Skocz do zawartości

West 1 round - Denver Nuggets (4) - Los Angeles Clippers (5)

balech

Kto wygra  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.04.2025 o 10:02, airmax napisał(a):

damn, sam się czaiłem na ten cytat z Russem i ilością rzutów xd ale wolałem po serii do tego wrócić. swoją drogą w game 1 też miał podobny pace w pewnym momencie (skończył 5/17 )

Rozwiń  

Wes do G2 miał 60%fg w 4 kwartach

zdobył też w tych meczach o jeden punkt, więcej niż cała ławka Clippers

nie ma co się czaić, przecież widać, że to Wam sadystyczną przyjemność sprawia ;)

W dniu 25.04.2025 o 10:08, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Wes do G2 miał 60%fg w 4 kwartach

zdobył też w tych meczach o jeden punkt, więcej niż cała ławka Clippers

Rozwiń  

No Westbrook w game 1 był dobry/bardzo dobry nawet biorąc pod uwagę tą dramatyczną skuteczność. Taki typowo Westbrookowy mecz, gdzie miał świetne zagrania, które wygrały mecz. Natomiast już w g2, nawet mimo dobrego meczu %, to można było odnieść wrażenie, że flow gry siadł z nim na parkiecie. Nie wiem, takie jakieś odczucie/wrażenie.

Na nieszczęście Denver, chyba jest tak, że przy tej konstrukcji rosteru, bez Westbrooka to już tam nie ma kim grać

W pierwszych dwóch meczach wydawało się, że w szranki stanęli dwaj godni siebie rywale, natomiast dzisiaj to już było spotkanie gołej dupy z batem. Po cichu liczyłem, że będzie z tego fajna do oglądania i emocjonująca seria, ale to się chyba nie ma prawa wydarzyć, bo Nuggets najzwyczajniej w świecie brakuje w tym roku argumentów. Może w jednym meczu przypomni o sobie MPJ, może uda się coś wygrać dzięki heroball Jokica, ale na dłuższą metę to się po prostu nie może udać.

Clippers za to całkiem fajnie to sobie poukładali. Znaków zapytania jest przy tej ekipie mnóstwo, ale przy sprzyjającym układzie gwiazd oni naprawdę mogą w tym roku namieszać i naprawdę ciężko określić gdzie jest sufit tej ekipy. Niby paliwa na jakiś epicki run nie powinno im wystarczyć, ale to jest tak cholernie niewygodny przeciwnik, że chyba każdy wolałby ich w swojej drabince uniknąć. Heh, co rok to samo, ale teraz naprawdę idzie się na nich nabrać i ja póki co też ich kupuję :)

W dniu 25.04.2025 o 10:18, airmax napisał(a):

Na nieszczęście Denver, chyba jest tak, że przy tej konstrukcji rosteru, bez Westbrooka to już tam nie ma kim grać

Rozwiń  

przy tym co gra S5 to nie na większego znaczenia niestety, niby Murray statystycznie nie wygląda źle, ale przy takiej grze reszty musiałby robić średnie pod 28ppg by nadrobić cokolwiek, już nie wspominając, że w izolacji nie istnieje w tej serii, jest wolny, głupie straty, durne rotacje, a i tak wygląda najlepiej na tle reszty

W dniu 25.04.2025 o 09:59, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ikomu nic nic nie ujmując, ale najbardziej zwycięski team ostatniego 5lecia dyma dwóch 36latków, będących przed chwilą memami i wszyscy nagle oświeceni - "no przecież tak musiało być, każdy wiedział, co się dziwisz?"

Rozwiń  

Nie wiem jak inni, ale ja od początku mam 4:2 dla Clips w tej serii.

W dniu 25.04.2025 o 10:18, Hoolifan napisał(a):

Może w jednym meczu przypomni o sobie MPJ

Rozwiń  

Gra z kontuzją. Generalnie Nuggets wyglądają jak stary wet-team gdzie większość rotacji czasem jeszcze gdzieś coś zagra, ale jest już past prime - a Clippers jadą na efekcie świeżości, śmieszna perspektywa patrząc na metryki jednych i drugich. 

Jebaniutki jest jednak ten Kawhi, że zaraz 34 lata i milion kontuzji, a potem gra takie G2 i G3 po obu stronach parkietu. Chyba tylko kwity na Leonarda i Hardena powodują, że człowiek jeszcze myśli, że coś tutaj może się wydarzyć. 

W dniu 25.04.2025 o 10:49, BMeF napisał(a):

Jebaniutki jest jednak ten Kawhi, że zaraz 34 lata i milion kontuzji, a potem gra takie G2 i G3 po obu stronach parkietu

Rozwiń  

W sumie jakby tak Kawhi jebnął kolejny tytuł jako underdog team to w sumie ciekawie gdzie byśmy go musieli umieścić w skali alltime, bo co gość potrafi dowozić bez memorable choke'ow to głowa mała.

W dniu 25.04.2025 o 10:02, airmax napisał(a):

damn, sam się czaiłem na ten cytat z Russem i ilością rzutów xd ale wolałem po serii do tego wrócić. swoją drogą w game 1 też miał podobny pace w pewnym momencie (skończył 5/17 )

Rozwiń  

bo on jest niereformowalny, różnicę robi tylko rola i związana z nią skala psucia. będąc liderem zajebał 30 kilka rzutów i przegrał końcówkę w pojedynkę, będąc trzecią opcją zajebał kilkanaście rzutów i zabrał piłkę liderowi w ważnym momencie/momentach, teraz spróbuje coś odjebać na małych minutach. pewnie nawet przyspawany do ławki dałby radę dostać technika za krzyki do sędziego czy przypadkiem skontuzjowałby swojego gracza podając mu wodę

W dniu 25.04.2025 o 10:59, P_M napisał(a):

co gość potrafi dowozić bez memorable choke'ow to głowa mała

Rozwiń  

EiAc3xzXsAAghnv.jpg:large

gość od 6ciu lat dowiózł raz, mając w finale połamanych Dubs, od tego czasu wziął z 200 baniek w ramach NFZ

W dniu 25.04.2025 o 12:20, Koelner napisał(a):

westbrook to jest GOAT pod względem nadziei, tak jak w niego naiwnie wierzono to nie było drugiego takiego 

Rozwiń  

ja tam nie wierzyłem, w sumie to mnie miło zaskoczył, choć to, że będzie gryzł parkiet, to akurat wiedziałem, szkoda, że nie zdołał tym reszty w porę zarazić

W dniu 25.04.2025 o 12:25, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gość od 6ciu lat dowiózł raz, mając w finale połamanych Dubs, od tego czasu wziął z 200 baniek w ramach NFZ

Rozwiń  

Bo gościu sam jest połamany niemalże non stop, ale jak zdrowie pozwala to jest w stanie dowozić. Przywołanie 4-3 serii jako memorable choke, można tak robić, ale czy to sensowne?

W dniu 25.04.2025 o 13:39, P_M napisał(a):

Bo gościu sam jest połamany niemalże non stop, ale jak zdrowie pozwala to jest w stanie dowozić. Przywołanie 4-3 serii jako memorable choke, można tak robić, ale czy to sensowne?

Rozwiń  

Jak zdrowie pozwala? A ile razy pozwoliło odkąd robi za pierwszą opcję? Ze 3? Zdrowie to też skill

W dniu 25.04.2025 o 13:41, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Jak zdrowie pozwala? A ile razy pozwoliło odkąd robi za pierwszą opcję? Ze 3? Zdrowie to też skill

Rozwiń  

Właśnie z tego powodu nie może być wysoko alltime, ale gdyby udało mu się jeszcze raz dowieźć to byłoby niezwykle trudno zaklasyfikować, gość potrafi być full package powerhousem po obu stronach parkietu.

W dniu 25.04.2025 o 13:39, P_M napisał(a):

Przywołanie 4-3 serii jako memorable choke, można tak robić, ale czy to sensowne?

Rozwiń  

Serii gdy prowadziło się kilkunastoma punktami przed 4 kwartą przy stanie 3-1 i samemu będąc 6-22 w G7?

zastanowię się i dam znać ;)

niemniej chciałbym aby Jok miał kiedyś taki kredyt u fanów innych drużyn jak Kawhi u Cb 

W dniu 25.04.2025 o 10:36, Behemot napisał(a):

Nie wiem jak inni, ale ja od początku mam 4:2 dla Clips w tej serii.

Rozwiń  

Ty to masz czutkę ;)

W dniu 25.04.2025 o 07:56, Stryder napisał(a):

Nie wiem jak ktokolwiek miałby miec jakiekolwiek uwagi do Joka w tej serii.

Rozwiń  

o, to przegapiłem

- nie wbija się w Zubaca, generalnie bardzo malo go pod dziurą

- niezrozumiałe, czasem już nawet żenujące flopy

- 7 strat w G2 w tym kluczowa w crunch

- 65% z linii, prawie przewalił G1 przez wolne

- ogólnie wiadomo było, że na tle tych LAC potrzebujemy jego całkowitej dominicji, najbliżej tego było dziś w 1Q i tak przegranej -7, poprzednie dwa mecze na 70% możliwości

- jakieś pi****lenie na konfie po G2 o "najlepszej koszykarsko serii z perspektywy fana" nigdy takich farmazonów po przegranych meczach nie gadał, jakby chciał umyć ręce

to tak na szybko

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Clippers dla Jokicia to jest akurat trudny matchup, Zubac ma najlepsze splity w całej lidze jako obrońca Jokicia, tak że oczekiwanie NBA 2K statsów jakby krył go jakiś Jock Landale to pewnie przesada, bo na Zubacu odpadają akurat darmowe possessions za bycie świniakiem-fizolem-baleriną. Ale pewnie wpadnie jakiś monster meczyk jeszcze, ciekawe czy wcześniej nie będzie już po serii.

To był dosyć wyczerpujący regular i równie dobrze od strony joka nic nie wpadnie super extra. Bo tu jednak obok zu zawsze się kręci ktoś inteligentny w obronie z pomocy. Czy to Batum czy Leonard. Mają personel aby mu uprzykrzać grę i tylko geniusz sprawia że nie wygląda to fatalnie. 

Wymiana trenera też niewiadoma więc za kulisami może być nieciekawie. 

Tu jest tyle negatywnych splotów ze mnie nie dziwi taki wynik.