Skocz do zawartości

[1st Rd] 3 Lakers vs 6 Wolves

Chytruz

Kto wygra  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Lakers w 7
      6
    • Lakers w 6
      26
    • Lakers w 5
      13
    • Lakers w 4
      0
    • Wolves w 7
      4
    • Wolves w 6
      12
    • Wolves w 5
      0
    • Wolves w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Lakers mieli 3 potencjalnych rywali (GSW/LAC/Wolves), wszyscy raczej wymagajacy, ale może Wolves odrobinę mniej niż dwa pozostałe teamy? Wolves od kilku lat to taki team, który lubi sam siebie pokonać i nie wiadomo jak bardzo można im ufać. Wymienili często niepewnego i podpalającego się Townsa na mniej-niż-niepewnego Randla, który w karierze ma 46% TS w PO i poprzednich seriach był All Time level sabotażystą. LeBron i Luka to topowi mózgowcy wszech czasów na parkiecie, więc doświadczenie czy umiejętność grania w szachy tu raczej stoją po wiadomej stronie.

Luka wysłał Wolves do domu rok temu i z tego co pamiętam, Wolves mieli sukcesy w atakowaniu go w obronie, ale z niewiadomych powodów próbowali tego relatywnie rzadko (chyba mi się nie myli z inną serią, ale możliwe, że mi się myli). Jak Randle powstrzyma się od przesadnego sabotażu, a Wolves będą w stanie coś ugrać na lukach w obronie Lakers (Luka, słaby size pod koszem), to może coś z tego będzie. No i wiadomo, Edwards musi wyjść na tak zwanej pełnej.

W Lakers główna niewiadoma dla mnie, to czy tam nie bedzie za krótka kołderka, bo na rotację PO jest na papierze powiedzmy 5 pewniaków + reszta nie wiadomo w jakim stopniu playable ani do kiedy.

Edytowane przez Chytruz

Izzi win Wolves 4-2 ale takie pewne, nie wierze w tych Lakers i nie nabiore sie na LeBrona w tym wieku. Oczywiscie chcialbym zobaczyc zyczeniowo wpierdol na Edwardsie w wykonaniu Luki, ale on sam tego nie pociagnie, haczimury i inne odpady z majami i DFS-y beda nikim w tej serii, a we dwoch sie tego nie wygra niestety. 

Sercem za Lakers, rozum mowi Wolves. 

Wolves wygrali 16 z ostatnich 20 meczów i skończyli sezon w top 10 po obu stronach parkietu, więc lekko nie będzie, ale to też bardziej dogodny matchup niż Warriors i Clippers. Przede wszystkim wysoki w dropie, brak pewnej drugiej opcji w ataku poza Edwardsem i wiekowy Conley, którego nie za bardzo jest, na kim posadzić. Luka wysłał Wilki do domu w 5 meczach, a teraz ma LeBrona do pomocy, do tego Minnesota bez Townsa wydaje się bardziej czytelna do zatrzymania, więc jestem optymistą.

Bardzo nie chciałem serii z Warriors, bo tam zwycięstwa zawsze przychodziły w bólach. Wolałem uniknąć Clippers, bo oni są ostatnio w gazie i przy ich głębi składu oraz świetnie grającym Zubacu na pewno trzeba byłoby pobawić się w adjustments. Wolves z tej trójki obawiam się najmniej i choć absolutnie nie można ich zlekcważyć, to jest to ekipa złożona z gości, którzy mają obok swoich nazwisk wiele znaków zapytania. Nieślubny Jordana może zapakować w jednym meczu 45 punktów i w pojedynkę go nie wygrać, a w następnym pałować rzuty, zdobyć 15 punktów i niemal w pojedynkę go przegrać. Randle i Gobert od lat są krytykowani za występy w PO, a teraz ten duet ma za zadanie wyeksponować największą słabość Lakers, czyli brak solidnego centra. 

Nie nastawiałbym się na łatwą i piękną do oglądania serię, ale 4:1 wydaje mi się najbardziej prawdopodobnym rozstrzygnięciem. Najbardziej obawiam się chyba zrzucania rdzy w pierwszym meczu u siebie, ale wierzę, że Doncic w PO ponownie pokaże wszystkim jakim jest kotem, a DFS-y, Vincenty czy inne Hachimury nie oduczą się nagle trafiania za 3 z czystych pozycji :)

Nie wiem czy jest uniwersum gdzie Julius Randle i Rudy Gobert są w stanie w ataku wypunktować contendera w playoffach, wygląda na to, że się przekonamy. ;] Szansa dla Edwardsa na kolejną statement serię, Randle ma 40% za 3 za ostatnie 20-parę meczów od marca, ciekawe czy znowu w playoffach zapomni jak się rzuca. :) Jeśli teraz odpadną po wymęczonym 6. seedzie to do spisania na straty ten projekt Soty. 

Lakers z Donciciem, LeBronem i Reavesem (trzech mocnych PO-performerów) to chyba gwarancja świetnego ataku, rok temu reszta lineupu Lakers zrobiła mocny disasterclass w ataku i w 100% im nie ufam, ale Lakers mają dużo lepszego trenera i od oddania AD topowy shooting (#4 w 3PT%). Zobaczymy czy Wolves w ogóle będą w stanie dotrzymać im kroku, bo raczej nie powstrzymają ich w obronie.

LAL trafili na najlepszą możliwą drabinkę w skali Zachodu - Sota z tym do or die z bigballowymi lineupami to niewygodny rywal dla części teamów, ale chyba nie tutaj. 

Lakers w 6.

Pisalem, chciałem minesoty. No więc udało się mam minnesotę. Ale jakoś wcale nie jestem specjalnie spokojny ponieważ zachód jest tak wyrównany że wszystko jest możliwe. Z Big Trio Lakers pewny o formę fizyczną jestem tylko o Austina, Obawiam się o formę już 40-letniego lebrona oraz jak bardzo obijany będzie luka. Czy w krytyczny sposób nie odnowi się niedoleczony uraz lebrona. Minnesota przewaga rozmiaru pod koszem plus Nieobliczalny Edward. Lakers w 7/6 Ale porażka nie będzie wielką niespodzianką

Ciekawa seria. Tutaj Doncic nie będzie miał już tego komfortu, że Wolves będą po 7 meczach z Nuggets, więc spodziewam się dużo presji na piłce ze strony Wilków, coś na wzór dwóch pierwszych meczów z Nuggets rok temu.

Ławka to chyba największa przewaga Wolves. Reid, DiVincenzo, Alexander-Walker. Lakers - Finney-Smith, Vanderbilt, Vincent, Goodwin. Jakby zrobić ranking to z tej 7, Wolves mają 3 gości w TOP4 :P 

klucz do wygrania tej, i każdej następnej serii będzie ten sam. Na ile supporting cast dojedzie na post season. Bo już w regularze były mecze, gdzie mimo mocnej produkcji od Doncica/Jamesa/Reavesa wpadały porażki, bo DFS z Vincentem zrobili sobie 1/10 z wide open trójek.

Edytowane przez airmax

14 minut temu, the_secret napisał(a):

xDD typ nawet mema nie umie zrobić dobrze

Choć mnie nie obchodzisz to mnie bawisz wciąż 

15 minut temu, the_secret napisał(a):

środku nad rękoma powinien być jakiś 3 napis, który łączy dwie grupy zazwyczaj mające inne interesy

Był jeszcze jeden , właśnie z tym napisem po środku , ale nie publikowałem go 

Nie sądziłem, że dojdzie do tej serii. Żyłem  w błogim przeświadczeniu, że Timberwolves pisani są Denver i z nimi się zmierzą w pierwszej rundzie. Nastawiałem się na tamtą rywalizacje i byłem prawie pewny, że byłaby to długa seria. Oglądałem sporo meczów Timberwolves w tym sezonie i.... niestety ta seria z Lakers, taką nie będzie.  Obstawiam 4:1 dla Lakers. A czemu? Niby bilans od początku marca 17-4, ale rywale nie za mocni. Do tego widać, że McDaniels ma zniżkę formy ostatnio, Reid też ostatnio bez swojej charakterystycznej iskry. Conley mam wrażenie, że od świąt się strasznie postarzał. A wizualnie ich gra nie wygląda dobrze. To będzie ciężka rywalizacja dla Goberta i Randla. Trener Finch jeśli nie błyśnie w PO, to też raczej w przyszłym sezonie nie będzie już trenerem Watachy. Oczywiście chciałbym się mylić, ale nic nie przemawia w tej serii za Wilkami. Im dłużej myślę o tej serii, tym lepiej ją widzę dla Lakers. Jestem mocno ciekawy czym zaskoczy Redick i jakie usprawnienia będzie wprowadzał.

Jeśli Wolves chcą wygrać, muszą wszystko postawić na D i nie grac Randlem w S5. Tu powinni wyjść Conley/Ant/NAW/McDaniels/Gobert i zajebać Lakers intensywnością, gdzie Mike schodziłby po 5 min i na 10 wchodziłby DDV. Do tego z ławki wchodzi Clarke, Shannon, Randle i Reid i robią rzeźnię pod koszem robiąc różnica w ataku.

Tyle sobie pomarzyłem, bo Finch pewnie będzie grał po staremu i zreflektuje się w 4 meczu kiedy już będzie za późno. 

Lakers? Jak Finch nie zrobi tego co napisałem, to wychodzą small-ball z DFS/LBJ na C i katuja Wolves ruchem piłki.

Głupio tak obstawiać, jak grają 2 ekipy, którym się kibicuje, ale niech to będzie fajna seria z niespodzianką w 7 meczu ;)

Zanim odnośnie samej rywalizacji Lakers-Wolves to pewnie pamięć mnie zawodzi, ale nie pamiętam żebyśmy w pierwszej rundzie mieli wszystkie cztery pojedynki zapowiadajace się tak dobrze, z taką ilością gwiazd, zdrowych (na start przynajmniej) wow. Nawet OKC-Grizzlies przecież to parę lat temu z podobnym trzonem Grizzlies wyglądali, że mogą miec podobna trajektorie rozwoju jak OKC. Nawet jeśli to jedyna na papierze jednostronna seria to i tak pojedynek SGA vs Morant i reszta zapowiada się świetnie. 

Dobra wracając do tematu, mam od lat sentyment do Wolves i widzę dwa klucze do ich zwycięstwa - Ant jest w serii wyraźnie lepszy niż Luka i Finch ogranicza granie Gobertem i więcej minut dostaje Lakers killer Naz Reid.

Nie wierzę jednak, że i jedno i drugie się zadzieje, Ant może nawet i będzie lepszy, ale wątpię by zdecydowanie bo Finch będzie grał też Gobertem co automatycznie wpłynie na dobre wyniki Luki :)

Pierwsza runda więc więcej czasu dla LeBrona między meczami na regenerację więc nawet jak Randle w końcu na PO dojedzie(big if) to Lebron powinien i tak mieć większy impakt. 

Lakers w 6.

34 minuty temu, Van napisał(a):

Zanim odnośnie samej rywalizacji Lakers-Wolves to pewnie pamięć mnie zawodzi, ale nie pamiętam żebyśmy w pierwszej rundzie mieli wszystkie cztery pojedynki zapowiadajace się tak dobrze, z taką ilością gwiazd, zdrowych (na start przynajmniej) wow. Nawet OKC-Grizzlies przecież to parę lat temu z podobnym trzonem Grizzlies wyglądali, że mogą miec podobna trajektorie rozwoju jak OKC. Nawet jeśli to jedyna na papierze jednostronna seria to i tak pojedynek SGA vs Morant i reszta zapowiada się świetnie. 

W bańce było Lakers-Blazers, Rockets-OKC, Clippers-Mavs i Nuggets-Jazz, dwie zajebiste serie, jedna zajebista do kontuzji Porzingisa (to chyba ten rok), a jedna nudna, ale sporo ludzi typowało upset (LA-POR). 

Na Zachodzie było pewnie kilka takich bangerów w przeszłości (bez sprawdzania), tam regularnie z 7-8 seeda były ekipy, które na Wschodzie miałyby HCA - ostatnie lata to faktycznie bieda, ale dlatego główny problem NBA to kontuzje, teraz nawet Lillard ma wrócić w trakcie PO. 

Tutaj dochodzi jeszcze jeden aspekt, tj. Curry-Butler, LeBron, Kawhi-Harden, kto wie ile im tam playoff runów zostało im w baku.

Mcdaniels i to jak będzie bronił Doncica to będzie klucz tej serii. Ale ogólnie najgorszy match up dla Wolves.

- jak wykorzystać Goberta czy nie będzie bezużyteczny w tej serii?

- Randle na Lebronie - UPS

-  trudność w wykorzystaniu Conleya

- kogo rzuci Redick na Edwardsa a ma cały zestaw?

- kto w Minni się stawi by wspierać Edwardsa i Randle?

- Sota może mieć sporą przewagę na desce i musi to bezwzględnie wykorzystać 

- Mcdaniels i jego obrona na Doncicu i jednoczesne atakowanie Doncica w ataku, agresywność w ataku na obręcz i wsparcie dla Edwardsa to może być klucz w tej serii. Jak się stawi, może być dobrze dla Wolves.

Lakers w 6ciu.

5 godzin temu, Van napisał(a):

Dobra wracając do tematu, mam od lat sentyment do Wolves i widzę dwa klucze do ich zwycięstwa - Ant jest w serii wyraźnie lepszy niż Luka i Finch ogranicza granie Gobertem i więcej minut dostaje Lakers killer Naz Reid.

Wolves potrzebują efektywnego Goberta w tej serii, pójście w smallball z Lakers to jest IMO samobójstwo. Wilki muszą wygrać walkę na posiadania, żeby mieć realną szansę na zwycięstwo.

Spore wyzwanie przed Finchem i spółką - Minny lubi stosować drop i hedge (najgorsza opcja na Lakers), za to bardzo rzadko idą w switch (najlepsza opcja na Lakers). Czymś będą musieli zaskoczyć.