Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

o tym wlasnie mowilem

zobaczmy teraz czy umiemy bronic jak jest potrzeba

To przecież nie była żadna tajemnica, jest dwóch dobrych obrońców na obwodzie w tym składzie czyli Smart i Vando i żaden nie grał, także jak rywale mają dzień jak Gileslie, a atak Lakers nie dowozi będą porażki. 5 L i tak jak cztery poprzednie mecz gdzie Lakers nie byli w grze w końcówce. 

10 minut temu, Van napisał(a):

To przecież nie była żadna tajemnica, jest dwóch dobrych obrońców na obwodzie w tym składzie czyli Smart i Vando i żaden nie grał, także jak rywale mają dzień jak Gileslie, a atak Lakers nie dowozi będą porażki. 5 L i tak jak cztery poprzednie mecz gdzie Lakers nie byli w grze w końcówce. 

a to ok jak nie byla tajemnica

czyli nie szukamy rozwiazan nie mamy zamiaru reagowac

nie bronimy i zyjemy z tym

Lebron nie jest dobrym obronca na obwodzie?

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

a to ok jak nie byla tajemnica

Dla mnie rozwiązaniem jest znajdowanie minut dla Vando, a docelowym trade rozwiązujący ta kwestie. 

Lebron na obwodzie dobrym obrońca? Nie wiem czy w ogóle grając w Lakers nim był, zresztą nevermind tu potrzebny ktoś dla kogo ta strona jest priorytetem i najlepiej nie kaleczacy jednocześnie po drugiej stronie co niestety robi Vando. 

Po prostu Lakers z tym personelem mają idealny skład na to by wykręcić top4 zachodu - bilans dający HCA w PO, bo ilość talentu w ataku im na to pozwoli. Niestety tutaj brak obrońców z każdym silniejszym rywalem da się we znaki. 

Przy czym nie bardzo wiem czy na poziomie S5 da się ją poprawić, bo Luka Reaves i Ayton są kiepskawymi obrońcami, LBJ na 4 może być ok jako help defender. Teraz pytanie kim musielibyśmy zastąpić Ruiego na 3-ce, żeby faktycznie miało to jakiś impact. Nie wiem czy sama konstrukcja tego skladu daje możliwości realnej poprawy w obronie, nie mając anchora na C ani PF. Jeden defensywny wing tu nie pomoże.

41 minut temu, Kubbas napisał(a):

Z obecnym personelem to trochę będzie tak wyglądać. 

Ten roster ma dwóch obrońców powyżej ligowej średniej, z czego jeden jest kompletną dziurą w ataku, a drugi wylatuje (póki co) w pojedynczych meczach i trzeba się modlić, żeby dojechał w zdrowiu na PO. Za to obaj rzucają na ~25% za 3 LMAOO

Rozwiązanie? Dodanie do rotacji dwóch (najlepiej guard i wing), choćby trochę, above average obrońców, którzy nie będą w ataku przeszkadzać

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Zwróciłeś uwagę, że mamy 2025 rok a nie, nie wiem, 2015? LeBron ma 41 lat, jest po kontuzji, jesteśmy na początku grudnia i jeszcze kilka podobnych informacji. Ale możliwe, że Lakers wychodzą z podobnego założenia, stąd obrona wygląda jak wygląda.

A co do twojego podpruwania się do Doncica, które uskuteczniasz przy każdej możliwej okazji. Powiem tak, gdyby nie ten Luka to po pierwsze dalej byście sobie toczyli piękne boje w play-inach z Memphis Grizzlies tego świata, a po drugie wszyscy mieliby w to wyjebane, więc trochę szacunku, bo głównie dzięki niemu (a w zasadzie tylko) Lakers znów są w miarę poważną organizacją.

18 godzin temu, P_M napisał(a):

Tak sobie myślę czy Austina nie czeka kariera w stylu Klaya Thompsona? Który finalnie też nigdy tym alfa graczem nie był.

O nie, Klaya Thompsona?! Aż tak źle mu życzysz? Druga opcja przez większość kariery, tylko 4 mistrzostwa, multum historycznych momentów i rekordów. Faktycznie nisko mu zawiesiłeś poprzeczkę.

AR będzie mieć farta jeśli zrobi karierę Middletona. Póki trajektoria Tylera Herro.

56 minut temu, Zimny napisał(a):

O nie, Klaya Thompsona?! Aż tak źle mu życzysz? Druga opcja przez większość kariery, tylko 4 mistrzostwa, multum historycznych momentów i rekordów. Faktycznie nisko mu zawiesiłeś poprzeczkę.

fajna ironia, ale chyba nie zrozumiałeś, albo nie chciałeś zrozumieć co miałem na myśli, i wykorzystałeś tylko okazję do ironicznego posta ;) 

17 minut temu, P_M napisał(a):

fajna ironia, ale chyba nie zrozumiałeś, albo nie chciałeś zrozumieć co miałem na myśli, i wykorzystałeś tylko okazję do ironicznego posta ;) 

Zakładam że chodziło Ci o rolę, nie o karierę. Wykorzystałem nie wykorzystałem, to wątek Lakers więc trzeba zachować czujność 

Godzinę temu, Zimny napisał(a):

AR będzie mieć farta jeśli zrobi karierę Middletona. Póki trajektoria Tylera Herro.

Sam jesteś kariera Middletona.

200.webp

edit: i trajektoria Herro.

Edytowane przez kore

8 godzin temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Zwróciłeś uwagę, że mamy 2025 rok a nie, nie wiem, 2015? LeBron ma 41 lat, jest po kontuzji, jesteśmy na początku grudnia i jeszcze kilka podobnych informacji. Ale możliwe, że Lakers wychodzą z podobnego założenia, stąd obrona wygląda jak wygląda.

A co do twojego podpruwania się do Doncica, które uskuteczniasz przy każdej możliwej okazji. Powiem tak, gdyby nie ten Luka to po pierwsze dalej byście sobie toczyli piękne boje w play-inach z Memphis Grizzlies tego świata, a po drugie wszyscy mieliby w to wyjebane, więc trochę szacunku, bo głównie dzięki niemu (a w zasadzie tylko) Lakers znów są w miarę poważną organizacją.

nigdzie tego nie neguje

tzn jakby wrzucic zamiast niego z powrotem Davisa i Christie to pewnie bysmy mieli z 3 winy mniej, JESLI Davis by gral xD

masz racje to jest oczywiste

ale 26 rzutow

i 9 strat

to masz 35 posiadan

Cytat

Zwróciłeś uwagę, że mamy 2025 rok a nie, nie wiem, 2015? LeBron ma 41 lat

a czy ty zwrociles uwage ze co sezon nie ma goscia ktory by sobie wybieral Lebrona i jechal z nim w RS czy w PO?

poza moze Randlem temu szlo najlepiej ale on ma big body jak Lebron wlasnie, do tego jest szerszy i wyzszy takze to jest ewenement

Lebrona nie mozna oceniac przez wiek tego juz sie powinnismy nauczyc

tylko przez to co widac ze gra

46 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

w PO również bez szału 

RS sie zgodze bo sobie coastuje ale jak sa wazne momenty to broni zajebiscie

a w PO to jest masterclass w obronie, na pilce, na switchu, jako low man, na strong side na weak side

nie chce mi sie zbytnio grzebac w czelusciach internetu czy ktos robil kompilacje

ale tu jeden z najlepszych przykladow zobacz sobie role jaka odgrywa lebron na tym etapie kariery jako low man i roamer do Jokica

jak trzeba bedzie bronic to Lebron bedzie bronil

bardziej to sie o Luke musimy martwic, bo dalej tacy przecietni Suns go wrzucali w wiekszosc akcji w ofensywie wiedzac ze cos sie na tym uda ugrac

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

nigdzie tego nie neguje

tzn jakby wrzucic zamiast niego z powrotem Davisa i Christie to pewnie bysmy mieli z 3 winy mniej, JESLI Davis by gral xD

masz racje to jest oczywiste

ale 26 rzutow

i 9 strat

to masz 35 posiadan

a czy ty zwrociles uwage ze co sezon nie ma goscia ktory by sobie wybieral Lebrona i jechal z nim w RS czy w PO?

poza moze Randlem temu szlo najlepiej ale on ma big body jak Lebron wlasnie, do tego jest szerszy i wyzszy takze to jest ewenement

Lebrona nie mozna oceniac przez wiek tego juz sie powinnismy nauczyc

tylko przez to co widac ze gra

Pod względem szerokości to masz rację, w ogóle ma niżej osądzony środek ciężkości, ale na pewno nie jest wyższy. Wg BR są tego samego wzrostu, na kilku dostępnych w internecie zdjęciach to Lebron wygląda na minimalnie wyższego.

no coz, chyba nie grzebalem bez powodu

Max Kellerman byl u Simmonsa na podcascie, dla kontekstu Kellerman robi teraz jakas serie podcastow z Richem Paulem, promuje jakis nowy projekt

padlo miedzy innymi ze rozmawialem tak sobie z Richem i sie "zastanawialismy"

- Luka to taki Harden 2.0

- czy mozna wygrywac z tym stylem?

1:20:18

co najmniej ciekawe

17 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Jest chyba jednak subtelna różnica między tym że LeBron nie jest dobrym obrońcą obwodowym (co insynuowałeś) a tym, że nie jest ostatnią szmatą, którą każdy obiera sobie za cel. Między jakimś Caruso, a nie wiem Trea Youngiem jest sporo przestrzeni, w której można się znaleźć. Co do reszty wywodów, nikt nie bierze go na plecy i nie rucha w każdym posiadaniu, bo mówimy o dwumetrowej studziesięciokilowej górze mięsa, w dodatku z bardzo dużym bb iq i doświadczeniem, więc przy odpowiedniej mobilizacji i w odpowiedniej roli (nie, 41-letni James nie będzie dobrze bronił na obwodzie) może nie być ujemny po tej stronie parkietu, ale to chyba max co można z niego wycisnąć.

Jeśli chodzi o nawiązanie do Doncica, nie wiem jaki to w ogóle ma sens, ale niech będzie. Zróbmy sobie taki mały test i wyobraźmy sobie, że w drużynie nagle nie ma LeBrona. Pewnie wygraliby z 3 mecze mniej w RS i byli ciut słabsi w PO, ale z grubsza każdy miałby w to wyjebane, a długoterminowo nawet wyszłoby lepiej bo potężny hajs znika z salary. A teraz wyobraźmy sobie, że znika Luka. Wracacie do rozpaczliwej walki o uniknięcie play-inów, w perspektywie jakaś pasjonująca walka z Minnesotą o udział w PO, a tam wpierdol od Thunder/Nuggets w pierwszej rundzie. Bardzo nie podobał mi się ten transfer Luki, trafił w epicentrum dwóch najbardziej zje***ych fanbase'ów NBA, tj Lakers i kibiców LeBrona i zamiast robić mu loda przy każdej możliwej okazji, niektórzy próbują się przypierdalać. Żenujące.

A i jeszcze porównanie do Hardena... Feścisz, greścisz, czy szeleścisz? Słońce świeci, deszczyk pada, człon do dziury się zakrada, deszczyk pada, słońce świeci, człon do dziury szybko leci. Niejeden poszedł do wora za numery na wolce. Przynosisz wstyd rodzinie grypsujących takimi porównaniami. Kubbas, jesteś z ludźmi czy przeciwko ludziom? Doncic w jednym runie w PO zrobił więcej niż Harden przez całą karierę. Oczywiście dobrego, bo występów 3/19 i 7 TO tak wielu nie najebał.