Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

I w tym jest olbrzymi problem niektórych. Niby patrzymy na peak, niby na najlepsze lata ale nie przeszkadza to hejtowac wyborów niektórych graczy że niby 2-3 lata na mega poziomie to za mało. ja mogę się mylić w mojej ocenie ale z góry mówię ze 2 lata uznaje za wystarczające żeby normalnie gracza ocenić. Plus będę starał się oceniać graczy w kontekście lat kiedy grali.

P.S i nie kupuje bajek że jak w lidze grał dobrze jakiś zawodnik co drugi mecz to akurat tutaj same dobre będzie grał. Oceniam plus minus średnia formę z najlepszego sezonu.

P.S oczyścicie jakiś malutki plusik dla graczy jak Giggs,T Adams czy Terry za ilość sezonów na dobrym poziomie też uwzględnie.

Peak nie jest podstawą (jest jedną z wielu równych składowych) wyboru w tym atfie dlatego tez nie ograniczamy lat, to że Ty tak wybierasz to już Twoja sprawa.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

No przecież jest.

Ty patrzyles na inna nagrode niz to co podlinkowal chomik :)

w tej chomikowej np moj serbski GOAT ma dwie wygrane

tam sa 3 rozne i ta chomikowa chyba top priority (jest przyznawana przez wladze ligi jakos chyba)

Ta na ktora patrzyles to nagroda dziennikarzy 

a jest jeszcze nagroda gdzie sami pilkarze wybieraja

googluj dokladniej na przyszlosc!

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Peak nie jest podstawą (jest jedną z wielu równych składowych) wyboru w tym atfie dlatego tez nie ograniczamy lat, to że Ty tak wybierasz to już Twoja sprawa.

Peak z lat w Anglii. Ale jak ktoś wybiera inaczej to serio spoko. Byle by był konsekwentny do wszystkich wyborów (również swoich)

Teraz, julekstep napisał(a):

tam sa 3 rozne i ta chomikowa chyba top priority (jest przyznawana przez wladze ligi jakos chyba)

No jak widać Dias, jako jedyny obrońca, dostał nagrody jako niekwestionowany piłkarz sezonu:)

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Za to na liście jest tylko jeden GK. :) 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Serio, o czym znowu piszesz?

Julek pisze, że Ty piszesz o nagrodzie przyznawanej przez władze ligi, a ja o nagrodzie przyznawanej przez dziennikarzy. Zwracam zatem uwagę, że Dias jako jedyny obrońca dostał obie te nagrody. Dlatego użyłem sformułowania "niekwestionowany" piłkarz sezonu.

12 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Vidic, van Dijk i Kompany to na jakiej pozycji grali skoro Dias to jedyny obrońca który ta nagrodę wygrywał ?

swoją drogą świetne towarzystwo Dias'a. Od pary Stam + Dias tutaj lepsza może być tylko* para Terry + Kompany na środku obrony. Bo reszta najlepszych obrońców rozłożyła się po 1 na zespół.

Myślę ze jeszcze z dwóch jeden topowych można znaleźć

Edycja.

Edytowane przez Gregorius

Teraz, julekstep napisał(a):

k**** się brandzlujecie tą ZAGADKĄ CAMBIEGO a to pewnie jakiś emo-hipsterski gówno grajek odpowiednik jakiegoś kasztana z NBA których Camby też notorycznie propsuje :P 

Draftem się zajmij w simce, kaszo-karmicielu!

Od razu mówię, że draft będzie cienki jak sik pająka, bo Ty i Krzemo nie macie picków, chyba że @Qcin_69 znów wypłacze jak poprawki na Bookera :)

Mimo wszystko klepać staty trzeba, także do roboty "ego tripie" ;)

Teraz, airmax napisał(a):

Ja mam jednego stopera, którego bardzo wysoko cenię za jego defensywny skill ale czy jest on wysoko ceniony tak w szerszym gronie to pojęcia nie mam

Biorąc pod uwagę jakie nazwiska poszły wyżej, można odnieść wrażenie, że ekspertyza o lidze angielskiej kończy się na TOP4 i tym kogo pokazywano na otwartych kanałach w Lidze Mistrzów :)

Kaszo-karmicielu :D

9 minut temu, Gregorius napisał(a):

swoją drogą świetne towarzystwo Dias'a. Od pary Stam + Dias tutaj lepsza może być tylko* para Terry + Kompany na środku obrony. Bo reszta najlepszych obrońców rozłożyła się po 1 na zespół.

Myślę ze jeszcze z dwóch jeden topowych można znaleźć

Edycja.

Napisze po raz kolejny dla mnie w all time fantasy draft pompowanie gracza który ma 2 lata w wybieranym okresie w lidze przez porównywanie go van Dijkiem, Vidiciem czy Kompanym którzy w sumie spędzili w PL około 25 lat to jest bezczelność xD. No ale tak trzeba w atfach no nie @julekstep;)

10 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Biorąc pod uwagę jakie nazwiska poszły wyżej, można odnieść wrażenie, że ekspertyza o lidze angielskiej kończy się na TOP4 i tym kogo pokazywano na otwartych kanałach w Lidze Mistrzów

Trochę tak ale z drugiej strony jak zawodnik był naprawdę dobry ze słabszych klubów to był wykupywany. Wiec jak grał w słabym klubie to najczęściej nie był tak dobry jak się wydawało.

Liga Angielska jest troszkę wyjątkowa pod tym względem niemniej sam top nie zostawał w słabszym klubie.

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Biorąc pod uwagę jakie nazwiska poszły wyżej, można odnieść wrażenie, że ekspertyza o lidze angielskiej kończy się na TOP4 i tym kogo pokazywano na otwartych kanałach w Lidze Mistrzów

już tak czarujesz, że jak to będzie jakiś kasztan, to oczekuje 2nd w beGM w ramach strat moralnych

Teraz, Gregorius napisał(a):

Trochę tak ale z drugiej strony jak zawodnik był naprawdę dobry ze słabszych klubów to był wykupywany. Wiec jak grał w słabym klubie to najczęściej nie był tak dobry jak się wydawało.

Liga Angielska jest troszkę wyjątkowa pod tym względem niemniej sam top nie zostawał w słabszym klubie.

Sporo w tym prawdy, ale są wyjątki i wrócimy do dyskusji, gdy nazwisko już padnie :)