Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE 1/4 [P_M-Sylvinho.]

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podoba mi się team Sylwka. Niezwykle inteligentny i kreatywny tercet środkowych pomocników (co nawet widać nawet obecnie jakimi trenerami są Alonso i Arteta), który ma wręcz idealne boki do ich małej gry. Za rowno Rose-Sane jak i przede wszystkim Sagna- Salah to nieustanna presją na mocno przeciętne boki obrony PMa (uważam Nevillea za mocno przereklamowanego i beneficjenta duzej ilości sukcesów Manchestera United na przełomie wiekow). Salah na Norwega to gwarancja ciągłego bałaganu po lewej stronie defensywy.

Fakt środek obrony PM ma topowy, ale poświęcił na to wysokie picki w drafcie i później musi mocno Nam tłumaczyć jakimi kotami był Andy Cole czy Kamchkelskis, a tego większość, a przynajmniej ja nie jestem w stanie kupić.

Awans @Sylvinho.

16 minut temu, antek napisał(a):

później musi mocno Nam tłumaczyć jakimi kotami był Andy Cole czy Kamchkelskis, a tego większość, a przynajmniej ja nie jestem w stanie kupić.

Zawsze staram się nieść kaganek oswiaty;) inna sprawa, że nikt liczbami nie odbił moich argumentów, poszły jedynie same opinie, ale spoko taki charakter zabawy:)

Sylvinho zrobił tu fajny ofensywny zespół, który imho z piłką przy nodze, lubiłby kontrolować mecz, ale miałby jednak spore problemy w grze defensywnej. Oczywiście, Riise byłby tutaj też mocno naciskany przez Salaha, jednak nie byłby w tym osamotniony, gdyż P_M raczej zadbał o zapewnienie pomocy (mocni stoperzy, Rodri, pomagający z tyłu Mane). Obrona Sylwka jest overall średniej jakości po bronionej (+ za nimi nie zawsze pewny kiper), w środku pola brakuje za to dynamiki. A P_M po cichu stworzył z przodu bardzo fajny, szybki zestaw grajków pod grę z kontry, który tym samym mógłby wypunktować rywala, mającego bardzo poważny problem w fazach przejściowych atak-obrona (organizacja i szybkie odbudownie ustawienia po stracie).

Z drugiej strony, gryzie mnie trochę ten cancerowaty Pogba (gdzie, choć u Sylwka środek pola nie jest bez wad, o czym już wspomniałem, to jednak cała trójka będzie zasuwać) i zadaje sobie pytanie, czy to nie jest ten etap, kiedy trzeba powiedzieć już stop, ale jednak matchup chyba zbyt dobry moim zdaniem, bo Sylvinho jest trochę za słaby w grze do tyłu. 

Salah+RvP coś tam wyczarują oczywiście, ale zespół nadzieje się na dwa zabójcze kontrataki, które zadecydują o wyniku. 

Awans: @P_M