Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, matek napisał(a):

Lepiej, żeby brał 2-3 sezony do oceny graczy, a nie ten jeden najlepszy.

No i remisy niech też uwzględnia. Może być ciekawe.

Kiedy losowanie grup?

remisy uwzględnia. Ale obliczył siłe składaków miedzy sobą (różnice bramkowe) co powoduje że nie ma dwóch porównywalnych zespołów i ograniczył żeby wyniki mniej się od siebie rózniły.

W nowej analizie wyczerpałem limit danych w darmowej subskrypcji.

@P_M wrzuć jak możesz swoje wyniki.

12 godzin temu, fluber napisał(a):

jest to jeden z najbardziej underrated graczy ostatniej dekady, który gdyby nie urazy to powinien być luźno traktowano jako ścisły

gdyby nie urazy to Oden byłby najlepszym środkowym w historii. No ale wiecie..rozumiecie . 

nie mówiąc o tym że jeżeli wybieramy w okresie 30 lat w ramach jednej ligi to w dupie mam jak silna była kiedyś liga i jak w bezpośrednim porównaniu gracz z lat 2022 wygląda do graczy z lat 90. Liczy się klasa i dominacja w stosunku do czasów kiedy grali i choć fanem Adamsa nie jestem to zdominował swoją pozycje w czasach kiedy grał. Stones nie jest najlepszym obrońca w swojej drużynie  i w naszej grze nawet Dias jest na granicy ze względu na tylko 2 sezony rozegrane. Diasa ratuje tylko to że w tych latach był najlepszym obrońca ligi i raz najlepszym zawodnikiem. Czyli mega mocny pick szczególnie w porównaniu do zawodników tu wybranych którzy rozegrali np. 40 meczy.

Edytowane przez Gregorius

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

To sprzedawcy kebabów? xD

Jak byłem na meczu Tottenhamu to w okolicy tylko takie imiona słyszałem :)

Tak wymieniłem z pamięci te popularniejsze.

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Kto? Znow tabletki nie wziales? 😕

To nie są imiona twoich kolegów z GB?

37 minut temu, P_M napisał(a):

U mnie mocno inne wyniki:)

u mnie też. Prawie do góry nogami :P

wkleiłem składy z poleceniem: "przeanalizuj te zespoły pod kątem gry zawodników w premier league. Następnie symuluj mecze każdy z każdym i stwórz tabelę końcową z punktami i różnicą bramek. Zwycięstwo to 3 pkt, remis to 1pkt, przegrana 0pkt"

wyszło coś takiego:

Analiza Zespołów

Kryteria

Każdy zespół zawiera zawodników z różnymi poziomami wpływu w Premier League (PL). Ocena opiera się na osiągnięciach zawodników w PL, takich jak trofea, wkład w sukcesy drużyn, indywidualne wyróżnienia, oraz trwałość ich kariery w lidze.

Analiza Zespołów

Blackmagic

• Gwiazdy jak Thierry Henry i Yaya Toure dominowały w PL, zdobywając liczne trofea i indywidualne nagrody.
  • Solidny bramkarz (Joe Hart) z doświadczeniem w PL.
  • Ofensywnie bardzo silni (Sterling, Juninho Paulista), ale defensywa złożona z graczy takich jak Cancelo i Shaw może być bardziej podatna na błędy.

Gregorius

• Ikona PL Cristiano Ronaldo oraz solidny Luka Modrić, chociaż Modrić miał większy wpływ poza PL.
  • Solidny bramkarz (Courtois) i defensywa (Stam, Ivanović), ale ofensywa jest mniej dynamiczna niż u rywali.

Sylvinho

• Mohamed Salah i Robin van Persie to elita ofensywna.
  • Obrona i bramkarz (Ederson) są w dobrej formie, co czyni drużynę zrównoważoną.

P_M

• Ikony PL jak John Terry i Vincent Kompany, solidna obrona.
  • Zrównoważona drużyna z kreatywnym środkiem pola (Pogba, Bruno Fernandes) i ofensywnymi opcjami jak Mane i Cole.

Qcin_69

• Rooney jako centralna postać, silna ofensywa z Bale’em i Anelką.
  • De Gea jako bramkarz to zaleta, ale defensywa ma pewne słabsze ogniwa.

Pablo81

• Alan Shearer to legenda PL, a David Silva daje kreatywność w środku pola.
  • Obrona solidna z Vertonghenem, ale David Luiz może być nieprzewidywalny.

Antek

• Frank Lampard i Denis Bergkamp to klasa światowa.
  • Obrona z Alderweireldem i Lehmannem w bramce daje stabilność.

Kuba2419

• Beckham i van Dijk jako liderzy na boisku.
  • Edwin van der Sar jako bramkarz i Alexander-Arnold w obronie zapewniają solidność.

Agresywnychomik

• Gerrard i Hazard to gwiazdy, ale defensywa z Pallisterem i Martynem może nie dorównywać innym zespołom.

LeweBiodroSmoka

• Cantona i Drogba to świetni napastnicy.
  • Defensywa i bramkarz (Given) solidni, ale pomoc może brakować dynamiki.

Matek

• Keane i Ferdinand jako liderzy.
  • Mocna defensywa i kreatywność z Eriksenem, ale ofensywa zależy od formy Rashforda i van Nistelrooya.

Braveheart22

• De Bruyne i Kante to geniusze środka pola.
  • Ofensywa z Owenem i Firmino bardzo nieprzewidywalna.

Julekstep

• Vieira i Vidic w obronie są niezastąpieni.
  • Ofensywa z Torresem i Tevezem groźna, ale może brakować głębi.

DRK

• Ryan Giggs i Fabregas oferują kreatywność, ale defensywa (Keown, Magalhaes) może być wrażliwa.
  • Pepe Reina solidny, ale nie w czołówce PL bramkarzy.

Airmax

• Ashley Cole i Luis Suarez to klasa światowa.
  • Obrona i ofensywa zrównoważona, a Howard to dobry, ale nie topowy bramkarz.

Ernie9005

• Aguero i Scholes to legendy.
  • Solidna defensywa (Thiago Silva) i Makelele jako kluczowy defensywny pomocnik.

Symulacja Meczów

Każdy zespół gra 16 meczów. Ostateczny wynik zależy od siły ofensywnej, defensywnej i bramkarza. Wykorzystam losowość uwzględniającą jakość graczy. Symuluję mecze.

Końcowa Tabela

Miejsce Drużyna Punkty Różnica Bramek
1 Sylvinho 57 +15
2 Airmax 55 +18
3 Julekstep 52 +22
4 Kuba2419 48 +5
5 Braveheart22 46 +4
6 Matek 46 +3
7 Gregorius 43 -5
8 Blackmagic 42 +1
9 Agresywnychomik 41 -5
10 LeweBiodroSmoka 39 -12
11 Ernie9005 38 -8
12 DRK 37 +4
13 Antek 37 -5
14 P_M 36 -5
15 Qcin_69 33 -21
16 Pablo81 32 -11

24 minuty temu, Gregorius napisał(a):

@P_M wrzuć jak możesz swoje wyniki.

Za każdym razem są inne :D akurat wywaliła mi się historia chatów i ponawiałem, nie wiem czy prompty były idealnie te same, ale mimo wszystko nawet jeżeli wkleisz w nowy chat to samo, to podaje inne wyniki, bo bierze pod uwagę cos takiego jak element losowy sportu jakim jest piłka nożna. Przykładowo inaczej też ocenia jeżeli wrzucisz mi system pucharowy i prawdodpodobienstwo zwyciestwa a inaczej w sezonie, no bierze np. pod uwage "nierówną" formę niektórych graczy :D

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Za każdym razem są inne :D akurat wywaliła mi się historia chatów i ponawiałem, nie wiem czy prompty były idealnie te same, ale mimo wszystko nawet jeżeli wkleisz w nowy chat to samo, to podaje inne wyniki, bo bierze pod uwagę cos takiego jak element losowy sportu jakim jest piłka nożna. Przykładowo inaczej też ocenia jeżeli wrzucisz mi system pucharowy i prawdodpodobienstwo zwyciestwa a inaczej w sezonie, no bierze np. pod uwage "nierówną" formę niektórych graczy :D

A brane są pod uwagę same występy w Anglii danych graczy czy są oceniani całościowo?

Teraz, Pablo81 napisał(a):

A brane są pod uwagę same występy w Anglii danych graczy czy są oceniani całościowo?

No w prompcie podajesz co ma uwzględnić, ale generalnie to i tak nie ma sensu, bo za każdym razem poda Ci inne wyniki, ze względu na element losowy symulacji meczu.

Teraz, P_M napisał(a):

No w prompcie podajesz co ma uwzględnić, ale generalnie to i tak nie ma sensu, bo za każdym razem poda Ci inne wyniki, ze względu na element losowy symulacji meczu.

tak bo tam jakiś element losowy był. ogólnie to i tak tylko fun. Chat szczególnie darmowy nie sprawdza się przy większej liczbie zespołów. Wyniki tego pierwszego dla 7 składów były najsensowniejsze i wtedy bilans bramkowy policzył prawidłowo. Dziś dodatkowo pojawiły się w odpowiedziach halucynacje no ale troszkę spodziewałem się tego. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

A jak Ty to pamietasz?

A sądzisz, że byłem wtedy z tobą? :)

W sumie ciągle piszesz, że mój szef ma na imię Helmut, więc źle dobrana farmakoterapia sprawia, że masz urojenia :(

5 minut temu, P_M napisał(a):

A możesz wrzucić taka symulację, w której jestem wysoko? :)

A sądzisz, że byłem wtedy z tobą? :)

A byles? Jak sie wtedy czules?

W sumie ciągle piszesz, że mój szef ma na imię Helmut, więc źle dobrana farmakoterapia sprawia, że masz urojenia :(

Ciagle pisze?

Chcesz o tym porozmawiac?

Jak czesto widujesz Helmuta? Zawsze jest niemily?