Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2024/2025

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, kore napisał(a):

https://streamable.com/9t9ma8

Dobrą chemię mają chłopaki, nie ma co ;) btw. jest większy stat padder w lidze od Juliusza R.? 

Ano :). Myslełem że trener Minny lepiej to ogarnie ale jak będą dalej tak grac to za 10 meczów zacznie sie naprawde nerwówka. Tak czy siak jako kibic SA nie bede za nimi płakał. Potencjał jest, trade trzeba było zrobic bo z Katem i tak nic (nie wygrali/ nie wygrali by). Myslałem że Rundle bedzie troche rozgrywał z postu ale nie na obwodzie :). 

Na razie ten trade to lose/lose dla obydwu ekip

fajnie wszystko zrzucać na Randla, zwłaszcza po jednym meczu gdzie latają jego lowlighty, ale w Socie w gruncie rzeczy nic nie funkcjonuje, Edwardsa pojebało i 50% jego rzutów, to trójki, przez to atak jest statyczny, McDaniels, Donte czy NAW mają mało z gry, a do tego widać, że tam nie ma za bardzo chemii w tej szatni

przede wszystkim Edwards wygląda na to, że spadł ze sporego konia, on miał momenty w PO gdzie wyglądał jak top5 ligi, a teraz gra po prostu często jak idiota, nawet jeśli mu te trójki siedzą, to wcale nie pomaga to tej drużynie się zgrać, no, ale i tak wszystko pójdzie na Randla jak coś, choć ich lider też wcale tym BB IQ nie świeci

to, że Sota musiała się pozbyć jakiegoś sytego kontraktu, to jedno, ale, że nie poczekali do TD i nie wyciągnęli pakietu picków za Townsa zamiast takiej paczki jest totalnie niezrozumiałe

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to, że Sota musiała się pozbyć jakiegoś sytego kontraktu, to jedno, ale, że nie poczekali do TD i nie wyciągnęli pakietu picków za Townsa zamiast takiej paczki jest totalnie niezrozumiałe

Tez byłem mocno zdziwiony tym faktem ale jakieś kontrakty musieli wziasc na wyrównanie salary częściowe chociaż. Pewnie nikt nie chciał im dac tego chociaż za Bridgisa dał :). Minnesota chciała też grywalnych grajków i może nie można było tego pogodzić w jednym pakiecie za Kata. Zresztą Minnesoata to lubi byc ogrywana na tradach wiec w druga strone nie dają rady. 

Edytowane przez marceli73

Sota wygląda lepiej w ataku niż rok temu (+0.3 vs +1.3), za to dużo gorzej w obronie (-6.3 vs -1.0), zobaczymy czy/kiedy wejdą na poziom tej top-intensywnej D z poprzedniego sezonu, którą rozmontował dopiero Luka.

Kto wie, może po runie do WCF ciężko będzie powtórzyć bieganie jak króliki w D game by game - bez tej D to ta Sota to ot co ekipa na 1. rundę, bo w ataku to tam super ofensywy z tego rostera nie będzie. 

Podmianka Towns => Randle w tym kontekście nierelewantna. 

8 minut temu, BMF napisał(a):

Sota wygląda lepiej w ataku niż rok temu (+0.3 vs +1.3), za to dużo gorzej w obronie (-6.3 vs -1.0)

ja nie wiem czy warto wyciągać jakieś wnioski na tym etapie sezonu, bo generalnie to mamy ligę gdzie wybija się 5-6 drużyn, a reszta jest tak przeciętna, że spokojnie może dostać w pędzel od Spurs czy Hornets i nikogo to już nie zdziwi, Sota jest zdrowa, powinna jako tako klikać w tej obronie, a są taką Indianą zachodu póki co, niby ubytki nie takie dotkliwe lub żadne, a wszystko wygląda jakby się dopiero co poznali, zrobiła się nam jakaś pokraczna klasa średnia złożona z +20 drużyn, nie wiem czy to można do końca tłumaczyć kontuzjami

Nom, prawda, tak tylko piszę, że ten styl gry Soty może nie być w long runie sustainable, a w sumie bez tego stylu gry (w I roku Goberta tak jakby tego nie było, na potwierdzenie) to ta Sota to randomowy team, bo w ataku mają dwóch non-factorów w S5, nie mają top facilitatora, fit Randle-Edwards sub-optymalny, no wielkiej ofensywy z tego nie będzie. 

Ale może zaraz zaczną znowu tłamsić rywali, kto wie. W D to ten roster faktycznie za bardzo się nie zmienił (no raczej jest lepszy niż gorszy), ale Edwards czy Gobert to tam polecieli pełny regular - WCF - Igrzyska, do tego Gobert rok temu mial pewnie większą motywację (NBA-mem), a tutaj kolejne DPOTY i extension - no zobaczymy. 

2 godziny temu, marceli73 napisał(a):

Ano :). Myslełem że trener Minny lepiej to ogarnie ale jak będą dalej tak grac to za 10 meczów zacznie sie naprawde nerwówka. Tak czy siak jako kibic SA nie bede za nimi płakał. Potencjał jest, trade trzeba było zrobic bo z Katem i tak nic (nie wygrali/ nie wygrali by). Myslałem że Rundle bedzie troche rozgrywał z postu ale nie na obwodzie :). 

Na razie ten trade to lose/lose dla obydwu ekip

Dlaczego lose/lose? OK, dla Soty jak najbardziej; najgorszy sezon Rondla od kilku lat, DiVincenco bez systemu TT spodziewany zjazd i powrót do normalności, ale KAT? Zaraz się pewnie mnie niektórzy wyśmieją, ale czy on nie gra przypadkiem najlepszego basketu w karierze obecnie?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
14 godzin temu, Koelner napisał(a):

może twolves liczy że chociaż na starość Randle stanie się pożyteczny jak Zach Randolph ;)

Nie muszą długo czekać, już wczoraj Jules pokazał swoją najlepszą playoffową wersję. Wyszedł w 1Q na pełnej kurwie walnął kilka trójek, wjechał ze dwa razy pod kosz, a później kręcił się po parkiecie jak gówno w przerębli. Sto procent Rondla w najlepszym wydaniu , ale i tak Wolves wygrali bo Towns nie broni i łamie się bez przerwy 

Edytowane przez mayor