Skocz do zawartości

Random shit 24/25

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, lorak napisał(a):

@Pepis21 ty się chyba orientujesz w tych tematach - kto ma rację w dramie Grabo vs Hadzbe?

Szczerze? Nie wiedziałbym o tej całej dramie (za wyjątkiem tego, że Grabo sprzedawał plany Hadzbe bez jego wiedzy), ale obejrzałem film Hadzbego, bo mi się wyświetlił w polecanych, a potem dopiero chcąc nie chcąc musiałem już zerknąć na film od Grabo żeby mieć lepszy ogląd. Z jednej strony Damian ładnie zbił wszystkie argumenty Piotrka, ale z drugiej strony też trochę mógł się zachować moim zdaniem inaczej i dogadać się prywatnie. Może wtedy ta gównoburza by nie wybuchła. Kto ma rację? Obaj mają swoje za uszami, ale wydaje mi się iż Damian ma ciut więcej racji.

7 minut temu, Mich@lik napisał(a):

Ich rozgrywający wypuścił z tonu. Maja Siakama i Turnera. Czy 6-10 słaby wynik? Na miarę składu.

Po dodaniu Siakama i zrobieniu dobrych wyników rok temu (przypominam, final IST, finał konferencji) apetyty chyba były ciut wyższe.

Ciekawe co jest grane z tym Haliburtonem. Rok temu przez długi okres grał na miarę MVP. Szalony styl Pacers temu oczywiście służył. Coś się chłopak nie może odnaleźć po IO 

12 minut temu, Mich@lik napisał(a):

Ich rozgrywający wypuścił z tonu. Maja Siakama i Turnera. Czy 6-10 słaby wynik? Na miarę składu.

Bardzo słaby. Biorąc pod uwagę fakt ze młodzi Hali i Mathurin cały czas powinni się rozwijać a Siakam / nie tak jak rok temu nagle /  miał spokój w przygotowaniach to jest SZOKUJĄCO SŁABY 

Grę chyba kładzie fatalna skuteczność Hali bo reszta składu coś tam dokłada. A i Nesmith  jak i Nembhard są dalej na tyle młodsi ze powinni grać jeszcze lepiej. 

Klub kokosa dla Halli z jego 37%FG i 29% za trzy 

do czego można mieć potężne zastrzeżenia to do zbiórki. Tam nikt nie robi +7 zbiórek a zespołowo są poniżej 40

Jezeli twoim drugim strzelcem jest młodziutki Mathurin (18,9) jak i drugim zbierającym (6,8) który często gra z 1,98 na SG to nie jest dobrze. 

Patrząc na skład wynik fatalny. Nie zgadzam się @Mich@lik

Kalendarz?

przegrali z 76ers, CHAR, TOR, NOP, MIL co chluby nie dodaje 

Co gorsze 3 z 5 porażki były bardzo wyraźne z ekipami na papierze słabszy,i 

9 godzin temu, ignazz napisał(a):

Patrząc na skład wynik fatalny. Nie zgadzam się @Mich@lik

Może źle się wyraziłem. Nie chodziło mi tutaj o głębię skladu a o ich dopasowanie. Haliburton gra najlepiej wesoła, radosną koszykówkę bez skupienia się na taktyce (czy to też powód jego "występu" na IO?). Od kiedy jest Pascal to się skończyło. Są zagrywki, są schematy które zupełnie nie pasują do gry TH. 

Tutaj trzeba sobie odpowiedzieć czy wesoła koszykówka z poczatku RS doprowadziła by ich tam gdzie byli. A może wystarczy wstawić poukładanego PG i znów tam są?

Drugą sprawą jest to na czym on się skupia poza boiskiem. Laseczki, zabawy, imprezki i Insta nie idzie w pod rękę z koszykówka. 

Edytowane przez Mich@lik

image.png

image.png

Depth > Star power (przynajmniej w regularze)? Właściwie w prawie wszystkich teamach robiących under/overperformance przyczyną in + lub in - jest głębia. 

Nieźle, że na Zachodzie z tego top12 - cztery ekipy nie zagrają w playoffach i tylko dla Spurs/Grizzlies to nie będzie katastrofa.

(z pewnym dystansem, bo wiadomo, bez Curry'ego nic z tej warriorsowej głębii)

2 godziny temu, Kubbas napisał(a):

chyba pierwszy sezon w ktorym obejrzalem tak malo meczy

to tylko ja czy tez nie ogladacie?

Ja też się na tym łapie. W nocy zapuszczam streama oglądam pary i prawie żadna para do ogladania mi nie pasuje. jak już to glądam 1sz kwarte i już mam dość. Zwykle drużyny napier... za 3 i sprawdzaja czy im siedzi. jak nie siedzi to jest gów... do ogladania. Dobrze ze Sochan wrócił rto może sobie pooglądam więcej SA.

Ze wschodu to na poczatku ogladałem tylko NY i Boston ale już mie sie ich oglądać nie chce. NY to zupełnie inna drużyna niż rok temu. Obrona same doły atak lepszy ale jak przyjdzie PO to czeka ich wpierdol raczej chociaz w tym roku wsch ód jest cienki jak dupa węża. Boston strasznie sie nudzi. Sa mocni ale strasznie nudni.

Jak w drafcie na zachód w tym roku pójdzie Flagg i Beiley to już zupełnie zachód odjedzie. Chyba przy drafcie powinny być dodatkowe procenty szans w losowaniu jak druzyna jest ze wschodu :(.

Na zachodzie lubie sobie puścic SA (ze średnim i mocnym przeciwnikiem), Houston, Minnesotę i czasami Dallas ale tylko jak jest mocna para. Minnesote oglądam bo ciagle wierze że sie pozbierają. Muszą wychodzić conleyem na jedynce bo jak nie to ten pier.. Randle zabiera sie za rozgrywanie i jest tragednia.

Edytowane przez marceli73