Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, BMeF napisał(a):

Ciekawe na ile Ayton to pewniaczek skoro Lakers dalej sondują opcję picków za młodego centra, to btw. jedyny scenariusz gdzie oddawanie przyszłych picków ma jakiś sens. Aczkolwiek z Williamsem - Lakers moooocno by przepłacili.

Myślę, że w tym przypadku kawka nie musi wykluczać herbatki, co mnie osobiście cieszy, bo Ayton nie dość, że ma dość oczywiste mankamenty, to jest do tego opcją na rok, więc problem obsady pozycji centra powróciłby i tak. Poza tym Hayesowi skończył się chyba kontrakt, a po ostatnich PO wielkiej przyszłości nikt z nim w Los Angeles raczej nie wiąże :)

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Mamy to lobbowalem żeby po niego trejdowac a mamy go za 8 mln rocznie

Fakt, lobbowaleś tak mocno za jak jak przeciwko, ale to naprawdę jedna z tych sytuacji gdzie kiedyś bardzo chętnie posypie głowę popiołem i przyznam jak bardzo się myliłem :)

Oceniając sam talent/fit trudno byłoby o lepsza opcje na C z FA, a może i poprzez trade, a już na pewno dokładając do tego cenę to nie ma o czym dyskutować. 

Zostaje ten jeden aspekt, który powinien być z jednej strony najłatwiejszy, ale bywa często dla wielu nie do przeskoczenia mimo tego wszystkiego co ma się na stole jakp motywację -musi się chcieć. 

Zobaczymy jak będzie, pewnie Duffy i Pelinka mieli temat dogadany od początku stąd pierwszy telefon offseason był do Laravii i na centrów w ogóle nie patrzyli. 

Teraz jakiś backup potrzebny, Horford pewnie dostanie od kogoś więcej, ale pasowałby w tych okolicznościach super również jako mentor dla Aytona, ale jak Hayes nie dostanie nigdzie kasy to jako backup też może wracać.