Skocz do zawarto艣ci

Minnesota Timberwolves 2024/2025

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

.... po poprzednim sezonie pozosta艂 niedosyt. Historycznie dobre playoffy, pokonanie SUNS oraz wtedy jeszcze aktualnych mistrz贸w NBA w siedmiomeczowej serii Denver na d艂ugo zostanie w pami臋ci kibic贸w. Dallas okaza艂o si臋 o dziwo za mocne. Boston te偶 by艂by za mocny.

Tim Connelly po rozmowach z w艂a艣cicielami, ciekawe tylko kt贸rymi bo sytuacja jest nieco zagmatwana, otrzyma艂 zapewnienie, 偶e nie musi robi膰 olbrzymich oszcz臋dno艣ci. W艂a艣ciciele chyba zaakceptowali wysoki podatek. Ma zbudowa膰 dru偶yn臋, kt贸ra w kolejnym sezonie ma powalczy膰 o pier艣cie艅, jednak pewne ci臋cia koszt贸w s膮 konieczne.

Schemat si臋 nie zmienia. Jest m艂ody Lider, 艣wietni obro艅cy McDaniels oraz NAW i trzech wysokich centr贸w Gobert, KAT i Reid oraz zapchane salary do granic mo偶liwo艣ci. Wszyscy my艣l膮 o oszcz臋dno艣ciach i trejdowaniu KATem aby znale藕膰 w jego miejsce inne wzmocnienie dru偶yny. W plotkach Garland, Markannen,... jednak Connelly znajduje inny spos贸b na wzmocnienie dru偶yny. Trafnie dostrzega, 偶e potrzebny jest gracz, kt贸ry mo偶e kreowa膰 sobie rzut i zdobywa膰 punkty. Jest aktywny w dniu draftu i wyci膮ga z kapelusza ma艂ego Dillinghama. Jego mentorem zostanie Conley. Widz臋 w tym dobry plan i Panie Conelly, potrafi Pan zaskoczy膰. Nieszablonowe posuni臋cie.

Rozumiem te偶 kolejn膮 wymian臋 Wendell Moore Jr. + 37pick za 53pick do Pistons. Oszcz臋dno艣ci. Szkoda, 偶e nie uda艂o si臋 wyci膮gn膮膰 z tego jakiej艣 drugiej rudny w kolejnych latach, ale rozumiem potrzeb臋 oszcz臋dno艣ci. Nie rozwin膮艂 si臋 tak jak my艣la艂 Connelly, kosztowa艂 z tego co pami臋tam sporo. Bo aby go wybra膰 z #26 pickiem w 2022 Timberwolves oddali #29 z tamtego draftu i聽dwa swoje聽dugorundowe聽picki 2025 oraz聽2027. Mo偶e w Pistons poka偶e czego si臋 nauczy艂 przez ostatnie dwa lata.

Zagadk膮 pozostaje dla mnie wyb贸r z 27pickiem Terrence Shannon Jr. My艣la艂em, 偶e b臋d膮 handlowali tym pickiem za jaki艣 przysz艂oroczny wyb贸r, by do rosteru nie dok艂ada膰 ju偶 pierwszoroczniaka, a w jego miejsce pozyska膰 jakiego艣 weterana za minimum.聽

Podpisanie 2 letniego kontraktu z Luk膮 Garza za minimum r贸wnie偶 oceniam pozytywnie. Przyda si臋 w rotacji po stracie Andersona, kilka minut my艣l臋, 偶e b臋dzie dostawa艂.

Dru偶yna traci Monte Morrisa na rynku wolnych agent贸w. Podpisuje z SUNS jednoroczny kontrakt za minimum. Taki te偶 pewnie mogli艣my mu zaoferowa膰, ale w pe艂ni rozumiem decyzj臋 Monte. Tam b臋dzie pe艂ni艂 znacz膮c膮 rol臋 w dru偶ynie. U Nas straci艂 miejsce w rotacji w PO i... chyba by zosta艂 3 rozgrywaj膮cym. Dla jego kariery lepszym wyborem jest SUNS.

Najbardziej boli po偶egnanie z SLOMO. Mo偶na si臋 czepia膰 jego gry, jego skuteczno艣ci za 3, ale by艂 to ciekawy i wa偶ny element dru偶yny z zesz艂ego sezonu. S'n't z GSW. Dobra, zrozumia艂a wymiana. Finansowo nie mogli sobie pozwoli膰 na zaproponowanie takiego kontraktu.

Podpisanie Inglesa za minimum na jeden rok, to bardzo dobra decyzja. Gracz z wysokim koszykarskim IQ, kt贸rego nie da si臋 nie lubi膰. Jest ju偶 po ci臋偶kiej kontuzji wiekowym weteranem, kt贸ry wci膮偶 potrafi zagrozi膰 rzutem za 3. B臋dzie dobrym mentorem dla m艂odszych graczy.

No i ostatni ruch DJ Dozier, kt贸ry ponownie trafia do dru偶yny budowanej przez Connelly. Zupe艂nie nie rozumiem czemu go podpisali. S膮dzi艂em, 偶e podpisz膮 McLaughlina na jednoroczny kontrakt lub znajd膮 jeszcze jednego weterana na pozycj臋 rozgrywaj膮cego lub weterana na pozycje PF.聽Jest iskierka nadziei, 偶e podobnie jak Exum po powrocie z Europy, i Dozier u Nas b臋dzie przydatnym graczem.

Jest jeszcze Jaylen Clark na kontrakcie two-way, kt贸ry by艂 wybrany z zerwanym ACL w zesz艂orocznym drafcie z numerem #53. Rok rehabilitacji by艂 wliczony, wr贸ci w tym sezonie do gry. A to przecie偶聽zdobywca nagrody Naismith Defensive Player of the Yard. Ciekawe w jakiej formie wr贸ci? Mam nadzieje, 偶e pozytywnie zaskoczy. Nawet troch臋 bardziej w niego wierz臋 ni偶 w tegoroczny wyb贸r Shannona Jr.

Nie spodziewam si臋 te偶 jakiego艣 wystrza艂u formy Minotta, Leonarda Millera, ale oni te偶 s膮 potrzebni tej dru偶ynie na treningach.聽

14 graczy pod kontraktami + Clark z two-way.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

W dniu 6.07.2024 o 03:19, DamianOItalianO napisa艂(a):

Rozumiem te偶 kolejn膮 wymian臋 Wendell Moore Jr. + 37pick za 53pick do Pistons.

By艂 dalszy ci膮g wymian, kt贸rych wcze艣niej nie zarejestrowa艂em:

The Wolvessubsequently tradedthe No. 53 pick to Memphis in exchange for No. 57 and a future second-rounder. Then Minnesota traded No. 57 to Toronto for a reported $1MM in cash.

dobra solidna robota聽

Edytowane przez DamianOItalianO
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...
  • 1 miesi膮c temu...

Wszyscy skupili si臋 na NYK po tej wymianie 馃ぃ a tu cisza ..... Patrz膮c dla odmiany ze strony Minesoty to ten transfer kr贸tkoterminowo daje im wg. Mnie wi臋cej ni偶 NYK. Wg. Mnie Randle b臋dzie kr臋ci艂 kosmiczne cyfry ( on tak ma z tego co pami臋tam w ostatnim sezonie kontraktu - stan umys艂u ) a rzuty Donte zza 艂uku b臋d膮 mocno rozbija艂y defensyw臋 przeciwnika. ( Naturalnie jak kto艣 te klocki na boisku dobrze pouk艂ada ) Randle by艂 w NYK uwa偶any za zgni艂e jajo (wg. Mnie szkoda ch艂opa bo nie ka偶dy urodzi艂 si臋 偶eby by膰 Napoleonem Bonaparte ) a koszykarsko to "mega" dobry zawodnik - fakt, nie dla dru偶yny celuj膮cej w mistrza (nabijacz statystyk 馃榿 ) ale znajd藕 mi 5 lepszych od niego w lidze na PF !!!! ( To nie prowokacja wi臋c mi tu nie wymieniajcie 偶eby udowodni膰 brak racji ). Niestety za rok b臋dzie chcia艂 tyle co Kat ma teraz ( zapewne) wi臋c Minnesota b臋dzie w tym samym po艂o偶eniu lub go straci za bezcen - d艂ugofalowo s膮 w plecy, ale na tu i teraz na +.

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, LukaszKopys napisa艂(a):

Wszyscy skupili si臋 na NYK po tej wymianie 馃ぃ a tu cisza ..... Patrz膮c dla odmiany ze strony Minesoty to ten transfer kr贸tkoterminowo daje im wg. Mnie wi臋cej ni偶 NYK. Wg. Mnie Randle b臋dzie kr臋ci艂 kosmiczne cyfry ( on tak ma z tego co pami臋tam w ostatnim sezonie kontraktu - stan umys艂u ) a rzuty Donte zza 艂uku b臋d膮 mocno rozbija艂y defensyw臋 przeciwnika. ( Naturalnie jak kto艣 te klocki na boisku dobrze pouk艂ada ) Randle by艂 w NYK uwa偶any za zgni艂e jajo (wg. Mnie szkoda ch艂opa bo nie ka偶dy urodzi艂 si臋 偶eby by膰 Napoleonem Bonaparte ) a koszykarsko to "mega" dobry zawodnik - fakt, nie dla dru偶yny celuj膮cej w mistrza (nabijacz statystyk 馃榿 ) ale znajd藕 mi 5 lepszych od niego w lidze na PF !!!! ( To nie prowokacja wi臋c mi tu nie wymieniajcie 偶eby udowodni膰 brak racji ). Niestety za rok b臋dzie chcia艂 tyle co Kat ma teraz ( zapewne) wi臋c Minnesota b臋dzie w tym samym po艂o偶eniu lub go straci za bezcen - d艂ugofalowo s膮 w plecy, ale na tu i teraz na +.

Z dobrym trenerem Minnesota b臋dzie lepsza. Jedynie machupy na Jokicia si臋 pogorsz膮 ale mo偶e si臋 okaza膰 ze Denver zaraz b臋d膮 walczy膰 o przej艣cie chocia偶 1 rundy. Westbrick im to za艂atwi.聽

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, LukaszKopys napisa艂(a):

Zacytuj臋 aby ten wpis szybciej znale藕膰.聽

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

Czy ju偶 mo偶emy obstawia膰, 偶e pod koniec sezonu ANT b臋dzie wymusza艂 trejd? Ja zak艂ada艂em, 偶e Goberta b臋d膮 chcieli podpisa膰 taniej, ale oni zamierzaj膮 p艂aci膰 35+ Gobertowi 40 mln kiedy 31 letni nie by艂 w stanie ju偶 zarobi膰 na siebie...聽

LongTerm chyba nikt nie widzi Randla tutaj, bo za wolny i za s艂aby w D jaki w spacingu. Zak艂ada艂em, 偶e b臋d膮 nim dealowa膰 w sezonie, ale teraz to ju偶 nie bardzo wiedz臋 sens... bo niby za kogo? Jedynie Utah mog艂aby go wzi膮c z Lauriego i Picki, ale te ju偶 oddali im przy dealu za Goberta ;)

Zak艂adam, 偶e DDV b臋dzie gra艂 du偶o lepiej w kolejnych meczach (choc Gabe 艣wietnie go broni艂), a Dillingham dostanie minuty, ale dalej rozegranie w tym teamie jest na barkach 37 letniego Conleya i... 37 letniego Inglesa. No nie wygl膮da to za dobrze.

Odno艣nik do komentarza

47 minut temu, dannygd napisa艂(a):

Czy ju偶 mo偶emy obstawia膰, 偶e pod koniec sezonu ANT b臋dzie wymusza艂 trejd? Ja zak艂ada艂em, 偶e Goberta b臋d膮 chcieli podpisa膰 taniej, ale oni zamierzaj膮 p艂aci膰 35+ Gobertowi 40 mln kiedy 31 letni nie by艂 w stanie ju偶 zarobi膰 na siebie...聽

LongTerm chyba nikt nie widzi Randla tutaj, bo za wolny i za s艂aby w D jaki w spacingu. Zak艂ada艂em, 偶e b臋d膮 nim dealowa膰 w sezonie, ale teraz to ju偶 nie bardzo wiedz臋 sens... bo niby za kogo? Jedynie Utah mog艂aby go wzi膮c z Lauriego i Picki, ale te ju偶 oddali im przy dealu za Goberta ;)

Zak艂adam, 偶e DDV b臋dzie gra艂 du偶o lepiej w kolejnych meczach (choc Gabe 艣wietnie go broni艂), a Dillingham dostanie minuty, ale dalej rozegranie w tym teamie jest na barkach 37 letniego Conleya i... 37 letniego Inglesa. No nie wygl膮da to za dobrze.

To jak wygl膮da NY ? :)聽Uwa偶am 偶e du偶o gorzej. Minnesota sie pozbiera. Z NYK mo偶ed by膰 gorzej bo sa jak niedawni Clippers. Tzn sami skrzyd艂owi. Brak SG i volume shootera opr贸cz Bronsona. Mo偶e powinni McBride do piewrwszej piatki wzi膮艣膰 a Harta lub Bridgisa na 艂膮wk臋?!

Odno艣nik do komentarza

Spokojnie. To pierwszy mecz. Ja tam widz臋 w knicks spore mo偶liwo艣ci a zesp贸艂 takich fizycznych wyrobnik贸w zawsze wolniej wchodzi艂 w sezon. Pop te偶 w okresie 艣wietno艣ci spurs mocno ich pi艂owa艂 i gr臋 zaczynali w czasie rodeo. Mog臋 si臋 myli膰 ale moim zdaniem knicks p贸藕niej zaczn膮 gra膰 powa偶ny basket. B臋dzie to ci臋偶ko broni膰 gdy k膮t z艂apie rytm. Ju偶 nawet w tym nieudanym spotkaniu widz臋 zal膮偶ki dobrej gry.聽

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, RonnieArtestics napisa艂(a):

Gobert wygl膮da艂 mi wczoraj na ewidentne najs艂absze ogniwo na boisku, w PO r贸wnie偶, wi臋c to extension jest conajmniej questionable.

teraz Finch ma juz w ogole przesrane

bo w PO ma dwoch chlopow ktorych powinien na lawke sadzac

2 godziny temu, blackmagic napisa艂(a):

P贸ki co o dziwo ten trade wygl膮da na lose - lose co mo偶e si臋 wydawa膰 shockiem ze przegrywasz trade w kt贸rym oddajesz randla

nie no Knicks dodali zajebistego fitujacego goscia, spokojnie

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, RonnieArtestics napisa艂(a):

Gobert wygl膮da艂 mi wczoraj na ewidentne najs艂absze ogniwo na boisku, w PO r贸wnie偶, wi臋c to extension jest conajmniej questionable.

Pytanie brzmi co Wolves mogli w og贸le zrobi膰, tj. Gobert ma kiepsk膮 reputacj臋 i mia艂 s艂aby kontrakt (ile, 50 milion贸w za rok, kt贸re bez extension by przyj膮艂?), wi臋c nie uda艂oby si臋 im go wyhandlowa膰 i mogliby go co najwy偶ej straci膰 za darmo. Mo偶liwe, 偶e to by艂aby lepsza opcja je艣li np. strac膮 Reida, ale oni generalnie operuj膮 na granicy implozji, a te kilkana艣cie mln mniej dla Goberta akurat im mo偶e pom贸c w utrzymaniu rosteru.聽

Playoffy, playoffami, bardzo 藕le pod wzgl臋dem fitu to mo偶e wygl膮da膰 dla Soty je艣li wylosuje si臋 McDaniels nietrafiaj膮cy za 3, Towns jak na wysokiego to jest drugi tier offball scorera (gdzie 1. to profil a'la Markkanen), za to Randle to streaky za 3 ballhog.聽

@wiLQ聽- trade Towns/Randle wp艂ywa na optyk臋 trade po Dillinghama, bo Sota dosta艂a dodatkowego guarda i na starcie sezonu RD nie 艂apie si臋 do rotacji. Co nie znaczy, 偶e to b臋dzie z艂y deal, mo偶e by膰 艣wietny, ale na ten moment Wolves oddali dwa 'ryzykowne' picki za gracza, dla kt贸rego mog膮 nie mie膰 w tym sezonie minut.聽

Odno艣nik do komentarza

19 minut temu, marceli73 napisa艂(a):

To jak wygl膮da NY ? :)聽Uwa偶am 偶e du偶o gorzej. Minnesota sie pozbiera. Z NYK mo偶ed by膰 gorzej bo sa jak niedawni Clippers. Tzn sami skrzyd艂owi. Brak SG i volume shootera opr贸cz Bronsona. Mo偶e powinni McBride do piewrwszej piatki wzi膮艣膰 a Harta lub Bridgisa na 艂膮wk臋?!

Nie widzia艂em meczu, a blowoutu jako艣 mi sie nie chce ogl膮da膰. Co do S5 Knicks, to Brunson, Bridges, Hart, OG, KAT jest lepiej zbilansowana od Soty. Co wi臋cej jak bym tam widzia艂 wi臋cej Achiuwy w S5, 偶eby poprawi膰 D pod koszem i na rotacjach z KATem. Za Volumescorera ma robic tam Brunson z KATem, a Bridges najlepiej wygl膮da艂 zawsze jak 3 opcja i do tego ma super kontrakt p贸ki co.聽 McBride, Kolek (kt贸ry jest NBA ready), Hartem, Dadiet (prospekt 3&D) + Robinson/Sims z 艂awki to solidna ekipa wspierana Paynem.聽

Najwi臋ksze obawy mam do... TT, czy ogarnie sk艂ad jaki ma teraz (w Socie zrobi艂 z Butlera volume scorera, a pi艂ke zabra艂 Townsowi, jak b臋dzie tu - nie wiem) oraz zdrowia (i kontraktu w przypadku braku) OG.

2 godziny temu, Kubbas napisa艂(a):

nie no Knicks dodali zajebistego fitujacego goscia, spokojnie

Tylko ten TT... on nie mia艂 chemii z Townsem, nie dostrzega jego mocnych stron i oczekuje bycia wyrobnikiem w D.

Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...

https://www.nba.com/stats/events?CFID=&CFPARAMS=&ContextMeasure=FG3A&EndPeriod=0&EndRange=31800&GameID=0022400020&PlayerID=1629675&RangeType=0&Season=2024-25&SeasonType=Regular Season&StartPeriod=0&StartRange=0&TeamID=1610612750&flag=3&sct=plot&section=game

Naz Reid to przekot, zobaczcie t臋 pierwsz膮 tr贸jk臋 (z jakiego dystansu! + 13s na zegarze, to nie 偶e musia艂 rzuca膰)

...i czwart膮 po stepbacku. Spud艂owana, ale stepback to jak Harden za najlepszych czas贸w

nie wiem czy widzia艂em ever takiego wysokiego co tak by si臋 rusza艂聽 + mia艂 taki range, jak kto艣 widzia艂 to dajcie zna膰

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.