Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Co przez to rozumiecie? Serio nie czaje do końca Waszych kryteriów (w sumie blackmagic). Co to znaczy czy był goat w mu jak wiadomo że GOAT (którym nie jest bo Messi)  jest za cała karier i takim podejściem karzemy zawodników z olbrzymim wkładem ale grającym krótko. CR7 był w dwóch ostatnich sezonach w MU jednym z dwóch najlepszych piłkarzy na swiecie i zdecydowanie najlepszym piłkarzem w PL.  nie wiem jak Wy ale ja nie sumuje wyróżnień tylko patrzę na 1-2 najlepsze sezony w PL danego gracza.  Każde uśrednianie osiagnieć było by mega niesprawiedliwe dla wychowanków ;) .

Ja to rozumiem tak że gramy w PL i że kastrujemy gracza z tych okresów gdy odszedł/jeszcze nie grał w tej lidze. Dlatego nie uważam za słuszne aby dostać dodatkowe „punkty” za rewelacyjną grę w Hiszpanii potem lub minusa gdy ktoś u Arabów gra piach. Proste porównanie siły gry w tym czasie gdy grał na Wyspach. Kwestia dyskusyjna jest gra w kadrze bo ja bym ją ignorował nawet w czasach pobytu gracza na Wyspach idąc w ekstremalne ocenianie dokonań ligowych. I tu bonusem jest znajomość ligi i branie graczy tam przydatnych a nie pójście w medialną otoczkę że CR7 to goat. Ja zrozumiałem to że liczą się tylko dokonania na zielonej trawie ligowej po prostu. Bez tej otoczki wydarzeń wcześniej czy później. Coś jak ocena najlepszych graczy Wizzzards i wrzucanie błędnie Jordana z jego emerycką gra jako #1 

43 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Na NFL byłoby akurat xD

Wrzuciłem ten link trochę dla żartu :) Wszyscy wiemy, że Gerrard był top. Jednak ten błąd był bardzo kosztowny i kosztował prawdopodobnie Steviego pierwszy i jedyny tytuł w PL.

Edytowane przez Pablo81

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Po latach można tak powiedzieć, ale w rzeczywistości Blackburn to była topowa ekipa na początku ery Premier League, a Newcastle było wicemistrzem Anglii przed jego przyjściem, więc w sumie nie do końca. Co nie zmienia faktu, że Shearer kozak :)

Blackburn składało się wtedy z rzemieślników. Dobrych, ale jednak tylko rzemieślników. Pamietna była też wypowiedź wlasciciela BR, który zapytany o przymierzanego do Rovers Zidana odpowiedział: "Po co nam Zidane jak mamy Sherwooda".  Liga mistrzów w następnym sezonie ich zweryfikowała, chyba głównie przez kwasy w szatni (pamiętna bójka dwóch graczy Rovers w meczu ze Spartakiem).