Skocz do zawartości

DONCIC W LAKERS

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, wiLQ napisał(a):

Reakcje sa bardzo podobne do Pau Gasol do Lakers.

Całkiem inne. Wtedy szok, że sprzedano tanio, ale ogólnie bardziej coś w stylu LAL zrobili genialny trade.

Teraz jest WTF jak to możliwe?

19 minut temu, josephnba napisał(a):

To samo mówił o oddaniu AC, więc nie uwierzę dopóki nie zobaczę 

17 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

To Lakers, za 2 x 2nd klepną.

Gdyby zależało mu na zrzuceniu Vuca to dogadałby się z Atlantą, więc nie ma takiej opcji. 

Taki efekt miałem tylko przy WTC jak samoloty się rozwalały i myślałem że śnie a to jakiś film lub prowokacja. 

Obawiam się że nie branie tych możliwych picków to grubsza ustawka aby lakers mogli jeszcze wzmocnić centra. Niestety jest to nielegalne jeżeli taka układanka idzie. 

Na moje to wszystkie możliwe Picki powinny iść. 

2 godziny temu, balech napisał(a):

Tak czy siak, w Dallas komuś padło na głowę. Kontrakt Daviesa tez jest kosmiczny, mają dobrych centrów, po prostu bez sensu.

To mogą ich wymienić za jakiś normalnych graczy.

Zabawna czesc wymiany to Jazz maja pick Lakers 2027... ktory wlasnie oslabili biorac udzial w tej wymianie za pare 2nd rounderow!

To przy okazji powod dla ktorego nie uwazam ze Kessler ma szanse trafic do Lakers.

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Całkiem inne. Wtedy szok, że sprzedano tanio, ale ogólnie bardziej coś w stylu LAL zrobili genialny trade.

Teraz jest WTF jak to możliwe?

Nie pisalem o forum, a o swiatku NBA, gracze, trenerzy, dziennikarze. Wtedy ten wszyscy sie zastanawiali jak to mozliwe.

Wypada ze glownym wymaganiem dal bylo to zeby poszlo to szybko i po cichu. Dlatego nie handlowali z innymi. Z lakers o tyle wygodnie ze jednak AD ma renome i mozna to jakos koslawo opakowac w mediach. Jestesmy contender itepe. Dlaczego jednak nie opedzlowali lal z assetow to tego nie jestem w stanie zrozumiec. 2025 AI ale caly czas za kierownica debile.

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Taki efekt miałem tylko przy WTC jak samoloty się rozwalały i myślałem że śnie a to jakiś film lub prowokacja. 

Obawiam się że nie branie tych możliwych picków to grubsza ustawka aby lakers mogli jeszcze wzmocnić centra. Niestety jest to nielegalne jeżeli taka układanka idzie. 

Na moje to wszystkie możliwe Picki powinny iść. 

Na teraz to LAL się pogarszają i cena wydaj się ok. Ludzie maja tendencje do przejaskrawiania i przesadnych reakcji. W tym sezonie wolałbym mieć AD niż Luke. Luka dodatkowo średnio pasuje z LBJ (choć pozwoli mu grać bliżej kosza i wiecej bez piłki co może LBJ pomoże (plus minus LBJ ma lepsze bez AD niż z nim ale mała próbka) i ma fatalna etykę pracy (260lb przed obecnym sezonem) i przez to łapie mnóstwo drobnych kontuzji. AD w tym sezonie wyglądał bardzo dobrze fizycznie. Dallas ma obecnie zespół kompletny i jest szansa ze w tym sezonie sie polepszy. Przyszłościowo jeżeli Luka sie ogarnie (jak nie to będzie niedługo największym (w przenośni i dosłownie) zmarnowanym talentem) to LAL maja gwiazdę na kolejne lata wokół której mogą budować zespół.

Przy okazji w DAL AD będzie mógł grać jako PF czyli nominalnej pozycji.

3 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Nie pisalem o forum, a o swiatku NBA, gracze, trenerzy, dziennikarze. Wtedy ten wszyscy sie zastanawiali jak to mozliwe.

Nie wiem, dla mnie trade Gasol to coś w kategorii - możliwego, ale bardzo korzystnego.

Trade Doncica to takie WTF, nie wiem czy kiedykolwiek coś takiego było

Teraz, Gregorius napisał(a):

Przyszłościowo jeżeli Luka sie ogarnie (jak nie to będzie niedługo największym (w przenośni i dosłownie) zmarnowanym talentem)

W przenośni na pewno.

Dosłownie to ze swoimi 208cm i 120? kg wagi to daleko mu do ATG

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie wiem, dla mnie trade Gasol to coś w kategorii - możliwego, ale bardzo korzystnego.

Trade Doncica to takie WTF, nie wiem czy kiedykolwiek coś takiego było

W przenośni na pewno.

Dosłownie to ze swoimi 208cm i 120? kg wagi to daleko mu do ATG

patrząc na niego to widzę Oliviera Millera jak się nie ogranie. btw jakie 208? on ma 201 cm. i waga w miesniach a tłuszczu wyglada zupełnie inaczej.

20 minut temu, Gregorius napisał(a):

Na teraz to LAL się pogarszają i cena wydaj się ok. Ludzie maja tendencje do przejaskrawiania i przesadnych reakcji. W tym sezonie wolałbym mieć AD niż Luke. Luka dodatkowo średnio pasuje z LBJ (choć pozwoli mu grać bliżej kosza i wiecej bez piłki co może LBJ pomoże (plus minus LBJ ma lepsze bez AD niż z nim ale mała próbka) i ma fatalna etykę pracy (260lb przed obecnym sezonem) i przez to łapie mnóstwo drobnych kontuzji. AD w tym sezonie wyglądał bardzo dobrze fizycznie. Dallas ma obecnie zespół kompletny i jest szansa ze w tym sezonie sie polepszy. Przyszłościowo jeżeli Luka sie ogarnie (jak nie to będzie niedługo największym (w przenośni i dosłownie) zmarnowanym talentem) to LAL maja gwiazdę na kolejne lata wokół której mogą budować zespół.

Przy okazji w DAL AD będzie mógł grać jako PF czyli nominalnej pozycji.

Na teraz tzn do Czwartku xD ? Bo wtedy najpóźniej będą mieli C za picki ktore powinny być w Dallas.

Cena nie jest ok kolego.

W świecie gde Nets pytają multiple picks za Cama, Ainge pyta 5-10 pickow za Lauriego xD

Wymiana 1-1 (bo tym w zasadzie ten trade jest) Doncić wchodzący w prime za Daviesa nie wydaje się ok

Edytowane przez agresywnychomik

Godzinę temu, Geronimo napisał(a):

Czytam, że podobno żaden nie wiedział - ani LeBron, ani Davis, ani Doncić. Pelinka oszalał 😁

Palinka jak widać robił głupią minę, do złej gry -> już jakiś czas temu zorientował się że z tej "mąki" (duet LBJ-AD to 110 baniek w 25/26!!!) wiecej chleba nie będzie, stąd też w ostatnim czasie mimo presji kibiców nie handlował pierwszrundowymi pickami, a gdy teraz pojawiła się potężna szansa na wyjście z marazmu, to bez wahania pociągnął za spust!

Podkreślam słowa "za spust", bo jak dla mnie transfer Doncica = "spieniężyliliśmy piękną historię z  Bronnym, ale dobrze by już było jakbyś LeBronie przeniósł swój talent gdzie indziej".

Wracając do Palinki, gra na pełnym ryzyku, bo Doncic to jak wiadomo leń, ale i jeden z największych talentów tej generacji. I to mi się podoba. Teraz ladnie "pożegnać się" z Lebronem, i mają piękny start od nowa - 26 letni spasiony superstar i sporo assetow żeby go obudować. 

Co jak co, jak to w LAL, będzie wesoło😃

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Na teraz tzn do Czwartku xD ? Bo wtedy najpóźniej będą mieli C za picki ktore powinny być w Dallas.

Cena nie jest ok kolego.

Dlaczego? Popatrz na forme Luki i AD w tym sezonie. Po dołożeniu kolejnych pickow nie widzialbym sensu dlaczego LAL mialo by to zrobić. 

Luka ( nie wiem skad pomysl ze wchodzi w prime z taka etyka pracy) ktory zagrał 22 mecze za : AD (31 i bardzo dobry, zdrowy sezon po obu stronach parketu)  plus pick plus Christie ( niezly roles). Na dzis wolabym AD. Oczywiscie w perspektywie kolejnych lat korzystają LAL. Maja gracza który może być twarzą organizacji w kolejnym roku. Jezeli zacznie oracowac.

Edytowane przez Gregorius

4 minuty temu, Pan A. napisał(a):

Palinka jak widać robił głupią minę, do złej gry -> już jakiś czas temu zorientował się że z tej "mąki" (duet LBJ-AD to 110 baniek w 25/26!!!) wiecej chleba nie będzie, stąd też w ostatnim czasie mimo presji kibiców nie handlował pierwszrundowymi pickami, a gdy teraz pojawiła się potężna szansa na wyjście z marazmu, to bez wahania pociągnął za spust!

Podkreślam słowa "za spust", bo jak dla mnie transfer Doncica = "spieniężyliliśmy piękną historię z  Bronnym, ale dobrze by już było jakbyś LeBronie przeniósł swój talent gdzie indziej".

Wracając do Palinki, gra na pełnym ryzyku, bo Doncic to jak wiadomo leń, ale i jeden z największych talentów tej generacji. I to mi się podoba. Teraz ladnie "pożegnać się" z Lebronem, i mają piękny start od nowa - 26 letni spasiony superstar i sporo assetow żeby go obudować. 

Co jak co, jak to w LAL, będzie wesoło😃

To prawda - sama idea wyjścia z tej patowej sytuacji, w którą powoli zaczęli wpadać Lakers jest świetna i za to Pelince należy się szacunek. 

Edytowane przez Geronimo

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Dlaczego? Popatrz na forme Luki i AD w tym sezonie. Po dołożeniu kolejnych pickow nie widzialbym sensu dlaczego LAL mialo by to zrobić. 

W tym sezonie? 

Biorąc Doncica serio patrzysz przez pryzmat tego sezonu?

(Wyedytowalem posta wcześniejszego dlaczego)

Jeżeli tam nie było trade req czy innych fochów, ten trade jest nie do obrony z pozycji Dallas.

2 minuty temu, Geronimo napisał(a):

To prawda - sama idea wyjścia z tej patowej sytuacji, w którą powoli zaczęli wpadać Lakers jest świetna i za to Pelince należy się szacunek. 

Przecież Pelinka wszystko co zrobił w tym trajdzie to papiery podpisał xD 

Edytowane przez agresywnychomik

Ja pierdolę, czeka mnie 10(?) lat oglądania iso ball Doncica połączonego z jego tyczkowatoscia w obronie… 

Davis wróć 😄

nie jestem fanem tego trejdu a nawet powiem, że mi się nie podoba. 

Edytowane przez airmax