Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Też o nim myślałem, ale za dużo kontuzji było podczas przygody z Arsenalem.

Z jednej strony oba picki bardzo dobre. Lubię tych zawodników i bardzo cenie. Z drugiej mam jakieś wrażenie że Marc grał w Arsenalu w kratkę. Mało goli i asyst jak na skrzydłowego. Sam nie wiem jak go ocenić.

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

Z jednej strony oba picki bardzo dobre. Lubię tych zawodników i bardzo cenie. Z drugiej mam jakieś wrażenie że Marc grał w Arsenalu w kratkę. Mało goli i asyst jak na skrzydłowego. Sam nie wiem jak go ocenić.

Genialny gracz, ale miał ciągła sinusoidę super poziom -> uraz -> powrót do formy po urazie -> super forma.

5 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Ale jakie kryteria? Przecież i tak każdy sobie oceni i zagłosuje jak mu się podoba, bo jednego gracza bardziej ceni, innego mniej, zwraca większą uwagę na to albo na tamto itd. Żadne kryteria, by tego raczej nie zmieniły. 

W premier league jest po prostu za dużo talentu, by powoływać się 1 do 1 na taki case Vadisa z ekstraklasy.

5 godzin temu, airmax napisał(a):

spoko

ja po prostu nie widzę tu za bardzo klucza do tego, żeby mieć Bale'a nad Mane, bo peak Bale'a nawet jeśli lepszy, to nie na tyle lepszy aby zrekompensować przewagi Mane w innych kategoriach.

no i co mieć peak w bezstresowych Totkach, to nie trzaskać top sezony w lidze po 98/99pkt vs Guardiolowe City

Podstawowym problemem jest fakt, że ewidentnie próbujecie przepychać narracje, że Bale traci na tle skrzydłowych, którzy mieli o wiele dłuższe kariery, jednocześnie sam gloryfikujesz jeden sezon Suareza, który na tle Bale'a ma nawet mniej spotkań rozegranych, a kilka jego sezonów delikatnie mówiąc dupy nie urywa i teraz Suarez jako pick spoko, bo "zjadł ligę"  a Bale, wybierany co roku do 11 sezonu, kończący przygodę w PL fantastycznym sezonem z 20 golami już wygląda gorzej na tle Mane, Sona czy Mahreza - no ja tego nie rozumiem, zwłaszcza, że wszyscy oni występowali w małych dream teamach, każdy jeden miał obok siebie graczy ze ścisłego topu naszego draftu, przykład Ofoe był podany jedynie dlatego, że pokazuje, że można dobrać odpowiednie kryteria by najlepsi graczy nie byli pokrzywdzeni jeśli nie grali za długo. Po prostu patrzmy sprawiedliwie na wszystkich, a nie, że Suarez mający 30 spotkań mniej od GB jest świetnym pickiem, a Bale'a Mahrez zjada. 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

45 minut temu, antek napisał(a):

Obiecuje Ci (i sobie) ze powertuje internet by znaleść informacje nt Seamana we wczesnych latach 90tych. Jak masz jakies materiały podrzuc. Umiem przyznac sie do bledu i jesli mnie przekonaja znalezione materiały to pierwszy to napisze. Na ta chwile wybralbym innego bramkarza, ale kazdy ma swoj autorski projekt, i ma byc z tego fun a nie fochy na siebie.

btw, np matek widze bedzie caly na czerwono, od stop do głów :)

Z lat 90 będzie ciężko. Ale możesz coś podrzucić, gdzie jest napisane, że był raczej średni (poziom Robinsona czy Harta).

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Podstawowym problemem jest fakt, że ewidentnie próbujecie przepychać narracje, że Bale traci na tle skrzydłowych, którzy mieli o wiele dłuższe kariery, jednocześnie sam gloryfikujesz jeden sezon Suareza, który na tle Bale'a ma nawet mniej spotkań rozegranych, a kilka jego sezonów delikatnie mówiąc dupy nie urywa i teraz Suarez jako pick spoko, bo "zjadł ligę"  a Bale, wybierany co roku do 11 sezonu, kończący przygodę w PL fantastycznym sezonem z 20 golami już wygląda gorzej na tle Mane, Sona czy Mahreza - no ja tego nie rozumiem, zwłaszcza, że wszyscy oni występowali w małych dream teamach, każdy jeden miał obok siebie graczy ze ścisłego topu naszego draftu, przykład Ofoe był podany jedynie dlatego, że pokazuje, że można dobrać odpowiednie kryteria by najlepsi graczy nie byli pokrzywdzeni jeśli nie grali za długo. Po prostu patrzmy sprawiedliwie na wszystkich, a nie, że Suarez mający 30 spotkań mniej od GB jest świetnym pickiem, a Bale'a Mahrez zjada. 

Ale ja przecież napisałem, że mimo kosmicznego peaku to overall są napastnicy wyżej oceniani od Suareza. 

Btw, Mahrez pierwsze mistrzostwo robił w dream teamie? 

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Btw, Mahrez pierwsze mistrzostwo robił w dream teamie? 

faktycznie, zapomniałem, że to z Lisami się wybił

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Ale ja przecież napisałem, że mimo kosmicznego peaku to overall są napastnicy wyżej oceniani od Suareza. 

no tak samo ja nie wyskakuje z szabelką żeby przepychać Bale'a koło Becksa czy Salaha :)

51 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a Bale'a Mahrez zjada.

Ty tak zawsze dorabiasz swoje teorie do dyskusji? :) 

nie bardzo wiem z czym i o co walczysz. Jak prześledzisz sobie cały wątek dotyczący Bale'a to nigdzie nie napisałem, że to zły peak. Jedynie, ze mam 3 skrzydłowych W MOIM OSOBISTYM rankingu wyżej. Nawet napisałem, że gdyby pod uwagę był brany tylko i wyłącznie peak, to bym się słowem na jego temat nie zająknął.

IMO, Mane, Son i Mahrez mają kombinację peaku, długowieczności, sukcesów, jakości, które pozwalają przykryć (załóżmy, że nawet najlepszy wśród skrzydłowych) peak Bale'a.

Twoim zdaniem peak Bale'a był AŻ TAK mocniejszy niż ten Mane, Sona, Mahreza, że trzeba całą resztę zignorować?

Edytowane przez airmax

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ten pan o Seamanie 

IMG-7692.webp

to karta bita 

dlaczego? Bo od dawna nasze zabawy to są też populistyczne tricki i unikanie schematycznych pułapek. GM straci energię na obronę wąsatego i straci parę na ekspozycję innych zalet. Typowe one way lose lose 

A z pustosłowia na polski? ;)

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a Bale kończący przygodę w PL fantastycznym sezonem z 20 golami już wygląda gorzej na tle Mane, Sona czy Mahreza

btw, Son i Mane też sezon z 20 golami mają na koncie, dodatkowo mają króla strzelców. Mahrez w mistrzowskim sezonie w Leicester zrobił 28pkt w kanadyjce. Więcej niż najlepszy Bale świata.

to picie do dream teamów to nie wiem skąd wziąłeś. Że mamy teraz zaniżać wartość piłkarzy United, City czy Arsenalu bo byli członkami dream teamów?

7 minut temu, airmax napisał(a):

Więcej niż najlepszy Bale świata.

i po co te uszczypliwości?

8 minut temu, airmax napisał(a):

to picie do dream teamów to nie wiem skąd wziąłeś. Że mamy teraz zaniżać wartość piłkarzy United, City czy Arsenalu bo byli członkami dream teamów?

jedynie zwracam uwagę na prosty fakt, że to co mieli Son i Mane (i potem Mahrez w ManC) to niebo a ziemia, będziemy dyskutować gdzie jest łatwiej 20 bramek strzelić? konsensus jest taki, że kręcimy się w kółko, a obaj pewnie mamy ich wszystkich bardzo blisko siebie, nie znalazłem rankingu gdzie Bale byłby przed tą trójką, zwykle jak już to wyprzedza go Mahrez, co akurat wydaje się dość logiczne skoro zdobył tytuł z underdogiem

myślę, że już można zakończyć tą dyskusje i skupić się na sprawach bieżących