Skocz do zawartości

Miami Heat 2024/2025

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Zależy jaką masz definicję czołowego picku.

Na moje idzie im po prostu ch##wo po szopce z Butlerem, chyba że uważasz, że Spo i gracze celowo przegrywają - ale to raczej niezbyt logiczne założenie, gdyż gracze nie maja interesu w przegrywaniu. :) Jak chcesz tankować to raczej robisz to jak w 76ers, czy Spurs, gdzie nagle wszyscy gracze muszą przejść jakieś pilne operacje, czy zabiegi. W Heat jednak zawodnicy graja. Oni są po prostu tak słabi w tym sezonie wg mnie.. 

Thnx, nie byłem pewien skąd tyle porażek w Miami.

z Butlerem wyszła czysta matematyka

nie wydawało się żeby na RS miałoby to większy skutek

z Butlerem zdrowym team na 3-4 miejsce

z Butlerem jak zawsze 7-10 miejsce

bez Butlera " za słabi na play-off ,za mocni na tank"

oczywiście przy wszystkich założeniach, że Bam i Herro grają to samo a jednak każdy liczył na ich rozwój, więc dla mnie rozczarowaniem jest dyspozycja graczy którzy zostali

utrata Strusa, Vincenta, Martina jest widoczna a ich zastępy nie spełniają oczekiwań

Adebayo i Herro wyglądają bardzo źle jeśli chodzi o ciągnięcie tego wózka, żaden z nich to superstara a bez jednego konia ciężko przy tylu talencie coś wygrywać

a Bam to niestety nie jest gracz o wpływie Ewinga, Mourninga

25 minut temu, Koelner napisał(a):

trochę to, ale jeszcze ważniejsze było to że Jimmyemu się kończył kontrakt po zesonie (PO na 25/26) i szukał kogoś, kto by mu dał jakieś dobre extension / coś ponad wartość tego PlayerOpt

wiadomo, mając to PO w ręce to on dyktował warunki 

że dostał kasę jaką chciał + dodatkowo możliwość poważnego grania w maju (a może i w czerwcu), a Miami dostało solidne assety (Slomo  + Maple Jordan) - to można powiedzieć że ten trade to win-win jak rzadko kiedy w NBA

41 minut temu, Koelner napisał(a):

oczywiście przy wszystkich założeniach, że Bam i Herro grają to samo a jednak każdy liczył na ich rozwój, więc dla mnie rozczarowaniem jest dyspozycja graczy którzy zostali

utrata Strusa, Vincenta, Martina jest widoczna a ich zastępy nie spełniają oczekiwań

Adebayo i Herro wyglądają bardzo źle jeśli chodzi o ciągnięcie tego wózka, żaden z nich to superstara a bez jednego konia ciężko przy tylu talencie coś wygrywać

a Bam to niestety nie jest gracz o wpływie Ewinga, Mourninga

No zgadza się ,ta wymiana Butlera to top 3 najhujowszych tansakcji tego sezonu - (kolejność chronologiczna) Rondel za KATa, Davis za Lukę, Wiggins za Butlera. Do tego ostatniego zdania na temat Bama, do Ewinga i Mourninga dodał bym jeszcze Townsa. Polecam też hejterom Butlera obejrzeć dzisiejszy mecz Bucks@GSW gdzie Jimmy bez Stefka na parkiecie rozpierdolił Bucks w najmocniejszym składzie 

Edytowane przez mayor

25 minut temu, mayor napisał(a):

No zgadza się ,ta wymiana Butlera to top 3 najhujowszych tansakcji tego sezonu - (kolejność chronologiczna) Rondel za KATa, Davis za Lukę, Wiggins za Butlera.

Co robisz jak nagle trzymasz gorące naczynie, które zwyczajnie Ciebie parzy i wiesz, że go nie utrzymasz? Albo je momentalnie odkładasz gdziekolwiek (jak dasz radę), albo po prostu puszczasz..

Heat nie mieli wyboru z wymianą Butlera, bo on blokował wszystko poza Phoenix Suns. Warriors przeszło tylko dlatego, że Butlerowi uświadomili w ostatniej chwili, że deal z Suns zwyczajnie nie przejdzie, bo nie ma jak go zrobić.

Chu##wy może się wydawać jak ludzie nie mają pojęcia o kontexcie wymiany. Jak ktoś wie co pisze, to rozumie, że Heat nie mieli wyboru i brali to co udało im się najlepszego uzyskać w tej sytuacji. Zawsze mnie rozwalało u ludzi mądrowanie się z perspektywy czasu xD

ja coś takiego 2 strony wcześniej napisałem o dealu bezpośrednio po nim zanim przewidywania o Warriors szturmujących playoffs stało się w tym sezonie u nas na forum modne:

W dniu 7.02.2025 o 08:47, Alonzo napisał(a):

(...)  Natomiast samemu Butlerowi będę mimo wszystko kibicował w Warriors, żeby z Currym i Drayem Greenem zdobyli to jeszcze jedno mistrzostwo dla Warriors i pierwsze dla Butlera, bo ten badmotherfucker zwyczajnie na to zasługuje swoją grą.

Czekamy na nowych, fajniejszych Heat i i na Bad Boys z Warriors! 💪

zatem te konsekwencje wymiany nie są dla mnie niczym niespodziewanym (odnośnie Butlera). Wypoczęty Jimmie na misji z maxymalnym extension jakie udało mu sie wywalczyć.

I tak, chciałbym żeby wywalczył w tym roku mistrzostwo, bo on na nie zwyczajnie zasługuje. I jako fan Heat nie mam z tym problemu, bo rozumiem doskonale sytuację i Heat i Jimmiego.

W dniu 18.03.2025 o 09:48, Alonzo napisał(a):

Na razie obaczymy, czy Heat w ogóle będą zainteresowani playoffami, bo po 8 porażce z rzędu mam co do tego wątpliwości, a pick 1-14 ostaje w Heat, więc lepiej oddać Thunder potencjalnie gorszy - np 20 za rok.

Powinni być zainteresowani. Jeśli nie oddadzą picku w tym roku to nie dość, że przyszłoroczny staje się unprotected (nie mówię, że Heat będą za rok fatalni, ale no, różnie bywa i nie wszystko da się przewidzieć), to jeszcze dodatkowo z automatu pick 2028 też idzie unprotected do Charlotte. Oddanie picku do Thunder w tym roku wiąże się jednocześnie z utrzymaniem protekcji w 2027 na pick oddawany do Hornets.

29 minut temu, karpik napisał(a):

Powinni być zainteresowani. Jeśli nie oddadzą picku w tym roku to nie dość, że przyszłoroczny staje się unprotected (nie mówię, że Heat będą za rok fatalni, ale no, różnie bywa i nie wszystko da się przewidzieć), to jeszcze dodatkowo z automatu pick 2028 też idzie unprotected do Charlotte. Oddanie picku do Thunder w tym roku wiąże się jednocześnie z utrzymaniem protekcji w 2027 na pick oddawany do Hornets.

I właśnie dlatego ciekawi mnie co ostatecznie zrobią Heat - bo jeszcze do niedawna myślałem, że oni jednak chcą grać w tych playoffs, ale po 8L pod rząd zwątpiłem. Oczywiście zawsze mogą powalczyć w play inach, ale sami nie są za dobrzy by się w nich jednak przebić na ten 8 seed (bo walka o 7 odjeżdża coraz bardziej). Nie wiem jak z ich determinacją z tymi playoffami, bo może juz jest jakiś plan pod trade lub FA.

Samo to czy będą w playoffs, czy nie, to już będzie jakiś wyznacznik do ich dalszych planów. Jednak spodziewam się po prostu jakichś wzmocnień / lekkiej przebudowy w offseason. Mają kilka ok kontraktów pod ewentualny deal i jak nie awansują do playoffs to 2 1st picki z tego draftu jako assety.

Dlatego stawiam aktualnie na to, że na rękę im będzie jednak brak playoffs w tym sezonie. To tez będzie taki reset po Butlerze. 

Edytowane przez Alonzo

Obawiam się tylko, że może nie być chętnych do wygrania playinn bo pozostałe drużyny tez chyba (jak Heat) kalkulują, że bardziej opłaca im się odpaść w playinn niz awansować i dostać sweepa od Cavs i Celtics. To może być "fascynująca" walka :)

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Na razie jakichś dwóch tankerów - Hornets i Warriors :P ale dobrze że machina ruszyła! 💪

Qrde.. a jak oni jednak będą chcieli do tych playoffs wejść? Już sam nie wiem 🤣

No z Wigginsem zamiast Butlera playoffy mają jak w banku(w ruskim banku).Udało sie pyknąć tankerów i GSW bez Stefka i już euforia na całego 

31 minut temu, mayor napisał(a):

No z Wigginsem zamiast Butlera playoffy mają jak w banku(w ruskim banku).Udało sie pyknąć tankerów i GSW bez Stefka i już euforia na całego 

Serio nie zauważyłeś ironii @Koelner a i mojej?

A akurat Wiggins w tym meczu dobrze bronił. Fajny wing i coraz optymistyczniej patrze na jego przyszłość w Heat.

A tematu Butlera w Heat nie wałkuj, bo to bez sensu. To tak jak żona z która na początku było fajnie, ale później Twoje życie zamieniła w koszmar. Niestety ludzie patrząc z boku widza podrasowaną Milf (Butler) i się dziwią facetowi (Heat) - o co mu chodziło? Natomiast Ty cały czas tylko na podstawie początku tego procesu wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. Heat sobie poradzą bez Butlera - o to jestem spokojny. Ciekawi mnie bardziej ewolucja zdania nt Butlera przez ten i 2 kolejne sezony w Warriors - i nie pisze tego z żadnym przekąsem, tylko naprawdę mnie to ciekawi.

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

A tematu Butlera w Heat nie wałkuj, bo to bez sensu. To tak jak żona z która na początku było fajnie, ale później Twoje życie zamieniła w koszmar. Niestety ludzie patrząc z boku widza podrasowaną Milf (Butler) i się dziwią facetowi (Heat) - o co mu chodziło? Natomiast Ty cały czas tylko na podstawie początku tego procesu wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. Heat sobie poradzą bez Butlera - o to jestem spokojny.

Nie wiem o czym mówisz, nie miałem żadnego koszmaru, po prostu coś się wypaliło i przyszedł czas na zmiany , bez żadnych dramatów i scen. Niestety Cheat nie potrafili się kulturalnie rozstać z Butlerem i sami sobie zaszkodzili , bo dostali za niego szrot ,a mogli dostać zwrot. To że jakoś poradzą sobie bez Butlera wiadomo, ja bym wolał żeby dodatkowo radzili sobie jeszcze bez Spoelstry, bo to jeden z najlepszych trenerów w lidze i zasługuje na lepszy team , chętnie bym Erica widział w Knicks dla jego dobra jak i dobra koszykówki 

8 godzin temu, the_secret napisał(a):

Tak przy okazji tego powrotu Butlera

Myślicie że gdyby to Heat grali z Warriors w finale 2022 roku a nie Celtics to by wygrali? @Alonzo ?

Imo wieli by wtedy większe szanse niz rok później z Denver

Heat tam wtedy chyba z kontuzją Herro stracili. Grał wtedy Oladipo, który wyglądał całkiem obiecująco.. Obok Bama biegał PJ Tucker i Jimmie był w niezłej formie (pamiętne g6 i g7).. Ciężko powiedzieć jak by się to potoczyło - ale tak, tamten sezon też trzeba wliczyć do okienka Miami, jednak mistrzem zostali Warriors, a w Finale zagrali z nimi Celtics. Amen :) 

W dniu 26.03.2025 o 07:44, Koelner napisał(a):

@Alonzo jest W streak!

I jest kontynuacja dziś z Hawks 💪

Z ostatnich 9 meczy sezonu mają 2x 76ers, Wizz i po razie - Pels, wyjazd do Bulls z którymi walczą o rozstawienie w play in oraz wyjazd do Celtics i u siebie - Bux, Grizz, czyli 6-3 lub 7-2 wygląda w optymistycznym wariancie do zrobienia, a patrząc na terminarz Hawks, Magic i Bulls, to 8 seed jest realny i wtedy można powalczyć o wygranie w serii 7-8 i grę z Celtics, bo czemu nie? Oczywiście los Heat z Celtics, czy Cavs jest przesądzony, ale czemu by sobie jednak nie zagrać w tych playoffs.

1 godzinę temu, BMeF napisał(a):

Oficjalnie, Kevin Love to mój ulubiony koszykarz NBA, top artysta w social mediach, jak mu się będzie chciało to zrobi potężną karierę w mediach po karierze, idealna kombinacja obiektywnie potężnej kariery, intelektu, trolla i dystansu do siebie. 

jest też przystojny