mayor Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 25 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Z tego krótkiego postu widać, że nie potrafisz żadnych racjonalnych wniosków wyciągać i kierujesz się tylko swoimi emocjami. Butler zostawił słynne lebronowskie zgliszcza … ale tym razem to serio serio będą zgliszcza. Pat wiadomo że był Bogiem nie tylko w Miami, ale teraz jest tylko -post prime Bogiem .Zrzucanie winy na Butlera to mocne spi****lenie umysłowe. Jimmy ma tyle zasług dla Cheat , że niczym nie zasłużył na takie traktowanie , dwa razy na swoich plecach zaciągnął szrot do finałów, za drugim razem przez playinny i z ósmego seedu grając z grajkami, których nawet nikt nie chciał w draftach. Zresztą nawet jeżeli musiał odejść to sprawny GM potrafił by się dogadać w zaciszu gabinetu, bez dramatu i jeszcze dostać sowity zwrot za gracza tego formatu co Butler, a Riley dostał ochłap- zwłoki Wigginsa .Chciałbym teraz ,żeby Pat poszarpał się ze Spo , bo chętnie bym widział Eryka na miejscu Thibsa w MSG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2 godziny temu, Koelner napisał(a): zaraz wypadną z playinów Chyba Raptors ich jednak nie dogonią. Zaczynam jednak wątpić w to, czy będą na maxa o te playoffy walczyć - bo tracą wtedy chyba pick, a jak będą poza playoffs, to pick zostaje w Miami w tym sezonie. Obaczymy jak to rozegrają. Do tego jeszcze jest pick Warriors. Godzinę temu, Koelner napisał(a): Musiał odejść ale po tym została spalona ziemia. Może Jimmy ich kijem walił że byli bardziej zmotywowani? Grają bez zaangażowania a Bam to największe rozczarowanie. Z Jimmiem sprawa była dość zero - jedynkowa. W Warriors jest teraz na misji - fajnie jakby zagrali Warriors w Finale i oczywiście będę im kibicował (jeżeli w Finale nie będą Cavs, czy Knicks). W Heat sprawa była zamknięta od konfliktu Butlera z Patem w offseason. Obaczymy jaki będzie plan na najbliższe offseason, ale widze, że zaczynają konsekwentnie stawiać na młodzież - co mi się podoba, bo na spokojnie mogą sobie rozwinąć niezłą głębię przyszłościowo. Oczywiście Heat będą pewnie w grze po Duranta (mogą mieć dwa picki w najbliższym drafcie). Po Jimmiem przyda się trochę spokoju i dystansu, bo do tej pory balansowali przez lata z luxury tax właściwie przez cały okres gry Butlera w Heat. Teraz wreszcie może będzie trochę czasu na budowanie czegoś wolniej, ale bardziej przemyślanie z uwzględnieniem wizji Spo na drużynę. Mam takie wrażenie, że idą zmiany w Heat, gdzie do głosu dochodzi coraz bardziej ten młodszy, ale juz doświadczony management. Jest sporo pytań - czy to był tylko słabszy rok Bama, czy to jakaś już niestety prawidłowość, jaki Heat mają plan na Wigginsa i jaką rolę planują przyszłościowo dla Herro. I jest wreszcie trochę naprawdę fajnej młodzieży z upsidem - a nie tylko solidnych wyrobników, których w Heat ostatnimi laty nie brakowało. Ogólnie powiem Tobie Koelner, że liczę na fajne nowe rozdanie w Heat, jak wtedy gdy przyszedł Jimmie Butler i nagle zaczęli grać z Herro, Nunnem, Duncanem Robinsonem i Meyersem Leonardem i Bamem zamiast Whitesidea i byli od razu dobrzy. A tym pitoleniem ile to Heat zawdzięczają Butlerowi nie ma się co przejmować - bo to była zwyczajnie symbioza Heat i Butlera. Mistrzostwem się to nie skończyło, ale tak też było z moją ukochaną drużyną - Tim Hardaway, Voshon Lenard, Jamal Mashburn, PJ Brown i Alonzo Mourning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca Już się wypowiadałem odnośnie Butlera -> dla mnie tutaj nie ma dyskusji, Butler nie raz odwalał takie szopki więc musiał odejść i tyle. Mnie martwi, że postawienie na Herro i Bama to błąd, ewidentnie widać brak u nich leadershipu. Herro obecnie jest dla mnie cancerem, sam jak byłem 3 lata temu w Heat to byłem zaskoczony jego popularnością ( wszyscy na hali w jersayach praktycznie tylko jego ) i chyba presja publiki wymusiła postawienie na niego. Żadne all-star tego nie przysłoni bo przy jego def to w ataku powinien być Donciciem a jest dla mnie idealnym power punchem z ławki w contenderze i nic więcej. Bam to może być elitarny rolers. Zostaje szukanie nowego franchise playera a to bez tanku lub magii negocjacyjnej jak w przypadku Mourninga, LeBrona będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca (edytowane) możliwe, ze bardzo delikatnie Miami chce się przebudować o draft 2025 lub wymianę obu wyborów 25 za gwiazdę i brakującego lidera. Słaba gra może wynikać z podwójnej korzyści: własny pick jest chroniony lotto a zakres 15-30 idzie do OKC im gorsza pozycja Heat tym lepsza może być pozycja GSW bo w Miami jest pick 11-30 tego samego draftu takie złamanie protekcji sprawia, że mimo że to dwie inne konferencje to zespoły po odpadnięciu w walce o PO rywalizują i tak bezpośrednio resztę rozstrzygnie loteria i by było wybitnie śmiesznie gdyby Golden po pozyskaniu Butlera przyfarciło w loterii i przeskoczyło nie tylko Miami ale i zrobiło jedynkę draftu lubię Jimmasa ale on już w Miami tylko grał na sabotaż tematu nie ma co poruszać bo obie strony wizerunkowo tylko straciły Edytowane 18 Marca przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca Herro się fajnie rozwinął w tym sezonie i naprawdę jest niezły. Szkoda że jego timeline nie pokryło się z okresem prime w Miami Butlera, ale cóż.. bogowie koszykówki tak to zaplanowali.. Przykładowo Durant za Rozier, Duncan i te 2 1st picki powinno przejść - jbc można dodać jeszcze jakiś mały kontrakt. Kontrakt Ducnana na przyszły sezon jest częściowo gwarantowany, a Roziera ważny jeszcze na kolejny sezon. Heat (Pat) robił podchody po Duranta w dealu Butlera. Zresztą parę lat temu mimo, że Heat nie mieli wolnej $$$ Durant spotkał się z Patem przed podpisaniem (chyba z Nets? - nie pamiętam). Nie mówię, że tak będzie - ale to jedna z opcji Heat na to offseason. + Herro/Bam i rok starsza młodzież - Jovic, Jaquez, Ware i skład jeszcze odpowiednio uzupełniony. Do tego są solidni veci - Wiggins, Kyle Anderson, Highsmith. Pewnie Heat podpisze nowu kontrakt ze swoim RFA - Davionem Mitchellem, który bardzo dobrze broni graczy na piłce. Sa tez młodzi - Larsson, Keshad Johnson, czy Christopher. To taki plan jeszcze na teraz. Heat mogą tez mieć kogoś dobrego upatrzonego w drafcie - od lat niesamowita robotę w scoutingu robi Adam Simon w Heat. Może Heat pójda w tym kierunku i skład uzupełnią z FA czy w to offseason, czy nastawią się na 2026 (jak ktos ciekawy tam jeszcze ostanie), a może będa zbierali assety na jakąś kolejna niezadowolona Gwiazdę? Mi ten Durant wygląda najbardziej realnie. Może deal podczas draftu? Na razie obaczymy, czy Heat w ogóle będą zainteresowani playoffami, bo po 8 porażce z rzędu mam co do tego wątpliwości, a pick 1-14 ostaje w Heat, więc lepiej oddać Thunder potencjalnie gorszy - np 20 za rok. Lider na teraz - Durant redemption - brzmi jak kolejne fajne wyzwanie i przy okazji jak to u Rilesa - pstryczek dla Butlera. - co w sumie byłoby w stylu Pata. .. ale to tylko po prostu jedna z możliwych opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 16 minut temu, ignazz napisał(a): resztę rozstrzygnie loteria i by było wybitnie śmiesznie gdyby Golden po pozyskaniu Butlera przyfarciło w loterii i przeskoczyło nie tylko Miami ale i zrobiło jedynkę draftu Hmm, Jakim cudem pick Warriors ma znaleźć się w loterii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca Qrwa lider Durant ja pi****le. We wrześniu KD skończy 37 lat i na dodatek nie jest jakimś okazem zdrowia- cyborgiem w typie LBJ. Tam przede wszystkim brakuje point guarda z prawdziwego zdarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 24 minuty temu, mayor napisał(a): Qrwa lider Durant ja pi****le. We wrześniu KD skończy 37 lat i na dodatek nie jest jakimś okazem zdrowia- cyborgiem w typie LBJ. Tam przede wszystkim brakuje point guarda z prawdziwego zdarzenia No, czyli drogi nie będzie. Heat nie potrzebują nowej drużyny budować od zera, tylko odpowiednich usprawnień. gtg i pewnie właśnie pg - obaczymy jakie będą w najbliższych miesiącach alternatywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 34 minuty temu, Alonzo napisał(a): No, czyli drogi nie będzie. Heat nie potrzebują nowej drużyny budować od zera, tylko odpowiednich usprawnień. gtg i pewnie właśnie pg - obaczymy jakie będą w najbliższych miesiącach alternatywy. No KD tani jak barszcz tylko $54M trzeba mu wybulić. Tam nie wiem czy Heat nie są bilsko 2 aprona, przez ten cały boski geniusz Pata mają nieźle zajebane salary kontaktami takich ogórów jak Bam, Herro, Duncan i Scary-Terrible Terry. Jedyne co im zostało to wygonić Pata do chatki w Montanie , wyprzedać cały wyjściowy skład za picki i wcisnąć reset button.Inaczej to z tej mąki chleba nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2 minuty temu, mayor napisał(a): No KD tani jak barszcz tylko $54M trzeba mu wybulić. Tam nie wiem czy Heat nie są bilsko 2 aprona, przez ten cały boski geniusz Pata mają nieźle zajebane salary kontaktami takich ogórów jak Bam, Herro, Duncan i Scary-Terrible Terry. Jedyne co im zostało to wygonić Pata do chatki w Montanie , wyprzedać cały wyjściowy skład za picki i wcisnąć reset button.Inaczej to z tej mąki chleba nie będzie Nie bardzo wiem jakiej drużynie kibicujesz w rl (pewnie z tej perspektywy postrzegasz roszady kadrowe w innych teamach i przenosisz te pomysły jako naturalne wg siebie na Heat) ale pisząc to, co napisałeś powyżej nie bardzo raczej jesteś zorientowany w polityce klubowej Heat. Nic z tego nie będzie miało miejsca. A scenariusz z Durantem im dłużej o nim myślę, wydaje mi się coraz bardziej realny. Pat stworzył całe profesjonalne podwaliny w Heat w połowie lat 90-tych. On odejdzie raczej wtedy kiedy będzie sam chciał i na własnych warunkach - zatem nawet nie podejmuje tematu jego krytyki. Mogę się tu co najwyżej uśmiechnąć Durant - jako niespełniony weteran może mieć z Patem naprawde sporo wspólnego, bo Pat chce jeszcze jednego mistrzostwa by ukoronować swoja karierę. Dziś to sie tu może wydawać niepoważne - i może nic z tego nie będzie.. nie wiem.. ale ma sens z punktu widzenia Heat i Duranta. Tankowania po czołowy pick tez w Heat raczej nie widzę w najbliższych latach - nie z Bamem, Herro i tą młodzieżą, która z sezonu na sezon zwiększa swoją rolę. Zakładam bardziej obudowanie tego co Heat maja odpowiednimi wzmocnieniami. Kwestia kontraktu Duranta - to też nie problem przy Elisburgu, który jest jednym z najlepszych w kwestii zawiłości kontraktowych w NBA. ja oczywiście nie mówię, że to będzie Durant - nie wiem, w którą stronę pójdą Heat z przebudową. Durant po prostu jest tu realna opcją wg mnie znając politykę kadrową Pata. Tyle ode mnie - bo mam wrażenie że kręcimy się w kółko i każdy pisze swoje. Tyle, że ja nie widzę logiki w zaoraniu wszystkiego z d.. - jak tu prognozujesz. Heat nigdy się tak nie zachowywali, więc czemu nagle by mieli zrobić coś tak abstrakcyjnego? Raczej oczywiste są więc racjonalne ruchy i takich Heat będą wg mnie szukać. Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca Durant za stary. Lepiej po jakąś gwiazdkę ze słabszej ekipy jak np. Markkanen, Zion , Miles Bridges ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 4 minuty temu, Koelner napisał(a): Durant za stary. Lepiej po jakąś gwiazdkę ze słabszej ekipy jak np. Markkanen, Zion , Miles Bridges ... O Zionie tez myślałem Marrkanen - pasowałby super. Bridgesa nie widzę w koszulce Heat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca No Zion to Heat jest tak potrzebny jak qrwie majtki. Tam trzeba chociaż kawałek point guarda nawet taki D'Angelo czy Dinwiddie by wystarczył, albo jak już koniecznie musi być klub seniora to zamiast KD bym wolał Hardena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 8 L z rzędu dosyć nietypowa rzecz w Miami. Ale w tym sezonie oni mają więcej takich dziwnych przypadków. https://www.statmuse.com/nba/ask/lowest-scoring-nba-game-teams-4th-quarter-game-this-season W całym sezonie wszystkie drużyny ligi tylko cztery razy nie potrafiły uzyskać dwucyfrowej zdobyczy w q4. Aż trzy razy tej sztuki dokonali Heat, przy okazji przegrywając te mecze mimo, że każdorazowo po q3 byli na prowadzeniu. Co to się zrobiło? Słaba głowa? Kondycja?Jak Spo do czegoś takiego dopuścił? Raz każdemu może się zdarzyć, ale 3x . Przed ASG przecież tanku nie zaczynali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 3 godziny temu, Alonzo napisał(a): Nie bardzo wiem jakiej drużynie kibicujesz w rl (pewnie z tej perspektywy postrzegasz roszady kadrowe w innych teamach i przenosisz te pomysły jako naturalne wg siebie na Heat) ale pisząc to, co napisałeś powyżej nie bardzo raczej jesteś zorientowany w polityce klubowej Heat. Nic z tego nie będzie miało miejsca. A scenariusz z Durantem im dłużej o nim myślę, wydaje mi się coraz bardziej realny. on w niczym o czym pisze nie jest zorientowany. A scenariusz z Durantem spoko, dla KD lepiej iść na wschód, dla ligi też będzie lepiej jak on i jeszcze jakiś jeden all star pojda latem na wschod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca Pat wielki strateg i maż stanu tylko i wyłącznie przez swoje ego obniżył swoją pozycję negocjacyjną i wartość rynkową Butlera, zwieszając go kilkukrotnie sprowadzając go do poziomu sportowego śmiecia myślę, że na obecnym etapie jest tak kochany w Miami jak Mroczek w Szczecinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca sporo tych murzyńskich podcastów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Pat wielki strateg i maż stanu tylko i wyłącznie przez swoje ego obniżył swoją pozycję negocjacyjną i wartość rynkową Butlera, zwieszając go kilkukrotnie sprowadzając go do poziomu sportowego śmiecia miejsce sfochowanych frajerow jest na wybiegu dla modelek. jak sie typowi pomylily priorytety, to niech wypierdala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca 21 godzin temu, Alonzo napisał(a): Tankowania po czołowy pick tez w Heat raczej nie widzę w najbliższych latach - nie z Bamem, Herro i tą młodzieżą, która z sezonu na sezon zwiększa swoją rolę. A nie robicie tego obecnie przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca 53 minuty temu, Behemot napisał(a): A nie robicie tego obecnie przypadkiem? Zależy jaką masz definicję czołowego picku. Na moje idzie im po prostu ch##wo po szopce z Butlerem, chyba że uważasz, że Spo i gracze celowo przegrywają - ale to raczej niezbyt logiczne założenie, gdyż gracze nie maja interesu w przegrywaniu. Jak chcesz tankować to raczej robisz to jak w 76ers, czy Spurs, gdzie nagle wszyscy gracze muszą przejść jakieś pilne operacje, czy zabiegi. W Heat jednak zawodnicy graja. Oni są po prostu tak słabi w tym sezonie wg mnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi