Skocz do zawartości

Chiny, czyli nowoczesność

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

ten przycisk funkcjonuje odkąd pamiętam więc tego linka mógł wkleić tylko troll czy tam odklejona ograniczona umysłowo osoba :) aaaaa badanie lub test 

To nie ja czekam na wprowadzenie robotów, żeby nie dryptać przy dystrybutorze. Chciałem tylko grzecznie pomóc rozwiązać Twój problem z prostatą i tankowaniem:/

12 godzin temu, fluber napisał(a):

A system wizyjny który odróżnia wlew od wypietego tyłka do odpowiednik lotów transatlantyckich? I nie sztuka programowanie, tylko zbudowanie tego od zera. Na tyle dokładnie, że nic się nie rozlewa. 15 lat temu obserwowałem pierwsze wdrożenia podobnych robotów w polskich fabrykach.

Na stacjach to też jest wykonalne tylko na c*** to robić, jeżeli robot sam sobie wlewu nie otworzy?

akurat te roboty to juz pare lat temu same otwieraly wlewy/klapke/korek, jest kilka vid na youtubie ktore to pokazuja.

7 minut temu, memento1984 napisał(a):

akurat te roboty to juz pare lat temu same otwieraly wlewy/klapke/korek, jest kilka vid na youtubie ktore to pokazuja.

Jak nie masz odkręcanego to otworzy. Tak czy siak nic nadzwyczajnego na tym filmie nie ma. Coboty w fabrykach to codzienność od 10 lat, a to poziom wyżej 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Jak nie masz odkręcanego to otworzy. Tak czy siak nic nadzwyczajnego na tym filmie nie ma. Coboty w fabrykach to codzienność od 10 lat, a to poziom wyżej 

ale to jednak jest kwestia upowszechnienia - pelna zgoda, ze robot w fabryce od dawna i pewnie nawet wieksza precyzje ma.

natomiast wsadzenie czegos tak w sumie bezuzytecznego na stacje, pokazuje, ze technologia jest juz na tyle upowszechniona i tania.

cos jak GPS z armii do jakiegos apple-dropa dzisiaj, teraz za $2 zeby znalezc klucze/psa/costam.

W dniu 19.12.2024 o 11:30, fluber napisał(a):

To nie ja czekam na wprowadzenie robotów, żeby nie dryptać przy dystrybutorze. Chciałem tylko grzecznie pomóc rozwiązać Twój problem z prostatą i tankowaniem:/

Ja tam wolę rozwiązanie z Dubaju gdzie Filipińczycy tankują , dajesz im kartę do płacenia i sami to ogarniają. 
Btw. Na Orlenie przynajmniej można płacić przez aplikację nie odchodząc od auta 

W dniu 19.12.2024 o 20:14, memento1984 napisał(a):

cos jak GPS z armii do jakiegos apple-dropa dzisiaj, teraz za $2 zeby znalezc klucze/psa/costam.

To nie dlatego, że technologia jest tak tania, tylko znaleziono dodatkowe zastosowania marketingowe tj. pozyskiwanie danych o ruchu klientów i możliwość kierunkowania ludzi (patrz pokemonGo) oraz wyświetlania im w tempo reklam w danym miejscu:)

3 godziny temu, P_M napisał(a):

To nie dlatego, że technologia jest tak tania, tylko znaleziono dodatkowe zastosowania marketingowe tj. pozyskiwanie danych o ruchu klientów i możliwość kierunkowania ludzi (patrz pokemonGo) oraz wyświetlania im w tempo reklam w danym miejscu:)

Ale mi chodzilo o sam hardware, nie dostep do “platformy”.