Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

ATL bez Kristapsa, Trae, Jalena Johnsona, NAWa, Kennarda zakończyła blowoutem przyjemną serię 5W 🤨

najgorszy mecz w sezonie, oczy krwawiły, wyłączyłem w połowie 3 kwarty

ilość głupich strat do obdzielenia 3/4 meczy, większość wyglądała jakby wstali rano po grubym balecie dzień wcześniej

Dałem sobie trochę więcej highlightsow do przejrzenia, względem obrony Aytona i powiedzcie mi czy to tylko mój ułomny eye-test czy chłop jest below-average obrońcą. Jego inside presence jest praktycznie żadne i nikt nie boi się wjechać do środka w jego obecności?

Dodatkowo jego zbiórka też prezentuje się statystycznie dość mizernie, ale w highlightach większości boxoutow nie zobaczę, więc może ktoś coś szerzej się wypowie.

W ataku gość mi się podoba, ale ta druga strona parkietu w kontekście PO jednak martwi.

16 minut temu, Jendras napisał(a):

Ostatnio latało info, że Ayton znajduje się w topie jeśli chodzi o FG% rywali w okolicy kosza. To nie jest typowy shotblocker, ale wykonuje solidną robotę w obronie, dobrze contestuje, jest mobilny, można nim w bronić w różnych systemach. 

No właśnie mam nieco inne spojrzenie. Ma dość niskie bbiq w obronie i kiepsko czyta grę rywali/ma słaby instynkt. O ile vmax ma niezłe o tyle brakuje mu przyspieszenia i w contestach często bywał spóźniony. W jednym z meczów tak wybitnie w pamięci mi zostało zagranie gdzie rywal po po prostu obok niego sobie przejechał jak gdyby nigdy nic pod layup.

Z kolei w ataku jest zgoła inaczej, nieźle czyta grę, potrafi się dobrze odnaleźć i jego warunki predysponują go do takiej gry. 

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

No właśnie mam nieco inne spojrzenie. Ma dość niskie bbiq w obronie i kiepsko czyta grę rywali/ma słaby instynkt. O ile vmax ma niezłe o tyle brakuje mu przyspieszenia i w contestach często bywał spóźniony. W jednym z meczów tak wybitnie w pamięci mi zostało zagranie gdzie rywal po po prostu obok niego sobie przejechał jak gdyby nigdy nic pod layup.

Z kolei w ataku jest zgoła inaczej, nieźle czyta grę, potrafi się dobrze odnaleźć i jego warunki predysponują go do takiej gry. 

jeszcze nie ma czego oceniac

jak Lebron wrocic to podejrzewam ze on bedzie nominated low manem do rotacji na dole, szybszy, moze pokryc wiecej miejsca

albo jak Ayton bedzie przy nim low manem to tez mu bedzie latwiej

na razie wg mnie ciezko sie o cos przyjebac

Jeśli doniesienia się sprawdzą to Lebron wróci we wtorek na mecz z Jazz. Jestem ciekaw jak to jest z tą rwą kulszową, na ile w czasie tej przypadłości (czy można powiedzieć, że to kontuzja?) mógł się ruszać i pozostawać w ogóle dobrej formie fizycznej, czy coroczne przygotowania do sezonu zostały mocno zaprzepaszczone. 

O ile u zawodnika 30 letniego powrót do formy fizycznej zająłby dosłownie kilkanaście dni, to w przypadku 41 latka wszystko może trwać znacznie dłużej. Pytanie również brzmi, czy rwa kulszowa lubi powracać.

O wpasowanie się w bądź co bądź trochę nowy zespół nawet nie staram się myśleć, prawdopodobnie przejmie trochę posiadań od Luki i Reavesa, dodatkowo można spodziewać się stałej rotacji i sadzania jednego z tej trójki co kilka spotkań (tym bardziej, że James w tym roku raczej nie ma większych szans na rozegranie wystarczającej ilości meczów do zakwalifikowania się do all-nba czy innych klasyfikacji).

11 minut temu, Pozioma napisał(a):

Jeśli doniesienia się sprawdzą to Lebron wróci we wtorek na mecz z Jazz. Jestem ciekaw jak to jest z tą rwą kulszową, na ile w czasie tej przypadłości (czy można powiedzieć, że to kontuzja?) mógł się ruszać i pozostawać w ogóle dobrej formie fizycznej, czy coroczne przygotowania do sezonu zostały mocno zaprzepaszczone. 

O ile u zawodnika 30 letniego powrót do formy fizycznej zająłby dosłownie kilkanaście dni, to w przypadku 41 latka wszystko może trwać znacznie dłużej. Pytanie również brzmi, czy rwa kulszowa lubi powracać.

O wpasowanie się w bądź co bądź trochę nowy zespół nawet nie staram się myśleć, prawdopodobnie przejmie trochę posiadań od Luki i Reavesa, dodatkowo można spodziewać się stałej rotacji i sadzania jednego z tej trójki co kilka spotkań (tym bardziej, że James w tym roku raczej nie ma większych szans na rozegranie wystarczającej ilości meczów do zakwalifikowania się do all-nba czy innych klasyfikacji).

A czy to nie przez to karierę skończył nash ? 

30 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

A czy to nie przez to karierę skończył nash ? 

Wydaje się, że to nie to samo, u Nasha było uszkodzenie korzenia nerwowego, rwa kulszowa to ucisk nerwu kulszowego, ale tu musiałby się wypowiedzieć ktoś z wiedzą z anatomii.

ciekawe jak będzie wyglądała S5 po powrocie Lebrona. Czy na ławkę pójdzie Smart czy Hachimura. 

Swoją drogą Hachimura w CY robi career high w punktach i skuteczności. Trochę jestem ciekaw jakiego przedłużenia oczekuje i czy w okolicach TD będzie jakaś próba wzmocnienia defensywy (bottom 10 obecnie chyba). 

Edytowane przez airmax

W dniu 15.11.2025 o 15:02, airmax napisał(a):

ciekawe jak będzie wyglądała S5 po powrocie Lebrona. Czy na ławkę pójdzie Smart czy Hachimura. 

Swoją drogą Hachimura w CY robi career high w punktach i skuteczności. Trochę jestem ciekaw jakiego przedłużenia oczekuje i czy w okolicach TD będzie jakaś próba wzmocnienia defensywy (bottom 10 obecnie chyba). 

Właśnie chciałem dodać taki post, dobrze, że przeczytałem Twój.

Chyba tak naprawdę nie sposób to teraz odgadnąć, z jednej strony Rui gwarantuje większą efektywność i regularność w ataku, z drugiej Smart większą waleczność w obronie. 

Generalnie LeBron prawie na pewno będzie opuszczał pojedyńcze mecze w ramach odpoczynku, do pewnego stopnia będzie tak się działo również w przypadku Luki i AR, także na pewno będzie jeszcze wiele spotkań, w których zarówno Smart, jak i Hachimura będą wychodzić w piątce.