Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2025/2026

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

@lorak

A oglądałes ostatni mecz ze spurs? Nie widziałem lepszej obrony na Victorze niz to co pokazał zwłaszcza w 4 kwarcie Randle. Świetna obrona. Victor momentami nie był w stanie sobie poradzić . 

Spurs prowadziło cały mecz praktycznie a w końcówce Randle zatrzymał Victora i Sota wygrała. Nie wiem czy kiedykolwiek widziałem tak dobrą obronę w wykonaniu Juliusa ale tez nie śledze jakoś mocno jego kariery. W ogóle ten mecz był dziwny bo Sota była dramatyczna . Nawet Ant miał z lini 2 na 5. A cały zespół 56%. Za 3 pudłowali wszystko Spurs dominowało i nagle w połowie 4 kwarty przestawili mecz i wygrali. Ewidentnie samo Spurs nie miało opcji B jak Randle wyłączyła Francuza

39 minut temu, ely3 napisał(a):

@lorak

A oglądałes ostatni mecz ze spurs? Nie widziałem lepszej obrony na Victorze niz to co pokazał zwłaszcza w 4 kwarcie Randle. Świetna obrona. Victor momentami nie był w stanie sobie poradzić . 

Spurs prowadziło cały mecz praktycznie a w końcówce Randle zatrzymał Victora i Sota wygrała. Nie wiem czy kiedykolwiek widziałem tak dobrą obronę w wykonaniu Juliusa ale tez nie śledze jakoś mocno jego kariery. W ogóle ten mecz był dziwny bo Sota była dramatyczna . Nawet Ant miał z lini 2 na 5. A cały zespół 56%. Za 3 pudłowali wszystko Spurs dominowało i nagle w połowie 4 kwarty przestawili mecz i wygrali. Ewidentnie samo Spurs nie miało opcji B jak Randle wyłączyła Francuza

Julius jak chce to potrafi bardzo dobrze w obronie (w odróżnieniu od Townsa).

kwestia taka, ze co do zasady mu sie nie chce, wiec sa to tylko momenty.

cos w stylu jak melo (?)

Edytowane przez człowiek...morza

W dniu 14.01.2026 o 10:30, ely3 napisał(a):

Nie widziałem lepszej obrony na Victorze niz to co pokazał zwłaszcza w 4 kwarcie Randle. Świetna obrona. Victor momentami nie był w stanie sobie poradzić . 

Te kilka posiadań w IVkw to będzie (jeśli już nie jest) NBA Randle viral i... tyle w temacie. W pozostałej części meczu bronił przeciętnie, źle do c***owo. Na tym polega problem Juliusa. Normalny zdeterminowany, profesjonalny gracz, to by po czymś takim chciał byc lepszy i lepszy i jeszcze lepszy i zostać All-D, ale nie on. Nie zmienisz tej mentalności - a szkoda, bo warunki to on ma do zajebistej obrony.

• 3 tygodnie później...

Podobno Sota miała oferowanego Cobyego ale go nie chcieli. 2 dni później biorą Ayo.. Z kilku powodów to lepsza wymiana. Ayo lepiej pasują do składu Soty. Będzie tańszy bo White by nie za bardzo mieli jak podpisać latem.  Przyznają się do błędu z Dillinghamem. To była głupia wymiana (Spurs mają szczęście do głupoty partnerów w wymian) 

Pytane tylko czy to oznacza wycofanie się z Giannisa? Bo jednak Dillingham jako młody zdolny dla Bucks wygląda lepiej niż Ayo

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Nic nie będzie z tego Dillinghama? 8 pick poprzedniego draftu poleciał właściwie w cenie fillera.

W Socie nie był w stanie wykopać z rotacji zwłoki Conleya .. Może w Bulls się rozwinie ale na razie wygląda bardzo słabo. Ale kto w sumie z draftu 24 wygląda dobrze na ten moment?

Bardziej mnie zastanawia jakim cudem Ayo robiący 15 pkt z taką trójką i obroną poszedł tak tanio

17 minut temu, ely3 napisał(a):

Bardziej mnie zastanawia jakim cudem Ayo robiący 15 pkt z taką trójką i obroną poszedł tak tanio

Żadnym cudem, to zwyczajnie efekty genialnej pracy AK, który konsekwentnie niszczy organizację.

Edytowane przez tankathon

W dniu 23.10.2025 o 23:28, wiLQ napisał(a):

Jak robilem analize tego draftu to Rob mial bardzo mocne "career backup vibes". Jego glowny problem jest taki, ze nie jest pass first rozgrywajacym, a typowym niskim scoring guardem co bylo fajne w druzynie NCAA, ale slabo dziala gdy ma jedno z najnizszych TS% w dobrej druzynie NBA.

Ale przede wszystkim zwroc uwage, ze mlodziak, ktory utknal za dobrymi wetami byloby bardzo typowe dla druzyny walczacej o najwyzsze cele...
ot gryzie Cie to po oczach bo Wolves zaplacili za niego jak za przyszlego startera [i raczej popelnili blad].

59 minut temu, ely3 napisał(a):

Podobno Sota miała oferowanego Cobyego ale go nie chcieli. 2 dni później biorą Ayo.. Z kilku powodów to lepsza wymiana. Ayo lepiej pasują do składu Soty. Będzie tańszy bo White by nie za bardzo mieli jak podpisać latem.  Przyznają się do błędu z Dillinghamem. To była głupia wymiana

Poszlo to duzo szybciej niz myslalem...

52 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Nic nie będzie z tego Dillinghama? 8 pick poprzedniego draftu poleciał właściwie w cenie fillera.

Nic nie bedzie w druzynie, ktora walczy o terazniejszosc, ale jakby trafil do standardowego tankera i mogl przez lata popelniac bledy to moze by wygladalo lepiej...

14 minut temu, rw30 napisał(a):

to nie jest teraz tak że rok nie będzie tam mógł grać?

Istnieje zasada Boguta.. Gdyby zwolnił go klub do którego do oddali to by  nie mogli. Ale że Bulls oddali do Hornets to teraz Bulls ma zakaz podpisu przez rok a nie Sota

Możliwe ,że dlatego podzielili wymiany z Bulls na dwie. Osobno Conley , Osobno Ayo i może nawt było dogadane ,że Bulls dalej pchną Conleya

Sporo się wydarzyło przez te kilka dni i chyba doszło do zmiany jakiś planów.

1. Wymiana Conleya do Bulls+swap picków. Zejście z podatku, 2 apronu, szykowania miejsca pod większy deal. Dobra wymiana, zrozumiała, sensowna. Ten swap to tegorocznych pierwszorondowych picków? Jeśli tak, to raczej do niego nie dojdzie.

2. Giannis Antetokounmpo. Wydaje mi się, ze trade rozbił się o McDanielsa i mam taką nadzieje, że tak było. Timberwolves słusznie chcieli pozostawić go w składzie. Przy trendzie Goberta, też woleli dołożyć kolejny pick niż pozbywać się tego zawodnika. Teraz picków nie mieli, więc do trendu nie doszło. Ja nie byłem zwolennikiem tej wymiany, cieszę się, że zostało jak jest. W tym momencie mieli 8 rotacyjnych graczy, którymi Finch grał. Pozyskanie Antka, spowodowałby całkowity drenaż składu. Tym bardziej, że wydaje mi się, że Giannis jest takim rodzajem gracza, który będzie się brzydko starzał. A coraz częstsze drobne kontuzje mnie tylko utwierdzają w tym zdaniu.

Po fiasku tych negocjacji...ciekawe czy spojrzeli jeszcze w stronę Ja Moranta i coś proponowali Grizzlies, ale ostatecznie doszło do.

3. Wymiany Ayo Dosunmu + Julian Phillips za Dillingham + L.Miller + 4 drugorondowe nicki. Wydaje mi się, że to bardzo dobry zwrot dla Chicago, skoro nie planowali przedłużać kontraktu z Ayo. Dillingham ma 20lat i gra w takiej młodej drużynie, gdzie będzie mógł popełniać błędy to dla niego duża pozytywna zmiana i szansa na odbudowę pewności siebie. L.Miller też powinien dostać więcej czasu, bo grając w słabszej drużynie, pewnie dostanie kilka okazji na dłuższy występy, a nie tylko w garbate time. Podobnie jak w zeszłym sezonie w Luka Garza, dobrze się pokazywał, ale miał za silną konkurencję w Wolves. Garza w osłabionym Bostonie dostał więcej minut, z których skorzystał. Za nich Wilki dostali gracza jakiego potrzebowali tj. obrońce, skutecznego za 3. Szkoda, aż 4 drugorondowych picków (znalezienie tam gracza do rotacji to raczej cud z takimi odległymi numerami), ale to zawsze asset do kolejnych wymian, z którego zrezygnowali w nadmiarze za 4-5 miesięcy kontraktu Ayo. Jakie żądania finansowe będzie miał po sezonie, a jeśli go przedłużą w sensownej kwocie, a sam się sprawdzi to te 4 rundy drugiej rundy nie będzie wygórowaną ceną. Jednak jeśli nie podpiszą z nim kontraktu, to 4 picki drugorondowe za 4/5 miesięcy gr. Trochę jednak wysoka cena.

I czy Bones Hyland straci teraz miejsce całkowicie w rotacji? Jest bardzo pozytywnym zaskoczenie w tym sezonie. Początkowo z gracza z końca rotacji, awansował na pierwszego zmiennika wśród obrońców. TSJ kontuzjowany, awansował kosztem Dillinghama, Clark to Clark (lubię go, ale to specyficzny zawodnik), a Conley to ostatnio ogóle nie był grywalny. Wiek zrobił swoje. I jak teraz słyszę, ze po zwolnieniu z Hornets, ktoś ma pomysł aby go podpisać ponownie w Timberwolves, to chyba tylko po to aby robił atmosferę.

Obyło się bez dużych wymian, zeszli sensownie z podatku i uzupełnili skład solidnym obrońcą z bardzo dobrą trójką. Chyba zrobili wszystko jak należy, ale.... jak się słyszało te większe nazwiska, to się jednak troszkę człowiek łudził.

Podsumowując dwie wymiany z Bulls. Gdyby je połączyli w jedną wymianę w dniu wczorajszym, to myślę, że by zaoszczędzili minimum ten 1 drugorondowy pick.

Godzinę temu, ely3 napisał(a):

Hornets właśnie zwolnili Conleya więc skoro Sota oddała go do Chicago a finalnie zwolnili go w Charlotte to teraz może na luzie podpisać z Sota co pewnie sę wydarzy jutro.. 

A jest sens aby wracał? Ostatnio nie można było patrzeć na jego grę, słaba skuteczność, słaba obrona. Chyba, że w roli Inglesa, robiącego atmosferę. Ewentualnie już w nowej roli asystenta.

28 minut temu, DamianOItalianO napisał(a):

Jeśli tak, to raczej do niego nie dojdzie.

A oni nie mają tego z Detroit? Bo tak mi się wydawało więc raczej dojdzie bo Detroit niżej 28 nie będzie a Sota raczej nie będzie drugim najlepszym klubem NBA

10 godzin temu, DamianOItalianO napisał(a):

Podsumowując dwie wymiany z Bulls. Gdyby je połączyli w jedną wymianę w dniu wczorajszym, to myślę, że by zaoszczędzili minimum ten 1 drugorondowy pick.

To niekoniecznie jest takie proste bo rozbicie na wymiany pozwala 2 razy schodzic z pensji.
A juz zwlaszcza sie to komplikue gdy byly uzyte exceptions do przyjecia kontraktow.

10 minut temu, DamianOItalianO napisał(a):

Gdzie można odnaleźć informacje dotyczącą picków? Kto jakie ma aktualnie w posiadaniu?

Polecam RealGM - http://basketball.realgm.com/nba/draft/future_drafts/detailed