Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE - 1/8 [blackmagic-P_M]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

@blackmagic

• Thierry Henry
  • Yaya Toure
  • Jamie Carragher
  • Fredrik Ljungberg
  • Raheem Sterling
  • Joao Cancelo
  • Park Ji-sung
  • Luke Shaw
  • Joe Hart (GK) 
  • Juninho Paulista
  • Robbie Fowler

@P_M

• John Terry
  • Vincent Kompany
  • Gary Neville
  • Sadio Mane
  • Alisson Becker (GK) 
  • Paul Pogba
  • John Arne Riise
  • Bruno Fernandes
  • Rodri
  • Andy Cole
  • Andrei Kanchelskis

...

Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Przypominam, że rozbudowane opisy nie są wymagane. Każdego wola ile napisze. Obowiązkowo proszę wrzucić grafikę z taktyką, która najlepiej zobrazuje Wasze zespoły. Ewentualnie jakieś podstawowe informacje, które Waszym zdaniem warto przedstawić, ale najważniejsza grafika.

Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do 1/4. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką).

Czas trwania tej rundy: Myślę, że tydzień, czyli do następnej niedzieli będzie optymalny, biorąc pod uwagę, że w międzyczasie mamy Sylwester, ale tu dajcie jeszcze znać jak to widzicie.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Również osoby spoza zabawy mogą brać udział w głosowaniu, jeśli czują się na siłach. Jednak proszę w tym przypadku chociaż o krótką argumentację głosu z ich strony.

Miłej zabawy ;)

• matek przypiął/eła ten temat

P_M squad

Gram schematem  

4-2-3-1 vel 4-3-3 jak zwał tak zwał.

Bramkarz

Alisson Becker – idealny bramkarz do nowoczesnej szybkiej piłki, umiejętności podań, przy moich szybkich graczach jak Mane, Cole, Kanchelskis niejednokrotnie będą dawały możliwości szybkiej kontry.

Obrona – myślę, że mam tutaj jedną z najsilniejszych formacji w całej zabawie:

John Terry
Terry to lider z krwi i kości. Kapitan – duch zespołu. W wszelakich rankingach jest zdecydowanym numerem 1 jeżeli chodzi o obrońcę premier league.

Dodatkowo w sezonie 2004/05 dla Chelsea zdobył 8 goli, więc mam świetną opcję na stałe fragmenty gry, jeżeli chodzi o wykorzystanie dośrodkowań.

Vincent Kompany
Piłkarz roku premier league, filar defensywy, który w sezonie 2013/14 dla Manchesteru City zdobył 4 gole i dołożył 1 asystę. Silny, mobilny, doskonale czytający grę, z dobrą techniką i umiejętnościami wyprowadzenia gry do przodu.

John Arne Riise
Riise to nie tylko solidna opcja defensywna, ale też nieoceniony w ofensywie. W sezonie 2004/05 dla Liverpoolu zdobył 7 bramek i zaliczył 3 asysty, znany z mocnego uderzenia z dystansu i niespożytej energii i wytrzymałości do biegania przez pełne spotkanie. Sprawi niejednemu rywalowi spore problemy po obu stronach.

Gary Neville
Neville to kwintesencja defensywnej niezawodności i solidności, myślisz o gościu bez wpadek, który jest stałą postacią ManU – myślisz Gary. W kluczowym sezonie 1999/00 dla Manchesteru United, dorzucił 4 asysty, co oczywiście będzie robił też u mnie swoimi wrzutkami.

Pomoc:
Jako, że gram systemem 4-2-3-1, który pewnie też móglby być rozpisany jako 4-3-3, to zacznę od formacji defensywnych pomocników czyli Rodriego i Pogby, którzy mogą dodać też bardzo wiele wartości po stronie atakowanej.

Przede wszystkim trochę o Rodrim, bo chciałbym zaznaczyć, że nie liczę na traktowanie go z perspektywy obecnych nagród, ale tego jak był widziany swieżo po zakonczeniu sezonu 2021/2022: https://www.fourfourtwo.com/features/ranked-the-20-best-premier-league-players-of-202122  https://theanalyst.com/2022/06/premier-league-team-of-the-season-optajoe-xi/  - zdecydowanie najlepszy defensywny pomocnik w kluczowych aspektach. W obronie?
Rodri  made 17 ball recoveries per 1000 opposition touches this season, next best was Kalvin Phillips with 12.8.
is aerial win percentage of 72% was the highest of any midfielder to contest at least 50 aerial duels. In fact, he’s the only midfielder to rank inside the top 17 places league-wide for aerial win rate.

Podając? He completed 91.8% of his passes in the Premier League this season, while based on the difficulty of his pass attempts, he was only expected to have completed 87% of them. His passer impact score, which accumulatively measures his passes above expectation, was 135 for the campaign. No other player in the division reached three figures.
Jako dodatek 7 goli I 2 asysty od defensywnego pomocnika w kluczowych momentach.
Ma miec dokładnie rolę takiego glue-guya, idealnego trybu w maszynie, która ma pozwolić frontowi na swobodną grę, wiedząc, że mają za sobą kogoś, kto ich nalezycie ubezpiecza, zapewniając defensywę i posiadanie piłki.

Paul Pogba – Tutaj dość długo zastanawiałem się nad tym pickiem, ale fakty są takie, że sezon z 13 golami i 9 asystami jest najlepszym w jego karierze i rozegrał go w ManU, a nie w Juve, do tego dołożył tytuł MŚ. Moim zdaniem idealne uzupełnienie dla Rodriego w tej linii, bo dodaje kreatywność i fizyczność, a mając obok siebie Rodriego, może z czystym sumieniem podłączać się do ataku grożąc swoim uderzeniem z dystansu i umiejętnościami technicznymi.

Bruno Fernandes  - Przyznam szczerze, musiałem tutaj zrobić dość spory research zanim gościa wybrałem i przejrzeć trochę materiału video i osobiście co widzę to Rui Costa 2.0. To jak potrafi odnaleźć swoich kolegów na boisku – po prostu profesor i artysta wlasnie w takiej roli go widzę u siebie, mając przy tym chyba najlepsze możliwe otoczenie, super szybcy Mane, Cole i Kanchelskis będą wykorzystywać jego prostopadłe podania i nękać obrońcó raz za razem. Ilość okazji jakie marnowali jego koledzy w highlightach była dla mnie tak zaskakująca, więc te statystyki jakie miał powinny byc o wiele wyższe a i tak 18 goli i 12 asyst w sezonie 20/21 wrzucił. Dodatkowo świetny egzekutor karnych i wolnych 😊

Atak:

Sadio Mane – Myślę, że to mój największy steal na przestrzeni całego draftu, biorąc pod uwagę moment wyboru. Gracz, który regularnie pukał do miana najlepszego gracza sezonu, potrafił wygrywać z Salahem nagrodę o miano najlepszego piłkarza Afryki. Niemniej abstrahując od nagród, Sadio potrafi się wkomponować w drużynę i dla drużyny, co niejednokrotnie pokazał w Liverpoolu. Jego szybkość z lewego skrzydła i możliwość wejścia w pole karne będą tu kluczowe, wierzę w rewelacyjną współpracę z Andy Colem.

Andrei Kanchkelskis – Jak dostajesz nagrodę: Sir Matt Busby Player of the Year za sezon 94/95, od fanów ManU, to nie dostajesz jej bez powodu, zwlaszcza gdy wiecej spotkan w sezonie zagrali od Ciebie Ryan Giggs,, Paul Ince, Roy Keane, Denis Irwin czy Peter Schmeichel, , a niewiele mniej od Ciebie zagrał Eric Cantona, który tę nagrodę zdobył rok wcześniej i rok później jednocześnie zostając najlepszym strzelcem ManU w tym sezonie. Tutaj podobnie jak przy Fernandesie spory research zrobiłem. Potężne uderzenie z obu nóg, gra głową, stamina i szybkość, jeden z najszybszych skrzydłowych w lidze angielskiej w tamtym czasie i ogólnie graczy w historii ManU ( https://bleacherreport.com/articles/1556887-manchester-united-the-15-fastest-players-in-red-devils-history https://www.redcafe.net/threads/fastest-player-to-ever-play-for-united.396246/page-2
5 gwiazdek w swosie 96/97 nie wzięło się z niczego 😉

Polecam przejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=rsv-8-I-7ko  https://www.youtube.com/watch?v=SeDritO0AUo

+ Ciekawostka -> https://www.youtube.com/watch?v=IQJtZF_6Fyc

Andy Cole: Spodziewałem się, że Andy może tu być niedoceniony i spadnie bardzo nisko, ale to tak naprawdę drugi po Mane steal i idealny pick dla mojego składu. Mając takich bombardierów z dystansu, jak Riise, Pogba, Fernandes czy Kanchkelskis. Jego szybkość, technika i boiskowe IQ i inteligencja będzie nieocenione.

Jednak na początek do samego niedocenienia:
 https://www.premierleague.com/news/3972306

Mówimy o graczu, który miał najlepszy sezon gole w punktacji kanadyjskiej (34) + asysty  (13) w historii premier league. Ex eaquo jest co prawda Shearer, ale uwaga Allan miał wtedy 10 trafionych karnych, a Andy okrągłe zero, bo ich po prostu nie strzelał (raptem 2 próby w całej karierze 1 skuteczna)
Całosciowo w golach z gry drugi w historii. Mówimy zatem o jednym z najskuteczniejszych graczy. Kiedyś jeden z dziennikarzy przykleił mu łatkę, że potrzebuje wiele okazji by trafić gola, gdyż miał jak każdy napastnik w karierze epizod x meczów, gdy gola nie strzelił. Niemniej żadne statystyki jakie znalazłem nie pokazały, aby Andy istotnie w wiekszym stopniu marnował sytuacje.
Muszę też dodać trochę o tym jak kompletnym zawodnikiem był Cole.
 https://www.youtube.com/watch?v=nmePfHnGifE – technika użytkowa, umiejętność znalezienia partnera wszystko tu znajdziecie, a teraz będzie miał jeszcze lepszego partnera w postaci Mane i kreatora, który te akcje dla nich rozpocznie (Bruno)

https://www.youtube.com/watch?v=JKwOs4_oBrU – Gole Andy’ego z ManU, lewa noga, prawa noga, gra głową, strzały techniczne, strzały mocne, z podcięcia, z bliska, spoza 16-tki, z przewrotki,  - cała masa zagrań z repertuaru sprawia, że zarówno obrońcy jak i bramkarz nigdy nie wie, co Andy może zagrać, a jego instynkt i umiejętność spozycjonowania się na boisku musi zakończyć się niejedną bramką 😉
Perełki -> gole nr 48 81 89 91 93 97 106

Podsumowując wydaje mi się, że moja drużyna zachowuje świetny balans pomiędzy atakiem i obroną i ciężko jest się do czegoś obiektywnie przyczepić, chyba, że ktoś faktycznie jest jakimś antyfanem Cole’a, ale to chciałbym zobaczyć jakieś konkretne liczby na poparcie tej tezy.
Mam fenomenalnie szybkich graczy w ataku i zachowany spacing, bo nawet moich skrzydłowych jak Mane I Kanchkelskis mogą obiegać Neville i Riise, żeby CI mogli ścinać do pola karnego i wykorzystywać wrzutki tych bocznych obrońców. Kontrola środka pola dzięki Rodriemu i Pogbie (obaj +1,90m), sporo miejsca dla Bruno. Defensywa, rozpoczęcie gry od Allisona, dystrybucja, kreatywna kreacja gry, wykończenie, innymi słowy gotowi na każde wyzwanie.

Nie jestem najlepszy w rozpisywaniu taktyki, ale wydaje mi się, że wszystko tutaj dość naturalnie wygląda i nie odkrywam koła na nowo, a każdy z zawodników jest ustawiony w optymalnej dla siebie roli.

Jeżeli chodzi o matchup z blackmagiciem, oczywiście ma starpower i starbonus w postaci Henry'ego i podoba mi się core Henry-Ljunberg-Toure. Natomiast wierzę, że mam wszelkie narzędzia by zdusić jego ofensywę i przejąć kontrolę nad środkiem pola za sprawą Rodriego i Pogby i duetu stoperów - Kompany i Terry. Z kolei jego defensywa z Carragherem w roli głównej, który posiada niechlubny rekord premiership w postaci 11 samobójów i będzie miał tu wyjątkowo ciężko mając dla siebie ultra-niewygodne matchupy w postaci trójki super szybkiego trio Mane-Cole-Kanchkelskis, a wiemy jak było z zwrotnością i szybkością Jamiego.
https://www.youtube.com/watch?v=QVluaAO64oA 
Nie wiem czy Jamie ma być sam centre-backiem i obok siebie mieć tylko Cancelo i Shawa, jeżeli tak i blackmagic wychodzi trójką w obronie, to chyba żadne czary i epicki występ Henry'ego tutaj nie pomoże.

Edytowane przez P_M

Uwagi z mojej strony:

- Riise akurat nie był solidny w obronie, a raczej bardzo przeciętny (ale fituje tu ok, po prostu nie przeceniałbym go aż tak). 

- Co do środka pola. Rodri dobry, ale nie wybitny, ot taka różnica przy ocenie w tym formacie. Bruno imho overrated, tzn. dobry grajek, umiejętności techniczne wysokie, ale nie aż tak mocny, jak próbowali go pompować w pewnym momencie niektórzy fani united. Do tego irytująca mowa ciała na boisku, machanie łapami itp. jak nie idzie drużynie. A Pogba to bust. 

Zespół ma też wyraźne atuty oczywiście, ale to już przy głosowaniu coś dopiszę. 

35 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Riise akurat nie był solidny w obronie, a raczej bardzo przeciętny (ale fituje tu ok, po prostu nie przeceniałbym go aż tak). 

Myślę, że to już kwestia semantyki, solidność dla mnie tu jest ok, nie robię z niego jakiegoś Terry'ego czy Kompany'ego na lewej stronie, po prostu walczak, który biega, stara się, nie ma jakichś wad wynikających z fizyczności.

37 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Co do środka pola. Rodri dobry, ale nie wybitny, ot taka różnica przy ocenie w tym formacie.

No to już każdy oceni według siebie, sprawdzałem statystki Rodriego do tego sezonu, do którego gramy do tych obecnych i o ile rozwinął się bardziej w ataku, o tyle w obronie, czyszczeniu pola i skuteczności podań był jak najbardziej na tym poziomie, na którym jest teraz, przynajmniej statystycznie, ale ja tu jestem noobem w tej materii, więc tylko tyle co wyczytałem i widziałem na HL z tych lat. Starałem się nie oglądać materiałow post-22, żeby nie zaburzać sobie obrazu.

39 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Bruno imho overrated, tzn. dobry grajek, umiejętności techniczne wysokie, ale nie aż tak mocny, jak próbowali go pompować w pewnym momencie niektórzy fani united. Do tego irytująca mowa ciała na boisku, machanie łapami itp. jak nie idzie drużynie

Oglądałem jakąś jego kompilację już nie pamiętam którą i ilość zmarnowanych sytuacji, które wypracował kolegom, nawet mi rzuciła się w oczy, więc może ta mowa ciała faktycznie była czymś spowodowana :D 

48 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

A Pogba to bust

Rozwiniesz? - tutaj również czytałem o tym, że czasem doskwierało mu rozluźnienie i brak koncentracji przez pełne 90 minut, ale właśnie dlatego mam Rodriego i bardzo mocny zestaw stoperów, który pozwala na odpowiednie wykorzystanie Pogby i ten jego brak pokryć. Jego skill, fizyczność, szybkość i technika jaką widziałem w materiałach video również naprawdę robi wrażenie. Gość nie bez powodu ma 91 spotkań w seniorskiej reprezentacji Francji, która przecież w ostatnich latach byłą jedną z najsilniejszych na świecie, a 149 licząc młodsze od U-16 do U-21. Był też w PFA team of the year za sezon 18-19.

Będę powoli wychodził, więc wolę zagłosować jakkolwiek niż nie zagłosować wcale.

Awans PM, brak opisu a nawet choćby grafiki u rywala. Inna sprawa że kto z Carragherem na środku obrony... Park? :)

Edytowane przez antek

16 godzin temu, P_M napisał(a):

Myślę, że to już kwestia semantyki, solidność dla mnie tu jest ok, nie robię z niego jakiegoś Terry'ego czy Kompany'ego na lewej stronie, po prostu walczak, który biega, stara się, nie ma jakichś wad wynikających z fizyczności.

Moim zdaniem jest jednak różnica między przeciętnością a solidnością w danym aspekcie gry. Tylko tyle i aż tyle, jak to ma w zwyczaju mawiać trener Andrzej Strejlau :)

No to już każdy oceni według siebie, sprawdzałem statystki Rodriego do tego sezonu, do którego gramy do tych obecnych i o ile rozwinął się bardziej w ataku, o tyle w obronie, czyszczeniu pola i skuteczności podań był jak najbardziej na tym poziomie, na którym jest teraz, przynajmniej statystycznie, ale ja tu jestem noobem w tej materii, więc tylko tyle co wyczytałem i widziałem na HL z tych lat. Starałem się nie oglądać materiałow post-22, żeby nie zaburzać sobie obrazu.

Rodri się rozwinął praktycznie w każdym aspekcie gry. Statystyki tego nie oddadzą, po prostu trzeba oglądać mecze. No i on stał się zdecydowanie najważniejszym zawodnikiem Man City i pewnie najlepszym pomocnikiem w lidze, gdzie we wcześniejszych latach takowym był jednak De Bruyne. 

Oglądałem jakąś jego kompilację już nie pamiętam którą i ilość zmarnowanych sytuacji, które wypracował kolegom, nawet mi rzuciła się w oczy, więc może ta mowa ciała faktycznie była czymś spowodowana :D 

Niekoniecznie. Po prostu taki charakterek lekko toksyczny :D

Rozwiniesz? - tutaj również czytałem o tym, że czasem doskwierało mu rozluźnienie i brak koncentracji przez pełne 90 minut, ale właśnie dlatego mam Rodriego i bardzo mocny zestaw stoperów, który pozwala na odpowiednie wykorzystanie Pogby i ten jego brak pokryć. Jego skill, fizyczność, szybkość i technika jaką widziałem w materiałach video również naprawdę robi wrażenie. Gość nie bez powodu ma 91 spotkań w seniorskiej reprezentacji Francji, która przecież w ostatnich latach byłą jedną z najsilniejszych na świecie, a 149 licząc młodsze od U-16 do U-21. Był też w PFA team of the year za sezon 18-19.

Talentu raczej nikt mu nie odbierze. A highlighty to nie jest najlepsza forma oceny grajka. Nawet jeśli miał jakieś dobre momenty w Man Utd to zdecydowanie więcej miał tych gorszych. Ile on meczów przeszedł kompletnie obok? Bardzo nieregularny grajek. Pomijając błędy to już braku zaangażowania w grę się w Anglii nie wybacza.  Cancerowanie zespołu na boisku + w szatni. Mourinho w pewnym momencie nazwał go wirusem, a Ferguson chyba wiedział co robi, pozwalając mu odejść w młodym wieku. Idealny przykład grajka, ktorego należy unikać w takich ATF'ach :)

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Niekoniecznie. Po prostu taki charakterek lekko toksyczny :D

https://newonce.net/artykul/jazz-wolnych-chwilach-bruno-fernandes-pierwszy-taniec-premier-league mi to takim MJesque Kobesque podejściem smierdzi, ale rozumiem to bycie lekko toksycznym ;)

Rodri się rozwinął praktycznie w każdym aspekcie gry. Statystyki tego nie oddadzą, po prostu trzeba oglądać mecze. No i on stał się zdecydowanie najważniejszym zawodnikiem Man City i pewnie najlepszym pomocnikiem w lidze, gdzie we wcześniejszych latach takowym był jednak De Bruyne. 

No jeżeli chodzi o obronę i podania to statystycznie osiągnął już ten poziom, jaki ma teraz (przynajmniej statystycznie), z resztą no mówimy o 26-latku, więc raczej nie możemy mówić o dużej przestrzeni na rozwój, może kwestia zauważenia przez postronnych obserwatorów i regularności tych super występów, pewnie trochę podobny casus do CR7 i udowadniania jak dobry już był ;). Anyway, tak jak w artykule, którym wrzuciłem, Rodri już wtedy jako defensywny pomocnik był klasą samą w sobie, więc no mówienie o nim "dobry" to niedopowiedzenie, ale może to też tylko semantyka, bo nie wiem jak zawężasz tych "wybitnych" ;) 

Talentu raczej nikt mu nie odbierze. A highlighty to nie jest najlepsza forma oceny grajka. Nawet jeśli miał jakieś dobre momenty w Man Utd to zdecydowanie więcej miał tych gorszych. Ile on meczów przeszedł kompletnie obok? Bardzo nieregularny grajek. Pomijając błędy to już braku zaangażowania w grę się w Anglii nie wybacza.  Cancerowanie zespołu na boisku + w szatni. Mourinho w pewnym momencie nazwał go wirusem, a Ferguson chyba wiedział co robi, pozwalając mu odejść w młodym wieku. Idealny przykład grajka, ktorego należy unikać w takich ATF'ach :)

Talent>przeciętna regularność ;) Rozumiem jednak też twoje podejście, ja nie śledzę piłki nożnej i całej tej otoczki nie znam, ot po prostu przeglądałem potencjalne picki, jak wyglądali na boisku, czy pasują do mojego składu, gdzieś coś nie coś poczytałem. Niemniej nie dostajesz 11-tek sezonu w premier league czy innego magazynu ESM, jak nie jesteś wyjątkowy regularnie na przestrzeni całego sezonu ;) Dla mnie wartościowy gracz, który u mnie ze względu na otoczenie świetnie pasuje - high risk high reward, ja tak lubię ;)

2 godziny temu, P_M napisał(a):

https://newonce.net/artykul/jazz-wolnych-chwilach-bruno-fernandes-pierwszy-taniec-premier-league mi to takim MJesque Kobesque podejściem smierdzi, ale rozumiem to bycie lekko toksycznym ;)

ooo, to nie ten rozmiar kapelusza ;)

No jeżeli chodzi o obronę i podania to statystycznie osiągnął już ten poziom, jaki ma teraz (przynajmniej statystycznie), z resztą no mówimy o 26-latku, więc raczej nie możemy mówić o dużej przestrzeni na rozwój, może kwestia zauważenia przez postronnych obserwatorów i regularności tych super występów, pewnie trochę podobny casus do CR7 i udowadniania jak dobry już był ;). Anyway, tak jak w artykule, którym wrzuciłem, Rodri już wtedy jako defensywny pomocnik był klasą samą w sobie, więc no mówienie o nim "dobry" to niedopowiedzenie, ale może to też tylko semantyka, bo nie wiem jak zawężasz tych "wybitnych" ;) 

W tym formacie, Rodri był jednym z wielu bdb zawodników city, stąd w ocenie all-time mówię o nim "dobry". Dobrych grajków jest sporo. Potem stał się kimś wyjątkowym, wskakując na półeczkę "wybitny", która jest dostępna już dla nielicznych. Coś mniej więcej w tym stylu.

Talent>przeciętna regularność ;) Rozumiem jednak też twoje podejście, ja nie śledzę piłki nożnej i całej tej otoczki nie znam, ot po prostu przeglądałem potencjalne picki, jak wyglądali na boisku, czy pasują do mojego składu, gdzieś coś nie coś poczytałem. Niemniej nie dostajesz 11-tek sezonu w premier league czy innego magazynu ESM, jak nie jesteś wyjątkowy regularnie na przestrzeni całego sezonu ;) Dla mnie wartościowy gracz, który u mnie ze względu na otoczenie świetnie pasuje - high risk high reward, ja tak lubię ;)

Talent trzeba regularnie pokazywać na boisku, a przecież napisałem jak wyglądał Pogba. Dla mnie to nie jest high reward w tej zabawie. Śmiem twierdzić, że pewnie większość go bardzo słabo ocenia za grę w united.

Dobra, trzeba się zabrać do głosowania :)

Krótko, bo już tam trochę się poprztykałem z P_M'em xd. Blackmagic musiałby tutaj wiele wyjaśnić. Dobrze widzę, że w tym składzie jest jeden środkowy obrońca?! Coś chyba poszło nie tak. Ten zespół miał duży potencjał (Henry, Yaya to świetny start draftu), ale overall wyszło chyba średnio i niejasno. Najlepszy zawodnik w zabawie niestety raczej odpadnie już w pierwszym pojedynku. O zespole P_M'a, co tam miałem dopowiedzieć, a tego nie zrobiłem to jeszcze będzie okazja w następnym meczu.

Awans: @P_M