Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2025/26

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Queta na bank na ten moment traci.

Cavs mają problem z 3jkami, Merril imo straci jak wróci Struss. Ale wtedy też straci Jayson Tyson imo. 

Harden imo nic nie traci. Ma za zadanie napompować staty Allen'a aby go można było w offseason puścić jak się teraz nie uda. 

Nurkić wydaje mi sie że bedzie out z Utah mimo wszystko, info z Jazz było że next season mają ostro atakowac juz wynik. W tym sezonie maja swój pick top 8 protected. W tak naładowanym drafcie aż się prosi o jeszcze jedno przytankowanie, tylko jak to odjebać ze składem gdzie masz Keyonte, Lauriego i JJJ. Nurkic out i wystawianie defensywnej czarnej dziury Filipowskiego na 40 minut powinno pomóc :D

3 minuty temu, piotreksuper napisał(a):

Przed nami bardzo ważne kilka dni, Fa będzie gorące

zapowiada się nieźle. 

Edytowane przez evitacre

29 minut temu, piotreksuper napisał(a):

to trafi na Fa;) nie mam z tym problemu.

Przeciez z FAsow ciezko Ci bedzie zastapic 50tke wazaca 35, ale...

29 minut temu, piotreksuper napisał(a):

Przed nami bardzo ważne kilka dni, Fa będzie gorące

27 minut temu, evitacre napisał(a):

zapowiada się nieźle. 

Przynajmniej tutaj sie zgadzamy ;-]

Bo to byly ladne przetasowania jak na 2 dni przed trade deadline i prawie na pewno ciag dalszy nastapi [np Bulls maja zabawna horde guardow].

To chyba jedyny dzien w roku kiedy mam poczucie rownych szans w pobieraniu graczy, ktorzy nagle istotnie zmieniaja swoja wartosc przez wydarzenia w NBA... i od razu inaczej to wyglada, a nie wszystko zamiataja Roger i piotreksuper ;-]

BTW, Richardsa tez spokojnie moglem przygarnac, ale po rozwazaniu uznalem, ze ma za wysoka pensje jak na swoj upside.

30 minut temu, wiLQ napisał(a):

To chyba jedyny dzien w roku kiedy mam poczucie rownych szans w pobieraniu graczy, ktorzy nagle istotnie zmieniaja swoja wartosc przez wydarzenia w NBA... i od razu inaczej to wyglada, a nie wszystko zamiataja Roger i piotreksuper ;-]

BTW, Richardsa tez spokojnie moglem przygarnac, ale po rozwazaniu uznalem, ze ma za wysoka pensje jak na swoj upside.

upatrujesz w kims game changera?

IMO @Mar się najlepiej wstrzelił z asami z MEM + trejd z Diabate i on jest wygranym ostatnich dni 

9 godzin temu, Krzemo napisał(a):

IMO @Mar się najlepiej wstrzelił z asami z MEM + trejd z Diabate i on jest wygranym ostatnich dni 

Gui Santos + Tristan Vukcevic jako backup (Bagley out) :D 

Najlepiej Na ten moment @Mar, czekamy na powrót Pippena, Moranta, debiut Waltera Claytona i rozstrzygniecie czy Ty jest w stanie rzucać 80% za 2 :) Plus dzisiaj chyba kontuzja  Luki... (interesuję sie bo mam w fbx#3)

11 godzin temu, Krzemo napisał(a):

Wstrzymalem sie z odpowiedzia bo dzis rano byl ciag dalszy... z ktorego jestem bardzo zadowolony ;-]

11 godzin temu, Krzemo napisał(a):

2 godziny temu, evitacre napisał(a):

Najlepiej Na ten moment @Mar

Tu sie nie zgodze, pobrania z Grizzlies wygladaja dobrze bo malo kto moze grac, ale Morant nie dostal sprzedany i jak zostana dopuszczeni do gry wszystkie nowe nabytki [plus Pippen] to sie wszystko rozwodni z produkcja.

8 minut temu, wiLQ napisał(a):

u sie nie zgodze, pobrania z Grizzlies wygladaja dobrze bo malo kto moze grac, ale Morant nie dostal sprzedany i jak zostana dopuszczeni do gry wszystkie nowe nabytki [plus Pippen] to się wszystko rozwodni z produkcja.

Startował w Memphis wiec wiemy jak produkuje Landale, wróci Okongwu, Kuminga nie  grał - masz ten sam case który u Mar'a ma sprawić że Ty Jerome będzie szrotem a u Ciebie ma zadziałaś na Twoją korzyść :)  

6 minut temu, Krzemo napisał(a):

No z Landale to @Roger miał timeing ;], spodziewałem się, że go zaraz zgarniesz. 

Zeby byc fair w miedzyczasie gosciu zmienil druzyne 2 razy...

1 minutę temu, evitacre napisał(a):

Startował w Memphis wiec wiemy jak produkuje Landale, wróci Okongwu, Kuminga nie  grał - masz ten sam case który u Mar'a ma sprawić że Ty Jerome będzie szrotem a u Ciebie ma zadziałaś na Twoją korzyść :)  

To prawda, ale jest duza roznica w pensjach miedzy nimi, wiec pomiescilem jeszcze PJa.
Chyba jest to oczywiste iz robie ruchy ktore wg mnie beda dobre, wiec za takowe je bede uwazal ;-]
Ale taki urok tej gry, ze rzeczywistosc zweryfikuje czy faktycznie beda dobre i w razie czego sie zrobi korekte.

Tak w podsumowaniu trade deadline dla czolowki naszej ligi to IMO...

Krzemo wlasciwie bez zmian, chyba ze Naji i Shamet straca troche minut, ale to ciezko przewiedziec bo beda nowe rotacje.
piotreksuper stracil bo Harden i Nurkic obniza loty, a Watson sie polamal. Choc troche mnie zaskakuje, ze nikt nie siegnal po Nesmitha [to byl moj plan B].
Mar wygladal na wygranego bo sciagnieciu Diabate i ruchach z Grizzlies, ale co sie pozniej wydarzylo bylo bardzo niekorzystne [kontuzja Luki, brak dalszych ruchow Grizz, backup C do Raptors], wiec na dzisiaj bym zmienil ta opinie na negatywna.
Robinson chyba wyjdzie na lekki plus bo co prawda Vucek bedzie podgryzal Quete, ale ladnie wyciagnal Henricksa i Kawhi bedzie szalal.
Nie mam pojecia co sadzic oBagleyu, dostanie minuty czy wyleci?

Na koniec sobie zapisze swoj proces myslowy by pozniej wiedziec co autor mial na mysli...

Wstepne pobrania przygotowujace czyli Goga, Pippen i Keon okazaly sie totalnym niewypalem. 
Dla dwoch pierwszych nie nastapily zmiany w druzynach na jakie liczylem, a Keon co prawda zostal sprzedany zgodnie z zalozeniem, ale trafil dosc gleboko na lawke Cavs.

W zwiazku z tym zmienilem plan na wysokich Bulls w sytuacji gdy wygladalo jak tam bedzie mega dziura, ale w miedzyczasie doszedl Richards, wiec ten plan rowniez szlag trafil. Choc trzeba bylo przykisic Yabusele ten jeden dzien dluzej, ale nie wiedzialem ze tak szybko zagra.

Ostatecznie zostalem po trade deadline z Minottem [fajnie gral na poczatku sezonu i moze dostanie szanse w Nets?], Tyusem [ktorego typuje jako startera na PG], Landale [backupowe minuty na centrze dla 17stki to powinno wystarczyc na jakas 30stke] oraz PJ [ktory mial najwyzsze fppg wsrod FAsow bez powaznej kontuzji, ktorego moglem zmiescic w pensjach].
Czyli ogolnie czuje sie jak wygrany trade deadline, ale cholera wiadomo co z tego wyjdzie.

A jak Wy to widzicie?

P.S. W mojej ocenie na dzisiaj faworytem na mistrza jest Robinson.

5 minut temu, evitacre napisał(a):

najwyższy miał Wiggins który chyba jest tańszy - no musiałem doczepić ; )  

hehe, faktycznie, to mozna jeszcze dopisac warunek "ktorych chcialem miec" ;-]

Choc to czepniecie to troche do siebie skoro go wywaliles... wlasciwie to dlaczego?

26 minut temu, wiLQ napisał(a):

Robinson chyba wyjdzie na lekki plus bo co prawda Vucek bedzie podgryzal Quete, ale ladnie wyciagnal Henricksa i Kawhi bedzie szalal.

A ja się właśnie obawiam shutdown Kawhiego. Sporo będzie od tego zależało.

Queeta podobno ma zachować S5, więc nie powinno być źle. Hendricks w nowym środowisku ma szansę coś pograć, pokazał rok temu przed kontuzja, że potrafi robić cyferki.  A u Bagleya to w sumie bez zmian. Grałem go tylko gdy Saar pałzował, to teraz będę go grał jak będzie bez Gafforda. Tylko, że Gafford co chwilę ma kontuzje.

Landale jest spoko, wyrzuciłem go bo wylądował w Utah, gdzie pewnie nie grałby wcale, ale tutaj sytuacja wcale też nie taka różowa, bo przed nim w depth chart jest Okongwu. Ale produkcję na poziomie +30 powinien zachować imo.

11 minut temu, Robinson napisał(a):

to teraz będę go grał jak będzie bez Gafforda. Tylko, że Gafford co chwilę ma kontuzje.

W tym temacie, w lidze jest ponad 1000$ waiverowych do wydania, wiec jak @piotreksuper go znowu pobierze z waivera za zero to sie po prostu wkurze ;-]

3 minuty temu, Roger napisał(a):

Landale jest spoko, wyrzuciłem go bo wylądował w Utah, gdzie pewnie nie grałby wcale, ale tutaj sytuacja wcale też nie taka różowa, bo przed nim w depth chart jest Okongwu. Ale produkcję na poziomie +30 powinien zachować imo.

Co przy pensji 17 byloby swietne. Ale zobaczymy jakie maja plany wobec Kumingi.

18 minut temu, Robinson napisał(a):

A ja się właśnie obawiam shutdown Kawhiego. Sporo będzie od tego zależało.

Nie maja swojego picku, wiec po co ten shutdown?

Tzn wiadomo, ze moze sie polamac w kazdej chwili i wlasnie dlatego nie chcialem za niego oddac picku, ale na ten moment wyglada to bardzo mocno.