Gregorius Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): W tym sezonie? Biorąc Doncica serio patrzysz przez pryzmat tego sezonu? (Wyedytowalem posta wcześniejszego dlaczego) Jeżeli tam nie było trade req czy innych fochów, ten trade jest nie do obrony z pozycji Dallas. Przecież Pelinka wszystko co zrobił w tym trajdzie to papiery podpisał xD Edytowalem jak odpisywałeś. Btw tam fochy też już byly. Zreszta już po transferze Luka ozdrowiał i może zagra przed ASG . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 16 minut temu, Gregorius napisał(a): patrząc na niego to widzę Oliviera Millera jak się nie ogranie. btw jakie 208? on ma 201 cm. i waga w miesniach a tłuszczu wyglada zupełnie inaczej. Wydawał mi się wyższy, faktycznie oficjalnie ma 198, nie wiem skąd mi się wzięło. No jak się nie ogarnie to szkoda, potencjał na rozmowę w kategorii GOAT, a jeszcze skończy w kategorii T-Mac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego skonczcie z tym Davisem, gosc niech sobie robi te puste punkty, bloki i obrone, bo cyferki niezle to i tak sie osra w najwazniejszym momencie i nie bedzie ciebie prowadzic do finalow, Denver go zweryfikowalo ostatnie sezony, o czym my k**** mowimy? to zwykly pet, ktory wozka nie pociagnie a mial to robic jak lebron bedzie mial milion lat. co z tego ze robi te 30-10 czy tam ile, jak sezony huj z tego wynika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Gregorius napisał(a): Edytowalem jak odpisywałeś. Btw tam fochy też już byly. Zreszta już po transferze Luka ozdrowiał i może zagra przed ASG . Jeżeli uważasz że trade jest ok to zakładając że ostatni sezon Doncic grał w Lakers a Davies w Dallas to zrobiłbyś ten trade w drugą stronę? No bo przeciez w tym sezonie Luka gra slabo... Jak czytam o tym GM Dallas to mimo że nie jestem foliarzem to nie chce się wierzyć że to nie było ustawione przez NBA i Nike xD Edytowane 2 Lutego przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Szkoda, że idealnie fitujacy pod duet Doncic-James Christie poleciał, zwłaszcza po tym jak dobrze wyglądał po wejściu do S5 zobaczymy co nasz as Pelinka wymyśli w te kilka dni, bo dużo do zrobienia jest. obecna rotacja pod koszem Lakers to chyba najgorsza rotacja w XXI wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Co tam się odjebało. Wstaję zamulony czytam to i myślę, że pewnie jeszcze śpię, bo czasem śnią mi się rzeczy typu, że ktoś mi w fantasy basketball zrobił 40 bloków w meczu albo linijkę 80-30-30. Mówią, że Doncic w szoku, więc odpada jakieś wymuszenie i mgmt Mavs działał z własnej inicjatywy i inspiracji. Pozostałe teamy pewnie nawet nie myślały, że Doncic był available i na pewno byłyby dużo lepsze paczki na rynku niż 32-letni, sypiący się 3rd tier star i jeden 1st rounder. Lakers mogą nie dać rady ułożyć rosteru na ten sezon, ale to jest szczegół, byliby pewnie gotowi oddać 40 walkoverów jakby trzeba było lmao. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roggi Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Musiała pójść gruba torba z dolarami pod stołem skoro coś takiego przeszło. Ta liga to żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 9 minut temu, Chytruz napisał(a): Wstaję zamulony czytam to i myślę, że pewnie jeszcze śpię, bo czasem śnią mi się rzeczy typu, że ktoś mi w fantasy basketball zrobił 40 bloków w meczu albo linijkę 80-30-30. LOL, dobre. 9 minut temu, Chytruz napisał(a): Mówią, że Doncic w szoku, więc odpada jakieś wymuszenie i mgmt Mavs działał z własnej inicjatywy i inspiracji. Pozostałe teamy pewnie nawet nie myślały, że Doncic był available i na pewno byłyby dużo lepsze paczki na rynku niż 32-letni, sypiący się 3rd tier star i jeden 1st rounder. Nowa teoria, co jesli nowi wlasciciele Mavs sa pokroju Sterlinga? Ewidentnie nie chcieli dawac Luce super maxa. Plus taka ciekawostka..."The Mavs, who were $5.1 million over the luxury tax before acquiring Davis, are now $628,000 under the tax". Hmmmm.... @RappaR To pierwszy raz w historii jak gracze All-NBA zostali sprzedani za siebie w trakcie sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Zajebisty trade dla Lakers z Davisem c***a się ugra, ma 31 lat i drżysz o każdy jego upadek. Z resztą liczba gier Davisa w LAL mówi wiele. vs gier Luki Dostajemy prime superstara, reszta jest nieistotna. Tak jak ktoś pisał wyjebać Lebrona na PF, gdzie może sobie z iso na poscie nawet rozrzucać jak Jokic. Opcja z Magiciem i Jabbarem 2.0 też jak najbardziej realna. Aż może wrócę do obejrzenia jakiegoś meczu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizter Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Davis zrobił wypad o za 2 lata za późno. Szkoda za to Maxa. Krótkoterminowo wydaje się, że Lakers wrzucają bieżący sezon pod autobus ale zobaczymy co wymyślą do końca trade deadline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 1 godzinę temu, josephnba napisał(a): A van życie mi o parę lat skrócił broniąc tezy top5 D centra piękne to były czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BMeF Opublikowano 2 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) @matek priv. Bądźmy poważni, niektórzy tutaj za bardzo kombinują. 1. Mavs właśnie oddali 26-letniego superstara, który ich pół roku temu doprowadził do finałów, podobno bez żadnego trade requestu, po prostu dlatego, że ich zaczęło wkurzać, że typo jest gruby i nie broni. WTF, historycznej skali aberracja, żeby sobie tak o wyjebać 26-letniego franchise playera ze ścisłego topu bez słowa, bo przestał się podobać. 2. Lakers byli ugotowani jako contender: w czasach gdzie za Mikala Bridgesa albo 34-letniego KD płaco jakimiś chorymi paczkami, oni mieli do wymiany parę first rounderów, Maxa Christiego i Austina Reavesa, a jeszcze musieli brać pod uwagę, że ich gwiazdy mają 32 i 40 lat, więc nie za bardzo mogli te first roundery rzucić żeby się potem nie obudzić z przypałem. Dlatego przez 2 lata nie zrobili żadnej dużej wymiany, bo im się to po prostu nie kalkulowało żeby tyle płacić za jakiegoś Dejounte Murraya (RIP i szkoda kontuzji). Tu i teraz w kontekście mistrzowskiego runu dalej nie jest kolorowo, ale Doncic to tier lepszy gracz od AD, LeBron wbrew stereotypom fajnie fituje z gwiazdami odkąd rzuca legit ze spot up 3, a oni mają Reavesa i jakieś picki do oddania za 3&D PoA na obwodzie i centra. Może być ciężko, ale dużo lepsze okienko niż z AD, jakby młodzi Thunder się jeszcze raz zesrali w playoffach/połamali, a oni zrobili 1-2 fajne ruchy, to w sumie mogliby zrobić lepszych Mavs 2024. Long term: oszczędzili sobie 3-4 lata hard rebuildingu potencjalnie - bo zakładając scenariusz emerytury Papy, stary AD na rynku FA to średnie leverage by było i pewnie musieliby wcisnąć twardy reset, a teraz mają tier lepszego i dużo młodszego gracza, więc o ile ~najbardziej prawdopodobny scenariusz dla Lakers jeszcze wczoraj było, że w ~2027 oddadzą ~podstarzałego Davisa za jakieś picki i wrzucą hard rebuilding, to teraz ~worst case scenario dla Lakers, że w ~2027 oddadzą prime Doncicia za monster paczkę i wrzucą rebuilding. No offense, ale tu nie trzeba 300 IQ żeby zobaczyć jak poprawili swoją pozycję. 3. Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale biorąc pod uwagę, że 1) ta wymiana to jakiś kompletny gwałt, 2) mało kogo w USA elektryzuje Doncic w Mavs/Jokic w Nuggets/Giannis w Bucks, a US-gracze c***a grają i nikt z nich się nie nadaje na twarz ligi - za to euros w big markecie ma upside, 3) ten GM Mavs pracował z wieloma gwiazdami w przeszłości w Nike, 4) Mavs odjebali tę wymianę w szemranych okolicznościach, tj. podobno w dzień to ogarnęli - to ja bym jednak rozważył zostanie płaskoziemcem w tym przypadku. Dalej pewnie typowe 'no debil', ale jakby w beGM ktoś zrobił taką wymianę, to by policja begmowska mu prześwietliła całą rodzinę na trzy pokolenia do tyłu, więc w 100% nie ufam. 4. WTF Lakers: Shaq, LeBron jako FAs, Wilt i Kareem po trade requestach, Magic i Worthy za free, Gasol na promce --> w ten sposób nabite kilkanaście fejkowych tytułów, wygląda na to, że więcej incoming. Z tym 'brawo Pelinka' to też nie biadolcie, tam wg reportów realnie Mavs zadzwonili do nich, że w sumie Doncic jest do wzięcia - mniej więcej tak jakby ktoś do Ciebie na ulicy podszedł i powiedział, że da Ci 1000 zł jeśli dasz mu w zamian 500. Wielkie k**** brawa za odważną decyzję. 5. Pisałem rok temu, że oddawanie tych first rounderów za Washingtonów i Williamsów źle się może skończyć jeśli Luka się ewakuuje - ludzie się oburzali, bo wpadły finały, bla, bla. A tu sami wyjebali Doncicia i teraz Mavs nie mają kontroli nad pickami 27-30 i w rosterze mają dwóch znanych ironmanów: 33-letniego Irvinga i 32-letniego Davisa. Plot twist - te picki kontrolują Thunder, Rockets i Spurs - czyli trzy organizacje na Zachodzie z najlepszymi perspektywami. Edytowane 2 Lutego przez BMeF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego btw Luka podobno wazy obecnie 127kg ale przeciez on nie mogl chodzic przez ponad miesiac? to jak mial utrzymac wage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. january Opublikowano 2 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Paryż wart jest mszy / Luka w Lakers wart jest posta. Człowiek otwiera the-Athletic, czyta jako główny news "Luka Dončić to Lakers..." i myśli sobie, dżizas znowu żadnych wymian i wrzucają jako newsa jakieś fejkowe pomysły... Aha. Luka Dončić to Laker 1. Bussówka to największa farciarka w historii właścicielek/ Pelinka w historii GMów. Słabiutcy/fatalni w swej robocie, ale najpierw dostał LeBrona na tacy, potem AD (przepłacił), a teraz przyszli do niego sami Mavs z taką ofertą. 2. Luka ponoć waży teraz blisko 125 kg i to przeraża Mavs. 3. Ale - taka konstrukcja dealu powoduje, że Harrison wybroni się z tej wymiany tylko jeśli 3a) Doncić w ciągu roku-dwóch się zembiiduje/zezionuje - i będzie non-factorem 3b) Dallas zdobędą w ciągu 2 lat tytuł. Nie wiem nawet czy wygra wymianę tylko jak 3a + 3b. Bo już dostaje zjebę od innych gwiazd NBA. A Dallas to pustynia dla FAsów od dekad, a teraz oddaje gracza, którego w szatni uwielbiali i do niego przychodzili gracze (Klay np). Który chciał grać w tych Mavs. 4. Największy WTF w NBA od kiedy ją śledzę. Oddanie wchodzącego w prime top4 gracza ligi bez trade-request. 5. To, że nie poszła licytacja po Lukę to jest dodatkowy wtf - przecież ekipy w NBA zbierają assety z nadzieją, że kiedyś jakimś cudem top5 grajek ligi pojawi się na bloku. A tu po cichutku został sprzedany za tak naprawdę bieda pakiet Doncić. 6. Pozdrowienia dla ekip typu Warriors, które w negocjacjach mówią "ale Kuminga i Podziemski są untouchable". Untouchable, gdy Luka i AD sobie są wymieniani, mhmmm. 7. Zeszły sezon - Wolves robią historyczny sukces z finałami konfy i oddają KATa nagle. Mavs robią finały po parunastu latach i oddają Lukę Doncicia. Jeden i drugi ulubieńcy kibiców i społeczności i chcieli dalej grać w macierzystych klubach. Szokujące decyzje GMów w takiej sytuacji. Mavs? No nie kupuję tego. Defensywa niby potencjalnie mocarna z PJ-AD-Lively w frountcourcie, ale jak na obwodzie biegają Klay, Kyrie i Dinwiddie to jednak nie aż tak jak choćby Thunder. Kyrie Irving to raczej nie jest pierwsza opcja ofensywna contendera. Davis tak sobie jako 2 opcja, a od fluke 2020 psuje jako PF spacing będąc chuowym shooterem. Klay jako trzecia opcja? Tylko przed 2019, PJ? Trochę grubo. No nie składa się to. To nie jest to za co oddajesz wchodzącego w prime top5 gracza ligi. Lakers? Deal to no-brainer, nie było nad czym się zastanawiać, tylko świętować. Mają 4 drogi, z czego 2 nierealne, ale warto for fun wspomnieć. 1) Nie zdarzy się - Oddanie LeBrona do Warriors z Bronnym za assety i skupienie się już całkiem na budowie wokół Luki Doncicia. Nie zdarzy się, ale w końcu w NBA zagraliby razem Curry+LJ:), a Lakers wyraźnie pokazaliby z marszu kto jest nową twarzą organizacji i kogo będą pieścić. 2) Nie zdarzy się - wystawienie Doncicia publicznie na sprzedaż i zebranie po licytacji 5x lepszej paczki niż Mavs. Abstrakcja, ale czyż nie to mamy od kilku godzin w NBA? 3) Kosmetyka rosteru - żadnego oddawania Reavesa, czy 1st rounderów, teraz już tylko ściąganie bieda grajków typu Valanciunas czy inny kasztan pod kosz, by w ogóle zobaczyć jak działa Luka po urazie i jak duet Luka-LeBron 4) Tryb fk it - i z marszu allin na sezon 24/25 z oddaniem wszystkiego co się ma, by wokół duetu Luka-Bron walczyć o tytuł. Będzie ciekawiej do czwartku:) A i jeszcze mam nadzieję, że Doncicia ten trade obudzi i zacznie dbać o siebie. Największe WTF w NBA, just wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego To się naprawdę wydarzyło??? Ta sytuacja przypomina mi grę w eurobiznes, gdy jeden gracz nie chce już grać i daje wszystko drugiemu i tym obdarowanym są Lakersi. To już jest jakiś wyższy poziom rządzenia zawodników w lidze, inaczej trudno to wytłumaczyć. Niespotykane zaprzeczenie zdrowej rywalizacji między zespołami, ten ruch doprowadzi do większych zmian w lidze, bo to jest po prostu niepojęte. Jokic niech pójdzie teraz do Heat albo Knicks, bo tak po prostu mu się na przykład zachce... To jest dramat, co to się wydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Też mam nadzieję, że Doncic pracując z Lebronem przejmie trochę z jego nawyków i ogarnie się bardziej pod względem fizycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Nie no w LA Doncic osiągnie swój fizyczny prime. a i tak wiadomo że każdy by w to wszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 4 godziny temu, Kubbas napisał(a): ja nie widze czemu Lebron mialby konczyc kariere zobaczy z bliska work ethic Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi