Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Hunter i Ellis wymienieni- można powiedzieć, że mieliście rację, że te plotki zazwyczaj są zasłoną dymną w przypadku Pelinki (zazwyczaj bo jednak DFS się sprawdził). 

Jeśli Lakers planują jakieś bardziej znaczące ruchy to pewno nierozwiązana kwestia Giannisa nieco komplikuje sprawy. 

Jest Kennard - oczywiście chciałoby się dostać strzelca z obroną na pozycji niskiego skrzydłowego, ale przy takich ograniczeniach (spadający kontrakt, Vincent/Kleber/Dalton w drugą stronę) nie można mieć wszystkiego. Ja nie narzekam.

Pozostają buyouty - Highsmith z Nets, jeśli tylko rokuje na rychły powrót do gry bez ograniczeń, powinien być jednym z priorytetów.

Ciekaw jestem co z Sochanem - Lakers czasem pojawiali się wśród teamów rzekomo nim zainteresowanych, a skoro nie został wymieniony to może jego kontrakt zostanie wykupiony?

Pewnie apetyty były większe, ale skupiając się na samej jednej wymianie to pozbycie się Vincenta to plus sam w sobie, a pick 2nd round za 6 lat bez znaczenia. Vincent miewał przez te parę lat momenty dobrej gry, ale zdecydowanie więcej momentów słabych czy opuszczania meczów z powodu kontuzji. 

Kennard to jednak świetny i pewny shooter, jak nie zapomni w LA jak się rzuca (jak to się niektorym zdarzalo) co poprawia jedna z wad Lakers. 

Niestety temat defensywny nie został zaadresowany, ale zobaczymy Lakers już parę razy w ostatnich latach nieźle potrafili odpalić i zrobić dobry wynik w drugiej części regular. Teraz mają trzy tygodnie w LA więc też czasu na treningi i miejmy nadzieję jakaś poprawę defensywy, unormowaniw rotacji jest. 

Ja jestem dużym zwolennikiem pozostania takiej S5 jak w ostatnim czasie nawet po powrocie AR do gry. Lepszy balans w S5 między atakiem i obroną, Reaves/Kennard/Vando/Ruu/Hayes to też sprawia, że ławka wygląda naprawdę spoko. Trzymam kciuki żeby JJ poszedł w tym kierunku, nie wciskał znowu obok Lebrona AR i zwłaszcza Hachimury. 

Fajnie, że z Sixers udało się odrobić i to wyciągnąć, super Reaves i dający dobre minuty Kleber, szkoda tyko, że coś nie mogą się w komplecie razem nagrać, oby z Luką to nie było nic poważnego. 

Lebron - dziwne zjawisko bo wygląda jakby na starość mózg go zawodził częściej niż ciało, w kontrze, kończeniu akcji z góry wciąż czołówka, ale jego gra z piłką w half court, decyzję momentami masakra.. 

Edytowane przez Van

Mimo braku Luki przez większą część gry jest zwycięstwo z Sixers.

Reaves po powrocie znów pokazuje poziom sprzed kontuzji - super się patrzy na to jak potrafi prowadzić zespół.

No i zwłaszcza w drugiej połowie nie zabrakło zaangażowania po bronionej stronie, a przewodziły te same nazwiska co zwykle czyli Smart, Vando + fantastyczny dzisiaj Kleber.

2 godziny temu, Van napisał(a):

Lebron - dziwne zjawisko bo wygląda jakby na starość mózg go zawodził częściej niż ciało, w kontrze, kończeniu akcji z góry wciąż czołówka, ale jego gra z piłką w half court, decyzję momentami masakra.. 

Nie oglądałem pierwszej połowy, ale w drugiej ballhandling Jamesa to była po prostu masakra. Nie mógł opanować piłki w koźle, przez co i rzuty były koślawe. Bardziej myślałem, że właśnie to mu w tym wieku zostanie, nie atletyzm, który w każdym niemal meczu jest zaskakująco dobry.

dziadek James to ma przejebane

z Doncicem to samo co z Davisem znowu bedzie musial brac na plecy druzyne

7 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

cichym bohaterem meczu dla mnie Maxi Kliba

+23 z ławki, mnóstwo drobnych rzeczy czy w ataku czy w obroni robił świetnie, których boxscore nie oddaje

dla mnie jak go ogladam dziwne jest ze przestal brac trojki

przeciez on w dallas smazyl za 3 regularnie a tutaj czesto nawet decyzji nie podejmuje

40 minut temu, the_secret napisał(a):

@Kubbas czy chcesz stracić status człowieka tym podpruowaniem się do jedynego prawdziwego następcy KB w Lakers ?

chcialbym zeby to byla prawda

ale

nie zanosi sie

Cytat

Over the last 4 NBA seasons (2021-22 through 2024-25), Luka Dončić has played roughly the following number of games:

• 2021-22: 65 games

• 2022-23: 66 games

• 2023-24: 70 games

• 2024-25: 28 games with the Lakers after a February trade

✅ Total games played (last 4 seasons)

65 + 66 + 70 + 28 = 229 games

❌ Games missed

An NBA regular season is typically 82 games.
82 × 4 = 328 possible games

328 − 229 = ~99 games missed

✅ Answer: Luka Dončić has missed about 99 combined games over the past four seasons.

6 godzin temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

A to nie jest tak, że za tamten sezon powinni mu wszystkie mecze policzyć a nie tylko te po wymianie?

w dallas juz mial kontuzje i u nas sie doleczyl, mozesz sprawdzic jak chcesz czy ai sie nie pomylilo 

Na mecz z GSW go zabraknie, ale ponoć nastroje są optymistyczne, więc może to będzie krótka pauza. 

Na szczęście Kerr też nie skorzysta ze Stepha czy Kristapsa, więc szanse na win są spore, a to przy tym ścisku w konferencji jest teraz niezwykle istotne. 

Z rynku buyoutów:

Z Highsmithem i Thybulle jest jedynie ten kłopot, że oni praktycznie byli poza grą w tym sezonie, ale jeśli byłyby szanse na ich rychły powrót to zwłaszcza taki Thybulle moim zdaniem powinien być do rozważenia.

Edytowane przez Geronimo

Wymiana meh. Kennard powinien pomóc, bo shooting jest dużo większym problemem tej drużyny niż można się było spodziewać, ale Vincent był jedynym oprócz Smarta PoA defenderem, więc to jest coś za coś. Mam wątpliwości, czy warto było oddawać jedynego 2nd roundera. 

Ale dajcie mi tu jeszcze tego Highsmitha i będę względnie zadowolony.

Jest wygrana z GSW, ale mecz sam w sobie był okropny - fatalna skuteczność, ogrom strat, niechlujna gra. Jeśli ktoś nie musi to niech nie ogląda.

Zaskakujący ruch - on miał świetne mecze w g-league, ale w trakcie pierwszego kontraktu nie dostał poważnej szansy na grę. 

Ciekawe czy jeszcze kogoś zwolnią żeby dołożyć tego Highsmitha lub np. Thybulle? Z jednej strony by się przydało, z drugiej najbardziej odpowiedni do zwolnienia Bronny jest nie do ruszenia. Knechta chyba się nie pozbędą pod kątem przyszłego sezonu, z kolei Kleber jako 3 do rotacji środkowy stanowi jakieś tam zabezpieczenie na kryzysowe sytuacje.