Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2025/2026

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.11.2025 o 12:09, ignazz napisał(a):

Nie jest to niestety regularne bo świetny sezon przeplata 3-4 słabymi i moim zdaniem nie można na nim zbytnio budować zespołu ale do pomocy w dobrym środowisku wygląda lepiej. A w tym na razie wręcz świetnie. 

nikt nie neguje?

nie wiem gdzie on się u Cb tuła, na 5 ostatnich sezonów był 3x allstarem, z dość stabilną grą w rs przez ten czas, życzę każdemu takiej tułaczki

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nikt nie neguje?

nie wiem gdzie on się u Cb tuła, na 5 ostatnich sezonów był 3x allstarem, z dość stabilną grą w rs przez ten czas, każdemu życzę każdemu takiej tułaczki

as byli też Melo czy RW a fanem ich nigdy nie byłem. Tym bardziej fani tych ostatnich pewnie by mnie zjedli jakbym ich porównywał do JR. 

A ceniłem Melo z młodych lat i jako prospekt NCAA to był sztos. 

Poszło nie w tę stronę. 

Więc Julek jest niżej z tą adnotacją że równie dobrze może przeszkadzać w budowie zespołu. Ten typ tak ma. 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

as byli też Melo czy RW a fanem ich nigdy nie byłem. Tym bardziej fani tych ostatnich pewnie by mnie zjedli jakbym ich porównywał do JR. 

tylko, że Melo w Knicks czy RW zazwyczaj nie zrobili takiego playoff runu na takich wskaźnikach, Melo to się wręcz ośmieszył, no i znowu - byli to gracze na maksymalnych umowach

ja też fanem Julkasa nigdy nie byłem, zacząłem łapać do niego sympatię chwilę po tym jak ktoś tu pisał o tym, że Wolves się pewną wymianą na lata udupili

od tej pory to my przyjacioły

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

55 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nic nie rozumiem, a powiedz, trójeczka KATa akceptowalna czy nie? 

Z perspektywy całej kariery? Oczywiscie. Świetny strzelec. Obecnie? Te parę spotkań? Nie. Chyba nie bawisz się w małostkowość gdy sezon ruszył dopiero. Pooglądajmy ich trochę i zobaczymy. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Z perspektywy całej kariery? Oczywiscie. Świetny strzelec. Obecnie? Te parę spotkań? Nie. Chyba nie bawisz się w małostkowość gdy sezon ruszył dopiero. Pooglądajmy ich trochę i zobaczymy. 

no, tak Julius 47 gier na 62TS nieregularny, Towns w 38 małostkowość i czepialstwo

to chciałem ustalić

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

No nikt nie neguje że ma lepszy okres obecnie. Ale ile on już się tuła w lidze? 

czytam ta dyskusje i nie znalazlem absolutnie niczego co by stawialo Kat'a tier wyzej od Randla czy tym bardziej uzasadnialo zarabianie 20 baniek wiecej 🤷‍♂️

a przypomne,ze to juliusz wprowadzil team do PO majac na pg za asa Elfrida Paytona 

imo sota okradla knicks w tym dealu

Randelek od jakichś 8 miesięcy rzuca trójeczki na +40%, pojedzie jakiegoś leszcza z Lolkers na iso, nie jest dziurą w D i jest generalnie bardzo dobry, więc w takim wydaniu to faktycznie lepszy fit od Townsa, a na tym hajsie ewidentnie lepszy gracz - śmiesznie się złożyło, bo wiedza na czas: wakacje 2024 na temat Randle'a była taka, że typ to jest playoff choker fest i miał słaby ostatni sezon, a Towns też choker, ale miał w sumie legit playoffy i dobry sezon; ci Wolves to też nie byli żadni mastermindzi, tylko biedacy ze smallmarketu szukali oszczędności i ograniczania damage'u po gobertowym semi-flopie.

Ale faktycznie dalej bym nie miał za grosz zaufania do Randle'a, bo zaraz może do końca sezonu rzucać 31% za 3, a potem w playoffach z Thunder zrobić multiple 1/8 FG występy, więc propsowanie typa może się generalnie źle zestarzeć. 

1 minutę temu, Chytruz napisał(a):

Jest LBS, jest awantura.

Trochę dyskusja czy lepiej zgubić 20 złotych w banknotach czy w bilonie.

Obaj mają bogate portfolio meltdownów i CTE momentów.

KAT lepszy w próżni, ale różnica w kontraktach raczej niweluje wszystko.

Jak takie coś pisze największy hater randle to chyba wyjaśnione kto lepszy @człowiek...morza

w sumie zapomniałem, bo człowiek_scout zwrócił ostatnio uwagę, na to jak ciulowy jest Nazz, jest to dość symboliczne, że Danny pierwsze co robi, to podważa impact Rondla, a o tym jakoś cisza

jakby ta cała sytuacja nie była już groteskowa, ta cała saga na forumku, to ten pojedynek między nimi to jedna z lepszych story ostatnich lat

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Jak takie coś pisze największy hater randle to chyba wyjaśnione kto lepszy @człowiek...morza

Oj tam zaraz hater. Gość jest po prostu jakimś ewenementem w wahaniach kariery.

Pre-Knicks -> 19/20 -> 20/21 -> Playoffy 2021 -> 21/22 -> 22/23 to jest taka jazda bez trzymanki, że ja pi****le. Zwłaszcza ten pogrubiony fragment, gdzie zmieścił w 2 lata bycie top cancerem, następnie ~top 25 graczem w lidze, zeby zwieńczyć wszystko all-time level distasterclassem w PO.

Ostatnie kilka lat się ustabilizował (mówił, że przestał palić trawę, może dlatego).

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

wakacje 2024 na temat Randle'a była taka, że typ to jest playoff choker fest

wiedza była taka, ze mielismy nierzetelny mateiral do oceny.

raz z tym smiesznym supportem z 2020 czy tam 2021, a raz mocno kontuzjowany.

wiec nazywanie go na tej pdostawie playoff chokerem jest niemala przesadzona reakcja

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

wiec nazywanie go na tej pdostawie playoff chokerem jest niemala przesadzona reakcja

po playoffach w wolves rozumiem, ze mozemy nazwac go average playoffs performer?

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

niby ta, choc gwoli scislosci impact obu jest totalnie ten sam, a powiedzialbym, ze lepszy ma randle, bo nie daje dupy na tak newrealigcznej pozycji w obronie, co z marszu tworzy w c*** komplikacje w systemie i w zasadzie czyni niemozliwym stworzenie git defensywy

9 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Z perspektywy czasu możliwe, że była, rok temu w roli w jakiej powinien grać (#2 opcja) zrobił to co gracz z jego tieru (top30 ligi) powinien zrobić, tzn. wklepał leszczom i zagrał so-so serię z top contenderem.

Ale w 2024 roku na 3 (?) lata playoffowe Knicks dwa razy był żałosny i raz kontuzjowany, a tu jeszcze krótki kontrakt, słaba reputacja i stracony sezon. Słaby timing, I guess.