Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE - FINAŁ [Sylvinho.-matek]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

@Sylvinho.

• Mohamed Salah
  • Robin van Persie
  • Ricardo Carvalho 
  • Xabi Alonso
  • Ilkay Gundogan
  • Ederson (GK) 
  • Bacary Sagna
  • Leroy Sane
  • Danny Rose
  • John Stones
  • Mikel Arteta
W dniu 30.12.2024 o 19:06, Sylvinho. napisał(a):

IMG_5776.jpeg

@matek

• Roy Keane
  • Rio Ferdinand
  • Ruud van Nistelrooy 
  • Michael Carrick
  • Leighton Baines
  • Christian Eriksen
  • Nani
  • Hugo Lloris (GK) 
  • Steve Bruce
  • Marcus Rashford
  • Seamus Coleman
W dniu 29.12.2024 o 02:22, matek napisał(a):

Iio71AU.png

Jak widać na obrazku, gram 4-2-3-1

Skład oparty na mocnej defensywie i szybkim wyprowadzaniu piłki, w ataku rasowy topowy egzekutor w osobie Ruuda, którego w każdej chwili może zastąpić schodzący ze skrzydła Rashford.

Bramka: Lloris do uruchamiania szybkich ataków. Świetny refleks i wyjścia.

Obrona: Boki obrony (Baines-Coleman), które znamy z gry w jednej drużynie, to pomoże wyobrazić sobie ich grę. Obaj zaangażowani w ofensywę i wspieranie skrzydłowych. Świetne dośrodkowania, gdy będą potrzebne, szczególnie od Bainesa, który ma w Premier League uzbierane ponad 50 asyst, top 3 w historii wśród obrońców. Ruud będzie regularnie dokarmiany. W bonusie jest bardzo mocny z rzutów wolnych. Skrzydłowi airmaxa nie są szybcy, więc moi boczni obrońcy mogą być mocniej angażowani we wspieranie skrzydłowych, szczególnie Naniego w pojedynkach z Colem. W środku duet fizyczny Bruce i finezyjny Ferdinand. Rio przez lata grał u boku Vidicia, który był właśnie zawodnikiem w typie Bruce'a. Moim zdaniem idealne dopasowanie, przy którym Suarez będzie zdominowany fizycznie. Nie dadzą się sprowokować. Ferdinand może budować akcje od samej bramki. Bruce to moja podstawa przy bronieniu stałych fragmentów.

Pomoc: Tył zabezpiecza Keane z Carrickiem. Keane to serce mojego zespołu, motywator, który nadaje mu charakter. Odbiory, kontrola środka i wsparcie obrony. Carrick reguluję grę i rozdziela piłkę - krótko w grze z Keane i Eriksenem, dodatkowo uruchamia skrzydła, szczególnie przy kontratakach. Obaj dominują nad Silvą i nie zostawiają wiele miejsca. Przed nimi gra Eriksen, który odpowiada za rozdzielanie piłki na skrzydła i uruchamianie van Nistelrooya. Dodatkowo pewny i groźny strzał z dystansu oraz ze stałych fragmentów. Na skrzydłach Nani i Rashford wspierani przez bocznych obrońców. Obaj szybcy z groźnym strzałem z dystansu i jako mocna opcja z zejściem do środka. Szybki atak idzie głównie przez Rashforda i Bainesa, Nani zagrożenie w pojedynkach 1 na 1.

Atak: Wybitny egzekutor w osobie v. Nistelrooya. Król strzelców, prawie 100 bram w lidze. Gra w polu karnym, czeka na piłki i okazje po strzałach kolegów.

Stałe fragmenty: rożne to robota Bainesa i Eriksena, top w tych fachu. Najczęściej z piłką dochodzącą do bramki. Ci sami wykonawcy wolnych. Eriksen bliższe i techniczne uderzenia oraz dośrodkowania, Baines dalsze rzuty wolne, które w niektórych sytuacjach może wykonywać też Rashford (z lewej strony). Przy dośrodkowaniach szukam Bruce'a, Ferdinanda i RvN.

Karne: Ruud van Nistelrooy, pewniak. Gdyby doszło do karnych wykonawcami będą też Eriksen, Baines, Rashford i Nani.

Liderzy i doświadczenie: zebrałem wielu liderów drużyn klubowych i narodowych. Z cała moja obrona to stali lub tymczasowi (Rio) kapitanowie w klubach i w kadrze (Coleman). Dodatkowo Lloris był kapitanem mistrzowskiej Francji z 2018 roku. W pomocy liderem jest oczywiście Keane, ale role kapitanów pełnili również Carrick, Rashford (klub) i Eriksen (kadra). Zespół napakowany doświadczonymi liderami w lidze i rozgrywkach międzynarodowych. 27 mistrzostw Premier League, dostarczone przede wszystkim przez liderów mojego składu, którzy dodatkowo odpowiadają za większość z 20 nominacji do jedenastek sezonu.

Kapitanem mojego zespołu jest Keane, kapitan całej zabawy i prawdziwy lider sprawdzony w prowadzeniu drużyny do sukcesów.

...

Czas zabawy zbliża się ku końcowi. Przed nami najważniejsze starcie, czyli wielki finał. Przypominając, temat służy do wrzucania opisów, wymiany zdań, przerzucania się argumentami, analiz itp. oraz do głosowania. 

Format doskonale znany, klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca tego pojedynku zostanie naturalnie zwycięzcą całego ATF'a. Głosujemy poprzez wskazanie jednej z osób (zwycięzca: nick usera). Nie ma remisów!

Czas trwania rundy: do niedzieli 19.01

Zapraszam wszystkich na wielki finał! Miłej zabawy ;)

Edytowane przez Braveheart22

• matek przypiął/eła ten temat

Mój głos jest na @matek . Skoro ze mną wygrałeś ,a uważam że dosyć łatwo porównać mój skład i Sylvinho na moja korzyść gdzie jedynie RVP ma przewagę na Ianem Wrightem to tutaj też wygrasz. Do tego w pojedynku z Toba mega słabość na lewej stronie obrony plus tylko solidny Stones to za mało.

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Mój głos jest na @matek . Skoro ze mną wygrałeś ,a uważam że dosyć łatwo porównać mój skład i Sylvinho na moja korzyść gdzie jedynie RVP ma przewagę na Ianem Wrightem to tutaj też wygrasz. Do tego w pojedynku z Toba mega słabość na lewej stronie obrony plus tylko solidny Stones to za mało.

Mogę się podpisać pod tym tylko na odwrót skład matka jest słabszy od mojego, więc głos na Sylvinho:)

Po pierwsze miło mi, że gram do końca :)

Nie będę ukrywał - ten rywal mi pasuje. Kolejny raz gram przeciwko temu samemu ustawieniu (po meczach z airmaxem i Gregoriusem), z jedną uwagą - oba te zespoły były moim zdaniem trudniejszym przeciwnikiem, niż skład @Sylvinho., który ma chyba najsłabszych bocznych obrońców w całej grze oraz mało fizyczny środek pomocy.

Przede wszystkim dominuję środek pola - skład Sylvinho jest delikatny fizycznie i wolny. Dodatkowo brakuje w nim typowego defensywnego pomocnika, co otwiera mi grę i daje więcej pola do popisu Eriksenowi (swoją drogą polecam jego wczorajszą asystę, wciąż to ma). Dominuję fizycznością i agresją. Moi szybcy skrzydłowi w tym pojedynku mają autostradę do grania, z naciskiem na grę przez Rose, najsłabszy punkt obrony, który mam zamiar męczyć w pojedynkach 1 na 1 i kontratakach. Szybkie kontry to mój dodatkowy atut przy mało fizycznym składzie Sylvinho. Wyjątkowo, w porównaniu do poprzednich rund, w końcu mam przewagę w powietrzu, co będzie dodatkowym atutem przy stałych fragmentach.

Salaha kryję tak samo, jak CR w poprzedniej rundzie - Baines poświęcony na obronę i wspierany przez Ferdinanda.

Podsumowując - mój przeciwnik w finale ma skład podobny do @Gregorius, ale słabszy, w związku z tym liczę, że moi zawodnicy poradzą sobie bardzo dobrze też w tym pojedynku. Ograniczanie skrzydłowych przeciwnika, odcinanie RvP od podań, przewaga fizyczna i kontrola środka pola powinny dać mi zwycięstwo.

43 minuty temu, matek napisał(a):

Po pierwsze miło mi, że gram do końca :)

Nie będę ukrywał - ten rywal mi pasuje. Kolejny raz gram przeciwko temu samemu ustawieniu (po meczach z airmaxem i Gregoriusem), z jedną uwagą - oba te zespoły były moim zdaniem trudniejszym przeciwnikiem, niż skład @Sylvinho., który ma chyba najsłabszych bocznych obrońców w całej grze oraz mało fizyczny środek pomocy.

Przede wszystkim dominuję środek pola - skład Sylvinho jest delikatny fizycznie i wolny. Dodatkowo brakuje w nim typowego defensywnego pomocnika, co otwiera mi grę i daje więcej pola do popisu Eriksenowi (swoją drogą polecam jego wczorajszą asystę, wciąż to ma). Dominuję fizycznością i agresją. Moi szybcy skrzydłowi w tym pojedynku mają autostradę do grania, z naciskiem na grę przez Rose, najsłabszy punkt obrony, który mam zamiar męczyć w pojedynkach 1 na 1 i kontratakach. Szybkie kontry to mój dodatkowy atut przy mało fizycznym składzie Sylvinho. Wyjątkowo, w porównaniu do poprzednich rund, w końcu mam przewagę w powietrzu, co będzie dodatkowym atutem przy stałych fragmentach.

Salaha kryję tak samo, jak CR w poprzedniej rundzie - Baines poświęcony na obronę i wspierany przez Ferdinanda.

Podsumowując - mój przeciwnik w finale ma skład podobny do @Gregorius, ale słabszy, w związku z tym liczę, że moi zawodnicy poradzą sobie bardzo dobrze też w tym pojedynku. Ograniczanie skrzydłowych przeciwnika, odcinanie RvP od podań, przewaga fizyczna i kontrola środka pola powinny dać mi zwycięstwo.

Również miło mi, że awansowałem do finału :) 

Niemniej jednak, widzę w tym poście wiele nieścisłości i przekłamań. 
Co do środka pomocy to ja mam tam sporo lepszych, kolektywnie pasujących do siebie zawodników, którzy bez problemu powinni dominować nad bardziej fizyczną ale siermiężną pomocą, której nawet finezja grającego za napastnikiem Eriksena nie pomoże. Generalnie mam pomoc, która potrafi zarówno utrzymać się przy piłce jak i napędzać kontry zespołu dorzucając piłkę do Salaha czy Sane. Dodatkowo boczni obrońcy, którzy grają u mojego przeciwnika to też średni poziom jak na nasze ATF. Ja rozumiem, że Baines fajnie bije wolne itd. Ale jeśli chodzi o poziom gry w defensywie to on i Coleman nie prezentują lepszej formy niż moja dwójka bocznych obrońców. Generalnie Coleman to typowy średniak na boku obrony i niczym zbytnio poza tężyzną fizyczną się zbytnio nie wyróżniał. 
Także jeśli chodzi o boki obrony to moi skrzydłowi mieliby używanie grając na taką dwójkę będąc dodatkowo wspierani RVP. 

Matek pisze, że będzie męczył moje boki obrony, które będą wspierane z pomocy Alonso czy Gundoganem. Niemniej średnio to widzę mając bardzo przeciętnych skrzydłowych jak na ATF, gdzie taki Rashford mógłby w ogóle nie zostać wybrany a nikt by tego nie zauważył. 

40 minut temu, matek napisał(a):

Co jeszcze jest bardzo ważne - jest to czwarty mecz turnieju. Słabszy fizycznie skład @Sylvinho. może już jechać na oparach. Dodatkowo posiada on w swoim składzie kilku podatnych na urazy graczy, na czele ze słabym Rose i Gundoganem, a Arteta i Carvalho mogą być dojechani turniejem.

W takim wypadku grający agresywnie Keane czy grający na pograniczu faulu Bruce, Carrick czy Ferdinand pewnie nie dotrwaliby do finału łapiąc po drodze kartki, które wyeliminowałyby ich z dalszej fazy turnieju.

6 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

Rashford mógłby w ogóle nie zostać wybrany

Waląc w najlepszych sezonach więcej bram od grającego zaledwie trzy sezony w lidze Sane.

9 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

siermiężną pomocą

Widać, że nie widziałeś Carricka w akcji.

10 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

Generalnie mam pomoc, która

Słabo broni i wyraźnie odstaje fizycznie.

11 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

jeśli chodzi o boki obrony to moi skrzydłowi mieliby

Mieliby przerąbane, bo ta obrona zatrzymała już CRa, Giggsa, Cou, Fodena, Mahreza i Aube, a także Suareza i Kane.

Za to mój atak z taką słabą obroną jeszcze nie grał w tym turnieju. Słabe boki + średni środek. Miałeś szczęście, że w pierwszej rundzie Pablo grał z tyłu jeszcze gorszym zestawem.

Powtórzę - @airmax i @Gregorius mieli lepsze składy od tego, a udało mi się ich przejść, więc i tutaj wyżej stawiam moje akcje.

W końcu moi zawodnicy z przodu mogą swobodnie wchodzić w pole karne.

33 minuty temu, matek napisał(a):

Waląc w najlepszych sezonach więcej bram od grającego zaledwie trzy sezony w lidze Sane.

W każdym z 3 sezonów, w których Sane grał w Premier League Rashford nie tylko nie zdobył więcej bramek niż Sane ale także miał dużo mniej asyst niż Niemiec nie wygrywając przy tym na krajowym podwórku żadnego trofeum poza superpucharem Anglii. 

36 minut temu, matek napisał(a):

Widać, że nie widziałeś Carricka w akcji.

Oczywiście, że widziałem dlatego też wiem, że masz dużo słabszą pomoc ode mnie, która musiałby biegać za piłką a z frustracji Keane pewnie wyłapałby jakąś kartkę.

38 minut temu, matek napisał(a):

Słabo broni i wyraźnie odstaje fizycznie.

Masz jedynie przewagę fizyczną ale jak historia wiele razy pokazała to nie ona gwarantuje tytuły. 

44 minuty temu, matek napisał(a):

Mieliby przerąbane, bo ta obrona zatrzymała już CRa, Giggsa, Cou, Fodena, Mahreza i Aube, a także Suareza i Kane.

Za to mój atak z taką słabą obroną jeszcze nie grał w tym turnieju. Słabe boki + średni środek. Miałeś szczęście, że w pierwszej rundzie Pablo grał z tyłu jeszcze gorszym zestawem.

Twoja obrona w całym turnieju nie grała przeciwko takiemu mocnemu połączeniu w ataku jakie posiada mój zespół. Ciągłe ataki na Twoich przeciętnych bocznych obrońców na pewno skończyłyby się niejedną bramką mojego tercetu. 

48 minut temu, matek napisał(a):

Powtórzę - @airmax i @Gregorius mieli lepsze składy od tego, a udało mi się ich przejść, więc i tutaj wyżej stawiam moje akcje.

Tak, też nie rozumiem jak Gregorius nie awansował do finału.