Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2025/2026

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

wiedza była taka, ze mielismy nierzetelny mateiral do oceny.

raz z tym smiesznym supportem z 2020 czy tam 2021, a raz mocno kontuzjowany.

wiec nazywanie go na tej pdostawie playoff chokerem jest niemala przesadzona reakcja

Support mu w 2021 schował tabletki?

W PO 2023, zanim sobie jeszcze zaorał tą kostkę, miałem nieprzyjemność oglądać serię z Cavs w MSG 😎 i obserwować jego non-stop meltdown. Brunson drugie tyle co przy ciągnięciu ataku w trakcie gry, urobił się podczas timeoutów biegając za Randlem i szepcząc mu, że wszystko będzie dobrze.

Nie lubię szastania "mentalnością" i "psychiką" z pozycji przed TV, ale Randle to jest akurat jeden z tych ewidentnych przypadków headcase, któremu regularnie pali styki i wypierdala korki i to miało miejsce w PO 21 i 23. Ciężko ufać takiemu w PO*.

*Oczywiście w próżni, bo porównywany tu KAT też akurat ma nieco podobny problem.

Edytowane przez Chytruz

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj całej Timberwolves zapiekły się styki w końcówce meczu z Suns. Staram się oglądać ich ponownie regularnie, ale są strasznie frustrujący w tym sezonie, przez co to jest to trudne. Ze słabszymi regularnie wygrywają, ale z mocniejszymi czy średnimi drużynami kompletnie sobie nie radzą. Defensywna zbiórka to jakieś kompletnie nieporozumienie, nikt nie zastawia, z za pleców za każdym razem wyskakuje jakiś guard przeciwnika. I jak mnie irytuje w tym sezonie ten Gobert nieumiejętnością łapania piłki. Ta defensywna zbiórka mam wrażenie, że tak mocno kuleje, że go obwiniam o wszystko, ale...  ktoś ma być kozłem ofiarnym, jak nie lider defensywy. Na domiar złego mam jakieś dziwne przekonanie, że atak to ciągły chaos. Nie jest to zaplanowana zagrywka, tylko dajmy piłkę Edwardsowi on coś wymyśli. Fatalnie mi się ich ogląda w tym sezonie. Testu oka nie zdają i męczą niemiłosiernie. A porażka w ostatnim meczu nie przelewa czary goryczy, to samo bym napisał po zwycięstwie. 

Conley emerytura.

Dillingham jednak bust.

Brak ławki rezerwowych.

Szybszy powrót do zorganizowanej defensywy, po stratach, których jest na prawdę bardzo dużo.

Tim Conelly mam nadzieje, że to widzisz i pracujesz nad tym.

Dwa przestrzelone FT Edwardsa zaskoczyły mnie prawie tak samo jak opinia ze James to goat 

jedno zawiodło drugie rozbawiło ale szok ten sam. 

9 punktów w minutę stracić do tego nie umieć przeprowadzić jednej składnej akcji z dobrze wypracowaną pozycją do rzutu? 

nie takich Wolves chciałem dziś oglądać 

Oglądając końcówkę meczu Wolves z Sina zamknąłem powieki i oczami wyobraźni zobaczyłem, że trenerem Wilków jest Andrej Urlop. Włosów z głowy by sobie nie powyrywał, bo ich mu za dużo nie zostało, ale podejrzewam, że zawodnicy w szatni mieli by gorąco. Albo Staszek Czerczesow to by chłopakom zaordynował następnego poranka dwa kółeczka dookoła Rosji.

Ja wiem, że to jeden z 82 meczów nic nie znaczącego regularnego sezonu, ale po ludzku po "watasze" Wilków nie było nawet widac wkurwienia. Takie pokolenie. Wasz Boomer.