Skocz do zawartości

Miami Heat 2024/2025

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Koelner napisał(a):

oficjalnie, może to znak że coś ruszy się karuzela?

Słuchałem podcastu Karola Śliwy i zgadzam się z jego tezą, że Heat i Jimmie znajda jakieś wspólne rozwiązanie - jak dojdzie do tradeu (czy s&t po sezonie), to Jimmie nie zostawi Heat z niczym, a z drugiej strony Heat tez pójda Jimmiemu na rękę, jak gdzies pojawi się dla niego możliwość walki o mistrzostwo. 

Ale gówna ta czwarta kwarta z Orlando, mato bosko, chyba jedna z najgorszych jaką widziałem w NBA, w wykonaniu jednego zespołu. Inwalidzi z Miami rozjebani jak gnój po polu, jeszcze przez Magic B, wstyd. Gdyby nie połamaniec Embiid to Adebayo byłby chyba największym upadkiem tego sezonu. 

Edytowane przez Dziuseppe

1 minutę temu, jordan20 napisał(a):

Przedtem prawe, a teraz chyba lewe :(

Do tego na dniach Heat mieli przeconvertować jego kontrakt na standardowy.. a tak przeconvertowali kontrakt Keshada Johnsona..

Na dniach pewnie podpiszą na 2way Isaiah Stevensa.

• 2 tygodnie później...

Uparty Pat chcial, zeby Leniwy Jimmy gral w meczach, Leniwy Jimmy sie obrazil, quit on his team i chce trzeci raz odejsc z zespolu w c***owej atmosferze.

Czy Uparty Pat go zostawi zeby zrobic statement, czy tez straci swojego trzeciego franchise playera w rowniez c***owej atmosferze?

Dalsza czesc Heat Culture Chronicles po przerwie na reklamy.

Ehhh.. ciężki temat..

Jimmie HeatLifer skończyło się jak tylko przyszedł temat nowego kontraktu dla 35-latka. Myślałem, że on ma jednak więcej oleju w głowie. Czy oni wszyscy muszą dostawać zawsze maxy? Jestem pewien, że można było znaleźć jakieś kompromisowe rozwiązanie, gdzie podpisaliby coś poniżej maxa 30mln$ + bonusy za ilość meczy, playoffs itp itd. gdzie wyszłoby mu niewiele mniej jakby mu Heat dali np rok dłuższy kontrakt czyli np 3-4 letni.

Z jednej strony gracze chcą wzmocnień, a z drugiej strony nie chcą nic spuścić z $$$ żeby te wzmocnienia były możliwe.. Mam nadzieję, że nowe CBA w białych rękawiczkach nieco sprowadzi te primadonny na ziemie.

7 minut temu, blackmagic napisał(a):

pozostanie w organizacji dałaby fajny boost do career value

XD

Już pomijając, że "career value" z grubsza oznacza "clickbaiterzy na internecie dadzą cię 2 miejsca wyżej w swoim c***owym rankingu all-time w sezonie ogórkowym", to ziom grał już w 4 klubach. Na pewno woli te parę milionów + zmianę otoczenia, jeśli w Heat mu się już nie podoba, zamiast wątpliwej satysfakcji, że na koniec kariery będzie mógł powiedzieć "grałem w 4 klubach" zamiast "grałem w 5 klubach".

Wysokość kontraktu to kwestia ambicjonalna więc w szatni Jimmy nie mógłby sobie pozwolić aby do niego Adebayo powiedział “zamknij dupe to ja więcej zarabiam”. Z drugiej strony 52mln $ /rok dla Butlera z player option to i tak obecnie dużo. 

Godzinę temu, Chytruz napisał(a):

XD

Już pomijając, że "career value" z grubsza oznacza "clickbaiterzy na internecie dadzą cię 2 miejsca wyżej w swoim c***owym rankingu all-time w sezonie ogórkowym", to ziom grał już w 4 klubach. Na pewno woli te parę milionów + zmianę otoczenia, jeśli w Heat mu się już nie podoba, zamiast wątpliwej satysfakcji, że na koniec kariery będzie mógł powiedzieć "grałem w 4 klubach" zamiast "grałem w 5 klubach".

Kasę na maxa ma tylko Brooklyn więc to nie jest tak, ze to Jimmie dyktuje warunki.

No i jest PO na 52mln

Obie strony muszą się dogadać czy to do tradeu, czy s&t po sezonie (tu o hard campach warto pamiętać), czy też Jimmie powie za jakiś czas że trochę go poniosło i jednak kocha grać w Miami.

Godzinę temu, Chytruz napisał(a):

XD

Dla Ciebie Xd ale tak naprawdę po jednej stronie opcja skończenia jak heat legend i sporo hajsu w baku plus opcja ciepłej posadki na emeryturze vs nie wiadomo gdzie skończy i nie wiadomo czy za dużo więcej 

Jimmy zdaje się być rozsądnym gościem, rodzinnym i z głową do biznesów, do tego jest medialny i dlatego na propozycje reklamowe z pewnością nie narzeka. Chodzi mi o to, że o kasę na przyszłość z pewnością sie nie martwi. Może po prostu tak po ludzku nie cieszy go już gra dla Heat, a czuje że jeszcze ma ochotę pograć i dlatego chce zmienić środowisko. Teraz to tylko domysły, jak zakończy karierę to może powie gdzieś o co tak naprawdę poszło.