Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, matek napisał(a):

Spokojnie, dajcie obudować każdy z wyborów. Tutaj nikt nie jest pewniakiem do wysokiego miejsca za sam wybór lidera.

W ogóle jest jakiś czas na wybór, czy na lajcie nawet po kilka dni w skrajnych przypadkach?

Fajnie by było skończyć draft przed Świętami (może się nie zdarzyć) później grafika do nowego roku a po nowym roku możemy głosować.

Może 24h na wybór? @Braveheart22?

1 minutę temu, matek napisał(a):

W ogóle jest jakiś czas na wybór, czy na lajcie nawet po kilka dni w skrajnych przypadkach?

Formalnie nie ustalałem, bo miało być luźno bez poganiania. Co do drugiego to nie sądzę, żeby ktoś, kto zapisał się do zabawy, nie zaglądał przez kilka dni na forum. Raczej nigdy nie było z tym problemu. 

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ja bym dał 12

Jak już byśmy jednak coś ustalali to 12h na pewno odpada, bo potem jest niekomfortowa sytuacja dla tych, których wybór wypada późnym wieczorem/w nocy, a od rana mają swoje obowiązki. 

Ale na razie spokojnie. 

Btw, w razie czego to jaki macie pomysł, gdyby ktoś rzeczywiście zniknął? Upłynie ustalony czas. Kto wtedy wybierze? 

29 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Jedyne co kontrowersyjne na razie w tym atf'ie to tezy Gregoriusa :)

Dwóch zawodników wygrało złotą piłkę grając w PL i żadnym z nich nie był TH. Do tego cześć zawodników osiągnęło mega wysoki poziom i zmieniło klub w młodym wieku (pytanie jak ich będziecie oceniali za prime w PL czy jakoś dziwnie uśredniając) . Dodatkowo ta nagroda premiowała napastników i inaczej patrzę na miejsca pomocników i obrońców w takich rankingach. 

Dlatego żeby później nie wmawiać mi innych poglądów niż napisałem. W dwóch pierwszych pickach bust (mały). 3-6 Kwestia gustu. Wybranie go poniżej to mega fart. Henry miał minimalnie niższy szczyt niż najlepsi ale za to miał najrówniejsze 4-5 lat na mega wysokim poziomie.

8 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak @Mich@lik się nie pojawi to niech następna osoba wybiera, a jak się pojawi to może wejść w kolejke (ten nadrobi swój pick a później zgodnie z pozycją).

Ewentualnie opcja zastępcza, czyli do gry wskakuje np. @Gregorius? ;)

Ale to jeszcze trzeba trochę poczekać i ewentualnie jak pojawi się @Mich@lik to spytać o dalszą aktywność. 

To może, żeby nie robić zamieszania z kolejnością wyboru, czekamy na Mich@lika, i od jego picku jest 24h na wybór

25 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Fajnie by było skończyć draft przed Świętami

przy 176 pickach to wychodzi ponad 20 na dzień, żeby zdążyć przed 24.12, bez szans :P 

12 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak @Mich@lik się nie pojawi to niech następna osoba wybiera, a jak się pojawi to może wejść w kolejke (ten nadrobi swój pick a później zgodnie z pozycją).

I to jest bardzo słuszna koncepcja.

Jednakże nie rozwiązuje nam całości problemu, bo - w przypadku jeśli uczestnik całkiem zrezygnuje/zapomni z ATF to zostaje nas 15 i wyjdzie jedna grupa ułomna. Można stworzyć listę rezerwową i jeśli ktoś nie picknie do końca pierwszej rundy, wtedy pierwszy z listy rezerwowej zakończy wybór w 1R i zacznie 2R.

2 godziny temu, airmax napisał(a):

to przy wyborach bierzemy pod uwagę tylko karierę w premier league czy całą karierę, a jedynym kryterium jest, aby piłkarz miał minimum 1 występ w premier league?

No chyba było napisane że kariera w PL się tylko liczy 

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Dwóch zawodników wygrało złotą piłkę grając w PL i żadnym z nich nie był TH. Do tego cześć zawodników osiągnęło mega wysoki poziom i zmieniło klub w młodym wieku (pytanie jak ich będziecie oceniali za prime w PL czy jakoś dziwnie uśredniając) . Dodatkowo ta nagroda premiowała napastników i inaczej patrzę na miejsca pomocników i obrońców w takich rankingach. 

Dlatego żeby później nie wmawiać mi innych poglądów niż napisałem. W dwóch pierwszych pickach bust (mały). 3-6 Kwestia gustu. Wybranie go poniżej to mega fart. Henry miał minimalnie niższy szczyt niż najlepsi ale za to miał najrówniejsze 4-5 lat na mega wysokim poziomie.

Szkoda że nie wylosowałeś 1 to byś se owena wybrał 

24 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Szkoda że nie wylosowałeś 1 to byś se owena wybrał 

CR7 dwa sezony przed odejściem miał 2 i 1 miejsce w złotej piłce konkurując z Messim. Możesz sobie smieszkować ale pomimo że Henry to jeden z moich ulubionych piłkarzy to takiego poziomu ja CR7 nie zaprezentował w żadnym sezonie. Co śmieszne CR7 jest dla mnie jednym z najbardziej nielubianych zawodników. Ale co klasa to klasa. 

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

CR7 dwa sezony przed odejściem miał 2 i 1 miejsce w złotej piłce konkurując z Messim. Możesz sobie smieszkować ale pomimo że Henry to jeden z moich ulubionych piłkarzy to takiego poziomu ja CR7 nie zaprezentował w żadnym sezonie. Co śmieszne CR7 jest dla mnie jednym z najbardziej nielubianych zawodników. Ale co klasa to klasa. 

Dlatego pisałem że może być kontrowersyjnie jak biorę henry z 1. Rozumiem że ktoś może mieć cr7 wyżej i nie mam z tym problemu. Imho on miał 1 rok w mu na świetnym poziomie a potem to już real więc nie brałem pod uwagę. 
chodziło mi bardziej o pisanie w kontekście że henry to bust bo można było wziąć kogoś kto miał ball dor 

16 minut temu, blackmagic napisał(a):

Dlatego pisałem że może być kontrowersyjnie jak biorę henry z 1. Rozumiem że ktoś może mieć cr7 wyżej i nie mam z tym problemu. Imho on miał 1 rok w mu na świetnym poziomie a potem to już real więc nie brałem pod uwagę. 
chodziło mi bardziej o pisanie w kontekście że henry to bust bo można było wziąć kogoś kto miał ball dor 

imo 2 i potem Real . Ale zwróć uwagę co dokładnie napisałem. Moim zdaniem jest jeszcze jeden pomocnik który tak jak CR7 powinien być wyżej. A potem jest grono paru graczy którzy są na podobnym poziomie. Inna sprawa  że to zabawa i jak TH lubisz to spoko wybór.