Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2025/26

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Następnym razem jak robicie takie wymiany, gdzie teoretycznie gracz idzie za kasę, to po prostu wymieńcie się na yahoo zawodnikami i potem GM, który pozyskał gracza do wyrzucenia, wywala go na FA - przyspieszy i ułatwi to cały proces.

Edytowane przez Roger

Poszla druga fala waivera... i wychodzi na to, ze wsrod weteranow wszyscy chcieli kogos innego, wiec nie trzeba bylo wydawac zadnej kasy ;-]
Coz, przynajmniej sie udalo uzupelnic sklad i teraz jestem bardziej zadowolony niz po pierwszej fali.

Tylko po Hendricksa bylo kilku chetnych i w sumie sie dziwie Jendrasowi, ze go wywalil zamiast De Silvy.

Plus minuta ciszy dla podjarki @ai3 z zeszlorocznego draftu. Pisalem, ze to bedzie totalny leszcz...

Edytowane przez wiLQ

7 minut temu, Jendras napisał(a):

Jeden pokazał, że ma papiery na rotacyjnego winga, drugi nie grał przez rok po poważnej kontuzji. Nie wiem, skąd to zdziwienie.

Bo lepiej miec goscia, ktory ma zanizona pensje i duzy upside na wiecej niz solidniaka, ktory utknie za lepszymi graczami i wycisnie max 25 fppg?
Ba! Wg mnie calkiem realne, ze De Silva bedzie gorszy niz w poprzednim sezonie bo moze Magic nie trafi taka sama plaga kontuzji na jego pozycji...

41 minut temu, wiLQ napisał(a):

Bo lepiej miec goscia, ktory ma zanizona pensje i duzy upside na wiecej niz solidniaka, ktory utknie za lepszymi graczami i wycisnie max 25 fppg?

Zapewne tak. Tyle że do omawianej sytuacji ma się to nijak.

22 minuty temu, evitacre napisał(a):

+ def rookie z tej samej pozycji w tym drafcie 

Kto?

2 minuty temu, Jendras napisał(a):

Zapewne tak. Tyle że do omawianej sytuacji ma się to nijak.

Dlaczego nijak? Moim zdaniem to dokladnie opisuje sytuacje i wolalbym po stokroc Hendricksa od De Silvy.
A Twoim zdaniem ile obaj zrobia w tym sezonie?

Godzinę temu, wiLQ napisał(a):

Dlaczego nijak? Moim zdaniem to dokladnie opisuje sytuacje i wolalbym po stokroc Hendricksa od De Silvy.
A Twoim zdaniem ile obaj zrobia w tym sezonie?

Twoim zdaniem to Hendricks może być nawet nowym wcieleniem Wilta, ale ja bym jednak chciał zobaczyć jakieś argumenty na ten "duży upside na więcej niż solidniaka", bo póki co koleś robił 26 fp w sezonie debiutanckim, a potem doznał poważnej kontuzji. Zresztą, on sobie leżał niechciany na FA, wciągnąłem go gdzieś pod koniec sezonu.

Nie widzę też powodu, by zakładać, że Da Silva gdziekolwiek utknie, biorąc pod uwagę, że to praktycznie jedyny wing na ławce Orlando.

Moim zdaniem podjaraliście się, bo chłop został wybrany w top 10 i jest młodszy. Nie twierdzę, że nic z niego nie będzie, zatrzymałbym go, gdybym miał miejsce. Uważam jednak, że Da Silva jest na tyle dobry, żeby brak redflagów zdrowotnych przechylił szalę.

33 minuty temu, Jendras napisał(a):

Twoim zdaniem to Hendricks może być nawet nowym wcieleniem Wilta, ale ja bym jednak chciał zobaczyć jakieś argumenty na ten "duży upside na więcej niż solidniaka", bo póki co koleś robił 26 fp w sezonie debiutanckim, a potem doznał poważnej kontuzji. Zresztą, on sobie leżał niechciany na FA, wciągnąłem go gdzieś pod koniec sezonu.

I to byl swietny ruch, ktory wlasnie zmarnowales przez bledna ocene graczy ;-]

Przeciez Hendricks mial lepszy debiutancki sezon od De Silvy i ma duzo latwiejsza droge do okolo-starterowych minut zarowno w tym sezonie jak i na przyszlosc.
W zwiazku z tym w jakim scenariuszu De Silva zrobi wiecej fppg od niego?

36 minut temu, Jendras napisał(a):

Nie widzę też powodu, by zakładać, że Da Silva gdziekolwiek utknie, biorąc pod uwagę, że to praktycznie jedyny wing na ławce Orlando.

Przeciez sciagneli Bane'a i wciaz maja Isaaca. Czy Twoim zdaniem De Silva bedzie gral wiecej niz zeszloroczne 22 minuty na mecz?

2 godziny temu, Jendras napisał(a):

Kto?

Evitacre chyba mial na mysli Pende.

7 godzin temu, wiLQ napisał(a):

I to byl swietny ruch, ktory wlasnie zmarnowales przez bledna ocene graczy ;-]

Przeciez Hendricks mial lepszy debiutancki sezon od De Silvy i ma duzo latwiejsza droge do okolo-starterowych minut zarowno w tym sezonie jak i na przyszlosc.
W zwiazku z tym w jakim scenariuszu De Silva zrobi wiecej fppg od niego?

Przeciez sciagneli Bane'a i wciaz maja Isaaca. Czy Twoim zdaniem De Silva bedzie gral wiecej niz zeszloroczne 22 minuty na mecz?

Evitacre chyba mial na mysli Pende.

meh

Jeden jest zmiennikiem Wagnera, drugi Markannena. Reszta to hałas i twoje projekcje. Kto będzie lepszy, wywalczy sobie dodatkowe minuty.

Na jakich pozycjach grają Bane czy Isaac to już mi się nie chce tłumaczyć, zwłaszcza że nadal nie dowiedziałem się, dlaczego Hendricks jest lepszym koszykarzem (bo to jest najważniejsze, a nie subiektywna ocena kto ma łatwiejszą drogą do minut) oraz czemu konsekwentnie pomijasz kwestię jego kontuzji.