memento1984 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Teraz, julekstep napisał(a): no ale to już było pisane chyba jako warunek -> praca zdalna znaczy taka co jest obecnie na "celowniku" przyszlosci AI? tak mi sie skojarzylo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 25 minut temu, memento1984 napisał(a): 50m2 to nie mieszkanie tylko dziupla. Widok na jakis bok randomowej gory. 3000€+/m2 to naprawde kosmos. Wychodzisz na ulice i tak jakbys przeniosl sie w czasie w demoludy. Glupszy ruch niz chyba time-share na florydzie. Przypuszczam że do tego może byc stały charge za jakiś lease/koszenie trawnika/malowanie parkingu z 5k euro na rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 5 minut temu, memento1984 napisał(a): znaczy taka co jest obecnie na "celowniku" przyszlosci AI? tak mi sie skojarzylo: tak -> sytuacja życiowa KAŻDEGO może się w każdej chwili zmienić tylko nie wiem po co komu takie truizmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a): Przypuszczam że do tego może byc stały charge za jakiś lease/koszenie trawnika/malowanie parkingu z 5k euro na rok. no jeszcze pewnie "concierge" czyli typek na minimalnej co inbounduje paczki dla bogatych! troche to taka opcja ze kupie piekarnie bo lubie buleczki. czlowiek przyzwyczajony do w miare zachodniego luksusu itp - chetnie bym zobaczyl relacje po 1/2latach jak ktos sie zdecydowal na taka zmiane. 1 godzinę temu, julekstep napisał(a): tak -> sytuacja życiowa KAŻDEGO może się w każdej chwili zmienić tylko nie wiem po co komu takie truizmy? Julek jako krol truizmow to powinienes wiedzec, ze to sol tej forumowej ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, memento1984 napisał(a): tylko w korkach na plycie lotniska bedziesz stal, zeby rano doleciec tanimi w jakis cywilizowany swiat, gdzie mozna popracowac za wiecej niz 1.0-1.5k euro/miesiac. Primo srednia pensja okolo 1300 euro. Secundo przynajmniej nie będzie bał się ze go czarni napadną, czy na każdym kroku będzie spotykał ludzi bezdomnych czy po fenantylu. Jak w LA czy San Francisco. No ale rozumiem nie będzie mogl szpanować ze You know ja mieszkam w usa You know. Jak zachoruje to oglosze bankructwo ale You know America is najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Różnie bywa. W Tulum można kupić ( było można) apartament 100.000$ tylko mafia od razu pukała po haracz. Wolę bezpieczniej na północy Kanarów. Są nawet polskie enklawy. I masz socjal UE Ciekawa opcja kiedyś to ABC na Karaibach Też z paszportem UE pierwszeństwo u lekarza i nawet w zatrudnieniu ;)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) tak szczerze to w ogóle nie kumam kupna mieszkania w miejscu X które po prostu się (bardzo) lubi gdzie chodzi o miejsce typowo turystyczne nawet inwestycyjnie, jeśli są jakieś b dobre opcje to raczej miejscowe rekiny nieruchomości już się nimi zajęły, a ludziom z daleka zostają ochłapy / takie sobie opcje ....ale może ja czegoś nie rozumiem i ktoś mi wytłumaczy? *chyba jedynym wyjątkiem jest bycie w okolicach emerytury i ogólnie już wyjebka na turystykę i chęć pojechania gdzieś bez ogarniania logistyki i jazdę na autopilocie. P.S. 4 godziny temu, memento1984 napisał(a): 50m2 to nie mieszkanie tylko dziupla. 2 godziny temu, memento1984 napisał(a): no jeszcze pewnie "concierge" czyli typek na minimalnej co inbounduje paczki dla bogatych! ....coraz bardziej ciężkostrawny się ten americanDream robi Edytowane 1 godzinę temu przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, rw30 napisał(a): tak szczerze to w ogóle nie kumam kupna mieszkania w miejscu X które po prostu się (bardzo) lubi gdzie chodzi o miejsce typowo turystyczne nawet inwestycyjnie, jeśli są jakieś b dobre opcje to raczej miejscowe rekiny nieruchomości już się nimi zajęły, a ludziom z daleka zostają ochłapy / takie sobie opcje ....ale może ja czegoś nie rozumiem i ktoś mi wytłumaczy? *chyba jedynym wyjątkiem jest bycie w okolicach emerytury i ogólnie już wyjebka na turystykę i chęć pojechania gdzieś bez ogarniania logistyki i jazdę na autopilocie. ....coraz bardziej ciężkostrawny się ten americanDream robi No come on nie mow mi ze nie widziales w PL w nowym budownictwie mieszkania 1pokojowe, duze miasta i “concierge” na dole. Wrzucilem tutaj sumptem dopelniajac obrazu “malego bogactwa” w odleglym kurorcie. te miejsca wlasnie maja slaby urok dla ludzi na emeryturze bo opieka zdrowotna jest fatalna. Chyba ze model “jak trwoga to do ‘rappara’ w PL”. tez sie zgadzam, ze jak kierunek juz jest w miare “mainstreamowy” to najlepsze opcje dawno przebrane przez lokalsow. *50m2 to w sam raz na ten nowy model rodziny “Pani z psem” czy “Pan z kotem”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, memento1984 napisał(a): No come on nie mow mi ze nie widziales w PL w nowym budownictwie mieszkania 1pokojowe, duze miasta i “concierge” na dole. widzialem, w PL i nie tylko, ale chyba czegoś tu mocno nie zrozumiałeś. Może to i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, Gregorius napisał(a): Primo srednia pensja okolo 1300 euro. Secundo przynajmniej nie będzie bał się ze go czarni napadną, czy na każdym kroku będzie spotykał ludzi bezdomnych czy po fenantylu. Jak w LA czy San Francisco. No ale rozumiem nie będzie mogl szpanować ze You know ja mieszkam w usa You know. Jak zachoruje to oglosze bankructwo ale You know America is najlepsza. Tak czlowiek slucha tych opinii i sobie mysli “moze ten Trump ma racje, niech sie Europa zajmie swoimi problemami a US swoimi - jak chca kupic sprzet z sim-lockiem fajnie, jak nie to niech wypierdalaj’o” you know? Edytowane 59 minut temu przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 47 minut temu Udostępnij Opublikowano 47 minut temu Co do tej Czarnogory, bylem wlasnie przejazdem w Kotorze. Tez lubie ladny widoczek, ale podjarki na mieszkanie w malych miescinach, gdzie prawie nic nie ma nie troche nie kumam. Co kto lubi, wiadomo. Ale kurla ceny to tam mieli grube. Miasto ustawione pod zdzieranie z turystow ze statkow i 3.50 euro za Monstera, jak zyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 9 minut temu Udostępnij Opublikowano 9 minut temu 37 minut temu, Chytruz napisał(a): Co do tej Czarnogory, bylem wlasnie przejazdem w Kotorze. Tez lubie ladny widoczek, ale podjarki na mieszkanie w malych miescinach, gdzie prawie nic nie ma nie troche nie kumam. Co kto lubi, wiadomo. Ale kurla ceny to tam mieli grube. Miasto ustawione pod zdzieranie z turystow ze statkow i 3.50 euro za Monstera, jak zyc. Kotor cenowo masakra. Ładne miasto ze swoim klimatem ale drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi