Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE 1/4 [Gregorius-LeweBiodroSmoka]

Rekomendowane odpowiedzi

@Gregorius

• Cristiano Ronaldo
  • Jaap Stam
  • Ruben Dias
  • Luka Modrić
  • Branislav Ivanović
  • Phillipe Coutinho 
  • Thibaut Courtois (GK) 
  • Javier Mascherano
  • Aaron Ramsey
  • Ian Wright
  • Stuart Pearce
W dniu 30.12.2024 o 15:54, Gregorius napisał(a):

Skład :

lineup.png

Formacja 4-3-3:

Bramkarz:

• Thibaut Courtois (Chelsea, 2014–2018)
    Dwukrotny mistrz Anglii z Chelsea (2014/15, 2016/17) oraz zdobywca Złotych Rękawic w sezonie 2016/17 za największą liczbę czystych kont.

Obrońcy:

• Stuart Pearce (Nottingham Forest, West Ham, Newcastle)
    Ikona angielskiej piłki, której styl gry był symbolem twardej obrony w latach 90. Kapitan i filar defensywy.
  • Jaap Stam (Manchester United, 1998–2001)
    Trzykrotny mistrz Anglii (1998/99, 1999/00, 2000/01) i członek drużyny, która zdobyła potrójną koronę w 1999 roku. Wybrany do drużyny sezonu PFA w 1998/99. Tytuł najlepszego obrońcy Ligi Mistrzów UEFA: 1999, 2000
  • Ruben Dias (Manchester City, 2020–obecnie)
    Mistrz Anglii (2020/21, 2021/22), wybrany Piłkarzem Sezonu Premier League w 2020/21 za wpływ na grę defensywną City.
  • Branislav Ivanović (Chelsea, 2008–2017)
    Dwukrotny mistrz Anglii i zdobywca Ligi Mistrzów w 2012 roku. Regularnie obecny w drużynie sezonu Premier League.

Pomocnicy:

• Luka Modrić (Tottenham, 2008–2012)
    Kluczowa postać Tottenhamu, wybrany do Drużyny Sezonu PFA 2010/11, jego kreatywność była sercem ofensywy "Kogutów".
  • Javier Mascherano (West Ham, Liverpool, 2006–2010)
    Specjalista od defensywnych zadań, odznaczający się walecznością i skutecznością w odbiorze piłki w środku pola.
  • Aaron Ramsey (Arsenal, 2008–2019)
    Dwukrotny zdobywca Pucharu Anglii (2014, 2017) i MVP finału FA Cup 2014. Jego wszechstronność dawała Arsenalowi dużą elastyczność.

Napastnicy:

• Phillipe Coutinho (Liverpool, 2013–2018)
    Wybrany Piłkarzem Roku Liverpoolu w 2014/15 i 2015/16. Jego drybling i strzały z dystansu były koszmarem dla rywali.
  • Ian Wright (Arsenal, 1991–1998)
    Najlepszy strzelec w historii Arsenalu do czasu Thierry’ego Henry’ego. Zdobywca Złotego Buta Premier League w sezonie 1991/92.
  • Cristiano Ronaldo (Manchester United, 2003–2009, 2021–2022)
    Trzykrotny mistrz Anglii (2006/07, 2007/08, 2008/09), Piłkarz Roku Premier League w 2007 i 2008 oraz Złota Piłka 2008.

Udało mi się stworzyć drużynę z żelazną obroną (być może jedna z najlepszych tutaj)  i zabójczym atakiem.  Połączenie doświadczenia i twardości Pearce'a, Stamowej siły, przywództwa Diasa i wszechstronności Ivanovicia wszystko wsparte przez Mascherano tworzy mur praktycznie nie do przebicia. W ataku Ronaldo na skrzydle, Wright w środku i Coutinho na lewym skrzydle są w stanie rozmontować każdą obronę dzięki technice i skuteczności. Do tego każdy z nich jest wszechstronny i spokojnie mogą wymieniać się pozycjami.

W zasadzie z szacunkiem dla Antka i dla jego piłkarzy myślę że mam przewagę w każdym ważnym aspekcie i jedynie Lampard może być plusem jego zespołu.

P.S :  gpt4

@LeweBiodroSmoka

• Eric Cantona
  • Didier Drogba
  • Marcel Desailly 
  • Paul Ince
  • Kolo Toure
  • Harry Kewell
  • Matt Le Tissier
  • Shay Given (GK) 
  • Moussa Sissoko
  • Damien Duff
  • Frank Leboeuf 
W dniu 5.01.2025 o 13:13, LeweBiodroSmoka napisał(a):

1. Taktyka

dEnP6090op.png

2. Założenia ogólne

Generalnie wybierając w tym ATFie kładłem nacisk na to aby możliwie jak najbardziej zmaksymalizować posiadany talent, graczy na pograniczy gwiazdy jest sporo, ale ciężko jest wśród nich wybrać tych naprawdę wartościowych, którzy będą się wyróżniać na tle ogółu. Najbardziej oczywiście jestem zadowolony z mojej przedniej formacji, absolutna większość tego zestawu, to absolutne gwiazdy w swoim prime, zwłaszcza Kewell i MLT wyróżniali się bardzo mocno na tle dość ubogiej w nazwiska uwczesnej PL. Na ich tle pozornie może odstawać Duff, ale też nie należy zapominać jak istotnym był graczem w Chelsea, jak niejednokrotnie potrafił niemal w pojedynkę decydować o wynikach spotkań, jeden z bardziej niedocenianych nazwisk w naszej zabawie.

Środek pomocy, to połączenie zwierzęcej siły, wybiegania, mobilności, ale też niezwykłej uniwersalności, zarówno Ince jak i Sissoko, mogą z powodzeniem wspierać formacje ataku, ale też z powodzeniem asekurować trójkę stoperów. Chciałem przede wszystkim zwrócić tu uwagę na Francuza, który może nie osiągnął w lidze za dużo, bo wiadomo gdzie grał, ale sam peak ma bardzo mocny, już sama liczba występów w pierwszej reprezentacji (71) mówi jak bardzo był w swoim prime doceniany. Sam Ince to w mojej opinii jeden z najlepszych pomocników w tej zabawie, gość był wprost nieprawdopodobny jeśli chodzi o ogólny skillset, praktycznie nie było elementu w piłkarskim rzemiośle, którego nie miałby dobrym lub bardzo dobrym poziomie. Jako jeden z nielicznych Anglików świetnie wkomponował się w zagraniczną ligę, jego okres w Serie A może nie był zbyt długi, ale absolutnie udowodnił w Interze swoją wartość.

Kompletując obronę najbardziej zależało mi na sile fizycznej, ale też szybkości, nie bez znaczenia jest też fakt, że wszyscy moi trzej stoperzy mają łącznie 284 występy w bardzo mocnych reprezentacjach, Frank oczywiście na ich tle nieco ostaje, ale też był bardzo istotnym elementem trójkolorowych. Natomiast Kolo to praktycznie legenda WKS na poziomie Drogby, nie będę ukrywał, że wybierając go patrzyłem właśnie na te koneksje między nimi, następny chyba mocno niedoceniany gracz, a przez około dekadę był absolutnym topem na swojej pozycji. Podobnie jak koledzy z Wybrzeża tak samo Marcel i Frank znają się bardzo dobrze, dlatego też nie miałem tu wątpliwości kogo dobrać do tej dwójki, łysy posiada trochę inną charakterystykę, ale właśnie o to chodzi by się formacja skillsetowo uzupełniała

Bramkarz to już moja taka sentymentalna truskawka na torcie, na tle najlepszych Given pewnie nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale wśród tych z dalszego szeregu wyróżnia się niezwykłą solidnościa i monstrualnym wręcz doświadczeniem, mając taką obronę i pomoc przed sobą powinno być mu o wiele łatwiej niż w czasie kariery. Niesamowicie sprawny jak na swoje warunki fizyczne, przypomina mnie tutaj w tym względzie Borubara, świetny refleks i gra na przedpolu.

Mógłbym jeszcze sporo pewnie napisać o swojej ekipie, ale może będzie jeszcze okazja, co chciałem przekazać, to w większości przekazałem, może będzie jeszcze okazja się rozwinąć w temacie

pozdrawiam wszystkich 

LBS

...

Zaczynamy ćwierćfinały. Dla przypomnienia, temat służy do wrzucania opisów, wymiany zdań, przerzucania się argumentami, analiz itp. oraz do głosowania.

Format znany, klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do półfinału. Głosujemy poprzez wskazanie jednej z osób (awans: nick usera). Nie ma remisów!

Czas trwania rundy: do soboty 11.01

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Miłej zabawy ;)

Edytowane przez Braveheart22

11 minut temu, blackmagic napisał(a):

@Gregorius ma wielu zawodników których sam chciałem wybrać ale całościowo brakuje mocy w ataku, drogba cantona to mocny firepower dający awans @LeweBiodroSmoka

Patrząc po osiągnięciach czy golach w PL trochę ciężko mi sie zgodzić.  CR,Ian Wright > Cantona ,Drogba. A dodatkowo ja patrzac na szybko mam dużo silniejsza obronę ( miedzy innymi przez granie 4 a nie 3 w obronie) i lepiej dopasowaną do zawodnikow LBS.

Opis pewnie jutro dopiero.

• matek przypiął/eła ten temat
40 minut temu, Gregorius napisał(a):

Patrząc po osiągnięciach czy golach w PL trochę ciężko mi sie zgodzić.  CR,Ian Wright > Cantona ,Drogba. A dodatkowo ja patrzac na szybko mam dużo silniejsza obronę ( miedzy innymi przez granie 4 a nie 3 w obronie) i lepiej dopasowaną do zawodnikow LBS.

Opis pewnie jutro dopiero.

Ian Wright to dla mnie trochę casus Tony Adams czy Billa Russell - inne czasy inna liga. CR patrząc na osiągnięcia w PL - krótki top. Cantona i Drogba to chyba najlepszy atak. Więc o ile obronę masz lepszą to atakiem wygrywa lbs

Teraz, blackmagic napisał(a):

Ian Wright to dla mnie trochę casus Tony Adams czy Billa Russell - inne czasy inna liga. CR patrząc na osiągnięcia w PL - krótki top. Cantona i Drogba to chyba najlepszy atak. Więc o ile obronę masz lepszą to atakiem wygrywa lbs

Ja jutro to wpisze. Sprawdź sobie ilość meczy Cantony w PL i osiągnięcia w porownaniu do CR. Bo jak patrzę to mniej bramek, występów,  miejsc w najlepszej 11 podczas gry w PL. 

Inna sprawa ze w ukladzie z 3 obroncami ( niskimi) i ofensywnymi skrzydlowymi nie mam pojęcia jak LBS miałby się bronić na skrzydlach. 

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Ja jutro to wpisze. Sprawdź sobie ilość meczy Cantony w PL i osiągnięcia w porownaniu do CR. Bo jak patrzę to mniej bramek, występów,  miejsc w najlepszej 11 podczas gry w PL. 

Inna sprawa ze w ukladzie z 3 obroncami ( niskimi) i ofensywnymi skrzydlowymi nie mam pojęcia jak LBS miałby się bronić na skrzydlach. 

Cantona średnio nawet ciut więcej goli, więcej asyst mimo zagrania mniejszej ilości spotkań. 
Poza tym nigdzie nie napisałem że Cantona > CR7

awans @LeweBiodroSmoka

to co Matek pisze, jeden CR to za mało, żeby wykorzystać grę trójką stoperów u LBS. Z drugiej strony mocno wątpię, żeby jeden Mascherano ogarnął schodzącego między linie Cantone i wchodzącego wyżej Le Tissiera, zwłaszcza przy dużej przewadze warunków fizycznych nad Argentyńczykiem.

10 godzin temu, blackmagic napisał(a):

Cantona średnio nawet ciut więcej goli, więcej asyst mimo zagrania mniejszej ilości spotkań. 
Poza tym nigdzie nie napisałem że Cantona > CR7

Wiesz że wśród wszystkich zawodników z obu zespołów Ian Wright ma najlepsza średnią goli na mecz? 0.53 .

Cantona 0.45 , CR 0.44 ,Drogba 0.41. I to pomimo tego że z czwórki zawodników tylko CR(możliwe że jeszcze Drogba nie sprawdzałem) ma sezony z pozo szerokiego prime. patrząc na to że CR ma 70 meczy wiecej niż Cantona to jeżeli odrzucę do porównania 2 pierwsze sezony CR to na luzie przebija Cantone również w średnich. 

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Wiesz że wśród wszystkich zawodników z obu zespołów Ian Wright ma najlepsza średnią goli na mecz? 0.53 .

Cantona 0.45 , CR 0.44 ,Drogba 0.41. I to pomimo tego że z czwórki zawodników tylko CR(możliwe że jeszcze Drogba nie sprawdzałem) ma sezony z pozo szerokiego prime. patrząc na to że CR ma 70 meczy wiecej niż Cantona to jeżeli odrzucę do porównania 2 pierwsze sezony CR to na luzie przebija Cantone również w średnich. 

po wyłączeniu dwóch sezonów CR zostały 173 mecze (dalej więcej niż Cantona) ze średnia 0,54 gola na mecz

8 minut temu, Gregorius napisał(a):

Dalej nie napisałem że cantona lepszy więc dyskutujesz sam ze sobą. Cantona + Drogba > wright + CR7 i nie wiem czy jest ktoś kto stanie po Twojej stronie 

No właśnie jestem ciekaw argumentów ze dwójka jest lepsza. Bo to że Wright grał w starych czasach w tym formacie jest meh. Średnia goli na korzyść mojej dwójki. Osiągniecia w PL również. nie dyskutuje z Cantona lepszy od CR tylko z tym jak deprecjonowany jest Wright. Już nie mówiąc o tym że przy grze na trójke obronców z ofeensywnymi pomocnikami po bokach ta obrona jest totalnie dziurawa . CR i Coutinho mają kupę miejsca po bokach i mogą grać tak jak lubią najbardziej.   

2 minuty temu, matek napisał(a):

A Bruce to u mnie minus xD ta konsekwencja.

Mam do niego sympatię, ale ruszał się jak wóz z węglem. Wątpię, żeby odnalazł w czasach bardziej współczesnych :)

W early 90s, przy kick and rush spoko, ale potem już średnio.

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Mam do niego sympatię, ale ruszał się jak wóz z węglem. Wątpię, żeby odnalazł w czasach bardziej współczesnych :)

W early 90s, przy kick and rush spoko, ale potem już średnio.

to jednak nie bierzemy pod uwage jak grali w swoich czasach tylko jakby się odnaleźli? 

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

to jednak nie bierzemy pod uwage jak grali w swoich czasach tylko jakby się odnaleźli? 

To jak mam brać pod uwagę? Że będzie długa laga na Fodena, bo na Bruca wtedy tak grali?

Oceniam nie po czasach a po rywalach na których grają.