Skocz do zawartości

[1st Rd] 3 Lakers vs 6 Wolves

Chytruz

Kto wygra  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Lakers w 7
      7
    • Lakers w 6
      28
    • Lakers w 5
      13
    • Lakers w 4
      0
    • Wolves w 7
      4
    • Wolves w 6
      15
    • Wolves w 5
      2
    • Wolves w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.04.2025 o 08:25, steve napisał(a):

ale to dziala w dwie strony - jakby zdjal Doncica i LeBrona na te 8 min wiecej kazdego w meczu to w tym czasie Wolves by runy robili

to byl mecz o byc albo nie byc, umowmy sie Lakers odpadli, a jesli ktos uwaza, ze wynik bylby bardziej pozytywny, gdyby wczoraj po te 8 min wiecej zamiast LBJ i LD zagrali Vincent i Vanderbilt, no to watpie

Rozwiń  

No pytanie czy na pewno by tak bylo - np z Goodiwnem byli +1 na parkiecie. Plus wtedy (byc moze) nie byłoby takiego dramatu w końcówce  

W dniu 28.04.2025 o 09:51, LAF napisał(a):

Gadacie na Redicka , ale to Lakers mieli match balla , tylko Austin nie trafił ( może był zmęczony xd)

Rozwiń  

co najwyżej na remis. a patrząc na to, jak wyglądała końcówka, to następne 5 minut to byłoby przedłużenie 4 kwarty, gdzie Wolves dominowało

17
13
20
19

ilość punktów Lakers w 4 kwartach. tak nie da się grać o cokolwiek

W dniu 28.04.2025 o 08:25, steve napisał(a):

ale to dziala w dwie strony - jakby zdjal Doncica i LeBrona na te 8 min wiecej kazdego w meczu to w tym czasie Wolves by runy robili

Rozwiń  

Eee, ale chyba mówimy o sytuacji, gdzie LeBron i Doncic dostają na 3-4 minuty odpoczynek w drugiej połowie. Czy coś by to zmieniło: nie wiem, ale jak Lakers mieli +5 i było jakieś 6 minut do końca i Wolves mieli zaczątki momentum, to miałem w głowie takie 'zajechani, przejebią' - i przegrali. 

Ale Lakers przegrali ten mecz w obronie - i można się czepiać Redicka - ale w sumie wyglądają tak jak wydawało się, że będą wyglądać w lutym gdy nie udało się ogarnąć poza Luką rotacji, więc może tak musiało być. ;]

Coś tam się jeszcze tutaj wydarzy, w zbyt dobrej formie jest LeBron i Luka chyba nie skończy serii wyglądając tak jak wygląda. A może skończy i przyjdzie czas na niekomfortowe konwersacje, idk. 

Oglądając wczorajszy mecz przez cały czas miałem wrażenie, że ta porażka wisi w powietrzu i niezależnie od jednego czy drugiego runu Lakers, Sota i tak będzie w stanie wrócić do gry i przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. W pierwszej kwarcie Luka pudłuje najprostszy z możliwych rzutów i zamiast 34:22, po chwili robi się 32:27, bo Edwards trafia w kontrze, a potem poprawia trójką. W końcówce drugiej kwarty zapaść rzutowa, która kończy się runem Soty i ich wyjściem na prowadzenie. Trzecie kwarta super, aż nagle Conley blokuje Jamesa, Reaves pudłuje czystą trójkę, a DFS robi idiotyczną stratę i wynik znowu jest na styku. Końcówka znowu świetna, a w czwartej kwarcie Sota podkręca tempo, odpalają się Edwards z Reidem, a w ostatniej minucie Reaves z Jamesem robią taki popis, że człowiekowi odpadają ręce. Idiotyczna trójka Jamesa przy +2, równie idiotyczny faul Reavesa, aż w końcu Lebron po przerwie odwala coś takiego...

Chciałoby się nawrzucać za wczorajszy mecz Jamesowi, Reavesowi, a może i nawet Redickowi, ale to był po prostu jeden z tych meczów, w których szczęście nie było po stronie Lakers. Nie pomagały dziwne gwizdki, Edwards był wyśmienity, obrona Soty była bardzo agresywna i momentami ryzykowna, ale takie są właśnie uroki PO. Rok temu Doncic wysłał Sotę do piekła, a tym razem Sota wysyła do piekła jego. Dodatkowo trochę ciężko jest bluzgać na 40-latka, który robi rzeczy niebywałe i nieosiągalne dla zwykłego śmiertelnika, cisnąć chłopa, który ledwie kilka lat temu nie został wybrany w drafcie i ciężką pracą utorował sobie drogę do gry obok takich gości jak Luka i Lebron, albo do debiutanta na ławce, który już w pierwszym sezonie został wrzucony na niezwykle głęboką wodę. Sota jest póki co lepsza jako zespół i choć ciężko jest się z tym pogodzić, to trzeba to otwarcie przyznać, uszanować i pogratulować.

Przed serią napisałem tu, że obawiam się porażki w pierwszym meczu i niestety wygląda na to, że w obliczu takiego meczu jak wczoraj, była ona cholernie kosztowna. Po takiej dotkliwej (z uwagi na okoliczności) porażce najchętniej chciałoby się uderzyć w defetystyczne tony, zacząć tu pisać o przebudowie, emeryturze Jamesa etc., ale ja nie potrafię tej ekipy skreślić i dopóki piłka jest grze, dopóty wierzę. Mniej niż wczoraj, znacznie mniej niż przed serią, ale nadal wierzę :)

W dniu 28.04.2025 o 10:54, Hoolifan napisał(a):

Oglądając wczorajszy mecz przez cały czas miałem wrażenie, że ta porażka wisi w powietrzu i niezależnie od jednego czy drugiego runu Lakers, Sota i tak będzie w stanie wrócić do gry i przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. W pierwszej kwarcie Luka pudłuje najprostszy z możliwych rzutów i zamiast 34:22, po chwili robi się 32:27, bo Edwards trafia w kontrze, a potem poprawia trójką. W końcówce drugiej kwarty zapaść rzutowa, która kończy się runem Soty i ich wyjściem na prowadzenie. Trzecie kwarta super, aż nagle Conley blokuje Jamesa, Reaves pudłuje czystą trójkę, a DFS robi idiotyczną stratę i wynik znowu jest na styku. Końcówka znowu świetna, a w czwartej kwarcie Sota podkręca tempo, odpalają się Edwards z Reidem, a w ostatniej minucie Reaves z Jamesem robią taki popis, że człowiekowi odpadają ręce. Idiotyczna trójka Jamesa przy +2, równie idiotyczny faul Reavesa, aż w końcu Lebron po przerwie odwala coś takiego...

Chciałoby się nawrzucać za wczorajszy mecz Jamesowi, Reavesowi, a może i nawet Redickowi, ale to był po prostu jeden z tych meczów, w których szczęście nie było po stronie Lakers. Nie pomagały dziwne gwizdki, Edwards był wyśmienity, obrona Soty była bardzo agresywna i momentami ryzykowna, ale takie są właśnie uroki PO. Rok temu Doncic wysłał Sotę do piekła, a tym razem Sota wysyła do piekła jego. Dodatkowo trochę ciężko jest bluzgać na 40-latka, który robi rzeczy niebywałe i nieosiągalne dla zwykłego śmiertelnika, cisnąć chłopa, który ledwie kilka lat temu nie został wybrany w drafcie i ciężką pracą utorował sobie drogę do gry obok takich gości jak Luka i Lebron, albo do debiutanta na ławce, który już w pierwszym sezonie został wrzucony na niezwykle głęboką wodę. Sota jest póki co lepsza jako zespół i choć ciężko jest się z tym pogodzić, to trzeba to otwarcie przyznać, uszanować i pogratulować.

Przed serią napisałem tu, że obawiam się porażki w pierwszym meczu i niestety wygląda na to, że w obliczu takiego meczu jak wczoraj, była ona cholernie kosztowna. Po takiej dotkliwej (z uwagi na okoliczności) porażce najchętniej chciałoby się uderzyć w defetystyczne tony, zacząć tu pisać o przebudowie, emeryturze Jamesa etc., ale ja nie potrafię tej ekipy skreślić i dopóki piłka jest grze, dopóty wierzę. Mniej niż wczoraj, znacznie mniej niż przed serią, ale nadal wierzę :)

Rozwiń  

Oj nie było tak źle. Lakersi byli o krok od zwycięstwa. Jedni i drudzy nawalali się jak bokserzy w ringu, Edwards był niesamowity. Brakuje centra, ławki, stopera na Edwardsa, ale łatają z tego, co mają. Wiadomo, że szanse na przejście Minnesoty są bardzo małe, ale James już kiedyś wyciągnął serię z 1-3. :)

ta seria przypomina mi serię z '23 vs Grizz 

win niższego miejsca w tabeli w meczu otwarcia będąc bardzo hot, potem obroniony parkiet u siebie i pewnie koniec 2-4, tyle, że tu Lakers będą niestety Memphis

realnie widzę scenariusz, że Lakers biorą gm 5 i jadą do Minny powalczyć, a tam przy takim meczu jak wczoraj będę decydować niuanse i będzie jescze możliwe choć

kwestia mentalu, czy są już na wakacjach po wczorajszym L, czy jednak jakaś iskra motywacji będzie w głowach

co do bronienia Edwardsa, może powinni spróbować z Vando na jakieś minuty?  on swego czasu w PO '23 nieźle uprzykrzał życie i nadążał chociażby za Stephkiem 

Dla mnie marudzenie na Reddicka, że za długo grał starterami to takie czepianie się z racji rezultatu. Jakby posadził starterów i Minnesota zrobiła run i przegrali to by było po co sadzał starterów daliby radę 4 min dłużej pograć a tak dal szanse Min na momentu i zrobienie runą, dzięki któremu wygrali.

Na chwilę obecną Min wydaje się po prostu lepsza drużyna na pewno głębsza jeśli chodzi o skład i choć można szydzić z Goberta jednak lepiej zbalansowana. Plus Edwards jest jak dla mnie najlepszym graczem serii a z reszty ekipy co mecz ktoś się włącza. 

Dla serii lepiej byłoby gdyby jednak Lakersi wyszli na 2:2 a tak już raczej nie wrócą więc pewnie skończy się 4:2 Dla Soty.

W dniu 28.04.2025 o 11:04, shadowy86 napisał(a):

Oj nie było tak źle. Lakersi byli o krok od zwycięstwa. Jedni i drudzy nawalali się jak bokserzy w ringu, Edwards był niesamowity. Brakuje centra, ławki, stopera na Edwardsa, ale łatają z tego, co mają. Wiadomo, że szanse na przejście Minnesoty są bardzo małe, ale James już kiedyś wyciągnął serię z 1-3. :)

Rozwiń  

Ja kibicem Lakers nie jestem, ale tez przez caly mecz(nawet przy +12 w 3q i +10 w 4q) mialem wrazenie, ze oni to przejebia. 

Luka musi odpoczac w 2 polowie nawet na glupie 2 czy 3 minuty, bo w 4q jego ruchy wygladaly jak w zwolnionym tempie. I nie wyskakujcie z tym, ze kilka minut nic nie zmienia, bo ktos kto uprawia sport wie, ze te pare chwil odpoczynku duuuzo daje. 

Reaves w tym meczu byl tak obsrany, ze nie dalo sie na niego patrzec.

Knecht na prawde jest az tak bardzo c***owy, ze caly mecz siedzi w dresie?

W dniu 28.04.2025 o 11:38, montana napisał(a):

Ja kibicem Lakers nie jestem, ale tez przez caly mecz(nawet przy +12 w 3q i +10 w 4q) mialem wrazenie, ze oni to przejebia. 

Luka musi odpoczac w 2 polowie nawet na glupie 2 czy 3 minuty, bo w 4q jego ruchy wygladaly jak w zwolnionym tempie. I nie wyskakujcie z tym, ze kilka minut nic nie zmienia, bo ktos kto uprawia sport wie, ze te pare chwil odpoczynku duuuzo daje. 

Reaves w tym meczu byl tak obsrany, ze nie dalo sie na niego patrzec.

Knecht na prawde jest az tak bardzo c***owy, ze caly mecz siedzi w dresie?

Rozwiń  

Ja tez nie rozumiem czemu Luka nie usiadł chociaż na chwilę. Podobnie nie wiem czemu widząc jak switch w obronie nie daje nic nie próbowali inaczej edwardsa bronić w 4q

Te rzeczy imo przez brak doświadczenia JJ wychodzą 

To generalnie chyba trend w obecnej lidze, tzn bardzo mało obejrzałem meczów w tym sezonie, ale od jakiegoś czasu już w zasadzie nie obserwuje się walki na zasłonach, prób przebijania się przez nie przez obrońców, tylko switch i atakujący ma przed sobą takiego obrońcę, jakiego sobie wybrał. Nie wiem, pewnie jestem za cienki w uszach żeby rozpracować wszystkie niuanse i gdzieś jest jakaś przyczyna, dlaczego wszyscy od tego odeszli, ale na chłopski rozum to często bez sensu, zwłaszcza gdy gwiazdor jest w rytmie i niszczy tych przysłowiowych reavesów akcja po akcji.

W dniu 28.04.2025 o 11:51, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

To generalnie chyba trend w obecnej lidze, tzn bardzo mało obejrzałem meczów w tym sezonie, ale od jakiegoś czasu już w zasadzie nie obserwuje się walki na zasłonach, prób przebijania się przez nie przez obrońców, tylko switch i atakujący ma przed sobą takiego obrońcę, jakiego sobie wybrał. Nie wiem, pewnie jestem za cienki w uszach żeby rozpracować wszystkie niuanse i gdzieś jest jakaś przyczyna, dlaczego wszyscy od tego odeszli, ale na chłopski rozum to często bez sensu, zwłaszcza gdy gwiazdor jest w rytmie i niszczy tych przysłowiowych reavesów akcja po akcji.

Rozwiń  

Od tego jest trener by reagować na momentum rywala a tu był ewidentny błąd braku zmiany obrony choćby po to by wybić z rytmu 

W dniu 28.04.2025 o 12:04, blackmagic napisał(a):

Od tego jest trener by reagować na momentum rywala a tu był ewidentny błąd braku zmiany obrony choćby po to by wybić z rytmu 

Rozwiń  

ale przecież ci piszę, że nie jeden Redick tak się zachował, tylko liga ogólnie poszła w switchowanie wszystkiego i tak się bawią c*** wie dlaczego.

W dniu 28.04.2025 o 12:09, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

ale przecież ci piszę, że nie jeden Redick tak się zachował, tylko liga ogólnie poszła w switchowanie wszystkiego i tak się bawią c*** wie dlaczego.

Rozwiń  

Ale ja nie krytykuję taktyki w obronie polegającej na przekazaniu tylko brak reakcji gdy ewidentnie ona nie działa . W sytuacji gdy nie idzie dobry trener ma opcję b i c a JJ jedzie rozwiązaniem A mimo ze ewidentnie w danym momencie nie działa 

W dniu 28.04.2025 o 11:38, montana napisał(a):

Rozwiń  

Też warto dodać, że mówimy o 2/3 minutach efektywnego czasu gry, gdzie w NBA gra co chwilę jest przerywana i trochę inaczej łapie się oddech siedząc na ławce, a inaczej stojąc ciągle na parkiecie i opierając ręce na kolanach, co Luka robi bardzo często. O zarządzanie minutami nie mam do Redicka aż takich pretensji, bo wczoraj nie pomógł mu w tym Reaves, który szybko łapał faule, ale tak tylko chciałem zaznaczyć, że te „głupie 2 minuty”, to ciut więcej niż 120 sekund spędzonych na krzesełku :)