Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE 1/4 [DRK-matek]

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, antek napisał(a):

Kolejny raz? 

W pojedynku z airmaxem pisałeś w analizie o bramkarzu z innej pary, co niby miało wpływ na wynik. Edytowane widzę.

Mścisz się za mój głos na @Gregorius z pierwszej rundy, to nic.

DRK nawet nie napisał, kto u niego podejdzie do karnego, nie ma pomysłu jak mnie ugryźć.

1 minutę temu, matek napisał(a):

W pojedynku z airmaxem pisałeś w analizie o bramkarzu z innej pary, co niby miało wpływ na wynik. Edytowane widzę.

Mścisz się za mój głos na @Gregorius z pierwszej rundy, to nic.

DRK nawet nie napisał, kto u niego podejdzie do karnego, nie ma pomysłu jak mnie ugryźć.

Dlaczego miałbym sie mscic, to jest zabawa. Nigdy nie byłem fanem Machesteru United, a najlepszymi graczami tego zespołu na przestrzeni lat byli Ronaldo, Scholes, Giggs, Beckham. zadnego z nich nie masz. W zamian masz Rasforda, Naniego i Carricka. To jakby nie patrzec półka niżej. 

Zawsze wole widziec lepszy skład ofensywny niz defensywny. A skłądy, no cóz moga sie mylic, biorac pod uwagę ze nigdy po za ta grą nie były w takiej konfiguracji. 

Ps, właśnie sprawdziłem DRK też głosował przeciwko mnie w pierwszej rundzie, a to zbój powinienem się na Nim mścić!!! Jeszcze Cie dorwe @DRK!!!!

3 godziny temu, antek napisał(a):

Ps, właśnie sprawdziłem DRK też głosował przeciwko mnie w pierwszej rundzie, a to zbój powinienem się na Nim mścić!!! Jeszcze Cie dorwe @DRK!!!!

No, głosowałem przeciwko, ale wpierw dałem remis, ale Braveheart mnie docisnął :)

i zdecydowałem , że przegrywasz dopiero po OT i penalty kickach.

Skoro jesteśmy już przy karnych to jest zapytanie

3 godziny temu, matek napisał(a):

DRK nawet nie napisał, kto u niego podejdzie do karnego

więc odpowiadam. Karnego precyzyjnie wykona Harry Kane

W PL w ATFowym czasookresie wykonywał 31 jedenastek. Wykorzystał 28, zawiódł w trzech próbach. Daje to skuteczność 90%. 

Dużo to czy mało?

Porównajmy z konkurentem wyznaczonym do karnych czyli RvN. Wykonywał 22 jedenastki. Wykorzystał 18, pomylił się w czterech próbach. Daje to skuteczność 81%.

Plusik dla Harrego w tym elemencie.

16 godzin temu, matek napisał(a):

DRK (...)nie ma pomysłu jak mnie ugryźć

A jak zwykle miał być lajtowy ATF (sama grafika, może tyci opis) :)

Nie mam zamiaru nikogo indywidualnie gryźć, we wszystkich spotkaniach staram się kąsać tak samo.

Od startu draftu tego ATF myślą przewodnią było stworzenie ofensywnego monstrum. Pierwsze trzy picku ewidentnie na to wskazują. Nie brałem w TOP 3 graczy defensywnych, a kreatorów. Naprawdę nie chcę  popadać w samo zachwyt, ale niech głosujący ocenią sami. Giggs, Cesc, Kane to w sumie 340 goli i 330 asyst, świetnie się uzupełniają. Kto wie czy nie jest to najlepsza jako całość ofensywna trójka w naszej zabawie. Do nich w ostatniej rundzie dobrałem młodziutkiego, ale szybkiego Fodena. Phil nie dość, że błyskawica na boisku to jeszcze do bòlu powtarzalny. Dwa ostatnie atfowe sezony z identycznymi statsami  28W 9G 5As. Co najmniej solidne uzupełnienie i tak już mocnego ataku. Szybcy skrzydłowi Giggs i Foden praktycznie redukują jakąkolwiek wartość ofensywną bocznych obrońców wśród drużyn przeciwnych. Jeśli boczni odważą się zapuścić głębiej na moją połowę, nie zdążą wrócić za Ryanem i Philem. Nie jako reguła, ale w formie zaskoczenia przeciwnika mógłbym też sporadycznie nieco cofnąć Kane'a (który też umie świetnie dograć) a w jego miejsce na szybkości wchodzi Foden, któremu nie obca gra bliżej bramki. 

Rozmach ofensywy mojej drużyny doceniła symulacja załączona przez Gregorius:

Pozycja Drużyna Punkty Bilans Bramkowy
1 ernie9005 39 +59.41
2 Braveheart22 36 +42.42
3 DRK 33 +67.53
4 Gregorius 33 +44.85
5 matek 30 +39.51
6 Sylvinho 30 +37.70
7 P_M 27 +20.20
8 julekstep 24 +1.36
9 blackmagic 24 +0.47
10 airmax 18 -12.94
11 agresywnychomik 18 -14.59
12 Qcin_69 12 -42.61
13 Pablo81 12 -45.81
14 LeweBiodroSmoka 9 -44.03
15 antek 9 -65.75
16 kuba2419 6

-87.70

W 15 meczach 33 pkt więc pewnie 10W 3R 2P, ale to nic. Aż nie do uwierzenia jest różnica bramek +67, która sugeruje zwycięstwa średnio czterema lub pięcioma golami. Oczywiście to tylko bezduszna  i jeszcze często niedoskonała AI czy tam chatgpt. Choć jakiś mały wskaźnik jest. 

Nigdy nie kłamię ( i prawie nie oszukuję) więc nie będę czarował, że mam najlepszych defensorów zabawy. Nie mogłem mieć, skoro najpierw szyłem topową defensywę. A jednak udało się złożyć ją w solidną całość. Przede wszystkim Reina. Byłem przeszczęśliwy  i zarazem zdziwiony, że ostał się do szóstej rundy. Bardzo był mi potrzebny bramkarz, który jest w topie tier 2. (Tier 1 wiadomo - Czech, Duńczyk, Holender. Oceniam, że w rywalizacji Pepe vs Hugo przewagą po stronie Hiszpana. 

Aby środek obrony nie był moim słabym punktem, zadbałem o świetnych defensywnych pomocników Gilberto i Fernandinho. Ich zaangażowanie ukierunkowuję 35% atak, 65% obrona. Jeden zawsze zostaje asekurować młodego, persektywicznego Gabriela i  wyjadacza Keowna. Ponadto obaj DM mają też doświadczenie gry na CB. W extremalnych sytuacjach, w końcówce meczów na styku, przy moim jednobramkowym prowadzeniu i desperackich atakach przeciwnika jednego z DM (raczej Fernandinho) cofam i gram linią pięciu obrońców w tym trzech CB. 

Para z MUtd ,Evra często wspomaga Giggsa. Powinno to jeszcze bardziej minimalizować zapędy prawego skrzydła rywala. Dixon będzie nieco mniej ukierunkowany ofensywnie niż Evra. Jego zrozumienie z wieloletnim kompanem Keownem też jest niepodważalnym handicapem dla linii obrony.

Podsumowując: gram ofensywnie, widowiskowo, staram się nie prowadzić obrony Częstochowy albo Festung Breslau. Nie zrażam się jeśli dobrzy obrońcy przeciwnika zatrzymają mnie czwarty czy piąty raz. Za siódmym razem w końcu się pomylą. Też stracę gola, może czasem dwa, ale odpowiem w dwójnasób.

W dniu 7.01.2025 o 23:04, matek napisał(a):

Do zabicia kreacji Fabregasa mam Keane, który odpowiednio wyhamuje jego zapędy. Już o tym wspomniałem.

Z całym szacunkiem do wielkiego Roya Keane'a, ale trochę zapominamy jakim kozakiem był też Fabregas przez wiele sezonów. Imho, to już gracze DRK bardziej ograniczą Eriksena, niż Twoi Fabregasa, bo Hiszpan po prostu był sporo lepszy. 

Mogę sobie wyobrazić, że trójka Fabregas+Giggs+Kane jest w stanie nawet w ciężkim meczu wyczarować, choć jedną bramkę. Po prostu jest tam wyborna jakość (większa niż w tercecie Rashford/Nani+Eriksen+RvN). 

Patrząc na poszczególne matchupy, w sumie ten mógłby pójść też trochę w stronę tego, kto zrobi większy szum na skrzydle, Rashford (vs Dixon) czy Giggs (vs Coleman). I tu ponownie trzeba postawić na Giggsa (doceniam Colemana sprzed tego złamania nogi, jego charakterność, ciąg do przodu, kilka innych cech, ale jednak nie ta półka na Giggsa). 

Z drugiej strony. Kane ma trudniejszy matchup niż Ruud. Rio raczej nie ustępuje mu fizycznie, a przeważa nad nim motorycznie. Po przeciwnej stronie, chyba nie jestem przekonany do tej pary Gabriel+Keown. 

Lloris na pewno nie jest tu żadnym atutem względem Reiny, ale i sam Reina nie był aż taki dobry, jak DRK przedstawia :)

A niech będę konsekwentny. Znowu zaważy szczegół. Pierwsza połowa na remis po jednej bramce. Następnie, Ruud van Nisterlooy sprytnie urwie się Gabrielowi w końcówce spotkania i tak o to przypieczętuje awans swojego zespołu. 

No Gabriel to nie ten level niestety, zdecydowanie najbardziej odstaje. A słabsze punkty u Matka nie gryzą tak jak on. To jest ten szczegół. 

Awans: @matek

Edytowane przez Braveheart22

W dniu 9.01.2025 o 12:33, DRK napisał(a):

Rozmach ofensywy mojej drużyny doceniła symulacja załączona przez Gregorius:

Pozycja Drużyna Punkty Bilans Bramkowy
1 ernie9005 39 +59.41
2 Braveheart22 36 +42.42
3 DRK 33 +67.53
4 Gregorius 33 +44.85
5 matek 30 +39.51
6 Sylvinho 30 +37.70
7 P_M 27 +20.20
8 julekstep 24 +1.36
9 blackmagic 24 +0.47
10 airmax 18 -12.94
11 agresywnychomik 18 -14.59
12 Qcin_69 12 -42.61
13 Pablo81 12 -45.81
14 LeweBiodroSmoka 9 -44.03
15 antek 9 -65.75
16 kuba2419 6

-87.70

Ziom,symulacja gdzie duet Cantona-Drogba jest na grubym minusie nie jest chyba zbyt wiarygodna, no ale mogę się mylić ;)

ale, to tak tylko tytułem dygresji

minimalnie, ale jednak skłaniam się ku @matek w tej batalii

Drk powinien odpaść z erniem, matek też by się z erniem bardzo słabo matchupowal i tutaj źle mi z tym, że muszę przepuścić do półfinału składy, które na to moim zdaniem nie zasługują:(

Z niesmakiem, ale chyba jednak matek.

Godzinę temu, Braveheart22 napisał(a):

W tej parze również wszystko rozstrzygnięte. @matekprzechodzi dalej.

Gratulacje! 

@DRK dzięki. To już klasyka, że stawiasz się w ATF'ach i niech tak pozostanie w przyszłości. 

Jak ciekawy pomysł na ATF to zawsze warto wziąć udział. Również dziękuję i do następnego, bo mam nadzieję, że jeszcze kiedyś jakieś propozycje zapodasz 

Gratulacje i powodzenia @matek