Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2025/26

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, evitacre napisał(a):

Pisze o mnie czy o Camarz'e ; )

O Camarze bo nie wiem czy do Ciebie ktores jeszcze pasuje... zwlaszcza, ze...

2 minuty temu, evitacre napisał(a):

w ogóle to pytasz gościa, który w offseason rozdał assety aby pozyskać tatuma i haliego żeby za chwile stwierdzić że to jednak nie to i wywalić ich na fa, o racjonalizowanie swoich decyzji w grze internetowej - przemyślałeś to w ogóle ? :)   

Ano wlasnie nie wyglada to za dobrze...
Na dzisiaj patrzac na Twoj sklad bym wolal miec Anta, Amen, Tatuma i Haliego... ale hej, kto nigdy nie zalowal jakiejs decyzji to za malo trejdowal.

Plus sie fajnie bedziesz bawil na drafcie we wrzesniu ;-]

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Na razie zadowolony, zobaczymy jak będzie grał ;]

wróci Avdija to wróci do 37 ...

pisze tak żeby poprawić sobie nastrój po jego wywaleniu, Tobie życzę żeby produkował :) 

5 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ano wlasnie nie wyglada to za dobrze...
Na dzisiaj patrzac na Twoj sklad bym wolal miec Anta, Amen, Tatuma i Haliego... ale hej, kto nigdy nie zalowal jakiejs decyzji to za malo trejdowal.

Tak,  jednak straciłbym pół roku na nic nie robieniu a to byłoby bardzo nudne, na ten moment mam w składzie dwóch wyboldowanych powyżej i 11 slotów FA i to też fajne uczucie :) 

4 minuty temu, evitacre napisał(a):

Tak,  jednak straciłbym pół roku na nic nie robieniu a to byłoby bardzo nudne, na ten moment mam w składzie dwóch wyboldowanych powyżej i 11 slotów FA i to też fajne uczucie :) 

Przeciez wciaz mialbys 9 slotow na FAs, wiec moglbys robic to samo, ot z mniej dostepnego salary...
Ale jesli sie lepiej bawisz z 11 FAsami to najwazniejsze bo w koncu to tylko zabawa.

Teraz, wiLQ napisał(a):

Przeciez wciaz mialbys 9 slotow na FAs, wiec moglbys robic to samo, ot z mniej dostepnego salary...
Ale jesli sie lepiej bawisz z 11 FAsami to najwazniejsze bo w koncu to tylko zabawa.

kalkulowałem to i było trudno, dwa że impuls do zrzucenia T i H był taki że trafiłem z FA (Gordon, Jrue, Allen) i wyszło mi że jest jakieś 25% szans na podium.

później mnie te "up to 2 weeks" kontuzje Jrue i Allena które okazały sie w rzeczywistości 6 tygodniowymi załatwiły wiec teraz staram się robić Sam Prestii be like

no i mam frajde a o to mi w tym chodzi przede wszystkim :)   

2 minuty temu, wiLQ napisał(a):

@piotreksuper ma 12 wolnych slotów na fasow i jest w drodze po b2b. Liga z 460 fp salary i liczbie kontuzji w dzisiejszej NBA ma z keepera tylko jedną cechę - jest wielosezonowa.

Teraz, antek napisał(a):

@piotreksuper ma 12 wolnych slotów na fasow i jest w drodze po b2b. Liga z 460 fp salary i liczbie kontuzji w dzisiejszej NBA ma z keepera tylko jedną cechę - jest wielosezonowa.

dlatego nie rozumiem dlaczego @wiLQ który ma tyle pieknych picków nie chce do mnie przyjść po Kawhih i Allen'ów tego świata i do tego dopuścić, trzeba bronić definicji ligi keeper!  

8 minut temu, antek napisał(a):

Mam 8 slotów wolnych, bo Harden, Durant, Watson, Nurkic i Siakam robią robotę.

6 minut temu, evitacre napisał(a):

kalkulowałem to i było trudno, dwa że impuls do zrzucenia T i H był taki że trafiłem z FA (Gordon, Jrue, Allen) i wyszło mi że jest jakieś 25% szans na podium.

To... bylo baaaaardzo optymistyczne zalozenie ;-]
Zwyczajnie przeceniles solidnych rolesow [Allen to ladny steal, ale mogles go miec ze zlamasami. Plus Jalen ma jakiegos mega pecha z kontuzjami].

6 minut temu, antek napisał(a):

Po 1, wstrzymalbym sie z ocena kto wygra ten sezon bo jeszcze trwa.
IMO na ten moment ciezko kogos uznac za faworyta [choc to oczywiscie zaklada walke np Robinsona].

Po 2, skoro to rotowanie jest takie oczywiste to gdzie sa skuteczni nasladowcy?

Po 3, wiekszosc ligi wciaz czerpie garsciami z kiperowatosci! ot piotrek znalazl okienko dla siebie.

3 minuty temu, evitacre napisał(a):

dlatego nie rozumiem dlaczego @wiLQ który ma tyle pieknych picków nie chce do mnie przyjść po Kawhih i Allen'ów tego świata i do tego dopuścić, trzeba bronić definicji ligi keeper!  

Jak sie nie udalo sklecic trejdu za Reavesa to reszta nie miala zadnego znaczenia, ale nie mam poczucia, ze powiedzialem ostatnie slowo w tym sezonie...

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Jak sie nie udalo sklecic trejdu za Reavesa to reszta nie miala zadnego znaczenia, ale nie mam poczucia, ze powiedzialem ostatnie slowo w tym sezonie..

Poczekajmy do trejd deadline, a Ty szykuj już 3 picki na te cuda które złowie/lub zaczną grać

2 minuty temu, wiLQ napisał(a):

To... bylo baaaaardzo optymistyczne zalozenie ;-]
Zwyczajnie przeceniles solidnych rolesow [Allen to ladny steal, ale mogles go miec ze zlamasami. Plus Jalen ma jakiegos mega pecha z kontuzjami].

Jak mogłem przecenic gości robiących 40 a ważących 30 bo nie kumam ? Byli plusowi i tyle, Gordon też (39 - 45); plus Edwards + Amen + Vucevic/KD + rotowanie - imo miało sens i 25% jest bardzo imo ok ; )  

mogłem mieć allena ze złamasami a nie miałbym przestrzeni żeby rotować i sloty wyrabiać. tzn tak mi wyszło, może mogłem np. tylko Haliego wywalić jednak czułem że to byłoby trzymanie się przeszłości a chciałem ruszyć do przodu :D 

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Jak sie nie udalo sklecic trejdu za Reavesa to reszta nie miala zadnego znaczenia, ale nie mam poczucia, ze powiedzialem ostatnie slowo w tym sezonie...

tu się zdziwiłem bo wystarczyło powiedzieć no dobra to jak picki to dorzuć do KL np Allen'a, wywaliłbyś nie wiem PG którego dzisiaj wywaliłem (stary, nie może grać b2b; robi chyba 43 kosztując 45) i gra gitara. Nie wysiliłeś się wtedy :) Ja tez nie podpowiedziałem soją drogą :) 

Poczekajmy do trejd deadline

Tak jest i przede wszystkim kibicujcie by Jazz sprzedali Nurkicia a Nuggets szybko wyzdrowieli to moze bedzie mniej oczywiste iz piotrek znow wygra ;-]

Jak mogłem przecenic gości robiących 40 a ważących 30 bo nie kumam ? Byli plusowi i tyle, Gordon też (39 - 45); plus Edwards + Amen + Vucevic/KD + rotowanie - imo miało sens i 25% jest bardzo imo ok ; )  

Przecenic nie samych gosci, ktorych pobrales tylko szanse takiego skladu na podium.
IMO bylyby marginalne bez jakis mocnych dolow.

15 minut temu, evitacre napisał(a):

tu się zdziwiłem bo wystarczyło powiedzieć no dobra to jak picki to dorzuć do KL np Allen'a, wywaliłbyś nie wiem PG którego dzisiaj wywaliłem (stary, nie może grać b2b; robi chyba 43 kosztując 45) i gra gitara. Nie wysiliłeś się wtedy :) Ja tez nie podpowiedziałem soją drogą :) 

W tym formacie w zyciu bym nie oddal pickow za Kawhiego. Wg mnie Reaves byl glowna nagroda wymiany.

Ale najwyrazniej to tylko moja opinia i dlatego zostal u mnie.

29 minut temu, evitacre napisał(a):

a Ty szykuj już 3 picki na te cuda które złowie/lub zaczną grać

To jest wlasnie istotna roznica, ze konkurencja juz sie wyprztykala do 1 marcia, a jak ciagle mam amunicje.

Takze mnie tam ucieszylo Kawhi do Knicks i AGordon do Magic ;-]

BTW, dzieki tabelkom @GeDDo moglem sobie policzyc, ze od kiedy Reaves wypadl gram na poziomie 44 fp.
Oczywiscie nie jest to poziom mistrzowski... ale i tak fantastyczny uwzgledniajac, ze salary 53 lezy na lawce.

47 minut temu, piotreksuper napisał(a):

Mam 8 slotów wolnych, bo Harden, Durant, Watson, Nurkic i Siakam robią robotę.

Piotrek to nie był zarzut, chodziło mi że w poprzednim roku jedynym Twoim keeperem był Siakam.

A co do taktyki? Pytany kiedyś jaka taktyka na polu bitwy jest najlepsza ? Odpowiedź była w stylu żołnierskim - zwycięska.

To nie jest wina zasad, tylko zmian w NBA. Gram ponad 20 lat, nie pamiętam dawniej przypadków żeby zdrowi zawodnicy co 2 mecz odpoczywali(jak tu budować skład keeper?)...(Może też tak było?)

W chwili obecnej bez rotowania zawodnikami i pełnego zaangażowania nie ma szans na wygraną.

Nie twierdze że ta taktyka jest idealna, ale kiszenie zielonych strzałek które nie grają jest dla mnie gorsze.

25 minut temu, evitacre napisał(a):

Chłopaki 5 lutego dostają nowe magazynki :) 

Ze niby sprzedane picki im wroca?

Ogolnie moje zalozenie jest takie, ze po trade deadline w NBA druzyna Kings bedzie wygladac gorzej niz Knicks i moja.

Czy tak wlasnie wyjdzie? Zobaczymy.

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Tak, ale to dopiero 1 marca.

10 minut temu, Krzemo napisał(a):

Do handlu wchodzą picki z kolejnego draftu?

z dupy ta zasada, trąci myszka. powinniśmy w offseason na trade deadline zmienić. 

17 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ogolnie moje zalozenie jest takie, ze po trade deadline w NBA druzyna Kings bedzie wygladac gorzej niz Knicks i moja.

Watson będzie dalej nakurwiał, gra o kontrakt. Nurkić i tak grywa co drugi mecz więc @piotreksuper nie będzie miał skrupułów. To jest Danny Ainge level emocjonalnie** :)  

** w grze oczywiście 

Edytowane przez evitacre