Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, P_M napisał(a):

Nad tierem na tle czwórki najlepszej, której wymieniłem:) 

no, ale to nie podlega dyskusji, że odstaje od topu, tylko trzeba też patrzeć na warunki w których grał, ci, których wymieniłeś grali praktycznie zawsze w najlepszych ekipach,  nie wiem, dla mnie ciężko go nie nazwać obrońcą klasy światowej

2 mega dobre sezony. W tym sezon gdzie został wybrany najlepszym graczem ligi. Ja wiem ze jak ktoś bedzie sumowal dokonania ze wszystkich sezonów to dwa sezony to malo.  Dla mnie próbka 2 mega sezonów jest wystarczająca. Oczywiście zakładam ze sezony 00/01 i 01/02 sie wliczają. 

Edytowane przez Gregorius

6 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

peak - najlepszy gracz Premier League 

długowieczność - 2,5 sezonu na światowym poziomie 

Raczej 1.5 sezonu. Wcześniej to pamiętam miał ten wyskok w lidze mistrzów, w meczu z Interem. Może gdyby wcześniej go przesunęli na skrzydło to, by szybciej się rozwinął. Imho airmax dobrze podchodzi do sprawy, choć umówmy się, nikt nie będzie dyskredytował Bale'a, nie o to tu chodzi ;)

6 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

no ale ten ostatni to ciężko mi znaleźć kogoś kto tak dominował w lidze jak on - chyba później Hazard dopiero

Nie no przecież to co rok później wyrabiał Suarez, to bardzo możliwe, że najlepszy pojedynczy sezon zawodnika w historii tej ligi. Przynajmniej nie przypominam sobie, żeby ktoś aż tak rozjechał ligę. I nie mówię tu o samych liczbach (btw, jeszcze pierwsze pięć kolejek miał zawieszenie), ale co chłop wyprawiał na boisku, jakie bramki strzelał, jak kreował kolegów, jak ośmieszał rywali - niepojęte. 

Ale jednak są napastnicy wyżej oceniani overall, właśnie przez to, co airmax pisał w przypadku Bale'a.

...

@blackmagic rano masz dwa wybory. 

Edytowane przez Braveheart22

24 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Salah 17/18?

Liczby ok, ale samym poziomem gry nie. Jak tak myślę na szybko to chyba tylko CR7 z sezonu 07/08 może konkurować. 

Chociaż Henry miał też ten sezon 20+ bramek, 20+ asyst, gdzie do dzisiaj nikt się nie zbliżył do takiego wyczynu, ale mocny przecież Arsenal wtedy akurat mistrza nie zrobił. 

A jeszcze mi się przypomniało, że Suarez karnych nie strzelał, bo Gerrard jeszcze był.

Edytowane przez Braveheart22

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Raczej 1.5 sezonu. Wcześniej to pamiętam miał ten wyskok w lidze mistrzów, w meczu z Interem. Może gdyby wcześniej go przesunęli na skrzydło to, by szybciej się rozwinął. Imho airmax dobrze podchodzi do sprawy, choć umówmy się, nikt nie będzie dyskredytował Bale'a, nie o to tu chodzi ;)

Nie no przecież to co rok później wyrabiał Suarez, to bardzo możliwe, że najlepszy pojedynczy sezon zawodnika w historii tej ligi. Przynajmniej nie przypominam sobie, żeby ktoś aż tak rozjechał ligę. I nie mówię tu o samych liczbach (btw, jeszcze pierwsze pięć kolejek miał zawieszenie), ale co chłop wyprawiał na boisku, jakie bramki strzelał, jak kreował kolegów, jak ośmieszał rywali - niepojęte. 

Ale jednak są napastnicy wyżej oceniani overall, właśnie przez to, co airmax pisał w przypadku Bale'a.

...

@blackmagic rano masz dwa wybory. 

10/11 już grał jako skrzydłowy, później właśnie jego gra została rozszerzona i zaczął częściej schodzić do środka i od razu liczby wystrzeliły.

Co do Suareza to zgoda, faktycznie on miał ten swój sezon konia, pewnie bardziej spektakularny niż Bale’a - ale case myślę że case tych dwóch graczy podobny - po 2 sezony na mega poziomie w Premier League i krótki peak w lidze - stąd dziwi mnie trochę odbiór przez was Bale pod koniec 3 rundy gdy Suarez idzie w 1 rundzie :) 

2 minuty temu, airmax napisał(a):

Modric fajny pick ale przed kim z wybranych pomocników miałby iść?

imo to nie powinien iść jako 1 gracz ze Spurs 

27 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

dziwi mnie trochę odbiór przez was Bale pod koniec 3 rundy gdy Suarez idzie w 1 rundzie :) 

przesadzasz :P nie napisałem, że Bale to wybór zły - bo przy tym jaki miał peak nie może być wyborem złym. Napisałem jedynie, że lekko zaskoczył mnie jego wybór przed ~3 innymi skrzydłowymi. Za wasze późniejsze overreaction nie odpowiadam :P

a Suarez poszedł w 2 rundzie

10 minut temu, julekstep napisał(a):

grunt że @LeweBiodroSmoka go dobrze odbiera, tak jak to sobie ustaliliście na messengerze!

begejowe taktyki wiecznie żywe! ❤️ 

To była pionierska strategia gdy Lewy będąc w spółdzielni tak był zmanipulowany przez Prezesa że nawet nie wiedział że tam jest. Mimo że regularnie wpłacał składki członkowskie. Złote czasy beGreatM