LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 6 minut temu, cwikson napisał(a): Knicks wygrywają ponad 50 spotkań w sezonie, w drugiej rundzie prowadzą już 2:0 z aktualnymi mistrzami wygrywając na wyjeździe, a tu ciągle wpisy jacy to oni ch...., jak zjeb... lato z transferami i ogólnie nic w tym sezonie im nie wychodzi. The Knicks 0.948 points/possession in Game 2 was their worst offensive game of the year, per @SeanGrandePBP. weź mi zacytuj gdzie, kto pisał, że coś zjebali w lato, wszyscy się cieszą, bo Boston przegrywa kreatorzy własnej rzeczywistości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Ciekawe jakie są kursy że Boston wygra teraz 4 pod rząd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bostonian Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Spoko że w koncu jest ruch w temacie C’s. Ale tak poz tym to kij im w oko. Byli mocarni 3 sezony temu gdy jednak zabrakło im z 5 litrów paliwa na ostatniej prostej z GSW, byli mega mocni 2 sezonu temu gdy jednak zlekceważyli Jimmiego ale byli o jedną podkręconą kostkę od historycznego wyczynu, rok temu byli niedo pokonania. A teraz… są co najwyżej dobrzy. To jest sezon OKC i z pktu widzenia kibica wolę przegraną tu i teraz niż w finałach. Pytanie tylko czy to by wymusiło jakieś sensowne zmiany? Dałoby sie wymienić Mazulle na Udoke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwikson Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 52 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): weź mi zacytuj gdzie, kto pisał, że coś zjebali w lato, wszyscy się cieszą, bo Boston przegrywa kreatorzy własnej rzeczywistości Żartujesz czy czytasz wpisy wybiórczo? 13 godzin temu, Hoolifan napisał(a): Wydaje mi się, że patrząc na ten sezon teza o tym, że spłacił czy nawet spłaca te picki jest nie tyle przesadzona, co absurdalna 3 godziny temu, Hoolifan napisał(a): Ale ja nie mam pretensji do Bridgesa za to, że nie jest i nie próbuje być Durantem. Po prostu rok temu zastanawiałem się czy zawodnika o takim profilu (nawet na tak świetnej umowie) nie dało się pozyskać taniej, a teraz zastanawia mnie skąd po 2 przeciętnych (podnoszę ocenę za defensywę, bo w ataku była tragedia) meczach z Celtics pojawiła się teza o tym, że Mikal się spłaca/już się spłacił 1 godzinę temu, marceli73 napisał(a): Za cenę Bridgisa Knicksi mogli mieć 3-ch dobrych zawodników do rotacji. Dodajmy jeszcze że przez przyjecie Bridgesa NY gra trzema niskim skrzydłowymi i nie mam flexibility w rotacji a dodatkowo skrócili sobie liczbę zawodników w stałej pewnej rotacji PS. Cos mi mowi że gdyby NY nic nie robiło to z tegorocznym Rundlem i DiVincenco oraz tym co by mogli dostać za 5 pickow NY byłoby duzo lepsze. Ale juz to kiedys mówiłem. Jak do tej pory w PO nie widze upgrade Townsa do Rundla + Dante. Nie widze też wystarczającego zwrotu za te 5 picków. . Właściwe to trochę mnie przekonaliście, że gdyby lepiej rozegrali transfery w lato to Knicks byli by teraz już 3:0 Edytowane 18 godzin temu przez cwikson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 51 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): The Knicks 0.948 points/possession in Game 2 was their worst offensive game of the year, per @SeanGrandePBP. weź mi zacytuj gdzie, kto pisał, że coś zjebali w lato, wszyscy się cieszą, bo Boston przegrywa kreatorzy własnej rzeczywistości Cały sezon idzie krytyka od złej wymiany, oddania głębi, głupiego trenera, niekiszona, i o ile zarzuty mogą być uzasadnione to brak porównywalnej ilości pochwał a przecież sezon ma więcej plusów niż minusów już na dziś. Bilans z mocarzami był podnoszony częściej niż dobra ocena RS Nie neguje minusów tylko podnoszę brak wpisów plusowych poza psycho fanami. Chodzi mi o zdrowe proporcje których brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 31 minut temu, Bostonian napisał(a): Spoko że w koncu jest ruch w temacie C’s. Żartowniś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 8 minut temu, cwikson napisał(a): Żartujesz czy czytasz wpisy wybiórczo? No skoro pierwszy zarzut to ten Hoolfana, który rok temu zastanawiał się czy gracza o profilu 20ppg na +60TS z topową D nie dało się pozyskać taniej... i dalej chyba się zastanawia, bo nawet nie podał kogo by widział w zamian a drugi to taki, że marceli ocenił kontrakt/podpis na przepłacony no to uważam, z dużą dozą pewności, że niewiele się temacie działo 11 minut temu, ignazz napisał(a): Cały sezon idzie krytyka od złej wymiany, oddania głębi, głupiego trenera, niekiszona, i o ile zarzuty mogą być uzasadnione to brak porównywalnej ilości pochwał a przecież sezon ma więcej plusów niż minusów już na dziś. przecież gdzieś od grudnia/stycznia najwięcej i wyłącznie praktycznie w tym temacie narzekają fani Knicks, z mayorem i ćwiksonem na czele, czasem tylko wpadnie Chomik i napisze, że z Bostonem nie ma szans, a tak w ogóle to Go Chargers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 7 godzin temu, Bostonian napisał(a): Spoko że w koncu jest ruch w temacie C’s. Ale tak poz tym to kij im w oko. Byli mocarni 3 sezony temu gdy jednak zabrakło im z 5 litrów paliwa na ostatniej prostej z GSW, byli mega mocni 2 sezonu temu gdy jednak zlekceważyli Jimmiego ale byli o jedną podkręconą kostkę od historycznego wyczynu, rok temu byli niedo pokonania. A teraz… są co najwyżej dobrzy. To jest sezon OKC i z pktu widzenia kibica wolę przegraną tu i teraz niż w finałach. Pytanie tylko czy to by wymusiło jakieś sensowne zmiany? Dałoby sie wymienić Mazulle na Udoke? 3 sezony temu Udoka ogarnął temat. Pamiętam że jakoś w okolicach Nowego Roku, od tamtej pory Celci zaczęli wszystko wygrywać i z drużyny która wyglądała jakby miała walczyć o Play in, ostatecznie uplasowali się na 2 pozycji, a w PO przegrali dopiero w finałach z GSW. Patrząc z perspektywy jak to wyglądało na początku sezonu i tak zaszli daleko i można powiedzieć że sezon udany. Chyba mój ulubiony sezon gdzie obejrzałem prawie wszystkie ich mecze. 2 sezon to była zmiana trenera, który właściwie za wiele nie zrobił. Celci dalej byli faworytem. W PO wyglądali ospale, grali bez takiej iskry coś na zasadzie "samo się wygra" co było widać z 76ers gdzie męczyli się z nimi przez całą serię. W PO według mnie byli gorszą drużyną niż rok wcześniej a na pewno gorzej się ich oglądało, a w finale czekali już Heat, którzy byli w formie. W ECF na papierze faworytem może i byli Celci, ale z mojej perspektywy patrząc na ich grę coś czułem że jeśli się nie skupią i nie wyrwą chociaż jednego meczu u siebie to będzie bieda szczególnie że w poprzednim roku seria była bardzo wyrównana. Z mojej perspektywy wtedy Heat byli minimalnym faworytem tej serii bo Celci nie przekonywali swoją grą a Heat wyglądali mocniej niż rok wcześniej. No ale jak budzisz się na serię gdy jest 3:0 na dzień dobry to jednak troszkę za późno. Teraz jest ten sam case z NYK. Dwa mecze przegrane we frajerski sposób. Bez KP ich ofensywa jest jednowymiarowa i polega na siepaniu trójek ile wlezie. Z drugiej strony nie rozumiem jednej rzeczy. W pierwszej połowie atakowali ten kosz i mieli grę pod kontrolą. Jak topniała przewaga w 4q to nie mogli wrócić do tej taktyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 11 godzin temu, Hoolifan napisał(a): Ale ja nie mam pretensji do Bridgesa za to, że nie jest i nie próbuje być Durantem. Po prostu rok temu zastanawiałem się czy zawodnika o takim profilu (nawet na tak świetnej umowie) nie dało się pozyskać taniej, a teraz zastanawia mnie skąd po 2 przeciętnych (podnoszę ocenę za defensywę, bo w ataku była tragedia) meczach z Celtics pojawiła się teza o tym, że Mikal się spłaca/już się spłacił No racja Durantem chyba już nigdy nie będzie. Musieli by go łamać kołem jak w średniowieczu, żeby zrobić z niego Duranta. Durant zagrał 698 meczów w NBA , a 425 opuścił co daje 60%, Bridges 556 , a 0 opuścił 100% nie licząc tego, że od juniora w high school nic nie opuścił i 9 godzin temu, cwikson napisał(a): A kto by tam się chciał z białasem kolegować? Był w drużynie to go na imprezy brali, ale podobno jak wychodzili gdzieś z Donte to nigdy nie mogli nic wyrwać Nie dość że białas, to jeszcze rudy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denis Bad Boy Załęcki Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Z matematyki to ty orłem nie byłeś chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 11 godzin temu, cwikson napisał(a): Żartujesz czy czytasz wpisy wybiórczo? Właściwe to trochę mnie przekonaliście, że gdyby lepiej rozegrali transfery w lato to Knicks byli by teraz już 3:0 Kto by nie grał to i tak te wszystkie winy to robota Brunsona bo albo sam wykańczał przeciwnika albo ściągał na siebie cała obronę przeciwnika. Zdrowe zeszłoroczne NY było by w tym samym miejscu w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, mayor napisał(a): No racja Durantem chyba już nigdy nie będzie. Musieli by go łamać kołem jak w średniowieczu, żeby zrobić z niego Duranta. Durant zagrał 698 meczów w NBA , a 425 opuścił co daje 60% przeciez Durant jest w lidze 17 lat, zagral nawet raz sezon 100 spotkan na oko zagral gdzies 2x tyle niz te 700 no dokladnie zagral 1293, z tego 170 w PO Edytowane 5 godzin temu przez steve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Bridges może i przez 20 lat grać wszystkie mecze w sezonie a i tak nie zbliży się do tego co osiągnął Durant, więc co to wogóle za gadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 13 godzin temu, cwikson napisał(a): Mam wrażenie, że Knicks nie kupowali Mikal Bridgesa z Nets, tylko chcieli Mikal Bridgesa z Phoenix. On nie musi zdobywać dużo punktów bo od tego jest Brunson i Towns, a i OG znacząco powiększył swój udział w ofensywie zespołu. On ma być w obronie jak Tommy Lee Jones w Ściganym lub komisarz Ryba w Kilerze, a jak trzeba pomóc w ataku to ma coś rzucić za trzy, wjechać z kontry lub rzucić z pół dystansu. Poza tym wiadomo było, że Nets nie oddadzą rywalowi zza miedzy swojego najlepszego zawodnika na promocji, tylko zgodzą się pod warunkiem, że cenna będzie mocno zawyżona i głupotą było by to odrzucić, nawet kosztem wzmocnienia miejscowego rywala (żaden inny zespół nie dał by tyle). A Knicks nie chcieli zawodnika o profilu podobnym bo Bridgesa, tylko konkretnie tego Bridgesa, żeby uszczęśliwić swojego kapitana, za co ten zrewanżował się 100 mln obniżką w kontrakcie. Ale ja rozumiem, że Bridges świetnie do Was pasuje i myślę, że większość ekip w tej lidze chciałaby mieć takiego gościa w swoim składzie. Ja się kompletnie nie czepiam tego, że Knicks zafiksowali się na jego punkcie, bo chcąc rywalizować z Bostonem musisz mieć na obwodzie wyśmienitych obrońców, którzy w ataku zaproponują więcej niż PJ Tucker. Bridges takim gościem jest, umowa dla zespołu jest wciąż bardzo korzystna - tu się wszystko zgadza. Mnie po prostu zastawia jak to jest, że Bridges po świetnym sezonie był trade fillerem i z 4 pickami szedł do Nets za Duranta, a chwilę później był zdaniem niektórych wart 5 pierwszorundowych wyborów. Jeżeli Knicks od początku zakładali, że potrzebują Bridgesa w ograniczonej roli, to zapłacili za niego cenę z kosmosu, bo zawodnika o dość podobnym profilu (OG) pozyskali chwilę wcześniej za frytki. Tylko błagam, nie kierujmy tej rozmowy w stronę porównań OG do Mikala, bo doskonale wiem, który z nich ma wyżej zawieszony sufit i jeszcze przez jakiś czas korzystniejszą umowę Podsumowując, bo zaraz kolejny mecz i to na tym warto się będzie skupić - moim zdaniem Mikal gra póki co słabą/przeciętną serię. Jeżeli w nadchodzących spotkaniach znacząco się poprawi, co przełoży się na wynik zespołu, to zapewne i moja ocena tej wymiany z czasem ulegnie zmianie. Przewaga talentu w serii z Bostonem jest zdecydowanie po stronie Celtics, a myślę, że takie ruchy jak transfery Townsa i Bridgesa miały tę różnice zniwelować. To, że Knicks mają charakter, determinację i potrafią dojechać bezjajeczny Boston, to zupełnie inna sprawa i za to należy im się ogromny szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu To co? Dziś Knicks wychodzą na 3-0? Tak czy inaczej jedna z najbardziej ciekawych i wyrównanych serii drugiej rundy (mimo 2-0) więc będzie co oglądać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2:2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 27 minut temu, Raven2156 napisał(a): To co? Dziś Knicks wychodzą na 3-0? Tak czy inaczej jedna z najbardziej ciekawych i wyrównanych serii drugiej rundy (mimo 2-0) więc będzie co oglądać! Bez szans będę oglądał (do kolejnego -20) a jak już patrzę mecz to w 8 przypadkach na 10 srogi wpier***. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Hoolifan napisał(a): moim zdaniem Mikal gra póki co słabą/przeciętną serię. Bro... https://www.nba.com/stats/player/1628969/advanced?LastNGames=2&GameSegment=Second+Half drugie połowy efektywność słabiutka, ale finalnie kilka mega ważnych punktów zdobył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1.85 na awans Knicks 1.95 na Boston a mamy 2-0 w serii po dwoch wygranych na wyjezdzie LOL cos nie za bardzo wierzą buki w tych nowojorczykow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): 1.85 na awans Knicks 1.95 na Boston a mamy 2-0 w serii po dwoch wygranych na wyjezdzie LOL cos nie za bardzo wierzą buki w tych nowojorczykow dobrze buki wyceniaja, serio huj jeden wie co sie zdarzy, bo 4:2 dla Bostonu to nie bedzie zadna sensacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi