Mógłby tez Allen w S5 wchodzić a Green jako 6th, ale głosy były, że maja grać obok siebie... 😜

Zapomniałeś o Dillonie :)

Na obwodzie ciasno, ktoś jeszcze chyba zmieni zespół, pewnie Allen.

Nie podoba mi się ten wybór, chłop w zasadzie nie jest dobry w niczym, najbardziej niepokoją mnie jego przestoje w grze, gdzie wydaje się jakby nie był zainteresowany tym co się dzieje na boisku. Majac do wyboru kilka lepszych opcji Litwin wybrał kogoś pokroju Philipsa. Idź pan w c***... I jeszcze ta radość staruszka Pata, który aż poderwał się z krzesła, że z tak odległym wyborem wyciągnął Kasparasa..... 

Pojawiają się plotki, że Bulls nie chcą nikogo wybierać z 2rnd, więc mimo dostępności Fleminga nie planują żadnych ruchów, czyli finalnie wejdą w kolejny sezon bez nominalnego gracza na pf.

Edytowane przez tankathon

"The Chicago Bulls are motivated to trade Patrick Williams this offseason after signing him to a five-year, $90 million contract during the 2024 offseason. [...] The Buls previously shopped Williams ahead of the 2025 trade deadline."

Musze przyznac, ze Patrick Williams stanie sie moim nowym ulubionym przykladem jak druzyny przeceniaja swoje wlasne wybory draftowe.
Gosciu gra piach przez 4 lata notujac zero postepow, wiec naturalnie otrzymuje 5-letnie extension za 90 baniek... ktore jest tak do bani, ze go probuja sie pozbyc pare razy jeszcze w pierwszym roku... Korzystajcie z matchowania RFA!

W dniu 24.06.2025 o 18:39, Thomas napisał(a):

Zaczynam nowy temat i czekam na:

- draft i wybór gracza który okaże się co najmniej solidnym starterem.

Pooglądałem, poczytałem i mam mieszane uczucia. W pierwszym sezonie jeśli będzie dostawał regularne minuty to już będzie coś, choć równie dobrze większość sezonu może przesiedzieć na ławce. Nadzieja w tym, że to osiemnastolatek o dobrych warunkach fizycznych, więc jak dobrze pójdzie to za dwa/trzy lata może będzie z niego jakiś pożytek.

13 minut temu, Benon napisał(a):

Jak z #55 uda się wybrać kogoś z trójki Brea/Nembhard/Peavy, to jakoś to przeżyję, choć sam tego typu ruch mnie wqrwia.

Pozdrawiam

45. Portland Trailblazers - Koby Brea
46. Memphis Grizzlies - John Tonje

47. Toronto Raptors - Alijah Martin
48. Phoenix Suns - Amari Williams
49. Detroit Pistons - RJ Luis
50. Atlanta Hawks - Ryan Nembhard
51. New Orleans Pelicans - Micah Peavy

Nasza zabawa żaden wyznacznik ale brakuje. 

Co śmieszne sam miałem #55 i przebiłem się na handlu do #41 

1 godzinę temu, Benon napisał(a):

Jak z #55 uda się wybrać kogoś z trójki Brea/Nembhard/Peavy, to jakoś to przeżyję, choć sam tego typu ruch mnie wqrwia.

Pozdrawiam

Skoro poszli w dół to raczej oznacza, że byc może faktycznie odpuszczą wybór w 2 rundzie. 

Najbardziej niepokoi, że z rynku wolnych agentów nie będzie kogo brać na C, więc uwzględniając draft, można zaryzykować, że s5 pozostanie niezmienne, a Vuc nigdzie się nie wybiera. Nie rozumiem dlaczego nie chcą nikogo z trójki Fleming, Raynaud czy Kalkbrenner.