Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, airmax napisał(a):

przesadzasz :P nie napisałem, że Bale to wybór zły - bo przy tym jaki miał peak nie może być wyborem złym. Napisałem jedynie, że lekko zaskoczył mnie jego wybór przed ~3 innymi skrzydłowymi. Za wasze późniejsze overreaction nie odpowiadam :P

a Suarez poszedł w 2 rundzie

jestem szalenie ciekawy, którzy to skrzydłowi z miejsca luzują Bale'a, my tu wybieramy graczy w najlepszym peaku formy, nie mam pojęcia dlaczego Suarez, króry ma mniej spotkań i kilka słabszych sezonów, ma dostawać kredyt za jeden mega sezon a Bale to już nie 

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

my tu wybieramy graczy w najlepszym peaku formy

jakiś aneks do umowy? :D 

W dniu 14.12.2024 o 20:47, Braveheart22 napisał(a):

Aha, wybieramy zawodników bez zaznaczania konkretnych sezonów, co też już się sprawdziło w innym ATF'ie. Gdzieś podświadomie zawodnicy są oceniani przez pryzmat swojej kariery w tej lidze. Wiadomo, ważny peak, długość prime.

W dniu 15.12.2024 o 18:34, Braveheart22 napisał(a):

- Wybieramy zawodników bez zaznaczenia konkretnego sezonu;

a jako, że to luźny ATF, bez jakichś turbo określonych zasad, to dodałem sobie kilka pomniejszych kryteriów, przez które wyszło mi, że wziąłbym przed Bale'em ~3 innych skrzydłowych.

Edytowane przez airmax

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ja się Diaza czepiam? przecież wziąlem Cb w obronę nawet

Pisałem ogólnie:) dlatego liczba mnoga ;). W zasadzie my mamy podobne kryteria chyba

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Nie ma czegoś takiego u nas jak luźny ATF. My byśmy się pozabijali o smak wódki a co dopiero o poziom sportowy Jaapa Stama na tle Schmeichela. 

Choc akurat Peter to luźno top 1 GK w tej zabawie jesli patrzymy przez pryzmst czasów w którym grał 

22 minuty temu, airmax napisał(a):

jako, że to luźny ATF, bez jakichś turbo określonych zasad, to dodałem sobie kilka pomniejszych kryteriów, przez które wyszło mi, że wziąłbym przed Bale'em ~3 innych skrzydłowych.

w sensie, że nie mamy określonych zasad to sam sobie zasady wybrałeś? dla mnie to, że wybrani gracze są w peaku formy, jest naturalne, jak inaczej mamy ich oceniać?

2 minuty temu, airmax napisał(a):

czyli Bale w premier league > Mane w premier league?

gość był wybierany do jedenastki sezonu kilka lat z rzędu, w trzy lata stał światową gwiazdą i przeszedł do Realu, Manę doceniam, ale nie wiem jak można go brać ślepo przed Garrethem

Teraz, airmax napisał(a):

Ty chcesz sprowadzać wszystko do peaku, dlaczego to ma być lepsze?

nie wiem, może po to, że Suarez weryfikowany przez pryzmat całej kariery w PL już by takiego szału nie robił? to jest sprawiedliwsze?

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gość był wybierany do jedenastki sezonu kilka lat z rzędu, w trzy lata stał światową gwiazdą i przeszedł do Realu, Manę doceniam, ale nie wiem jak można go brać ślepo przed Garrethem

Mane ma tyle samo jedenastek sezonu co Bale, i zrobił to w bardziej "konkurencyjnych" czasach. Do tego mistrz Anglii vs Guardiolowe City + król strzelców

jeśli patrzymy na karierę w premier league, nie wiem jak można mieć Bale>Mane. Zwłaszcza przy gigantycznej przewadze długości kariery Mane w PL

7 minut temu, matek napisał(a):

Przede wszystkim Mane jest z poolu. W życiu bym go nie wybrał, nawet przed - spojler - Grosickim.

O! i to jest dopiero poważne kryterium

Edytowane przez airmax

5 minut temu, airmax napisał(a):

Mane ma tyle samo jedenastek sezonu co Bale, i zrobił to w bardziej "konkurencyjnych" czasach. Do tego mistrz Anglii vs Guardiolowe City + król strzelców

jeśli patrzymy na karierę w premier league, nie wiem jak można mieć Bale>Mane. Zwłaszcza przy gigantycznej przewadze długości kariery Mane w PL

podawałem przykład Ofoe, który grał w ESA jeden sezon i poszedł chyba jako pierwszy, Bale tu dostaje po głowie za to, że wział go Real, a Mane już nie - nie widzę w tym logiki