Skocz do zawartości

E-NBA TOP 25 2000-2024 (TOP8)

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

1. LeBron

2. Curry

3. Duncan

4. Shaq
W ocenianym okresie 3 tytuły (raz jako druga opcja) i dwa FMVP. 
5. Jokic
Tylko jedno mistrzostwo a dodatkowo jego umiejętności w ofensywie (poziom zblizony do GOAT w ataku) maskują problemy po bronionej stronie parkietu.  Z drugiej strony 3 MVP i 4 genialne (RS) sezony powodują że u mnie był na 4 miejscu (Curry niżej)
6. Leonard
Nisko za charakter i jego grę w LAC. Ale nie zapominajmy że ma 2 mistrzostwa i 2 FMVP i co odróznia go od kolejnego na mojej liście w tych sezonach dawał też świetna obronę.
7. K Bryant
Nie lubię go ale co klasa to klasa.
8. Garnett
jeden z najbardziej pechowych graczy w historii jeśli chodzi o siłe zespołów w których grał.
Tylko 1 mistrzostwo nie pozwala mi dać go wyżej ale pod katem impaktu (off_def) top 3 wśród wszystkich graczy od sezonu 99-00. 

1. Lebron

2. Curry

3. Duncan

4. Durant

5. Kobe

6. Dirk

7. Jokic

8. KG

W skrócie: 

Patrząc na longevity KD, Kobe i DIrk nie mają sobie równych, Durant z całej trójki imo najlepszy. Jokic na 7., gdyby ankietę zrobić za 2-3 lata pewnie atakowałby top4.

Długo się zastanawiałem czy KG powinien znaleźć się przed Giannisem, ostatecznie wybrałem Garnetta, ale w zasadzie nie umiem nawet samego siebie przekonać kto z nich powinien być wyżej(podobnie jak w przypadku Jokicia, za 2-3 lata bez problemu byłby wyżej).

Shaq - ma pecha do kalendarza, ale skoro trzymamy się tylko XXI wieku to musi poczekać.

Wade - zdrowsze kolana i może wypchnąłby Garnetta.

Kawhi - zdrowsze kolana i kusiłoby mnie umieszczenie go tuż za Kobem.

T-Mac - zdrowsze kolana i... rozmarzyłem się

Może komuś się przyda: staty poniższych graczy(wybrałem następujące sezony: Kevin Durant (2009-2024) vs. Shaquille O'Neal (2001-2010) vs. Kobe Bryant (2001-2013) vs. Dwyane Wade (2005-2016) vs. Dirk Nowitzki (2001-2014) vs. Kevin Garnett (2001-2013). Wybierałem tak żeby upchnąć jak najwięcej lat bez istotnego zaniżania poziomu.

image.thumb.png.c6a257f79a494572a41184acb8e60876.png

Edytowane przez Domin0

• Reikai zablokował(a) i odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.